• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kültür farki, evlilik olur mu?

melankolik_24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
3.746
4.199
133
Cok zit kutup iki aileden gelen iki kisi mutlu olabilir mi? Mesela aileden biri cok dini bütün yasiyorsa digerinin de cok uc degil ama seküler bir yasam tarzi varsa. Ailem de birinde yakinda böyle bir evlilik gerceklescek burda fikir almami istedi. Cok özel konular oldugu icin herkese anlatilmiyor ve kendisi icin bu su an cok büyük sorun. Aileler biz böyleyiz biz de böyleyiz diye prensiplerini ortaya koymaya basladi. Böyle bir evlilik yapip mutlu olan var mi? Varsa aileleri nasil idare ettiniz?

Olmaz mümkün degil birkac sene sonra patlar.
Sadece inanc degil yasamtarzi farkli ise mesela sheir kulturu koy kulturu gibi bu bile patlak veriyor inancı ayni bile olsa.
Bence evlilikte ciddi manada kultur inanç uyumu şart
İstisnalara takilmamak lazim.total de çok zor.

Hmm, riskli. İllaki tartışma çıkacak. Göğüs germeye hazırsa evlensin. Ben olsam sevgilimi bırakmazdım. Ha tabii sevgilim benim hayat tarzıma ve görüşlerime saygılıysa.
Sevgili saygili ama ailesinide savunuyor benim ailem böyle napayim diye

Olmaz mümkün degil birkac sene sonra patlar.
Sadece inanc degil yasamtarzi farkli ise mesela sheir kulturu koy kulturu gibi bu bile patlak veriyor inancı ayni bile olsa.
Bence evlilikte ciddi manada kultur inanç uyumu şart
İstisnalara takilmamak lazim.total de çok zor.
Genclerin yasam tarzi cok farkli degil ikisde büyük sehirde okumus falan ama aileler cok cok farkli.

Genclerin yasam tarzi cok farkli degil ikisde büyük sehirde okumus falan ama aileler cok cok farkli.
herks ailesinden sekilleniyor
O aileler birsekilde müdahil oluyor
Ben kimsenin ailesinden cok farkli olacağını düşünmuyorum illa izler taşıyor
Ailem boyle demek ailemi bu sekilde kabul et demek.
Önceden inanc hayata bakis yeterli diyebilirdim simdi enonce aile diyorum
Aile kulturu diyorum.

Saygı!
Saygı olacaksa devam edilebilir.
Ama bazı adetler saygıyı es geçiyor malesef.
Çok detaylı konuşulmalı
İki taraf da beklentilerini ortaya koymalı.
Orta yol bulunuyorsa devam etsinler
Bulunmuyorsa yapacak pek de birşey kalmıyor.

Örnek verecek olursak
Kız ve ailesi dindar
Damat ve ailesi geniş mezhepli

Kız kapalı diye kayımvalide baskı kurabilir
Kendi arkadaş ya da akrabaları içine çıkarmak istemeyebilir.
Damadın ailesi kızın yanına gelince örneğin alkol tüketimi vs yapıyorsa kız ailesi rahatsız olur.

Tam tersi durumda
Kız ve ailesi geniş mezhepli
Damat ve ailesi dindar

Kız damadın her yanına gittiğinde ailesi açık olduğundan kapanması için kıza baskı kurabilir.
Bizim akrabaların yanında böyle giyilmez vs diyebilir.
Ya da kızın ailesinin yanına damat tarafı geldiğinde ibadet etmek isteyebilir. Karşı tarafın ilgisizliği ortamı gerebilir.
VS vs vs

İki taraf da kendi hayatını yaşayan, ailesinin baskısı altında ezilmeyen, kendi kararlarını kendi veren insanlarsa sorun olmaz. Bir de ikisinin hayat görüşleri ve hayattan beklentileri benzer olmalı. Bir de sürekli ailelerle iç içe olmamaları lazım. Aynı mahallede oturulacaksa, sürekli görüşülecekse mecbur bir taraf kayın aileye ayak uydurmak zorunda kalacak.

Biz eşimle farklı kültürlerle büyüdük. Onun ailesi daha muhafazakar benimkiler daha rahat. Ama ikimiz de bu konularda çatışmıyoruz. Çünkü benzer görüşlere sahibiyiz. Ve ailelerden uzakta yaşıyoruz.

