kültürr farkı saçmalığı....

huzur33

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2014
2.343
248
173
30
benim 3 yıldır süren bir ilişkim var erkek arkadaşımla lise 2 de çıkmaya başlamıştık şuan 19 yaşındayım. o zamanlar sorun olacagını hiç düşünmemiştim. erkek arkadaşım diyarbakırlı ben mersinliyim. az çok anlamışsınızdır bunu yazarken bile o kadar çok üzülüyorum ki anlatamam çok seviyoruz birbirimizi ve bir gelecek düşünüyoruz , ciddi düşünüyoruz. ama bu farklılıktan dolayı ailemin vermiyecegini düşünüyorum. çünkü bunu duydum. neden insanlar arasında ayrımcılık yapıyorlar ne den ön yargılı davranıyorlar anlamış değilim bu durum beni çok üzüyor. yol yakınken bu ilişkiyi bitirmeli miyim? yoksa devam edip sonuna kadar savaşmalı mıyım?

Kültür farkı ilerde başınıza çok büyük dertler açabilir. Her şeyi iyi tartmalısınız, en çok ailesini. Kesin sorun çıkar diye bi şey yok ama böyle durumlarda genelde çıkıyo. Pollyanna olmayın seven her şeyi aşar gibi düşünmeyin, sevenlerin aşamadığı durumlar da olabiliyor.

kültür farkı varsa kaç hemen kaçççç..... olmuyor erkek arkadaşın melek olsa dahi olmaz çok yıpranırsın evlensen bile boşanma ihtimalin yüksek olur. ayrımcılıkla ön yargıyla lakası yok ben de senin gibi düşünürdüm yaşadım ve gördüm. kimse o insanlar kötü demiyor elbette iyi olabilirler ama fikirler zıt olunca olmuyor.

Hiç savaşma bile,kültür fark, hayata bakış açıs, yenilen yemek bile aradaki farkı net birşekilde gösteriyor..
Bu insanlar arası ayrım değil,sadece ileride yaşanabilecek olan sıkıntının yaşanmamasıdır,engel olmaktır..
Birazda ailelerinizin düşüncelerine kulak verin gençler,es geçmeyin onları sakın..
Bir bildiğimiz var demekki..

kültür farkı saçmalık değilde yeri geliyor aynı ilin farklı ilçelerinde yaşayanlarda bile yemekte olsun,aile yaşantılarında olsun misafir ağırlama biçimlerinde inanılmaz değişiklik farklılık olabiliyor.görüştüğün çoçukla olmasa bile ailesiyle ilgili sıkıntıların olabilir.aileni dinle iyi ölç tart

Son düzenleme:
Yasınız küçük daha ama ailenize kulak vermenizde fayda var çünkü kültür farkı önemli bir etken evlilikte, iki taraf içinde aşılması zor durumlar çıkabilir ilerde.

sevginin olduğu yerde tüm farklar saçma aslında.ama gel gör ki evlilik denen olay var ya, işte o sadece sevgi ile yürümüyor.onu idrak edince büyüklerine de hak vereceksin.

Kolay değil tabii.

Bu yaşta bu yükün altına girmeye gerek yok.

Ama illa mutsuzlukla sonuçlanır diye bir şey de yok, iki kişinin de uyumlu davranabilme becerisine bakıyor bu iş.

Kültür farkı olması o kadar zor ki... Bence direnme bile.
Hem daha 19 yaşındayım yazmışsın, ailem vermez demişsin.
Evliliği düşünmek için epey küçük bence yaşın.

Neden böyle yapıyorlar demişsin ya ?

Aslında ''fark'' her zaman sorundur . Ama hiç bir zaman siz çok farklısın , bunca sene alıştığın hayatın dışında bir yaşantı o sana , sen ona ayak uydurabilecek misiniz ? denmezler .

Hep bir taraf hakir görülür Onlar bize göre değil kızım , bıdı bıdı bıdı ... Eeee sende onlara göre değilsin .

Neyse , anlatmak istediğim farklı yaşam tarzlarının birbirine adaptesi ne kadar uçlarda yaşadıklarına bağlı biraz da hayatı . Zordur tabii , ama yeni nesil farklı yetişiyor ,örf ve adetlerin çok peşinden gitmedikleri için senin ve sevgilinin arasında kültür uçurumu olduğunu düşünmüyorum .

