- 3 Ocak 2018
- 795
- 627
- 103
- 35
Merhaba hanımlar iki ay sonra düğünüm var eş tarafı Ankaralı ben Rizeliyim. Kültürel anlamda bariz farklılıklar görüyorum. Onlar daha kapalı yaşıyorlar adetler gelenek göreneklerine çok bağlılar. Ben hep rahat büyütüldüm çok da riayet etmeyiz adetlere. Saygı anlayışları çok farklı büyük ne derse doğru odur üstüne çok yorum yapılmaz bizde haklıysan karşındaki baban da olsa sonuna kadar savunursun. Her telefon görüşmesinde (daha çok kaynanamdan) yeni bir adet öğreniyorum. Düğüne kadar bilmem kaç gün eve birileri gelecekmiş halay çekecekmişim. İki düğün olacak biri benim memleket biri Ankara. Düğün arası beni alıp götürmek istiyorlar Ankara’da ayrı bi evim yok 1 hafta gibi bi süreç eşim başka bi ilde çalışıyor. Yok çiçeği atacakmışım. Yapmak istemiyorum diyorum bizde beklerler diyor. Eşim ailesine nazaran daha anlayışlı daha açık ama çok da karşı gelemiyor daha çok arayı bulmak için uğraşıyor fakat genelde de hep arada kalan oluyor. Onların istedikleri olunca da ben mutsuz oluyorum. Yapılmayacak şeyler değil ama bıktım sürekli bi adet bilmem ne şeyinden. Önünü alamam diye korkuyorum. Nasıl yönetebilirim bu süreci kalp kırmadan
acaba ben mi çok rahatım diyorum ama kimseye de saygısızlığım olmadığı sürece yaptığımda bi sorun görmüyorum. Anlamadım gitti