• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce hoşgeldin..Evet, yeni gelen arkadaşlar sagolsun taze.kan gibi geldiler, canlandirdilar topiği. Biz de uyum saglamaya çalışıyoruz onlara..
Yeni süreciniz de hepinizin için hayırlısı olsun .insallah canım...

Sorma badicim, buluşamadik iki gündür.. Bugun yeni oturdum desem yalan olmaz herhalde.. Ama iş biter mi daha eşim işten gelecek ona çay, akşama yemek yapacağım.. Yemeğe bugün sira gelmedi. Şimdi yaptiklarimi yazinca belki goze az gelecek "bu muydu?" Diyeceksiniz.. ama aradaki ufak işler de çoktu onlar bile yetti.. Neyse sadede geleyim ben:
Yerler silinip süpürüldü,
Çamaşır yıkandı, asıldı (günlük odev)
Kv. Ilaç, buz kompresi ve banyosu yaptırıldı,
Akşamki salata için yeşillikler kumu gidene kadar yıkandı,
Salon tozu alındı,
Bulaşık makinası açıldı, boşaltıp yerleştirildi ve
Y. Odası şifonyer çekilip altı ve etrafı dıştan silindi.
:kahve: hak ettim artık..
Afiyet olsun bugun ben de ancak simdi oturudum o da oglumu emzirmek icin :)

Önce hoşgeldin..Evet, yeni gelen arkadaşlar sagolsun taze.kan gibi geldiler, canlandirdilar topiği. Biz de uyum saglamaya çalışıyoruz onlara..
Yeni süreciniz de hepinizin için hayırlısı olsun .insallah canım...

Sorma badicim, buluşamadik iki gündür.. Bugun yeni oturdum desem yalan olmaz herhalde.. Ama iş biter mi daha eşim işten gelecek ona çay, akşama yemek yapacağım.. Yemeğe bugün sira gelmedi. Şimdi yaptiklarimi yazinca belki goze az gelecek "bu muydu?" Diyeceksiniz.. ama aradaki ufak işler de çoktu onlar bile yetti.. Neyse sadede geleyim ben:
Yerler silinip süpürüldü,
Çamaşır yıkandı, asıldı (günlük odev)
Kv. Ilaç, buz kompresi ve banyosu yaptırıldı,
Akşamki salata için yeşillikler kumu gidene kadar yıkandı,
Salon tozu alındı,
Bulaşık makinası açıldı, boşaltıp yerleştirildi ve
Y. Odası şifonyer çekilip altı ve etrafı dıştan silindi.
:kahve: hak ettim artık..
oh bugünlik yeterli iş yapmışsın kahveyi fazlasıyla haketmişsin :KK15:, o küçük işler hele hiç hiç bitmiyor hep ele ayağa dolanıyor:işsiz: ben henüz günlük ödevimi yapmadım ne pişireceğim düşünclerine dalmış durumdayım o_O

Valla ben de firsat bulabilir miyim bilemedim hem ben daha toyum bu temizlik konusunda bence en tecrubelimiz sivastrabzon sivastrabzon ablamiza devredelim bu konuyu :) en iyi o yapar
Ne, kim, ben mi??:KK70: Teveccühün canım... Neyse gene de hazırlarım ama daha önce yapmadım hiç.. Herkes için de uygunsa yarına kadar hazırlayayim o zaman, olur mu?

Lahana zeytinyagli.lahana sarma ve sac tavayi ortaya koymayi dusunuyorum gelenler de yabancı degil zaten esimin halasi oglu ve kizi.valla ortaya bi de kasarli mantar yapmak geldi aklima baska da bisi gelmio
ayran yap yap mis gibi gider :kk77: yetr de artar bence

Küldaşlar benim şöyle bir listem var paylaşayım işinizi görür belki :KK66:

BANYO

Duşu iyice ilaçla

Klozeti ilaçla

Eşyaları banyodan çıkar ( yan odaya koyuyorum kapısını kitliyorum çocuklar ulaşmasın diye

Perde yada duş perdesi yıkanabilirse yıka

Duşu temizle ( ov-durula-kurula /sampuanlar vs. Dahil/ )

