- 24 Nisan 2020
- 143
- 630
- 18
- Konu Sahibi melankolik_24
-
damadi cagirip alevilikte söyleymis dogru mu sizde de var mi diye sorguya cekmisler
Aileler farkli mezheplere sahip(alevi,sünni). Alevi olan aile koyu inancli degil sadece anne babalarindan alevilin gectigi icin aleviyim diyor. Sünni olan aile ibadetlerini yerine getiriyor ve bunlara önem veriyor mesele damadi cagirip alevilikte söyleymis dogru mu sizde de var mi diye sorguya cekmisler. Ama alevi olan aile icin kendilerine saygi duyulup karisilmadigi süreci diger ailenin inanci sorun degil.
Ben Aleviyim eşimin ailesi dindar ve muhteşem bir ilişkimiz var . Ama bunların ki olmaz. Damadı çağırıp şu var mı bu var mı diye sormak aşırı çirkin bir davranış. Benim kv bana sadece dediki severek evleniyorsunuz, siz artık ailesiniz ,ne konuşacaksanız kendi aranızda konuşun, o kadar. Ne benim ailem eşime karıştı,ne onun ki bana. 4 yıldır evliyiz, kv bana bir gün olsun oruç tuttun mu falan diye sormadı mesela. Eşim Ramazanda oruç tuttuğunda ailem iftar hazırlar ,benim aileme yakınız, onunla beraber yerler. Asla din konuşulmaz. O yüzden gayet güzel yaşıyoruz biz ama bu çiftin evliliği kızın ailesinden dolayı biter.Aileler farkli mezheplere sahip(alevi,sünni). Alevi olan aile koyu inancli degil sadece anne babalarindan alevilin gectigi icin aleviyim diyor. Sünni olan aile ibadetlerini yerine getiriyor ve bunlara önem veriyor mesele damadi cagirip alevilikte söyleymis dogru mu sizde de var mi diye sorguya cekmisler. Ama alevi olan aile icin kendilerine saygi duyulup karisilmadigi süreci diger ailenin inanci sorun degil.
Kiz tarafi dinle ilgilenen, hatta bu farki biraz sorunda yapiyorlar ama kizlarini veriyorlar yinede.Dinle ilgilenen taraf kiz tarafi mi erkek tarafi mi? Erkek tarafiysa biraz zor olur bence cunku baski olacak kizin onlar gibi olmasi istenebilir. Ama kiz tarafi dinle ilgiliyse erkek tarafinin pek mudahale etcegini sanmiyorum.
Burda gördüğüme göre yorum yapayım. Erkek dindar taraf ise genelde kadına hayatı zindan ediyor. Ama tam tersi bu kadın ise ona dair birkaç konu gördüm. Yine hayat kadına zindan oluyor çünkü adamın hayatı daha Relax ilerliyor. Sürekli kadına göre şekil alamıyor ve onu anlayışla karşılamıyor. Tabi bu okuduğum konuların genel durumu. İstisnalar vardırCok zit kutup iki aileden gelen iki kisi mutlu olabilir mi? Mesela aileden biri cok dini bütün yasiyorsa digerinin de cok uc degil ama seküler bir yasam tarzi varsa. Ailem de birinde yakinda böyle bir evlilik gerceklescek burda fikir almami istedi. Cok özel konular oldugu icin herkese anlatilmiyor ve kendisi icin bu su an cok büyük sorun. Aileler biz böyleyiz biz de böyleyiz diye prensiplerini ortaya koymaya basladi. Böyle bir evlilik yapip mutlu olan var mi? Varsa aileleri nasil idare ettiniz?
Malesef illlaki bi yerde patlak verir ancak ancak kiz herseyi göze alip herseyi kabullenirse sorun cikmaz cunku bi erkek herseyi göze almiyor malesef.. hep alttan alan kadinlar oluyorCok zit kutup iki aileden gelen iki kisi mutlu olabilir mi? Mesela aileden biri cok dini bütün yasiyorsa digerinin de cok uc degil ama seküler bir yasam tarzi varsa. Ailem de birinde yakinda böyle bir evlilik gerceklescek burda fikir almami istedi. Cok özel konular oldugu icin herkese anlatilmiyor ve kendisi icin bu su an cok büyük sorun. Aileler biz böyleyiz biz de böyleyiz diye prensiplerini ortaya koymaya basladi. Böyle bir evlilik yapip mutlu olan var mi? Varsa aileleri nasil idare ettiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?