- 30 Ocak 2016
- 85
- 35
- 88
- Konu Sahibi Aleyna2020
Merhaba arkaşlar. Sanırım eşimle kültür farkı yaşıyoruz. Eşim Türk, ben değilim. 2.5 sene olucak evleneli, bir bebeğimiz var. Kendisi çok uzun süre yurtdışında yaşamış sonra annebabasının yanına kesin dönüş yapmış sonra biz tanışıp evlenmişiz. Yani başta eşim ailesine biraz mesafeliydi. Ama aralarındaki bağlılık her geçen gün daha da çoğalmaya başladı. Artık anne babası olmadan bir yere gidemez oldu. Dışarı çıkarsak, annem babam de gelsin, görümceme gidersek ve ya onlar bize gelirse, annem babam da gelsin, mecburen bazi işlerimizi (çoğu Zaman hastane işi olur) halletmek için şehirdışına çıksak annem de gelsin der bana sürekli, ben iyice bunalmaya başladım artık. Kv tam bir kv, her şeye karışır durur, her kesin yerine konuşur, yani anlayacağın onunla bir yere gittinmi insanın burnundan gelir. Ben eşimle kaç kere konuştum, ben böyle rahatsız oluyorum, bir kere 80 yaşlı adamla (babası 80 yaşında) ben oturup ne konuşayım, hem insan rahat edemiyor, bunların yanında ne yapsan her şey suç. Eşim de bana diyor ki, annem zamanında bişey görmedi, şimdi ben ona yaşamadıklarını yaşatmak istiyorum. İyi tamam da, annen görmedi diye bende mi hayatımı yaşamayım? Benim annemler Türkiye'de değiller olsalardı bile bunlar gibi bizi sıkma boğmaya salmazlardı. Gerçi bu durumda sıkılan taraf benim, eşim gayet Mutlu onların yanında. Benmi yalnış düşünüyorum ya gerçekten Türk kültüründe bunlar normal mı?