Kulliyen pislik bunlar.

Cok iyi anliyorum. Bizim akrabamız da israrla gelip birkac gun kalmak istiyor. Evimiz kucuk musait degiliz. Kibarca reddediyoruz ama kadin yarin gelecgm deyip duruyor. Gelince de efendi gibi oturmuyor ki laf sokuyor.

Merhaba, konuşmuştuk sizinle daha önce. Annem Alzheimer hastası. Teyzem de yazları sözde anneme bakmak için izin alır gelir. Havuzlu sitede oturuyoruz Antalya’da, önceki yıllar annem uyurken falan inerdi havuza. Ama önceki yaz resmen geldi babamı da şoför gibi kullandı bedava tatilini yaptı gitti. Annemle bir saat bile kaliteli bir zaman geçirmeden. Sizi iyi anlıyorum o yüzden. Hiçbir akrabama güvenim kalmadı herkes kendi çıkarlarının peşinde.

Neymis efendim yengem ziyarete gelecekmis! Niye, hayirdir? Mevsim yaz da degil. Bu akraba illetleriyle bagimi kopardim ya, telefonlarina bakmiyorum ve mesajlarini cevapsiz birakiyorum ya, saniyorlar ki zor durumdayiz ve yardima ihtiyacimiz var. Halusinasyona bak!

Bir de kendi kendilerine misyon edinmisler; sirayla birer hafta geleceklermis. Yahu manyak misiniz siz? Onca isim varken bir de size mi hizmet edecegim ben?

Annem biraz rahatsiz ama yardima muhtac bir durumda degil. Benden bilgi akisi kesilince bir merak sardi bu pislikleri ve simdi durumu kolacan etmek adina bir bir dokulecekler eve. Meraktan geberiyorlar.

Akraba denince kin kusuyorum artik. Kalbimdeki o nefret oyle derin ki... Annemin rahatsizligini oyle bir nedene baglamislar ki resmen igrendim hepsinden.

Bu yenge gelsin, saglam bir mesaj vereyim de bakalim boyle kendi kafalarina gore plan yapip adim atabiliyorlar mi bu eve.

Kulliyen pislik bunlar.

çok geçmiş olsun, çok takılmayın geldiklerinde pas vermezsiniz olur biter. Annenizin hastalığını neye bağlayabilirler ki onu anlamadım?

Merhaba, konuşmuştuk sizinle daha önce. Annem Alzheimer hastası. Teyzem de yazları sözde anneme bakmak için izin alır gelir. Havuzlu sitede oturuyoruz Antalya’da, önceki yıllar annem uyurken falan inerdi havuza. Ama önceki yaz resmen geldi babamı da şoför gibi kullandı bedava tatilini yaptı gitti. Annemle bir saat bile kaliteli bir zaman geçirmeden. Sizi iyi anlıyorum o yüzden. Hiçbir akrabama güvenim kalmadı herkes kendi çıkarlarının peşinde.

Hatirliyorum sizi. Anneniz iyidir umarim.

Aynen oyle. Herkesin asil yuzu boyle zamanlarda daha bir netlesiyor.

O evde siz tek yaşamıyorsunuz ki. Anneniz babanız gelsin istiyorlarsa, gelme diyemiyorlarsa, görüşmek niyetindelerse sizin laf söylemeniz uygun olmaz. En fazla siz görüşmez, geldiklerinde orda olmazsınız.

Neymis efendim yengem ziyarete gelecekmis! Niye, hayirdir? Mevsim yaz da degil. Bu akraba illetleriyle bagimi kopardim ya, telefonlarina bakmiyorum ve mesajlarini cevapsiz birakiyorum ya, saniyorlar ki zor durumdayiz ve yardima ihtiyacimiz var. Halusinasyona bak!

Bir de kendi kendilerine misyon edinmisler; sirayla birer hafta geleceklermis. Yahu manyak misiniz siz? Onca isim varken bir de size mi hizmet edecegim ben?

Annem biraz rahatsiz ama yardima muhtac bir durumda degil. Benden bilgi akisi kesilince bir merak sardi bu pislikleri ve simdi durumu kolacan etmek adina bir bir dokulecekler eve. Meraktan geberiyorlar.

