Takmamaya calisiyorum aslinda ama tahrik edici olabiliyor bazenYa siz demişsiniz aslında biri gelir biri gider ... bizler yine akraba kalırız diye .. takmamaya Çalışın , he he diyin geçin
Burada önemli olan eşinizin tavrı. O dizginlemeli ailesini. Siz söyleyin tabii rahatsız olduğunuzu ama sizi dinlerler mi bilmem oğulları daha etkili olabilir bu konuda. Ayrıca ben de siyaset konuşmaktan nefret ederim kendi ailemle aynı görüşte olduğum halde sinirleniyorum onlar konuştukça ben de ayrılıyorum ortamdan. Sevmediğiniz şeyler konuşulunca ortamdan ayrılsanız olmaz mı mesela bir bahaneyle mutfağa lavaboya başka odaya gitmek gibi.Merhaba hanimlar
Iki durum hakkinda size danisicam aslinda 2 durum gibi gozukse de ayni yola cikiyor.
Simdi ilk olarak esimin ailesiyle damak tadimiz cok farkli onlar genelde tereyagli etli yemekler seviyorlar bense zeytinyagli yemekleri daha cok seviyorum mesela sarmayi etli yiyemiyorum ya da yumurtayi tereyagli pisirince agir geliyor tadi kahvaltida. Cunku oyle yetistim ve damak tadim boyle gelismis ama bunu soyleyince yemekten anlamayan sagliksiz beslenen biri oluyorum nedense.
2.olay ise siyasi parti ismi vermeden konusacagim yasak biliyorum. Ayri 2 partiyi destekliyoruz ve ben aile icinde ya da arkadas arasinda siyaset konusmayi sevmem cunku birileri gider birileri gelir ama biz akraba dost kalmaya devam ederiz. Ne zaman bu konu acilsa ve surekli aciliyor nedense ben fikirlerimden dolayi cahil oluyorum. Direk soyleniyor bu.
Ve iki olayda da sonuc onlar nasil seviyorsa bende ona alismaliymisim cunku onlarin ailesine katilmisim. Pardon ne alaka?
Ozellikle bu parti olayinda nispet yapmak icin telefonla arandim???
Kurban bayrami icin yine gidicez ve ben artik direk soylemeli miyim bundan rahatsiz oldugumu ya da ima mi etmeliyim normalde iyi insanlar arami bozmak istemiyorum.
Eşinizle alakalı bir sorun yasamiyorsaniz ailesini geçici süreyle görmezden gelebilirsiniz. Çok sık görüşmeyin ve görüşmelerinizde size yakışan şekilde saygılı olun.
Esim benim fikirlerime saygılıdır zaten cok sık gorusmuyoruz ama o ortamdan cikmakta mumkun olmuyor cogunlukla yemek masasında aciliyor konuBurada önemli olan eşinizin tavrı. O dizginlemeli ailesini. Siz söyleyin tabii rahatsız olduğunuzu ama sizi dinlerler mi bilmem oğulları daha etkili olabilir bu konuda. Ayrıca ben de siyaset konuşmaktan nefret ederim kendi ailemle aynı görüşte olduğum halde sinirleniyorum onlar konuştukça ben de ayrılıyorum ortamdan. Sevmediğiniz şeyler konuşulunca ortamdan ayrılsanız olmaz mı mesela bir bahaneyle mutfağa lavaboya başka odaya gitmek gibi.
Sadece bana degil esim onlarla benzer fikri paylassa da yanlislarini hatalarini soyleyince o da ayni kefeye konuluyor.valla o aileye karşı sizi ezdirmemek eşinizin görevi. bostan korkuluğu değilse millet size cahil derken susup kalmasın. eşinizle konuşun.
Merhaba hanimlar
Iki durum hakkinda size danisicam aslinda 2 durum gibi gozukse de ayni yola cikiyor.
Simdi ilk olarak esimin ailesiyle damak tadimiz cok farkli onlar genelde tereyagli etli yemekler seviyorlar bense zeytinyagli yemekleri daha cok seviyorum mesela sarmayi etli yiyemiyorum ya da yumurtayi tereyagli pisirince agir geliyor tadi kahvaltida. Cunku oyle yetistim ve damak tadim boyle gelismis ama bunu soyleyince yemekten anlamayan sagliksiz beslenen biri oluyorum nedense.
