Kultur ve fikir farki

Onlara gore en sagliklisi kendi beslenmeleri ama tereyagi kolesterolu firlatiyor ve hepsi kilolu

Deyiver işte beş sene sonra bakalım nolacaksınız diye.
Bizim yaşımız bıdı bıdı yaparlarsa da aman Allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin sağlıklı hayat versin gerisi boş de konuyu değiştir.

Valla siyasi gorus olarak iki tarafta cirkefe baglayabiliyo.. burda bile goruyoruz orneklerini.. hadi sanali manali gec.. akraba arasinda bu konusmalar olmasa iyi.. duzgun konusulsa itirazim yok ama bizim insanimiz cok kinci:)) muhtemelen aran acilir:)

Yemek kulturu icin yapacak birsey yok.. alisacaksin ya da onlara gittikce oyle yiyeceksin.. bende zegtinyagli severim ve otcuyumdur. Senin esinle sorun olmuyosa evde gecici seyler

Size cahil diyen kisiler , dusunce ozgurlugune saygi gostermeyen , evlendiniz diye onlarin mali sanan ve kendi fikirleriniz olamayacagini ima eden insanlar oyle mi?
Cehaletin tanimi baya bi degismis guzel ulkemde , kendileri zir cahil yahu
Ha bide zeytinyaginin sagliksiz olduguna inaniyorlar.. superler gercekten
Ben bu konuda yorum yapamam , zira ben benim gibi olmayan insanla arkadaslik bile kuramiyorum

hiç gerek yok din ve siyaset tartış tartış bitmiyor. sadece ortam geriliyor.
bu konularda konuşmak istemiyorum diyip kestirip atın, ortam ya da konu değiştirin.

Ayyy, ex nişanlımın ailesi geldi aklıma. Kız isteme gecesinde kayınpeder öyle bir partizanlık yaptı ki neredeyse babam evden kovacaktı. Annem ağlamaya başladı, inanamamıştık yaşananlara ki ailemde peygamber sabrı varmış cidden.

Valla bence hiç konusturmayin böyle insanları, kirilacaklar diye de korkmayın kırılan kırılsın. Başka insanlara ve görüşlere saygısı olmayan cahil zihniyet.

Daha once demisimdir bi topicte. Herkes onlar gibi olamaz tabii ama bi tanidigim var kari koca zit gorusleri var siyasi olarak.. ikisinide cok seviyorum, pamuk gibiler. Simdi bu amcayi sirf siyasi gorusunden dolayi sevmesem sacma olur, o kadar iyi bi insanki. Teyze dersen o da ole...kaldiramiyosa kisi konusmasin bu konularda. Ha kari koca bile anlasabilirken ayda yilda gorustugunuz kisiler sorun olmasin. Saygi sart

Ay birebir aynısını yaşıyorum. Senede 10gün birlikteyiz takmayayım diyorum, ama bazen sinirlerim kaldırmıyor. Bir de karşı tarafa hiç saygı yok bizimkilerde, çünkü onların sevdikleri hep en doğru, sabır sabır diyorum ama zor gerçekten.

Size cahil diyenler dik alası cahilin. Mecbur olmadıkça muhatap olmayın,eşiniz olaya el koysun uyarsın böyle karşısındakine saygısı olmayan insanlarla nereye kadar akrabalık yapabilirsiniz ki.

Benim eşimin ailesi de onlardan farklı bir partiye oy verdiğim için laf etmeye kalktılar ki oy gizlidir deyip geçiştiriyordum hep ama çocuklarından öğrenmişler. Eşim ağızlarının payını verdi. Biz demokratik bir aileyiz kimse benim eşimin vereceği oya karışamaz ben de dahil deyince susup kaldılar.

Zeytinyağı yediğiniz için sağlıksız besleniyorsunuz sanmak ahsfajkfsajg
Düpedüz cahiller işte, boşverin.

Siyasete he deyin geçin ben artık öyle yapıyorum bitmiyor çünkü uzadıkça uzuyor konu saçma yerlere gidiyor. Yemege gelince misafirlikte idare edilir zaten ama kendi evinde bildiğini yap.

