Kültür farkı

Roza30

Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2023
707
545
23
Merhabalar herkese
Kısa bir sorum olacak tecrübeli hanımlar yorum yaparsa sevinirim. Ben öğretmenim konuştuğum kişi lise mezunu çevremdekiler denk değilsiniz anlaşamazsınız diyor.kısa süredir konuşuyoruz henüz 10 gün oldu. Ben ise bir sıkıntı görmedim onunla ilgili henüz. Sizce üniversite mezunu bir kız ile lise mezunu bir adam uyuşur mu kafa yapısı olarak.

Canım cicim aylarında sorun yok gibi görünür ama evlendiğinizde kafa yapılarınız uyuşmayabilir. Daha da ileride çocuk büyütürken VS. Vizyonunuz farklı olabilir.

Yine ileride siz eşinizin statüsünü dert edebilirsiniz sosyal ortamlarda. Aynı şekilde eşiniz aşağılık kompleksine girip burnunuzdan getirebilir çevremde örnekleri oldu.

Maalesef gönüller bir olsun samanlık seyran olur diye yola çıkanlar genelde hüsrana uğruyor. Mümkünse sosyo ekonomik ve kültür olarak kendinize denk birini bulun

şu an bu soruyu soruyorsanız eğer uyuşacağınızı düşünmüyorum
süreki uyuşursunuz uyuşmazsınız lafları olacak
bazen örnek bile gösterileceksiniz iyi ya da kötü

bana kalırsa kafa yapısı uygun ise maaşlarınız arasında deli uçurum yoksa bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum
etrafımdaki kişilerde hiçbir sıkıntı olmadı
kadın memur / erkek lise mezunu işini gücünü oturtmuş çoğu kişiden daha fazla maaş alıyor bu şekilde olursa sıkıntı olmaz
ama oturmamış bir mesleği var ise baya büyük sıkıntı olur

Benim bu konuda gözlemlerime dayandırdığım bir tezim var ama meslektaşlarımdan linç yeme garantili 😂😂😂 o yüzden hiç yazmayayım buraya.

Bu tamamen sizinle ilgili bir durum. Ben bir lise mezunuyla yapamam. Kendini geliştirmemiş, yetiştirmemiş bir üniversite mezunuyla da yapamam. Ama siz yaparım sorun olmaz, bir lise mezunu benim çevreme uyum sağlayabilir diyorsanız kim ne diyebilir.

Benim ilkokul mezunu çok zengin tanıdığım var diyenler gelmedi mi henüz 😂😂😂

Size ve karsinizdaki kisiye gore degisir bu durum. Sizde ileride sorun edebilirsiniz bu durumu benden asagida diye dusunup karsinizdaki kiside boyle dusunup asagilik kompleksine girip sizi asagilamaya calisabilir. Ama ikinizde problem etmezseniz ortada bor sorun olmaz.

Sizin durumunuzda benim arkadaşlarım. Kız üni mezunu oğlan lise. Güya sorun olmuyordu bu ama hep sorun oldu aileler istemedi, kız ara ara farkında olmadan ezdi,oğlan kendini üstün tutmak için baskı yaptı, etraftakiler okumuş kız buldu ondan böyle yapıyor tarzı konuştu. Bakın ikiside arkadaşım ve ilişkilerinde hep beraberim ve gerçekten olmuyor görüyorum. Ama onlar yapamıyor diye sizde yapamayacak değilsiniz bu kişiden kişiye değişen bir durum.

Benim bu konuda gözlemlerime dayandırdığım bir tezim var ama meslektaşlarımdan linç yeme garantili 😂😂😂 o yüzden hiç yazmayayım buraya.

Bu tamamen sizinle ilgili bir durum. Ben bir lise mezunuyla yapamam. Kendini geliştirmemiş, yetiştirmemiş bir üniversite mezunuyla da yapamam. Ama siz yaparım sorun olmaz, bir lise mezunu benim çevreme uyum sağlayabilir diyorsanız kim ne diyebilir.

Benim ilkokul mezunu çok zengin tanıdığım var diyenler gelmedi mi henüz 😂😂😂
Zengin de demiyorlar. Sadece zengin deseler beklentisi sadece para dersin. Hepsi çok zeki, çok kültürlü, herkesten çok kitap okuyan ilkokul mezunu örneği veriyor.
Üniversite okuyanlar kör cahil okumayanlar kültürlü çıkıyor konu sonunda.