2.olay ise siyasi parti ismi vermeden konusacagim yasak biliyorum. Ayri 2 partiyi destekliyoruz ve ben aile icinde ya da arkadas arasinda siyaset konusmayi sevmem cunku birileri gider birileri gelir ama biz akraba dost kalmaya devam ederiz. Ne zaman bu konu acilsa ve surekli aciliyor nedense ben fikirlerimden dolayi cahil oluyorum. Direk soyleniyor bu.
Ve iki olayda da sonuc onlar nasil seviyorsa bende ona alismaliymisim cunku onlarin ailesine katilmisim. Pardon ne alaka?
Ozellikle bu parti olayinda nispet yapmak icin telefonla arandim???
Kurban bayrami icin yine gidicez ve ben artik direk soylemeli miyim bundan rahatsiz oldugumu ya da ima mi etmeliyim normalde iyi insanlar arami bozmak istemiyorum.
Esim benimle ayni duruma dusuyor o savunuyor ama ben onun soylediklerini soylesem yanlış anlasilirim diye muhabbete girmek istemiyorumO aileye katılmış olabilirsiniz de, bir birey olmaya devam ediyorsunuz neticede. Elbette kendi düşünceleriniz, zevkleriniz olmaya devam edecek. Evlenmek birilerinin esareti altına girmek demek değil ya... Eşiniz de sizin ailenize katıldı neticede, mantıklı bir şeyse istedikleri o da değiştirsin siyasi düşüncelerini ya da damak tadını. Saçma muhabbetler bunlar. Şuncacık şeyden böyle saygısız diyaloglar çıkarmaları da çok sinir bozucu. Beni olduğum gibi kabul edin ve saygı gösterin, çünkü ben size öyle yapmaya çalışıyorum, aile olmak bunu gerektirir deyin. Eşiniz bostan korkuluğu olarak mı işlev görüyor böyle ortamlarda?
Ayni seyleri soyluyorum ama konu kapanmiyor damak tadim boyle gelismis diyorum degistirirsin alisacaksin gittigin yere diyorKavga edip ara bozulmayacak meseleler bence. onlar ne derse desin gülün ne kadar üzerinize gelebilirler ki iyi insanlarsa? Baktınız abartıyorlar “ siyasi meselelerden tartışmayalım boşverin” diyin ya da “ bu yaşıma kadar bu damak zevkiyle geldim böyle seviyorum ama napim değişmez artık” diyin böyle hafif şaka hafif ciddino tonu tutturun
Genelde susuyorum zaten ama konu asla kapanmiyorSiz susun. Sizi takmıyor görünce susacaklar bir süre sonra. Baktılar siz takıyorsunuz, uğraşıyorlar. Nasıl ki eşi ve ailesi kilosuyla şaka yapıp espri yapanlar var, kadın bir görseniz kendiyle barışık kayınpederi artık söylemiyor. Yemeği de dersiniz etli sarma yaparken biraz da et koymadan yapılır ayrılır. Sonuçta bayramda gelen yada başka zaman gelen misafirler oluyor. Eminim damak zevki çok farklı olan vardır. Ama bir iki derken siyasi olayda susun takmayın görün bakalım nasıl artık susacaklar.
Onlara gore en sagliklisi kendi beslenmeleri ama tereyagi kolesterolu firlatiyor ve hepsi kiloluYa yemek zevkine laf mı ettiler, bence siz de sağlıklı beslenin zira solmuşsunuz e yaş da var, hayat uzun kimsenin eline kalmamak lazım deyiver.
Ben parti muhabbetinde üstüme geleni full yumuşak karnından vurdum. Para olur, eğitim olur, neyin fazlaysa vur gitsin.
İyimiş o zaman, eşiniz sizinle aynı kafadaysa çok güzel. O zaman mümkün olduğunca az görüşürsünüz, görüştüğünüzde de aile üyelerinin aynı olmasına gerek olmadığını, farklılıklar yüzünden birbirinizi kırmanın, incitmenin ne kadar gereksiz olduğunu söylersiniz. Bunu anlamayacak kadar kalın kafalılarsa, bu muhabbetler açıldığında ortamdan uzaklaşın, saygısızlığa uğradığınız ortamda kalmak zorunda değilsiniz. Karşınızdakilerin aile büyükleri filan olması da onlara bu hakkı vermez.Esim benimle ayni duruma dusuyor o savunuyor ama ben onun soylediklerini soylesem yanlış anlasilirim diye muhabbete girmek istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?