Duvarı sil

Lavaboyu ilaçla

Klozeti temizle

Duvarı sil

Aynayı sil

Lavaboyu temizle

Dolap içlerini boşalt - sil - kurula

Dolap içinden çıkan eşyaları temizle yerleştir

Duvar sil

Kapı detaylı sil

Camı detaylı sil

Yeri sil

Eşyalari yerleştir

Perde tak

Paspasları ser havluyu koy

Ve bittiiiiiii :)

Benim banyomda çamaşır makinesi vs. Olmadığı için yazmıyor listemde herkes ekleme çıkarma yapabilir gönlü rahat edeceği şekilde diye düşünüp paylaşmak istedim belki nerden başlıycam diye düşünenler vardır ;)

S Sifayildizi
Yildiztozu16 Yildiztozu16
Dostacilisoyler Dostacilisoyler
areser areser
CKbeautyandsheer CKbeautyandsheer
K klbk33
Green Day Green Day
chentiq chentiq
kubdef kubdef
ha_mim ha_mim
Dil-i bitab Dil-i bitab
sivastrabzon sivastrabzon

BANYO

Duşu iyice ilaçla

Klozeti ilaçla

Eşyaları banyodan çıkar ( yan odaya koyuyorum kapısını kitliyorum çocuklar ulaşmasın diye

Duvarı sil

Lavaboyu ilaçla

Klozeti temizle

Duvarı sil

Aynayı sil

Lavaboyu temizle

Duvar sil

Kapı detaylı sil

Camı detaylı sil

Yeri sil

Eşyalari yerleştir

Perde tak

Benim banyomda çamaşır makinesi vs. Olmadığı için yazmıyor listemde herkes ekleme çıkarma yapabilir gönlü rahat edeceği şekilde diye düşünüp paylaşmak istedim belki nerden başlıycam diye düşünenler vardır :KK66:

S Sifayildizi
areser areser
K klbk33
Green Day Green Day
chentiq chentiq
kubdef kubdef
ha_mim ha_mim
Dil-i bitab Dil-i bitab
Bana uyar, banyolar hemen hemen aynı zaten. Bende havalandırma kapağı var cam yerine onu ekleyeyim. Ha bir de petek var onu unuttuysan ben ekleyeyim..
İlaçlama derken çam. Suyunu mu kastettin, bir de eşyaları yan odaya almayı anlamadım.

bugün yapılan işler:
y.dası camları silindi
elbise dolabı silindi,yerleştirildi,
halıları süpürüldü,lekeler silindi,
ütü yapıldı,
ocak silindi,
prizler silindi.

Bana uyar, banyolar hemen hemen aynı zaten. Bende havalandırma kapağı var cam yerine onu ekleyeyim. Ha bir de petek var onu unuttuysan ben ekleyeyim..
İlaçlama derken çam. Suyunu mu kastettin, bir de eşyaları yan odaya almayı anlamadım.

Bizde petek yok (zeminden ısıtmalı sistem )
İlaçlama derken herkes temizlikte ne kullanıyorsa onu anlayabilir..ben normalde sirke-karbonat kullanırım ama genel detaylı temizlikte daha kuvvetli temizleyiciler kullanırım mesela
Eşyaları yan odaya koymak derken de benim banyom küçük mesela kirli sepeti çöp sepeti vs. Ne tarafa koysam beni engelliyor su dökülse eyvah onlara gelmesin felan derken dönmek iyice zorlaşıyor banyoda ( bitince resim eklerim inşaALLAH daha net görürsün ne demek istiyorum ) bu yüzden ben kaba büyük eşyaları temizleyip yan odaya koyuyorum rahat hareket edebilmek için banyo bitincede geri banyoya koyuyorum....senin banyo büyükse yapmaya bilirsin ;)

Oooo en sevdigimden. Yalniz ben gec yatarim. (((Ahhhh ahhh eski kepenk indiricilerden kim kaldi @cnntrm))(