Merhabalar herkese
Kısa bir sorum olacak tecrübeli hanımlar yorum yaparsa sevinirim. Ben öğretmenim konuştuğum kişi lise mezunu çevremdekiler denk değilsiniz anlaşamazsınız diyor.kısa süredir konuşuyoruz henüz 10 gün oldu. Ben ise bir sıkıntı görmedim onunla ilgili henüz. Sizce üniversite mezunu bir kız ile lise mezunu bir adam uyuşur mu kafa yapısı olarak.
Uyuşmaz..ben evlendim boşandım yani iş anlaminda denklik çok önemliymiş sen hele fazla kazanıyorsan koşarak kaç

Merhabalar herkese
Eski sevgilim odtü mezunuydu (genelleme yapmıyorum asla) eğitim ve kültürde sıfırdı.. Diplomaya göre asla karar vermezdim yerinde olsam. Üni. bitirmiş olmak demek donanıma sahip olmak demek değildir. Lise mezunu arkadaşım var yönetici olarak çalışıyor dünyayı gezdi. Mesele hayata ne kadar hazır? yada nasıl bir çizgisi var? Aranızdaki uyum önemli. Gerisi tamamen anlamsız. Mezuniyete göre olsaydı ilişkiler bu kadar çürümezdi üni. Ortamında tanışıp evlenen kesim çok. Mesleği ve gelir durumu sebebiyle ileride takıntı olabilir onun dışında sanmıyorum

Zengin de demiyorlar. Sadece zengin deseler beklentisi sadece para dersin. Hepsi çok zeki, çok kültürlü, herkesten çok kitap okuyan ilkokul mezunu örneği veriyor.
Üniversite okuyanlar kör cahil okumayanlar kültürlü çıkıyor konu sonunda.
Ahahah di mi 😂
Biz niye görmüyoruz acaba bu über ilkokul mezunlarını?

Bu belki sizin için sorun olmasa bile ilişkinin ciddi boyutlarına geldiğinizde karşı tarafın kendisini daha eksik veya yetersiz hissedebilmesi mümkün. Birkaç arkadaşım bu tarz sorunlar yaşadı iki üni mezunu bile senin mesleğin benimkinden daha önemli veya daha zor kavgası yapabiliyorken bu tarz bi durum sizin için çok riskli. Cicim aylarının heyecanına kapılıp mantığınızı ekarte etmeyin. Erkekler için kendisinden daha iyi bir meslekte bir kadın veya kendini geliştirmiş bir kadın çoğu zaman kompleks oluşturabiliyor. Özellikle işin içine ev geçindirmek maddiyat girdiğinde işiniz daha zor olacaktır. Sorun olmaması için karşınızda ki insanın kendini tamamlamış kendi öz benliğini oluşturmuş bir çok açıdan kişiliğini tanımlamış biri olması gerekir.

Benim için önemli bir kriter denklik, uçurumları sevmiyorum. Şu an zaten bir şey anlamazsınız, canım cicim ayları, ileride pek çok problemin kaynağının eğitim ve kültür farkı olduğunu fark edeceksiniz. Aynı evin içine girince, dünyaya getirdiğiniz ortak bir canlıyı büyüttüğünüzde ortaya çıkacak problemler.

Benim akrabam evlendi 4 çocuk yaptı 15 yıl sonra boşandı olmadı yani.arkadaşımda evlendi çocuk yaptı mutlu mu zaman gösterir daha 2 yıl oldu.

Merhabalar herkese
Zamanında hayir aman ne olcak dedim. Ama zamanla o kadar iyi anladım ki olamayacağını .İstisnalar vardır ama nadir.

Merhabalar herkese
Uyuşmaz, yol yakınken dön.

Bir arkadaşım böyle bir evlilik yaptı o mutlu ama başka türlü böyle ilişkisi, evliliği olan kim varsa mutsuz yada ayrıldı.
10 günde zaten kimseyi tanıyamazsınız.
Böyle bir şüpheyle yaşamaya ne gerek var? Genelde erkekler kompleks yapıp kadınlara kötü davranıyorlar.
Ki ben erkek üni kadın ortaokul lise mezunu olduğunda da aynı şeyi diyorum eğitim, kültür denkliği çok önemli.

Merhabalar herkese
%90 sorun yaşanır bağlanmadan eleyin

Back
X