Kültür Farkı

lieberry

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2013
128
5
48
İzmir
14 aylık evliyim evlenmeden önce eşimle 5 yıl birlikteliğimiz vardı sonrasında evlendik.. Eşimle hiç bir problemim yok bir kere bile bizimle ilgili konularda tartışmadık.. Anlayışlıdır, sevgisini ilgisini ciddi anlamda sonuna kadar gösterir hissetirir. Sosyal bi hayatımız var gezmeyi birlikte bişeyler paylaşmayı çok seviyoruz.. Bizim problemimiz eşimin ailesiyle aramızdaki kültür farkı.. evlenmeden önce hiç bukadar uçurum olabildiğini farketmemiştim.. sanırım herşey bana toz pembe geliyodu aslında bizden çok farklı olduklarını biliyodum ama bize bu kadar yansıyabileceğini bilemedim..
Ben kendi ailemle arkadaş gibiyim.. biz düşündüğümüz herşeyi konuşuruz.. saygı sınırlarını zorlamadan tartışırız, fikirlerimiz ters düşebilir ama bunları korkusuzca birbirimizle paylaşabiliriz..
Eşimin ailesinde ise durum tam tersi.. Eşimin babasının başka bir kadından 3 çocuğu daha var ve bu 3 çocuk kv ile evliyken olmuş.. yani yıllarca iki tane evi varmış ve herkesten gizleyebilmiş.. kp oscarlık oyuncu ve yalancı anlayacağınız.. ve dünyanın en vurdumduymaz insanı.. ailesinde ki herkes Kp'in arkasından konuşuyo ama kimse adama bişey diyemiyo sürekli aynı şeyleri dinlemekten ama çözüme ulaştıramaktan o kadar bunaldım ki anlatamam..
Ben 4 yıl psikoloji okudum, hastanelerde çalıştım çeşit çeşit hastam oldu ve problem çözdüm ama ben eşimin ailesinin problemleriyle başa çıkamıyorum. Malesef o kadar cahiller ki birbirleriyle iletişim kuramıyolar.. bu durum eşimi çok üzüyo onun üzülmesi beni üzüyo ben aile kavramına değer veririm.. Eşimin babası ne yapmış olursa olsun onun babası saygısızlık etsin kötü konuşsun istemiyorum. Eşimi sürekli frenlemeye çalışıyorum.. Artık inanılmaz yoruldum..
Aralarındaki olaylara karışmak istemiyorum dışarıdan gözlemleyip yardım etmeye çalışıyorum ama yeterli olmuyor sanırım.. sizlerden yardım istiyorum nasıl davranmalıyım??

canım aynı durum bizim komşumuzun başına gelmişti ama kadının kocasının vefaatından sonra bu olaylar ortaya çıkmıştı aile için büyük bi çökütü olmuştu... ancak şuna çok şaşırdım adamın eşi ve ailesi hiç birşey dememiş bu duruma gerçekten cahillik galiba bu olsa gerek... eşin sanırım babasına çok kızgın ve bir tek o tepki gösterebiliyor sanırsam bu konuya...komşumuzdan edindiğim fikirlere göre bence sen bu konuya hiç bulaşma zaten çözümü olabilecek bir durum değil gibi baksana aile tepkisiz anladığım kadarıyla... eşin kızgın ama eminim diğer fertlerin tepkisizliğinden dolayı bi süre sonra oda uğraşmayı bırakabilir... allah yardımcı olsun ...

Son düzenleme:
Şimdi bir psikoloğa öğüt veya tavsiye mi verelim diyorsunuz :44:

Eşinizle nerede tıkandığınızı anlayamadım açıkçası..
Babası ve yaptıkları ortda,eşiniz sanırım burada takılıp kalıyor,ailede iletişim problemi varsa eşiniz de tıkanıp kalacak mutlaka..
Kaldı ki babaya ne dense boş..
Neyin düzelmesini istiyorunuz tam olarak?
Onun ailesiyle sık sık görüşüyor musunuz?
Peki sizin ilişkinizi etkiliyor mu bu aile meseleleri,aslında en önemlisi bu..
Eşinizi telkin etmenizden öte ne yapabilirsiniz ki