Akraba denince kin kusuyorum artik. Kalbimdeki o nefret oyle derin ki... Annemin rahatsizligini oyle bir nedene baglamislar ki resmen igrendim hepsinden.

Bu yenge gelsin, saglam bir mesaj vereyim de bakalim boyle kendi kafalarina gore plan yapip adim atabiliyorlar mi bu eve.

Kulliyen pislik bunlar.
Bizim akrabaların çoğu ben evdeyken gelemezler korkudan :) açık ve net s.tiri çekiyorum çünkü annem de parayı kazanan eve bakan ben olduğumdan sesini çıkartamıyor ona kalsa arkasından iftira boyutunda dedikodular yapılan kızı değil eve gelen misafir kovulmaz felsefesi daha önemli :) yolda görseler ürkek bakışlarla yanımdan geçerler titreyerek iki tür insan var bana göre iyi ve kötü insanlar ve ben de herkese hak ettiği gibi davranıyorum saygısız kaba kuvvetle hareket eden biriyim ve hiç pişman değilim çünkü bu hayata bir kere geldim kendimden başka da kimse umrumda değil

Akrabayı akrep soksun.
İkiyüzlüler. Ben de bir iki tanesi hariç hiçbiriyle görüşmüyorum. Yüzüme gelince "ayyy ölürüz" modundalar, hani hakkımda konuşulanları bilmesem yerim yani.
Mesafe candır.

Kulliyen pislik bunlar.
Yengenle birsey mi yasadin ayrica bu nasil bir yazi dir ne yapalim yani karari da vermisin eeee

Kulliyen pislik bunlar.
kabul etmek zorunda değilsiniz ki canım annen rahatsız sen çalışıyorsun insan biraz düşünceli olur nasıl insanlar varya herkesin derdi sorunu ne kimileride böyle dedikodu gezme arar.

Hiç bir akrabam ile görüşmüyorum.
Yok ölsem kim gelir, ölüm kokar. Valla bu şeytanlar çevremde olacağına ölüm koksun kimse gelmesin daha iyi...
Belediye kaldırıyor cenazeyi, hiç tanımadığım insanlar bu akreplerden kat be kat iyidir.
Dedikodu bunlarda, arkadan atıp tutma bunlarda, zor günde kaçma bunlarda...
Evinize geldiğinde i... g..... sokup çıkarın.
Annem sürekli akrabalarıyla beni görüştürme derdindeydi.
Anneme çok kararlı bı sekilde seninde akreplerinle görüşmek istemiyorum dedim. Aslında üstelerde ciddi rahatsızlıkların ortaya çıkınca şimdi hiç konusunu dahi açmıyor.

Tam olarak konunun ne olduğunu anlamadım ama gelmelerini istemiyorsan annen de rahatsız ise yalnız kalmaya ihtiyacı var de. Bazı akrabalar sürekli açık arıyor iyi niyetli gibi görünüp.

Sizi ilgilendiren bir durum yok. Bu ne kin öfke böyle anlamadım yok akraba illeti yok telefona bakmıyor muşsunuz mesajlara cevap vermiyor muşsunuz siz saygısızsınız o zaman ortada olan biten olay yok. Arayıp soruyorlar işte daha ne? hem sizi neden arasınlar yahu anneniz varken hem siz annenizin evinde yaşarken söz deyip laf sokma hakkınız yok. Çocukları yok mu nasıl gelip o kadar kalacaklar?

anne babanız kabul eder görüşürler sizi ilgilendirmez tutup bir laf deyip anne babanızı da rezil etmeyin millete bu ergenler hep böyle mi ya aman evlerine kimse gelmesin aman akraba ile görüşülmesin insanlar arasa suç aramasa suç senaryoda yazılmış hemen niye zor durumda olduğunuzu düşünsünler sizin derdiniz onları ağırlamak buna üşeniyorsunuz gerisi bahane ama hayatta böyle yaparsanız sonra çok yalnız kalırsınız saçmalık yani anne babanıza gelene de karışıyorsunuz pes yanii ergence şeyler

Sizi ilgilendiren bir durum yok. Bu ne kin öfke böyle anlamadım yok akraba illeti yok telefona bakmıyor muşsunuz mesajlara cevap vermiyor muşsunuz siz saygısızsınız o zaman ortada olan biten olay yok. Arayıp soruyorlar işte daha ne? hem sizi neden arasınlar yahu anneniz varken hem siz annenizin evinde yaşarken söz deyip laf sokma hakkınız yok. Çocukları yok mu nasıl gelip o kadar kalacaklar?