Siyasi meselelerde de diger konuda da saygi cercevesinde fikirlerinizi soylersiniz. Terbiyesizce cevap verirlerse o onlarin ayibidir.

Gerekirse kendinize ayri yemek yapin, onlardan bir talebibiz olmazsa kimse de bisey diyemez. Benim evkendigim ilk yil kurban bayraminda yemek konusundaa ayri dusmustuk. Kv biz boyle seviyoruz boyle pisecek dedi, iyi ben kendime ayri pisireyim madem dedim. Sofrada herkes benim yemege usustu, ahahaha, 7 yil oldu neredeyse, hala ben kendime ayri pisiririm, kv de hala tum ev halkinin kenfi istedigi sekilde sevdigini iddia ediyor. Benim yemek bitiyor onunki ertesi gune kaliyor.

Yemek konusunda aynı durumdayız ben zeytinyağ seviyorum,eşim daha çok tereyağ bende yemekleri ortaya karışık bir şey yapıyorum genel olarak bana ayak uydurdu artık,şikayeti de yok.Annesinin pek yemeğini yemek nasip olmadı ama eşimin memleketinde aç kaldığım oldu yöresel tatları bana hiç uymuyor malesef ayıp olmasın diye yiyorum. farklı damak tatları olabilir ama zeytinyağa sağlıksız demek cidden cahillik.Siyasi konu ise daha kötü,insanlar gereksiz polemik çıkarmak için ne uğraşıyor anlamıyorum yemek yada parti siz onlara ait bir insan değil kendi kararlarını verebilen bir bireysiniz,bence her iki konuda da eleştiri gelirse kırmadan görüşlerine saygı gösterdiğiniz gibi saygı beklediğinizi,bu konuşmaların gereksiz tatsızlığa neden olacağını söyleyin..soyadımız değişti diye dilimiz,damağımız,aklımızda mı onların oldu yahu,garip.

He bile demeden kendi bildiğinizi okuyun bence. İyi insanlar demişsiniz ama böyle insanlar sizin "HE" demenizden bile nem kapabilir mazallah. Bizi doğuran annemizle bile karşıt görüşlere sahip olabiliyoruz onlarla da öyle olmanız çok doğal. mesafenizi saygı çerçevesinde koruyun bence yoksa herşeyde size kabahat bulma ihtimalleri çok yüksek. Allah yardımcınız olsun.

Şahsen ben benimle aynı dünya görüşüne sahip olmayan insanlarla asla ama asla bir araya gelemem, yanlarına da gidemem.
Oturur, sohbet ederim fikirlerini öğrenmeye çalışırım ama nispet, pişkinlik, cahillik ve yobazlık katlanamadığım ve bence insanın kendisine yapabileceği en büyük kötülüğe asla tahammül edemem. Zaten bam bam bam konuştuğum için ve kimse aksini iddaa edemediği için konuşmaya cesaret edemezler o da ayrı.

Akrabaysa akraba, arkadaşsa arkadaş. Ben insan arıyorum insan. Kan bağı benim için önemli değil.
Yanında huzur bulduğum, bilgi alışverişi yapabileceğim, konuşabileceğim, huzur bulduğum insanlarla beraber olmayı tercih ediyorum.

Hayat bu insanları çekmek için çok kısa.
Sana kolaylıklar diliyorum.

Damak tadı farkı önemli değil haftalarca kalmıyorsanız içinizin aldığı kadar ucundan yersiniz ya da salata ekmekle doyuverirsiniz birkaç gün. Ama siyasi ayrılık telefonla nispet yapacak kadar arsızlarsa çok fena. Bana öz kardeşim yapsa arıza çıkarırım. Bence açıkça söyleyin onlar geçer biz gene yüzyüze bakacağız ama siz benim görüşüme saygı duymazsanız ben bunu şahsıma alır ben de size saygı duyamaz olurum deyin. Yine de devam ederse görüşmeyi iyice azaltır sorarlarsa da ben size demiştim dersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…