• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kültür farki, evlilik olur mu?

Olmaz bu iş. İki kişiden biri ya taviz verecek yada vermeyecek ikisinde sıkıntılı

zor
basarabılenler ıstısna gorumcesı eltısı kaynanası kayınbabası kaynısı bılmemnesı dıdısı bıdısı yanı akrabaları cok karıstıran evıne mudahale ettıren koca tıplerı cok rest cekıp bu benım evım karıma karısamazsınız dıyebılen erkek az genelde erkek tarafı sorun cıkaran taraf oldugundan o hısım akrabaları yazdım ve o sebeple zor dedım

Sevgili saygili ama ailesinide savunuyor benim ailem böyle napayim diye
Can alıcı nokta şu olmali. Benim ailem boyle bu durumu değiştiremem ama sana ailemin yaşam tarzını dikte etmesine izin vermem. Herkes birbirine saygı duyar diyorsa evlensin.
Benim ailem boyle neyapayim, alttan alıp suyuna gitmemiz gerekiyora getiriyorsa lafı evlenmesin.

Canım sorun olmaz dedik evlendik. Ki ikimizin aileleri muhteşem hoşgörülü, anlayışlı. Kimse kimsenin yanında politika konuşmaz vs. Sonuç boşandık. Boş ver. Zaten evlenince tonla sıkıntı oluyor bir de bununla mı uğraşacaksınız?

Cok zit kutup iki aileden gelen iki kisi mutlu olabilir mi? Mesela aileden biri cok dini bütün yasiyorsa digerinin de cok uc degil ama seküler bir yasam tarzi varsa. Ailem de birinde yakinda böyle bir evlilik gerceklescek burda fikir almami istedi. Cok özel konular oldugu icin herkese anlatilmiyor ve kendisi icin bu su an cok büyük sorun. Aileler biz böyleyiz biz de böyleyiz diye prensiplerini ortaya koymaya basladi. Böyle bir evlilik yapip mutlu olan var mi? Varsa aileleri nasil idare ettiniz?
Kişiler aileleri gibi değilse ve ailelerini fazla iç işlerine karıştırmazlarsa olabilir yani gerçekten ikisi de olgun bağımsız davranabilirlerse tamam ama öteki türlü çok zor bence

Cok zit kutup iki aileden gelen iki kisi mutlu olabilir mi? Mesela aileden biri cok dini bütün yasiyorsa digerinin de cok uc degil ama seküler bir yasam tarzi varsa. Ailem de birinde yakinda böyle bir evlilik gerceklescek burda fikir almami istedi. Cok özel konular oldugu icin herkese anlatilmiyor ve kendisi icin bu su an cok büyük sorun. Aileler biz böyleyiz biz de böyleyiz diye prensiplerini ortaya koymaya basladi. Böyle bir evlilik yapip mutlu olan var mi? Varsa aileleri nasil idare ettiniz?
Olmaz o is.
Dugun,evlilik,bayramlar.. cocuk dogacak, dogum gunu/kutlamalar olacak, yemek davetleri olacak..
Oturup kalkilacak
yani bir araya gelinecek sürekli..

Birbirinden haz etmeyen, biribirine saygi duymayan, hosgorulu olamayan aileler icin kültur farki basli basina bir sorundur.
Bugun tölare edilir, yarın senin ailen bunu dedi _ seninkiler de boyle yapti denir ve o evlilik iflah olmaz.
Aileler birbirini severse ve taraflar hoşgorulu ise, kopruyu gecene kadar degilse hersey olma ihtimali yine bir derece belki...
Yoksa cok zor, ayrilsin daha iyi
Balık baştan kokar !
Kültür farķı boşanmak icin gecerli bir sebep bence !

Şimdi şöyle söyleyim sadece o erkekle değil ailesiylede evleniyosunuz istisnai durumlar söz konusu ama genelde böyledir benim esimin ailesiyle kendi ailem arasında her konuda ciddi farklar var onlar muhafazakar benimkiler değil ama ben biraz yakındım evlendiğimizde ordayken sorun olmadi ama bir çok konuda ciddi fikir ayrılıklarimiz var dini konudan değil ben son 1 senedir kapalıyım zaten yakındım o batmadı gözüme ama genel dünya görüşlerini tasvip etmiyorum eğer bu kadar farklilik varsa olur olmaz diye bisey yok ama erkeğin bu benim karım sadece ben sorumluyum ondan imajı vermeli dedikoduya laf sokuşturmaya karşı durur onlardan etkilenmezse olabilir ama bir çok erkekte evlendikten sonra aileci oluyor çok dikkat etmeli karar vermeden önce