Son düzenleme:
Aslında hepsi tepkili ama nedense gösteremiyolar. Eşim tepkisini belli ediyo bu sefer kp bize sarıyo eşimi üzüyo haklıymış gibi birde o bize trip yapıyo. bildiğin ergen gibi davranıyo..
Ben olaylara karışmam ucu bana dokunmadıkca çünkü ben ciddi bi tartışmacıyım onlar gibi bağıra çağıra değil sakin sakin bi güzel laflarımı sıralarım cümlelerimle paralarım.. o yüzden o konuma gelmek istemiyorum
biz eşimin ailesinden biraz farklı yaşıyoruz onlar kendi içlerinde yaşayan bi aileler bizse haftanın 2-3 günü mutlaka bi aktivite planlarız ve uygularız. Diğer kadın bizi facebooktan takip ediyomuş benimde fotograflarım dışarıdan gözüküyomuş hiç farketmemiştim daha önceden bizim yaşantımızı görünce sanırım biraz problem çıkarmış.. biz burada sıkıntı çekiyoruz onlar günlerini gün ediyolar falan diye kp de eşime söylenmiş hangi hakla bilemiyorum ama onu üzmüş bu beni delirttii!! Evli barklı adamdan 3 çocuk yapan yıllarca adamın iki ev arası gidip gelişini izleyen bir kadının bizi yargılaması zoruma gitti.. 2 gündür deli gibi kp arıyorum eşime söylediklerini birde bana söylesin ve cevabını alsın istiyorum.. Ama adam telefonlarımı açmıyo "şimdi müsait değilim kızım ben seni ararım" diye mesaj atmış hala ses yok resmen sinirden çatlıyorum..

Bu arada cvp verdiğin için teşekkür ederim

karışmayacaksınız ve karışmaya da zaten hakkınız yok. siz 5 yıldır tanıyorsunuz eşinizi, ondan öncesinde yoktunuz. ne yaşadı/yaşayamadı, ne tecrübe etti neleri kaçırdı, ne ile dolu içi bilemezsiniz. çoğu olayı bilseniz bile duygu yoğunluğunu bilemezsiniz.

ailemden görüşmediğim insanlar var benim, tutup da eşim bana görüş, konuş, iyi davran diyemez. anca tam tersi olabilir kendi ailemden biri için eşime şuna iyi davran diyebilirim ya da o bana şu akrabama iyi davran diyebilir, o kadar.

terzi bazen kendi söküğünü dikemiyor malesef :)

Evet bende farkındayım herşeyin ortada olduğunun yapılması gerekenlerinde farkındayım ama malesef aynı kafada değiliz.. bu olaylar duyulalı sanırım bi 4-5 sene oluyo ama hala bir araya gelip karşılıklı oturup sonuca varamadılar.. hep aynı problemler devam ediyor.. Eşimin ailesinde herkes bana iyi davranır çünkü yüz göz olmadım hiç bir zaman aradaki mesafeyi her zaman korudum..

problemimiz Eşimin artık saatli bomba gibi geziyor olması annesine ayrı patlıyor babasına ayrı bu durum haliyle benide geriyo mutsuz ediyo.. ve gerçekten çok üzülüyo bunu biliyorum ve elimden hiç bişey gelmiyo bende buna dayanamıyorum..

Telkin etmek artık fayda etmiyo inanın ki sadece beni yoruyo hırpalıyo başkada hiçbir işe yaramıyor.. bende artık telkin dışında ne yapabilirim onun için sizlerden fikir almak istedim

Biz evlendiğimizde bir aile olduk, ben o insanların soyismini taşıyorum ve eşim ailesine saygısızlık etmeden çözsün bu durumu istiyorum çünkü herşey geçiyo dil yarası geçmiyo malesef.. Senin ailen benim ailem olarak hiç düşünmedim sanırım düşünmemde çünkü bana hiç ailelerine ait değilmişim gibi hissetirmediler ellerinden gelen herşeyi yaptılar kendilerince.. kimse kimseyi kırmadan bu problemleri nasıl çözebiliriz şuan önemli olan bu benim için

E iyi de kadın da gününü gün etmiş ya işte,hem de evli adamdan çocuk da yapmış..
Ne alaka yahu,ne mana şimdi 2.kadının yorumu :26:

Bence hiç muhattab olmayın,kayınpederle de görüşmeye çalışmayın,facebooktaki gizlilik ayarlarını düzenleyin,kulaklarınızı tıkayın..
Eşinizi de bu yönde yönlendirin,hayatınıza bakın,yine haftanın bir kaç günü aktivitenizi yapın..
Madem eşiniz de herşeyin farkında,bu insanlarla iletişimi minimum seviyeye indirin,,formalitelerle sınırlı kalsın görüşmeler..
Bakın kendi hayatınıza..

Hiçbirşey yapmayın,çünkü
cahil insanlara laf antalamazsınız..

Zaten ayarları anında düzelttim.. Ama kp iki çift laf etmessem çatlarım gibi geliyo ve ayrıca dediğiniz gibi 21.yy da bu derece kör cehalet bana çok anlamsız geliyo.. insanlık uzayda krallık kurmak üzere biz nelerle uğraşıyoruz.. ama hayatın cilveleri herhalde.. inşallah daha fazla üzülmeden halledebiliriz çok teşekkür ederim cvbınız için

Yok yok iki çift laf bile etmeyin bence..
Çünkü bu zamana kadar karşısına bir adam çıkmamış konuşmaya cüret edecek,
konuşan siz olursanız karşılığında laflar beşer beşer gelir kulağınıza ve işin içinden çıkamazsınız..