anne babanız kabul eder görüşürler sizi ilgilendirmez tutup bir laf deyip anne babanızı da rezil etmeyin millete bu ergenler hep böyle mi ya aman evlerine kimse gelmesin aman akraba ile görüşülmesin insanlar arasa suç aramasa suç senaryoda yazılmış hemen niye zor durumda olduğunuzu düşünsünler sizin derdiniz onları ağırlamak buna üşeniyorsunuz gerisi bahane ama hayatta böyle yaparsanız sonra çok yalnız kalırsınız saçmalık yani anne babanıza gelene de karışıyorsunuz pes yanii ergence şeyler

Bos konusmayin. Bu kadar kin kusuyorsam vardir bir nedeni.

Akrabalariniz sizi sizin onlari taktiginiz kadar takmiyordur emin olun.

Bilgi akisi kesilmis merakten geberiyorlar vs..
Bence fazla paranoyak davraniyorsunuz.

Hadi bir iki dedikoducu akrabaniz var diyelim.. cidden kötü haber almak istiyorlar sizden diyelim..

Yastiga baslarini koyduklarinda sizi düsünüyorlar mi saniyorsunuz? :KK70: Hayir..en fazla iki dklik ego tatmini yaparlar.

Kimse kimseyi okadar umursamiyor rahat olun.
Aralarinda cidden sizi seven sayan da olabilir. Suizan yapiyor kendinizi soyutluyorsunuz bosu bosuna.

Akrabalariniz sizi sizin onlari taktiginiz kadar takmiyordur emin olun.

Bilgi akisi kesilmis merakten geberiyorlar vs..
Bence fazla paranoyak davraniyorsunuz.

Hadi bir iki dedikoducu akrabaniz var diyelim.. cidden kötü haber almak istiyorlar sizden diyelim..

Yastiga baslarini koyduklarinda sizi düsünüyorlar mi saniyorsunuz? :KK70: Hayir..en fazla iki dklik ego tatmini yaparlar.

Kimse kimseyi okadar umursamiyor rahat olun.
Aralarinda cidden sizi seven sayan da olabilir. Suizan yapiyor kendinizi soyutluyorsunuz bosu bosuna.

Tamam.

Ne yaşadınız bilmiyorum, umarım feraha çıkarsınız.
Ben hep hayatta net oldum, bu netlikten hiç pişman olmadım.
Eger bu kadar nefret doluysanız, yapacağınız şey gelmeyin demek
Kabul edemem, müsait değilim,
Istemiyorum, pasa gönlüm bilir.
Artık anlayacakları dilde ne varsa.

Yasadiklarinizi ve cevrenizi siz daha iyi bilirsiniz tabiki yinede.
Ama yazdiklarimi icsellestirin biraz ve ailenizle yasiyor iseniz akrabalarin ziyarete gelmelerine karsi cikmayin.
Annenizin neyi var bilmiyorum, gecmis olsun yinede.
Ama hatirlanmak ve kendisine hal hatir sorulmasi iyi gelir bence.

Bende bazen kendi akrabalarima kiziyorum öfkeleniyorum.. cunki sacma cikarim ve varsayimlar yapiyorlar. Ama bunu cogu insan yapiyor.
Ki kisisel gelisimini tamamlamamis insandan zaten baska birsey beklenemez. Cahilliklerine vermek lazim.

Ama dedigim gibi kimse kimsenin okadar da umrunda degil..

Akrabalar da insanin özel hayatina yakin oldugu icin ellerinde daha fazla malzeme oluyor. Ve bildikleriyle sacma sapan seyler düsünebiliyorlar.

Ama bunu herhangi baska bir yakininiz da yapabilir akraba olmayan. Tek farkla, el acimaz insana. Kan cekmez.

Insanin kendi kötüsü yine iyidir.. kötü durumda yine onlar yardimci olur ve kiyamaz.

Cok cok kötü durumlar yoksa. Sadece varsayimlar dedikodular vs varsa görmezden gelin..
Kendinizi ve ailenizi üzmeye degmez.

Back
X