Evlenecek kişilerin yaşam tarzları benziyorsa, aileleri idare edebilmleeri lazım. Eğer ailelerle iç içe olunmayacaksa nispeten daha kolay. Kimle evlenirsen evlen illaki farklılıklar olacaktır. Hayatını bire bir etkileyecek mi yoksa tolere edilebilir şeyler mi buna bakmak lazım.

Aileleri ayrı idare edip, birbirlerine odaklanacaklarsa yürür belki ama, senin ailen şöyle dedi, yok benim ailem haklı deyip ailelerine odaklanacaklarsa çok stresli bi süreç olur, sevgide aşkta belli bi süre sonra biter..Yani tamamen eşlerin birbirine verdiği değer, ve ailelerine saygı duyup, evliliklerine karıştırmamayı başarma performanslarına bağlı. Bi de evlenmeden önce özgür bi imaj çizen bi çok adayın, evlendikten sonra içindeki ana kuzusu ortaya çıkıyor.

Çiftler benzer fikirlere sahipse problem olmamalı normalde, onlar aynı evde yaşayacaklar ama kültürümüzde aileler evliliklere fazla müdahil oluyor. Sorun çıkmaması mümkün değil

Sıkıntıyı çıkaran kültür farklılığı değil saygısızlıktır. BU da kişilere bağlıdır.
Eşim ve ailesi sünni.
Ailem alevi ben ateistim.
Şimdiye kadar bu durumlardan kaynaklı asla sorun yaşamadık.
Eşimle 21 yıldır birlikteyiz ve 14 yıldır evliyiz. Kayın ailemi çok severim. Eşim de favori damattır ancak herkes sınırını ve haddini bilir.

Ben olmayacağına inanlardanim , gerci bir arkadasim 20 senedir evli bu sekilde aileleri var ve cok mutlular ama onlarda damadin ailesi muhafazakar damat degil ve ailesini kesinlikle karıştırmiyor hicbir seye
Ben asla yapamazdim ama eger dik durup kendi kuracaklari aileye karistirmayacaksa kimseyi her iki taraf da olabilir ama bence bosuna stres ve gerginlik

Evliligin ilk aylari daha ayni eve alisma donemi oldugu icin bazi seyler sorun olmayip hos karsilansa da ileri de bu uç noktalar kesinlikle sorun olur. Biri digerini baskilamaya baslar. Ozgurluk azakdikca da sorun baslar. Kultur farki, farkki yasam tarzi dusunce farkliligini da beraberinde getirdigi icin bu evlilik cok uzun surmez bence.

Sıkıntıyı çıkaran kültür farklılığı değil saygısızlıktır. BU da kişilere bağlıdır.
Eşim ve ailesi sünni.
Ailem alevi ben ateistim.
Şimdiye kadar bu durumlardan kaynaklı asla sorun yaşamadık.
Eşimle 21 yıldır birlikteyiz ve 14 yıldır evliyiz. Kayın ailemi çok severim. Eşim de favori damattır ancak herkes sınırını ve haddini bilir.

ben burada çok yazarım

eşimle ırk, mezhep, ailelerin maddi ve kültürel durumu arasında uçurum var diye

20 yıldır beraberiz çocuğumuz da var ( çocuk yetiştirirken sorun çıkar diyorlar ya)

bir sıkıntı görmedim

bana ne kv oruç tutmuş mu tutmamış mı

namaz kılar mı kılmaz mı

ben bu süreçte bu iki ailenin yaşamında da bir fark görmedim ya neyse hala bekliyorum bana yansıyabilecek yaşam farkını

ama bu işler karşılıklı tabii

bayramda annemlere gidelim Ok gidelim ama arifeden önceki gün iznimizi ayarladık buna da ok

eee bu gece sahur var yarın arife sen de bugün oruç tut denecekse iş değişebilir

ya da Cuma günü aile ziyaretinde Cuma namazı kılmayan damat kp cuma ya gidecek diye gönderilecekse cuma ya olmaz

sonuçta hem aileler hem de kişiler ve bu mesafeyi koruma gücü önemli

İki aileden de uzakta yasanacaksa ve saygı olursa olur. Benim ailem böyle diyip kendini kenara atmamalı onlara da saygı duymalı. Ve birbirlerinden uzak yaşamaları lazım.

Back
X