Madem psikologsunuz,kendi durumunuza biraz dışarıdan bakmayı deneyin;
mutlaka en doğru ve mantıklı olanın bu olduğunu düşünecek ve bu sonuca varacaksınız..

Ayrıca atağa geçmeniz eşinizi daha çok kışkırtabilir..
Dediğim gibi,durumu önce siz kabullenin eşiniz de bir süre sonra yoksayacaktır bu saçmalakıları,
kendi çekirdek ailenize bakın derim ben..

Ben senin yerinde olsam esimi karsima alir, durumdan rahatsizsan annenle konus bosansin, kp ile de gorusmeni miimuma indir derim.

Kayinvalide bosanmak istemezse yapilabilecek bir sey yok bu durum devam edecek, kocana kendini yiprattigini bu durumun seni de uzdugunu eger annesinin durumundan rahatsizsa iliskiyi minimuma indirmesi gerektigini soyle, kadin bosanmak istemiyorsa kocan ne yapabilir

Artik sana ve cocuklarina odaklansin, annesi icin yapabilecegi tek sey bosanma ve sonrasinda destek olmak, baba icin bir sey yapmaya cabalamak zaten anlamsiz.

Gerçekten çok teşekkür ederim. Sanırım en doğrusu bu kime ne anlatcam ki ben? beni anlamayacak bile.. boşa konuşup daha fazla üzcem kendimi.. Sanırım eşimlede konuşup bu durumdan uzaklaşmamız gerektiğini iyice anlatmam gerekiyor. ve belkide ortalık sakinleşene kadar ailesiyle daha seyrek görüşmeliyiz.. çünkü ben kv olanlardan çok etkileniyo diye biraz fazla ilgilendim sanırım dışarı çıkardım yemeğe götürdüm süreki gezdirdim kafası dağılsın diye ister istemez çok fazla dinler oldum bu durumları beilkide ondan bu kadar içinden çıkamaz oldum.. sanırım bi dönem uzaklaşmak hepimize iyi gelir..

Ne sacma insanlar var. Kadinin fikri ne acaba? Diger kadindan olan cocugun kendisie yardim etmesi mi? Baba ogluna ne demis? Bak benim ikinci karim orada gezemio yiyemio icemio bu yaptiginiz saygisizlik falan mi??

Valla bence senin telefon acip kp ile konusman da gereksiz. Sana birsey diyen var mi? Yok. Kocana denmis denen. Ortamda sen de olsaydin, baba ikinci karinla sen bizim maaslarimiza guvenip mi evlendiniz denilebilirdi. Ki bunu bile demem yani, banane kocam ve ailesinin sorunu

Son düzenleme:

kv malesef kadınca bir hırs yaptı ki bana göre çok saçma ve anlamsız.. Boşanmıcam eğer ben boşanırsam ona nikah yapar nikahı olmadan ikinci sınıf yaşasın falan diyo.. birde kp durumu aslında daha iyi aralarında mal mülk kaptırmama gibide bir hırs var aslında durum çok karışık ve içinden çıkılmaz bi hal alıyo zaman geçtikçe.. hakkımızda hepimiz için hayırlısı olsun inşallah..

Kesinlikle en doğrusu bu,hem sizin akıl sağlığınız hem de kendi huzurunuz ve dolaylı olarak eşinizle huzurunuz için..
Dediğim gibi baba cahil,yaşananlar saçmalıktan başka bir şey değil;siz tepki gösterseniz de ne olanı,ne düzeni,ne de bu kafayı değiştirebilirsiniz..
Kayınpedere lafları sıralar o an OHH BEE dersiniz ama arkadan gelecek lafları da hesaplamalısınız,
yani bu EKŞINI istiyorsanız elinizi belinize koyup aklınızdan geçeni sıralamak an meselesi
eee sonra?
Sonu gelecek mi?
HAYIR
Bu insanlar peki laftan anlar mı?
KESİNLİKLE HAYIR

Sonuç; herkesin derdine derman olamazsınız,mutlaka tıkanacağınız bir nokta var..
O insan tercihlerini yapmış yıllar önce,kayınvalide de bunalımı yaşıyordur bu da mümkün ve doğal..
Yanında olmanız gerektiği kadar olun,fazlasını yapmayın önce kendinizi ve eşinizle ilişkinizi önde tutun...

Dışarıda kalın,dinlemeniz gerekyorsa dinlersiniz eşinizden kayınvalideden..söyleyeceklerinizi söyleyin onlara
ama hayatınızı kayınvalidenin psikolojisini düzeltmeye adayamazsınız..

