Cok zit kutup iki aileden gelen iki kisi mutlu olabilir mi? Mesela aileden biri cok dini bütün yasiyorsa digerinin de cok uc degil ama seküler bir yasam tarzi varsa. Ailem de birinde yakinda böyle bir evlilik gerceklescek burda fikir almami istedi. Cok özel konular oldugu icin herkese anlatilmiyor ve kendisi icin bu su an cok büyük sorun. Aileler biz böyleyiz biz de böyleyiz diye prensiplerini ortaya koymaya basladi. Böyle bir evlilik yapip mutlu olan var mi? Varsa aileleri nasil idare ettiniz?
Ben varim.
Babam asiri x partili ve, kendince dinine cok bagli.
Esimin ailesi y partili ve, dinle pek alakalari yoktur. Iki taraf da yogunnnnn siyasetci.
Ben ioahiyat mezunuyum, dinime busbutun bagliyim ( ama babam gibi degilim), esimde benim gibi.
5 yil sevgililik doneminden sonra babam hala vermek istemeyince, dini bir konu tartismasi sebebi ile beni evden kovdu.
Kedimi de aldim dayima sigindim.
2 ay icerisinde sadece dayimin ve esimin ailesinin destevi ile dillere destan bir dugunum oldu. Ne borc ne harc. Ailem den dugunume annanem dayim halam katildi sadece. Babam dugunume gidexeklerini reddedecegini soyledigu icin. Borcsuz harcsiz evlensirdi bizi esimin ailesi.
Sonuc, esimin ailesi aileme hix gitmedi. Muhim gunler de tlflasildi.
Ailem, esimin ailesine 5 yilda 3. Defa gitti. Dogum gecmis olsun bayram.vb.
Aileler birbirleri ile samimi degil. Ama kusluk te yok. Biz kendi aileme 1 2 defa gittik uzaklar ve arabamiz yok.
Ama esimin ailesine sik sik gideriz.
Insanlik olarak derseniz, esimin ailsine bayiliyorum. Com farli dini ve dunyevi goruslerimiz olmasina ragmen, bizi cigerlerine basiyorlar. Ahlaklari ijsanliklari merhametleri cok guzel. Her zaman duacilariyimdir.
Kendi ailem de bana gore iyi insanlar. Kimse kimseyi kotulemez, hakkinda konusmaz, krismaz guler yuz ile karsilar. Ama oldukca resmi bir iliskimiz var.