• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günaydın grup arkadaşlarım. Dün yazamadım, dünden bugüne aktarma yapayım.

Çamaşır makinası açıldı, çıkanlar asıldı,
Lavabo, ev temizlendi,
Kv. Günlük egzersiz buz uygulandı,
Kv. Banyosu yaptırıldı,
Faturalar yatırıldı.

Komşuların tavsiyesiyle mavi su diye geçen ismi sihirli sıvı olan bir deterjan aldım derzler için. Bu hafta denemeyi düşünüyorum. Kullanan ya da duyan var mı daha önce?

Benimle maraton yapacak olan??
Hatta citayi yukseltiyorum resimli maraton yapan olursa resimli yapicam :)

12 00 13.00 bu normal maraton resimli isteyene buzdolabi silicem cekmece duzenlicem utu yapicam :)

Evet geldim kimse maratona katilmamis bende zaten 1 saattir oyuncak ve evrak ayikladim maratonum buydu ama baya isime yaradi baya yer actim :)

Enfeksiyon için bir şey diyemeyeceğim. ama nişasta peltesinin görevi (çocuk doktorumuz söyledi), mide duvarını kaplayıp bir koruyucu tabaka görevi görüyormuş.

Geçenlerde kızımın anlamsız kusması vardı. Ateş yok, vücutta enfeksiyon yok, ishal yok, karın ağrısı, idrarda yanma yok. sadece kusuyordu. doktorumuz "nişasta peltesi yap, çok çok az şekerli" dedi. ilaç da yazdı ama "ilaca gerek kalmayacak" dedi. hakkaten de öyle oldu. 1 kase pelteden sonra bıçak gibi kesildi.

İçinin rahat etmesi için doktoruna bir danış yine de.

Tarifini ben internetten bakmıştım. Su ile yapılan bir pelte olması yeterli. Su nişasta birazcık şeker. istersen biraz limon suyu ile yap. Yemesi daha kolay olur.

LİMON PELTESİ (alıntıdır)

Malzemeler

• 1 su bardağı limon suyu (Lütfen hazır olmasın)
  • 3 su bardağı su
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası (Yarı tepeli olacak)
  • 1 limon kabuğu rendesi (küçük boy)
Limon peltesi nasıl yapılır?

• Suyu, limon suyunu, şeker ve nişastayı tencereye koyup karıştırma teliyle iyice karıştırın.
  • Ocağın altını yakıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Tamamen kaynadıktan sonra ocaktan alıp dilediğiniz boy kaselere paylaştırın.
  • Ben 6 adet kaseye paylaştırdım.
  • Soğuduktan sonra dolaba kaldırıp 4-5 saat sonra servis edin.
  • Kaseyi kenarlarını oynatarak başka bir servis tabağına ters çevirebilir, çevirmeden de ikram edebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim canım.bugün daha iyi hiç kusmadı çok şükür.inşallah olmaz ama olurda yine aynı sıkıntıyı yaşarsak diye kaydettim tarifini.bu arada hobine bayıldım ellerine sağlık.çocuklar büyüyünce bende bişilerle uğraşmak istiyorum.özellikle dikiş çok zevkli geliyor.
Bugün bende kırgınım biraz.ailece toparlanalım yine eski halimize döneriz inşallah.kendinize iyi bakın Allah a emanet olun görüşürüz küldaşlar:KK200:

Günaydın grup arkadaşlarım. Dün yazamadım, dünden bugüne aktarma yapayım.

Çamaşır makinası açıldı, çıkanlar asıldı,
Lavabo, ev temizlendi,
Kv. Günlük egzersiz buz uygulandı,
Kv. Banyosu yaptırıldı,
Faturalar yatırıldı.