Eşinizle hayatınızı düzene sokun,aile konularından uzak tutmaya çalışın,konuya giriyor dert yanıyorsa dinleyin (çünkü o kısır döngüde dolanacak neticede anne ve babası) telkin edin,ilgisini başka şeylere yoğunlaştırın ve
ONU UZAK TUTUN
SİZ DE UZAK DURUN...

Sevgiler

Son düzenleme:

Edinilen mallarin yarisina ortak zaten kv. Asil evli oldugu surece adam istedigi kadar para yedirir ikinciye, cunku kv eline ne verirse o su an. Is mahkemeye dokuldu mu hem nafaka vermek zorunda hem de mallarin yarisini.

Bu isin nikahi da kalmamis, nikahi cok onemseseydi kadin cocuk dogurmazdi. O ikinci gibi yasamaya zaten razi ama kv kendisinkuma getirilmesine razi mi? Yani esin en fazla bunlari konusabilir annesiyle, sen de destek olmak icin yanlarinda dur, kv hala bosanmam diyorsa sizin yapabileceginiz bir sey kalmiyor bu aile icin.

inan ki hergün bu konular konuşuluyo.. benim fikrim kv hem kadına hem kp tazminat davası açsın boşanma davasıyla birlikte.. kaç yıldır fikrim sorulduğunda hep aynı şeyi söylüyorum ama anlatamıyorum.. ben ki şizofreni kliğinde kronik şizofrenleri sosyalleştirmiş insanım bunlara laf anlatamıyorum o kadar zorlanıyorum ki anlatamam.. zaten eşimde bu durumlara sinirleniyo neden uzatıyosunuz bir an önce ne olacaksa olsun diyo.. ama artık onunlada ciddi ciddi konuşcam ve bu konulardan bi müddet uzaklaşmak istediğimi söylicem.. beni gerçekten anlayabileceklerini anlasam sabaha kadar konuşayım ama malesef hiç bir işe yaramıyor. ve yapılabilecek bişeyde kalmıyor dediğiniz gibi..

Sürekli ayni konular evin icinde dönüyorsa ,ister istemez rahatsiz olursunuz.

En iyisi,esinle anlasin ,kesinlikle onlarla ilgili hicbir konuyu evinizde konusmayin.

Birakin ne halleri varsa görsünler.Esin zaten tepkiliyse babasina,isin daha da kolay.

Bir süre bayram,özel gün disinda babasiyla ya da sorun cikaran kimse onlarla görüsmeyin.

Yoksa ayni seyleri sürekli gündeme getirirseniz ,siz yipranirsiniz.

Sonucta ölümden öte herseye care var,isterlerse sorunlarini hemen ,isterlerse kavga halinde uzatarak senelerce tartissinlar.

Siz hic karismayin,onlar yokmus gibi davranin.

Eminim sizin ailenizde böyle bir sorun olsaydi ,esiniz hic karismaz,normal isine bakardi(erkekelerin cogunlugu böyle davranir)

Vurdumduymaz olacaksiniz,sizi ilgilendiren birsey yok ortada,gerekirse bir süre kapatin facebook u ,izole yasayin.

Göreceksiniz ne iyi gelecek size.

niçin bu kadar sık "psikologum ama çözemiyorum" yinelemesi yaptığınızı idrak edemedim
sanırım konunun ciddi bir dert olmadığı aşikare olduğu için ısrarla önemini vurguluyorsunuz

sizi ilgilendiren durumlar yok ortada
bir ailenin iç meseleleri var
eşiniz size yansıtıyorsa, karşınıza alır, ailende yaşadığın gerginliğini eve taşımana üzülüyorum der geçersiniz

bu arada günlerdir kpye ulaşamıyorum bi ulaşsam ağzının payını vereceğim vs tavrı "sağlam tartışmacı" kimliğinizle senkronize gelmedi
kriz yönetmek bu değil

başınızda psikiyatr desteğiyle hastalarla ilgilenmek, şizofren ehlileştirmek olmadığı gibi,
insan ilişkileri de bu kadar hırsla çözülmez

Allah kolaylıklar versin

Eşim babasına kızmasın istiyorum gibi bir şey anladım ben. Ortada çok büyük bir haksızlığa uğramış bir anne var. Ve oğlunun da bunu hazmedememesi normal. Bazı durumlarda insan kendisine duyulan saygıyı kaybeder. Babası da bence ailesine bu yaptığından sonra bunu kaybetmiş. Sizin babanız anneniz aldatsa buna saygı çerçevesinde sinirinize hakim bi şekilde sanki çok olağan bir şeymiş gibi idare edebilir miydiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…