Ozledim ya hu..
@dagci @eflalim @buble @elifcino eshma eshma @NAVLEE areser areser :KK42:

chentiq chentiq ve diğer güzel ve titiz kulkedileri nasilsiniz.insallh herkes iyidir buraları ve temizlik yapmayı özledim gerçekten ama malesef şimdilik iki cadiyla tek başıma ancak yaşayacak kadar yapabiliyorum.kycuk iyice hareketlendi buyukte çok bana düştü iyice yorucu bir hayat içindeyim am bunada şükür diyelim yeterki sağlık olsun
Günlük ödevler maratinlar nasıl gidiyor.ben hergun 5 ödev veriyorum kendime iş yetiştirebilmek icin.yazamasamda takipte sayılırım.hepinizu öpüyorum canlar

chentiq chentiq ve diğer güzel ve titiz kulkedileri nasilsiniz.insallh herkes iyidir buraları ve temizlik yapmayı özledim gerçekten ama malesef şimdilik iki cadiyla tek başıma ancak yaşayacak kadar yapabiliyorum.kycuk iyice hareketlendi buyukte çok bana düştü iyice yorucu bir hayat içindeyim am bunada şükür diyelim yeterki sağlık olsun
Günlük ödevler maratinlar nasıl gidiyor.ben hergun 5 ödev veriyorum kendime iş yetiştirebilmek icin.yazamasamda takipte sayılırım.hepinizu öpüyorum canlar

Merhaba:KK36:

Sizi cok iyi anlıyorum.Benim Kuzularışmda yaş aralığı azdi. (19 ay )ki hamileligimde zor geçince iyice yıpranmıştim zaten. Şimdi biraz büyüdüler ama ben kendimi tam toparlamayamadim. Size nacizane tavsiyem kendinizi mutlu edecek birseyler bulun ve onu devamli yapın birde buralardan ayrılmayın.:KK39:

Kızlar ara ara gelebiliyorum maalesef ve geldikçe neler yapacağımı yaptığımi yazacağım.

Bugün için pek bişey yapamadim:eek:

Ütülükler birikti maraton olursa katılırım.

Pazartesi günü detaylı temizlik yapmayı düşünüyorum.

Şuraya da yazayım kalsın :halay:
Bütün odalar detaylı süpürülup silinecek.
Tozlar alınacak
Tuvalet banyo duşakabin temizlenecek
Balkonlar yıkanacak
Kapı önündeki ayakkabılık tozu alınacak
Yarim saat ütü yapılacak

Pazartesinin ödevlerini yazdım umuyorum erkenden kalkıp işlerimi yetistirebilirim:63:

Bir de sorum olacak hanımlar

Bebek kiyafetlerindeki lekeleri nasıl çıkarıyorsunuz?

Ben kızımı kıyafetlerindeki leke için kimyasal olmayan beyazlatıcı kullandım ama pek faydası olmadı.

Bu konuda önerilere açığım :KK14:

Herkese mutlu temiz pür-ı pak evlerde güzel günler diliyorum :KK15:

BANYO

Duşu iyice ilaçla

Klozeti ilaçla

Duvarı sil

Lavaboyu ilaçla

Klozeti temizle

Duvarı sil

Aynayı sil

Lavaboyu temizle

Duvar sil

Kapı detaylı sil

Camı detaylı sil

Yeri sil

Eşyalari yerleştir

Perde tak

Benim banyomda çamaşır makinesi vs. Olmadığı için yazmıyor listemde herkes ekleme çıkarma yapabilir gönlü rahat edeceği şekilde diye düşünüp paylaşmak istedim belki nerden başlıycam diye düşünenler vardır :KK66:

S Sifayildizi
areser areser
K klbk33
Green Day Green Day
chentiq chentiq
kubdef kubdef
ha_mim ha_mim
Dil-i bitab Dil-i bitab
Liste gayet guzel olmus canim ellerine saglik :KK36:
Allah yardimciniz olsun cadilar icin :) ben bi taneyle zor basa cikiyorum 2. Yi hic dusunemiyorum suan:KK17:

Kızlar ara ara gelebiliyorum maalesef ve geldikçe neler yapacağımı yaptığımi yazacağım.

Bugün için pek bişey yapamadim:eek:

Ütülükler birikti maraton olursa katılırım.

Pazartesi günü detaylı temizlik yapmayı düşünüyorum.