Aşılmayacak sorunlar değil . Aşılabileceği de garanti değil . Risk almaya değer olup olmadığına sen karar vereceksin .

bence ayrılmalısın çünkü ilerde gerçekten sorun oluyor maalesef..aynı şey bir arkadaşımın başına geldi annesi kesinlikle istemedi çocukla evlenmesini çünkü kız o kadar sosyal o kadar farklı yetişmişti ki ..velhasıl anneyi dinlemeyip evlendi sonuç eşi annesiyle görüştürmüyor eşi olmadan çok ciddiyim tuvalete gidemiyor.. kız tuvalete gitse kapıda bekliyor.. kesinlikle yalnız sokağa çıkarmıyor ne kuzenleriyle ne arkadaşlarıyla hepsiyle bağını kopardı.sadece çocuğun ailesiyle görüşüyorlar ..bin pişman ama dönüşü de yok yani demem o ki sakın kendini kandırma gerçekten ilerde sorunlar oluyor bu kimseye ön yargılı yaklaşmak değil gerçekten anne ve baban seni tanıyor ve o kültürde zorlanacağını düşünüyor.. bence büyüklerini dinlemelisin

evet yaşım daha küçük şuan için evlenmek gibi bir düşüncem yok. ama ben duyduklarımdan yola çıkarak söyledim bunu benim şuanda zaten yaptığım tek şey kpss sınavına hazırlanmak ve kendi ayaklarımın üzerinde durmak. tabi bunu sağladıktan sonrada sevdiğim kişiyle bir gelecek kurmakdı ama böyle bir sorun çıktı işte bilemedim düşünemedim.. anlaşabilceğimizi düşündüm hep çünkü her şekilde kabul etmiştim ben tek benim kabul etmemlede olmuyormuş gördüğüm kadarıyla.

Son düzenleme:
hic sacmalik felan degil canim ayrimciliga gerek yok iste herkesi iyisi kotusu var diye hic avutma kendini. kultur farki onune tabak tabak acik bufe olarak cikicaktir emin olabilirsin. istisna olarak cook kendilerini gelistirmis insanlarsa belki uyum saglarsiniz yada sen cok sabirliysan.benim esim mesela dogu kokenli ama buyuksehirde dogup buyumus kendini yeterince gelistirmis meslegi elinde ama bazen olmadik bi seyden farkliliklar cikiyor bizimkiler ufak tefek genelde esimle allaha sukur iyiyim. ama ailesine baksan dinlen dinlen kaac hatta gezegegeni terket diyim sen anla..

Benim esim yabanci. Kültür farkliligi mi? O da ne derim size. Düsünün ayni memleketteki farkli adetler, örfler, gelenekler de degil konu. Tamamen farkli iki ülke, tamamen farkli iki kültür.

Ama bizim icin hic sorun olmadi. Cünkü bizim kendi aramizda kendimize özgü bir kültürümüz vardi. Ailelerle ilgili sorunlar yasaniyor elbette, cünkü sen her ne kadar esinle ortak bir kültür olusturabilmis olsan da, 50 yaslarina gelmis anne babalari degistirmek kolay degil. Fakat ortada gercek bir sevgi varsa da asilmayacak sorunlar degil. Aciklama yaparsin, bir anlasilmaz, iki anlasilmazsa, ücüncüde mutlaka taslar yerine oturur.

Ki ben hep söyle düsündüm, ayni yöreden evlenen insanlar dahi ailelerin farkli bakis acilari nedeniyle tartisiyorlar, sorunlar yasiyorlar. Bu evliligin olmazsa olmazi.

Adapte olamazsin, yok farkli kültürlerden insanlar bir arada yasayamazlar, bir süre sonra rüya biter falan bunlar ancak sevginin oturmadigi iliskilerde olur diye düsünüyorum. Siz sevginize inaniyorsaniz, kültür farki diye bir sorun yasamazsiniz. Yani 3 yildir birlikteymissiniz, simdiye kadar zaten anlardiniz.