Komşuların tavsiyesiyle mavi su diye geçen ismi sihirli sıvı olan bir deterjan aldım derzler için. Bu hafta denemeyi düşünüyorum. Kullanan ya da duyan var mı daha önce?
Canım ben hep kullanırım iki ayda bir falan eline eldiven mutlaka tak yakıyor dizini koyma döktüğün yere mutlaka terlik giy onu yere sık halı fırçasıyla fırçala temiz suyla sil durula fazla beklersen sarartıyor kolay gelsin

Çok teşekkür ederim canım.bugün daha iyi hiç kusmadı çok şükür.inşallah olmaz ama olurda yine aynı sıkıntıyı yaşarsak diye kaydettim tarifini.bu arada hobine bayıldım ellerine sağlık.çocuklar büyüyünce bende bişilerle uğraşmak istiyorum.özellikle dikiş çok zevkli geliyor.
Bugün bende kırgınım biraz.ailece toparlanalım yine eski halimize döneriz inşallah.kendinize iyi bakın Allah a emanet olun görüşürüz küldaşlar:KK200:

geçmiş olsun tekrar.
Dikişi ben de severim ama ne bilgim var ne de becerim. makinelerle uğraşmak zaten inanılmaz zevkli gelir bana...
inşallah güzel şeyler çıkar.

Sana da geçmiş olsun, inşallah tekrarlamaz bir daha. Görüşürüz, sen de Allah'a emanet ol..da vedalaşır gibi yazmişın ..

Canım ben hep kullanırım iki ayda bir falan eline eldiven mutlaka tak yakıyor dizini koyma döktüğün yere mutlaka terlik giy onu yere sık halı fırçasıyla fırçala temiz suyla sil durula fazla beklersen sarartıyor kolay gelsin
Teşekkür ederim inşallah memnun kalırım derz temizleyiciden daha kolay buldum çünkü, fiyatı da çok uygun..
Bugünün payına düşenler:
Yerlere makina açtım üstten,kuruyan çamaşırları toplayıp katlayıp yerleştirme, bitmeyen ç. m serisine devam, balkonun birini yıkadım, gunluk bakım, b. m açma_boşaltma,yerleştirme

Yeni mi geldin hic karsilasmadik seninle hos geldin :)

Limon tuzu ve karbonatta her yeri beyazlatiyor ne gerek var kimyasala :kahve:
Eğilip ince ince fırçalamak çok yoruyor, o sıvıyı fırçayla yaymak ve ıslak bezle durulacak daha az vakit alıyor ve daha az yorucu.. Ne kadar dikkat etsek de kimyasal maddelere bir şekilde mutlaka maruz kalıyoruz maalesef..:110:

Eğilip ince ince fırçalamak çok yoruyor, o sıvıyı fırçayla yaymak ve ıslak bezle durulacak daha az vakit alıyor ve daha az yorucu.. Ne kadar dikkat etsek de kimyasal maddelere bir şekilde mutlaka maruz kalıyoruz maalesef..:110:
Kiz ben 18 yillik evde oturuyorum bi kere limon tuzu karbonat yaptim sert fircayla ovdum resmini cekip atayim bembeyaz ama hep temiz kullanmislar ondan da olabilir bide bi video goruyorum bi kac gundur helal sertifikali dogal bi temizlik maddesi var markasini hatirlamiyorum dokuyolar ovmadan bembeyaz oluyor arkadasim satiyor onlar cekmis videoyu

Screenshots_2017-12-21-00-11-22.webp

ekran resmi aldim ismini :) raklam degil ha kimse yalnis anlamasin

oni ben daha önce de duydum. Topikte arkadaşım söylemişti. Ben de bir tane aldım ama benimki öyle güzel değil. Derzz yaziyor. Muhteşem sıvı yazıyor iğrenç kokuyor. Seninkinin markası ne resim atabilir misin. Çok aradım da bulamadım. Hangi marketten aldiniz