Şuraya da yazayım kalsın :halay:
Bütün odalar detaylı süpürülup silinecek.
Tozlar alınacak
Tuvalet banyo duşakabin temizlenecek
Balkonlar yıkanacak
Kapı önündeki ayakkabılık tozu alınacak
Yarim saat ütü yapılacak

Pazartesinin ödevlerini yazdım umuyorum erkenden kalkıp işlerimi yetistirebilirim:63:

Bir de sorum olacak hanımlar

Bebek kiyafetlerindeki lekeleri nasıl çıkarıyorsunuz?

Ben kızımı kıyafetlerindeki leke için kimyasal olmayan beyazlatıcı kullandım ama pek faydası olmadı.

Bu konuda önerilere açığım :KK14:

Herkese mutlu temiz pür-ı pak evlerde güzel günler diliyorum :KK15:
lekelerin formulunu bularsan habert et :) bi tane lekesiz kiyafetimiz kalmadi kendi yemeye merak saldigindan beri kucuk beyimiz :kk77:

Misafirleri yolladim mutfagi topladim yeni oturdum bugun odeveler hak getire hic yapamadim guya gunde yarim saat utu yapacaktim Ben_olmak Ben_olmak sen yapabildin mi bugun aslinda suan vaktim var uykum yok ama ders 1. Planda bugun hic calismadim ders calismam lazim yarin telafi ederim umarim

Temiz, tertipli ve en onemlisi huzurlu olmak ve her daim oyle kalmak isteyen Güzeller güzeli hanimlar....

Ister pasakli olun, ister tembel, ister bilgisiz olun, ister umitsiz... Hic fark etmez.

Niceleri bu yolda kullerinden dogduysa, siz de dogabilirsiniz.

Biz hep birlikte basardik

:KK19:

Neseyle, dostlukla, keyifle, anlayisla

:KK74:

Biz tatli bir yarismanin bahanesiyle hayati paylastik

Siz de baslamak istiyor ama nereden baslayacaginizi bilemiyorsaniz, ipin ucunu kacirdiysaniz ve bulmak istiyorsaniz, buyrun küldaş olalim.

Yarışmaya katılmak için: cocuk calisma durumu yas vb. Ayrintilarin, 2017 yilinda temizlik ve duzen konusunda nasil bir beklentiniz hedefinizin oldugunun yazilmasi ve bana ozel mesaj olarak atılmasi. Iste bu kadar kolay...

KURALLARI OKUDUĞUNUZU ANLAMAM İÇİN AŞAĞIDAKİ -BEĞEN- TUŞUNA TIKLAMAYI UNUTMAYIN.

Kulkedilerinin Kurallari

1. Her kulkedisinin bir "buddy"si vardir. Karsilikli belirledikleri "zayif noktalari" iyilestirmek icin birbirlerine kıyasıya yardim ederler. Misal;

• Chentiq in buddysi kubdeftir. Kubdef camasirlarini kurur kurumaz utuleyip katlayana kadar, Chentiq te evde saga sola istifledigi ceri copu evden cikarana kadar birbirlerini kontrol ederler.
2. Her pazartesi "haftanin aliskanligi" belirlenir ve bildirim topiginde (
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kulkedilerinin-macera-bildirim-topigi.862375/ ) duyurulur. Bu aliskanligin edinilmesi icin azami özen gösterilir. Misal;

• Tüm kulkedilerinin her aksam yatmadan once mutfak tezgahlari piril pirildir. :KK9: :KK9: :KK9:
3. Her 15 gunde bir "odak noktasi" belirlenir
ve bildirim topiginde (
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kulkedilerinin-macera-bildirim-topigi.862375/ ) duyurulur. 15 gunluk sure icerisinde evin o bölümü bal dok yala haline getirip bildirim topigine isim eklemeyen listeden cikarilir.

4. Günlük olarak girmek grup arkadaslarimiza olan sorumluluk acisindan onemlidir. Mazeretsiz 3 gun girmeyenlerin ismi listeden cikartilir. (Yarisma listesinde olmamaniz, topige ugramayacaginiz anlamina gelmiyor elbetteki. Herkese her daim kapimiz aciktir :KK60: :KK68:)

Benide alın ne olurrr 22 yasindayim evliyim 2 kizim var..

Back
X