Konuyu biraz detaylandırırmısınız?
Aileler farkli mezheplere sahip(alevi,sünni). Alevi olan aile koyu inancli degil sadece anne babalarindan alevilin gectigi icin aleviyim diyor. Sünni olan aile ibadetlerini yerine getiriyor ve bunlara önem veriyor mesele damadi cagirip alevilikte söyleymis dogru mu sizde de var mi diye sorguya cekmisler. Ama alevi olan aile icin kendilerine saygi duyulup karisilmadigi süreci diger ailenin inanci sorun degil.

Ben de sorun olacağını düşünüyorum çünkü evlilikte aile uyumu çok önemli..Ailelerin kültürel yönden benzemesi çok önemli.Aksi halde evlilik belki bir şekilde yürür ama her iki taraf için de yıpratıcı olur.Gençken aman ne olur ki aile ile mi yaşanılacak sanki diye düşünüyordum şimdi ise tam tersini..Yeri geliyor çocuğuna bile etki edebiliyor..İyi düşünmek gerek...

Herkes kendi ailesine dur diyeceği yeri bilip, kişiliğini ortaya koyarsa sorun olmaz. Ama maalesef bizim ülkemizde kişiliğini ortaya koymak ile büyüklere saygısızlık birbirine karışıyor, o yüzden olumsuz gibi gözüküyor.

Kuzenim böyle bir evlilik yaptı. Maalesef anlaşamadılar, bir yıl sonra ayrıldılar. İş yerinden bir arkadaşım böyle bir evlilik yaptı, yıllardır mutlu mesut yaşıyorlar. Demek ki ilişkinin devamlılığı, çiftlerin bu farklılıkları tölere edebilme kabiliyetlerine bağlı.
Kız da erkek de olası problemleri öngörmeli ve problemlerle mücadele edebilecekler mi düşünmeliler.

Saygı!
Saygı olacaksa devam edilebilir.
Ama bazı adetler saygıyı es geçiyor malesef.
Çok detaylı konuşulmalı
İki taraf da beklentilerini ortaya koymalı.
Orta yol bulunuyorsa devam etsinler
Bulunmuyorsa yapacak pek de birşey kalmıyor.

Örnek verecek olursak
Kız ve ailesi dindar
Damat ve ailesi geniş mezhepli

Kız kapalı diye kayımvalide baskı kurabilir
Kendi arkadaş ya da akrabaları içine çıkarmak istemeyebilir.
Damadın ailesi kızın yanına gelince örneğin alkol tüketimi vs yapıyorsa kız ailesi rahatsız olur.

Tam tersi durumda
Kız ve ailesi geniş mezhepli
Damat ve ailesi dindar

Kız damadın her yanına gittiğinde ailesi açık olduğundan kapanması için kıza baskı kurabilir.
Bizim akrabaların yanında böyle giyilmez vs diyebilir.
Ya da kızın ailesinin yanına damat tarafı geldiğinde ibadet etmek isteyebilir. Karşı tarafın ilgisizliği ortamı gerebilir.
VS vs vs
Arkadaşım sen mezhebi geniş ifafesinin anlamını biliyor musun tam olarak. Bence bilmiyorsun biraz araştır çok çirkin bir söylem(kim için kullanırsan kullan çirkin)

Konu sahibesi sana gelince zıt kutuplar birbirini çeker olayı sadece fizikte geçerli. O bahsettigin kişi evliliğinin 2.ayında bunu anlar ama iş işten geçmiş olur. Cok büyük risk.
Ben inançları ve siyasi görüşü aşırı üç biriyle evlenmezdim mesela

Kültür farkı derken dini yaşayan taraf ile yaşamayan taraf arasında ne gibi kültür farklılığı olabilir anlayamadım kültür farkı demek eğitim gelenek görenekler girer işin içine benim bildiğim kültürle ne alaka anlayamadım dini yaşayan taraf kültürsüz mü oluyor 🙄

Elbette aileler ile evlenilmiyor ama aileler hayatın dısında da tutulmuyor.Burada şu önemli,ikiniz farklı aile yapılarında büyüdüyseniz ilerde bu sorun olur mu? Siz anlasırsanız,ikiniz de zorluklara göğüs germeye hazırsanız elbette sorun yok

Back
X