Kiz ben 18 yillik evde oturuyorum bi kere limon tuzu karbonat yaptim sert fircayla ovdum resmini cekip atayim bembeyaz ama hep temiz kullanmislar ondan da olabilir bide bi video goruyorum bi kac gundur helal sertifikali dogal bi temizlik maddesi var markasini hatirlamiyorum dokuyolar ovmadan bembeyaz oluyor arkadasim satiyor onlar cekmis videoyu
başım bana hiç olmuyor o karbonat falan. İlla çamaşır suyu beyazlohini görmem lazım kesmiyor. Lavabo bembeyaz olmalı. Malesef ya. Doğal yaşam beni istemiyooooo

Eki Görüntüle 2082035
ekran resmi aldim ismini :) raklam degil ha kimse yalnis anlamasin
b a dim e kefil kızlar. 2 seneyi geçecek üye olalı. Reklam yapmıyordur. Önemli Not. Ümran abla ben değilim :KK70: :KK70: :KK70: (yüksek dozda ince espri icerir)

@ha_mim dokunmadan kitabını siparis ettim. Alıntı yaptığın kitap vardı:kahve::KK11:

Günaydın herkese.. işlerinizde kolay gelsin.
@kudbef senin bahsettiğin ürün internette mi satılıyor? Şu karbonatlı temizlik ne kadar süre gidiyor sana?
chentiq chentiq bu bahsettiğim ürünü bizim burda bir toptancı var ordan aldım, başka nerelerde satılıyor, bilmiyorum. Ben bir yerde rastlamadım ama temizlik malzemesi satan yerlere bir sor istersen. Kullandıktan sonra da bir foto atarım.
20171221_102109.webp

oni ben daha önce de duydum. Topikte arkadaşım söylemişti. Ben de bir tane aldım ama benimki öyle güzel değil. Derzz yaziyor. Muhteşem sıvı yazıyor iğrenç kokuyor. Seninkinin markası ne resim atabilir misin. Çok aradım da bulamadım. Hangi marketten aldiniz

başım bana hiç olmuyor o karbonat falan. İlla çamaşır suyu beyazlohini görmem lazım kesmiyor. Lavabo bembeyaz olmalı. Malesef ya. Doğal yaşam beni istemiyooooo

b a dim e kefil kızlar. 2 seneyi geçecek üye olalı. Reklam yapmıyordur. Önemli Not. Ümran abla ben değilim :KK70: :KK70: :KK70: (yüksek dozda ince espri icerir)

@ha_mim dokunmadan kitabını siparis ettim. Alıntı yaptığın kitap vardı:kahve::KK11:
Espiriyi dusundum dusundum hala anlamadim :D gecende gozumu kararttim klozete camasir suyu doktum ama inan 10 15 sn ovup hemen duruladim hemde sicak suyla. Sabaha kadar esim basimin etini yedi yok kokuyor yok ben banyoya girmem kapasini kapat cocuklara zararli falan diye hayir eskiden camasir suyunu normal sudan daha cok kullaniyodum hat alip cesmeye baglatacaktim nerdeyse o zaman nasil yasiyoduk anlamadim. Bence sende azaltarak birak
Önceden vardım bir aydır evimden uzaktayım eğitime geldim otelde kalıyorum oyüzden yazmıyorum
Hic karsilasmadik o zaman memnun oldum
Günaydın herkese.. işlerinizde kolay gelsin.
@kudbef senin bahsettiğin ürün internette mi satılıyor? Şu karbonatlı temizlik ne kadar süre gidiyor sana?
chentiq chentiq bu bahsettiğim ürünü bizim burda bir toptancı var ordan aldım, başka nerelerde satılıyor, bilmiyorum. Ben bir yerde rastlamadım ama temizlik malzemesi satan yerlere bir sor istersen. Kullandıktan sonra da bir foto atarım. Eki Görüntüle 2082094
Ben o urunu hic kullanmadim bilmiyorum dogal ve helal yazmislar sadece onu biliyorum. Karbonat limon tuzu ikisini ayni anda kullaniyorum. Lavaboyu ve muslugu ovunca 1 hafta falan bembeyaz kaliyor ama ben aklima geldikce ovuyorum 2 gunde bir 3 gunde bir bazen hafta da bir.

Size oncesi sonrasi yapicam

Back
X