kültürel farklılık

ayseee222

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2015
164
21
48
35
merhaba sizin yardımınıza ihtıyacım var. Ben tek çocuğun ve ailem farklı şehirden biri ile evlenmemi istemiyor. Görüştüğum kisi farkli şehirden biri ve kültürel farkliliklar var. ve arkadaşım cemate mensup aktifte . çok katı biri değil . Ailem cemaatten olmadinada karsilar.Dinen dikkat etmeye çalısan biriyimdir bende. ama cemaat icinde yetismis biri değilim. ailemde karsi kwfam karisik. onunla konusunca cemaateki farkliliklari yaparim gibi geliyor xorlamam sadece istegin olup olmadigino yaptigindaki samimiyete bakarim ugrastiktan sonra uyum saglayamazsanda birsey demem diyor. sadece sohbetlere gitmeni isterim.diyor . konusunca ikna oluyorum ama uyum saglayamazsam diye korkuyorum. ailemmle tartisarak evlenecem ikna edipedemeyecegimi bile bilmiyorum . zar zor ikna edip evlenince ileride uyum saglayamayazsam hem onu hem kendim mutsuz olursam diye korkuyorum. bu cemaat kulturu cok mu onemli ben mi cok toz pembe bakiyorum bilemiyorum fikir verin bana kararsiz kaldim. Arkadasim tatar normalde de kultur farki var az da olsa yemek kulturu. bunu hallederim diye dusunuyorum. beni korkutan cemat kulturunun olmasi.ne yapmaliyim sizce?

ama çok dini olmuş bu konu ve kapanabilir konun.

aileni haksız buldum.

ama cemaat işleri çok kapalı kutu, şeffaf cemaatler var mıdır bilemem, ama kapalı kapılar ardında neler oluyor duyuyoruz. o yüzden kimseye önermiyorum.

Önce sohbetlere gitmeni isterim der sonra öyle böyle. Elini veren kolunu kaptırır. Bizim aileye göre dindar biri desen anlardım ama bu çok farklı. Aileni dinle pişman olma bu konu için diyorum. Aynı şehir olmasına takmaları saçma ama.

anlasabiliyo musun ona bak once ama kultur farkiniz ve cemmat olayi dusundurdu. ben olsam ilişiğimi keserdim.

senide kirmak istemem ama sonucta evlilik bu. hayatinin geri kalanini kulturr farkini en aza indirmekle gecirirsin gibi. yorulursun.

bilemedim

duygusal bag kurulunca da birakmak zor oluyor. bana deger verdigini hissediyorum. sanki.birdaha kimse deger vermecek gibi hissediyorum

O işler bir karışık.Adamlar değişik değişik.Ritimli nefesle dans ediyorlar.Böyle birşeyse bende istemem tabii

cematleri bende bilmiom. sadece sohbetlere gitmeni istiyorum diyor. boyle duyunca yaparim diyorum ama ilerisi icin bilmedigim bir sey korkutuyor beni. duygusal bag olunca arada ayrilik karati vermek zor geliyor sanki bir daha kimse beni sevmeyecek gibi geliyor bilmiyorum

Mevzu memleket, cemaat vs değil.
Ailen karşıdaki insanı tanıdıysa ve hayır dediyse çoğunlukla vardır bir bildikleri.
Nihayetinde seni onlar büyüttü, sınırlarını, tavırlarını, neyi yapıp neyi yapamayacağını en iyi onlar biliyor.
Sen ilgiden yada aşktan gözün kör olmuş bir şey görmezken onlar senin iyiliğin için seni yönlendirmeye çalışıyor.
Demem o ki aileni dinle, pişman olmazsın..

ailem kisiyi bilmiyor tanismak bile istemediler . benim anlattigim kadariyla biliyorlar .

Oyumu ailenden yana kullanıyorum.
Arkadaşının öyle dediğine bakma sen,
Bizzat yakın arkadaşımdan biliyorum.
Şuan neler yapıyor bilmiyorum gerçi ama,
Kesin evde çocuk bakıyordur.
Cemaat işleri fazla karışık,sen şimdi dışarıdasın,
Söyleyince kulağa yapılabilir gelebilir.
İşin içine girince pişmanlıkta beraberinde gelir.
Aileni dinle,senin görmediklerini onlar görür.
Kültür farkı kadar aşılamayacak daha büyük sorun bilmiyorum ben.

cemaatleri cemaat yapan sohbetler değil mi zaten.
e cemaate girmeni istiyor işte.

hayır x cemaatidir, çok şeffaftır, her bir şeyleri halka açık ve denetleniyordur (var mı böyle cemaat?) o zaman korkacak bir şey yok, kafana yatıyorsa girer denersin. Ama ben öyle şeffaf cemaat görmedim. Hep bir gizleme, hep bir aileden bile bazı şeyleri saklama modundalar. Böyle bir oluşuma güven duyup kendini yakma derim ben.

peki cemat konusu cok mu onemli. ben toz pembe mi bakiyorum sizce. bu cemat konusunu kafamda oturtunca ikna etmek icin ugrasacam ailemi
Misal..
Benim için Müslüman olması ve bunu yaşaması önemli.
Cemaat değil.

Ama bazı cemaatler varki birbirine düşman nerdeyse, öyle ters, öyle tavırlılar başkasına.
Hiç anlamadığım, tasvip etmediğim işler.

Kaldı ki şu zamanda bilmediğiniz "cemaatlere" hiç girmeyin derim.

duygusal bag kurulunca da birakmak zor oluyor. bana deger verdigini hissediyorum. sanki.birdaha kimse deger vermecek gibi hissediyorum

evet o duygusal bag kurulduktan sonra cok zor olur ama ileriyi dusunsene biraz. mesela evlendin ve 1 sene oldu. bunun ilk 6 ayi zaten canim cicim aylari. ya sonra? kisilikler ve karakter kendini belli etmeye, belkide seni kendi cematine zorla sokmaya, peki ya sohbetler???

canim benim. hic boyle bi kultur farki yasamadim ama yazdiklarini okurken bile agir geldi bana. sen yasayacaksin bunh.

bence bi sure dusun. mantikli bi karara illaki verirsin. ha sevgin ayrilmana engel olacak seviyede ise ona tek sozum yok. olabilir. insan sevince nelere katlanmiyo ki. ama bu farkli bi durum. bence iyice dusun.

Hayırlı geceler arkadaşım, benim ailemde tesettürlü dür ama ablam , kuzenlerim modern insanlar açıklar. İleri düzeyde değiliz . Ve fakat eşimle severek evlendik ve eşimin ailesi de sizin dediğiniz gibi cemaat mensubu insanlardı. Babam uyardı yapamazsın edemezsin diye başıında ama yaşşımın verdiği rehavetle herşey aşk geldi ve evlendik. Evet , zorlandımm hemde çok. Ufacık bir hata da daha doğrusu hata olarak düşünmüyorum mesela kollarım sıyrılmış temizlik yapmışım ,şakk hemen bir uyarı kollarını kapat ve yabancı biri bulunmadığı halde. Kayınbaba geliyor şakk hemen eteğini giyin , boynun görünüyor eşarbın açılmış gibi aklıma gelmeyen birçook farklılık. Diyeceğim o ki iyi düşün , her insanın sınırları farklıdır sana şimdiden uymayan zor gelen yanlarını iyi düşün. Evlenince kısıtlamalar malesef çok daha artacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…