Ailenizi ikna etmek de caba gerektirecekse, elinizden geleni yapin.

canım ben de sevgilimle lisedeyken tanışmış, ilişkimize başlamıştık.
biz karadenizliyiz, sevgilimse macır. benim annem babam da illa karadenizli damat olsun istiyorlardı hep, o yüzden çok karşı çıktılar.
istemediler, ayrıl dediler. hatta maalesef macır diye demedikleri kalmadı.
sonra baktılar ki ben vazgeçmiyorum, seviyorum, değer veriyorum ve karşılığında değer görüyorum, seviliyorum kabul ettiler.
eskiden görüşmemize bile izin vermezlerdi, şimdi daha rahatım.
ailem onlardan uzaklaşmamı istemedi ya da yarın öbür gün mutsuz olduğumda onlar yüzünden olsun istemediler. şimdi her şeyimi paylaşıyorum annemle, sevgilim bana şunu dedi şuraya gittik şunu yaptık rahat rahat anlatabiliyorum ki her aile bence bunu ister yani. çocuğu kimle ne yapıyor bilmek isterler. o bana kızdıkları, istemedikleri zamanlarda her şeyi rahat rahat söyleyemiyordum kızarlar diye çekine çekine söylerdim.

bilmiyorum yani bence ikiniz kültür farkını çok sorun etmiyosanız aileleriniz de bi süre sonra kabullenirler. siz anlaşabiliyorsanız, yani sana onların kültürü ona da sizin kültürünüz garip ve anlaşılmaz gelmiyorsa bence sorun olmaz.

Bir de ben neyi anlayamadim biliyor musunuz? Hani bazi arkadaslar demis ya, yemekler farkli olur, misafir agirlama bicimi farkli olur vs. Yahu bunlar bu kadar büyütülecek seyler mi Allah askina? Esim mesela Türk yemeklerini cok sever ama ben de dengeyi kurmak acisindan ara ara onun yemeklerinden pisiririm, ya da o pisirir. Onlarin ailesi ziyaret edildiginde "üff ne bicim bu yemekler" demek yerine, yerim sesimi cikarmam. Misafir agirlama bicimleri tamamen farklidir, Türk misafirperverligini bulamazsiniz ama yani bunlari zaten asabilmek önemli. Evlilik karsilikli sevgi ve fedakarlik üzerine kuruludur. Ben onun kültürünü oldugu gibi kabul ettikten sonra "senin ailen de misafir agirlamayi hic bilmiyor" gibisinden bir kavgaya tutusmam.

Yani diyecegim önemli olan farkliliklari kabul ederek yasayabilmektir. Hatta o farkliliklar bazen hayatiniza renk olur hic fark etmezsiniz.
Yeni yeni seyler ögrenirsiniz, yeniliklere adapte olmayi ögrenirsiniz...

Herkes basaramaz buna katiliyorum ama genelleme yapip basarabilecek birinin önünü de kesmeden önce bir düsünelim. Ben eger arkadaslarimi dinlemis olsaydim, su an bu kadar mutlu bir evliligim, cok sevdigim esim yanimda olmayacakti. Ve bana hayatta olmaz, yapamazsin diyen arkadaslarim su an agizlari acik yillardir birlikte olusumuzu seyrediyorlar. Ben esimi de, farkliliklarini da, cok seviyorum.

yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum..

Kültür farkı saçmalık değil bi gerçek maalesef
İnsan ayrımı olarak görme bunu, arkadaş komşu başka bişey evlilik başka bişey
Ayrımdan çok uyum olarak düşünmelisin
Bence de arada çok uçurumlar varsa zorlamaya gerek yok, sonrası daha çıkmaz olabiliyor

Ailelerinizden bağımsız bir işiniz gücünüz ev düzeniniz olacaksa sorun değil. Ama daha yaşın zaten evliliği düşünmek için çok küçük. Önce kendi ailelerinizden bağımsızlaşın. Sonra sizin aranızda kendi kültürünüz oluşsun. Bunlar aşılamayacak şeyler değil ama ailelerden beklenti varsa zor ya da ailelerle yakın oturulacaksa.

Şimdi şöyle bir durum var bende doğuluyum canım,sevgilinle hemşeri sayılırız.
Yalnız şu orda burda bahsedilen kültür farklılığı kendi açımdan söylüyorum ki bende yok,ailemde yok,çevremde yok.
Yani doğu deyince direk akla aşiret ağaları küçük yaşta evlendirilen kızlar gerici bir toplum geliyor olabilir ama aynı şekilde kendini belirli kalıpların dışına çıkarmış ailelerde var.
Benim Türkiyenin çeşitli yerlerinde arkadaşlıklarım oldu yaşantılarımız arasında hiçbir fark yoktu,ailelerimiz arasında da.
Diyeceğim o ki eskisi gibi değil,herkes gelişmişlik düzeyini arttırdı buralarda da.
Tabi sevgilinin ailesini bir tek sen bilirsin ammavelakin ön yargılı yaklaşmayın derim.
Önce bir tanıyın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…