Kültür farki, evlilik olur mu?

damadi cagirip alevilikte söyleymis dogru mu sizde de var mi diye sorguya cekmisler

Konuyu okumuş, ama yorum yapmaktan imtina etmiştim. Şu yazdığınızdan sonra yapıyorum. Olmaz. Çocuğun yetiştirilme tarzı sorun olur. Ve daha bir sürü şey de aynı şekilde.
Varsa vardır yani onlara neymiş, insanlığından önce buna mı bakmışlar. İbadet konusunda şekilci ise bir taraf (mezhep fark etmez) varsa olmaz, o şeklin usulüne uyulmadıkça rahatsız eder diğer tarafı. Bunu da çocuklarına yansıtırlar.

Bence olmaz. Ayrıca ne kadar terbiyesizce bir hareket, sorguya çekmek.

Bu aileden çok evlenecek kişilere bağlı.. Biz de mezhep, siyasi görüş olarak farklıyız ama yaşam tarzımızın çoğu aynı ve hiç bir sorunumuz yok.

Ben Aleviyim eşimin ailesi dindar ve muhteşem bir ilişkimiz var . Ama bunların ki olmaz. Damadı çağırıp şu var mı bu var mı diye sormak aşırı çirkin bir davranış. Benim kv bana sadece dediki severek evleniyorsunuz, siz artık ailesiniz ,ne konuşacaksanız kendi aranızda konuşun, o kadar. Ne benim ailem eşime karıştı,ne onun ki bana. 4 yıldır evliyiz, kv bana bir gün olsun oruç tuttun mu falan diye sormadı mesela. Eşim Ramazanda oruç tuttuğunda ailem iftar hazırlar ,benim aileme yakınız, onunla beraber yerler. Asla din konuşulmaz. O yüzden gayet güzel yaşıyoruz biz ama bu çiftin evliliği kızın ailesinden dolayı biter.

Dinle ilgilenen taraf kiz tarafi mi erkek tarafi mi? Erkek tarafiysa biraz zor olur bence cunku baski olacak kizin onlar gibi olmasi istenebilir. Ama kiz tarafi dinle ilgiliyse erkek tarafinin pek mudahale etcegini sanmiyorum.

Dinle ilgilenen taraf kiz tarafi mi erkek tarafi mi? Erkek tarafiysa biraz zor olur bence cunku baski olacak kizin onlar gibi olmasi istenebilir. Ama kiz tarafi dinle ilgiliyse erkek tarafinin pek mudahale etcegini sanmiyorum.
Kiz tarafi dinle ilgilenen, hatta bu farki biraz sorunda yapiyorlar ama kizlarini veriyorlar yinede.

Sanki ailelerin ne düşündüğünden cok evlenen çiftlerin bakışı aynı olmali.

Mesela bir arkadaşım böyle bir evlilik yaptı ama eşi ile düşünceleri aynıydı. Eşi de kendi ailesinden farklı düşünüyordu. Zaten aileler bir araya çok sık gelmiyor.

Ben kendi adıma cesaret edemezdim

Olmaz, sayfanin tamamını okumadım, umarım dilinizi konuşan birini bulursunuz, ve bu yüzden ruhunuzu tercüme etmek için bir ömür harcamak zorunda kalmazsınız.
Dil metafor bu arada

Mutlu olunmaz

Evlilik bir denge meselesidir.

Evlenecek iki kişinin yaşam tarzı , sosyal hayatı , medeni durumu , maddi imkanları , hayat görüşü , aile yapısı , dini yaşantısı , hayattan beklentileri hatta mesleği bile birbirine uygun olması gerekiyor.

Aksi türlü mutluluk sadece pembe dizilerde olur.

Burda gördüğüme göre yorum yapayım. Erkek dindar taraf ise genelde kadına hayatı zindan ediyor. Ama tam tersi bu kadın ise ona dair birkaç konu gördüm. Yine hayat kadına zindan oluyor çünkü adamın hayatı daha Relax ilerliyor. Sürekli kadına göre şekil alamıyor ve onu anlayışla karşılamıyor. Tabi bu okuduğum konuların genel durumu. İstisnalar vardır

Malesef illlaki bi yerde patlak verir ancak ancak kiz herseyi göze alip herseyi kabullenirse sorun cikmaz cunku bi erkek herseyi göze almiyor malesef.. hep alttan alan kadinlar oluyor

Zorlama bir evlilik olur. Haliyle hayır gelmez o evlilikten. O deli aşk ve tutku gittiğinde hay kahretsin nerden girdim ben bu işin içine demezse bende bi şey bilmiyorum.

Olabilir ama herkesin kaldiracagi bir evlilik türü değil ve daha şimdiden aileler "bizz boyleyiz biz boyleyiz" olaylarina girdilerse çok zor.

Ortak kültür işleri çok kolaylaştırıyor. Farklı kültür söz konusu ise konu kesinlikle ve sadece evlenecek kişilerde bitiyor. Onların tarafların müdahil olmasını engelleme ve yarın öbür gün evlenince de eşine saygı gösterme yetenek ve eşiklerine göre..

Ben varım.
Eşimle tek benzer noktamız insan oluşumuz sanırım
Ne kültürel ne akademik ne de dini yönden birbirimizle alakamız yok
Hatta uçurumlar var denebilir.
Bizim en büyük şansımız erken yaşlarda tanıyıp birbirimizin kültürüne alışabilmemiz oldu sanırım.
Mutlu mesut devam edebilmek adına birbirini tamamen kabullenmiş olmaya ve aileler ile dengeyi kurabilmeye ihtiyaç var.

Selam canım
Şu anda resmen benım durumuma düşmesin insanlar dıye kaydoldum tekrardan buraya. Benım eşim amasyalı ben bursalıyım. Evleneceğim zamanlar bu siteden bu konuya cok bakmıştım. Sonra aman nolcak ayda yılda bir gorcem memlekettelerr dedım. Babam nişanımda sülalesini görunce benı kenara cektı kızım sen bunlarla yapamazsın emin misın ıstıyor musun dedı. Evet dedım 1 hafta süre verdi dusun dıye. Nişanımda bu konusma üstüne köseye cekılıp agladım. 8. Yıl evlılığım, bır kızım var ama pişmanmisin, evet.. Kültür farkı cok önemliymiş. Benım annem acık modern memur bır bayan, onun annesi köyde yasayan bır kadın. Bugun dinlemedim ah ah bu kafam ah şarkısını dinleyip duruyorum. Kötu seyler bunlar su an senın için ama gercekler bu. Bız 6 yıl cıktık severek evlendik ama yok yanlıs karar.. Hakkınızda hayırlısı olsun. Benım bıle su an kafam cok karısık bosansam mı falan filan.. Allah herkesin gonlune gore versin. Aşk insanın gözunu kör edıyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…