Fark var fark var bi de
Aynı köyden evlenin herşey bir olsun diyemem ama
Nasıl desem yeme içme adabınız bile uymuyorsa, bu kadarı uçurum ardınıza bakmayın derim
Yapmayin arkadaslar bu kadar cok olumsuz yorumlar yapmayin bence.
Kendimden örnek verdim, okudunuz mu?
Yani herkeste ayni olacak diye bir sey yok ki.
Evet basaramamis hikayelerle dolu olabilir etrafimiz ama basarmis olanlara ne demeli?
Iki insan kendi aralarinda bir uyuma sahipse, farkliliklara aciksa, yeme icme adabi hic öyle abartilacak bir sey degil.
Yabanci esim ekmegi banarak da yer, ben catal bicak kullanarak da yerim yani. Önemli olan uyum saglayabilmek.
Iki insanin arasinda kendilerine has bir kültür varsa, güclü bir sevgi de varsa, geriye kalan aile konusunda da biraz sabirla belki de herseyi yoluna koyacaklar. (?)
Hayir belki aileler de cok güzel anlasacak?
Yapmayin arkadaslar bu kadar cok olumsuz yorumlar yapmayin bence.
Kendimden örnek verdim, okudunuz mu?
Yani herkeste ayni olacak diye bir sey yok ki.
Evet basaramamis hikayelerle dolu olabilir etrafimiz ama basarmis olanlara ne demeli?
Iki insan kendi aralarinda bir uyuma sahipse, farkliliklara aciksa, yeme icme adabi hic öyle abartilacak bir sey degil.
Yabanci esim ekmegi banarak da yer, ben catal bicak kullanarak da yerim yani. Önemli olan uyum saglayabilmek.
Iki insanin arasinda kendilerine has bir kültür varsa, güclü bir sevgi de varsa, geriye kalan aile konusunda da biraz sabirla belki de herseyi yoluna koyacaklar. (?)
Hayir belki aileler de cok güzel anlasacak?
Ben yakın çevremde gördüğüm kadarıyla yazıyorum
Yeme içme adabı derken lokma banmaktan bahsetmiyorum
Bi taraf on kişi birden aynı kaptan yerken, diğeri kişi başı servis açan ailede büyümüştür. İstese de dahil olamaz mesela
Ki bu en sıradan örnek, daha ne farklılıklar vardır kimbilir.
Lambruscocum bir insanın kişiliği karakteri oturmuşsa, ayakları üzerinde durabiliyorsa ailesine muhtaç değilse, aileler problem yaratmıyor. Kültür farkı ilişkiye renk veriyor.
Tam tersi örnekler daha çok olduğu için böyle yorumlar geliyor. Ki arkadaş da 19 yaşında daha. Aileler muhtemelen her şeyin içinde olacaklar..
benim 3 yıldır süren bir ilişkim var erkek arkadaşımla lise 2 de çıkmaya başlamıştık şuan 19 yaşındayım. o zamanlar sorun olacagını hiç düşünmemiştim. erkek arkadaşım diyarbakırlı ben mersinliyim. az çok anlamışsınızdır bunu yazarken bile o kadar çok üzülüyorum ki anlatamamçok seviyoruz birbirimizi ve bir gelecek düşünüyoruz , ciddi düşünüyoruz. ama bu farklılıktan dolayı ailemin vermiyecegini düşünüyorum. çünkü bunu duydum. neden insanlar arasında ayrımcılık yapıyorlar ne den ön yargılı davranıyorlar anlamış değilim bu durum beni çok üzüyor. yol yakınken bu ilişkiyi bitirmeli miyim? yoksa devam edip sonuna kadar savaşmalı mıyım?
benim 3 yıldır süren bir ilişkim var erkek arkadaşımla lise 2 de çıkmaya başlamıştık şuan 19 yaşındayım. o zamanlar sorun olacagını hiç düşünmemiştim. erkek arkadaşım diyarbakırlı ben mersinliyim. az çok anlamışsınızdır bunu yazarken bile o kadar çok üzülüyorum ki anlatamamçok seviyoruz birbirimizi ve bir gelecek düşünüyoruz , ciddi düşünüyoruz. ama bu farklılıktan dolayı ailemin vermiyecegini düşünüyorum. çünkü bunu duydum. neden insanlar arasında ayrımcılık yapıyorlar ne den ön yargılı davranıyorlar anlamış değilim bu durum beni çok üzüyor. yol yakınken bu ilişkiyi bitirmeli miyim? yoksa devam edip sonuna kadar savaşmalı mıyım?
Tamam zaten herkes yakin cevresinden gördüklerinden örnek veriyor ama bu kadar olumsuz yorumlar yaparsak belki de bir insanin mutluluguna sebep olacagiz?
Evet söyleyeyim, bizim evde ayni kaptan yemek yenir, yere sofra kurulur, esim ailesinin evinde kisi basi servis acilir, hayatlarinda hic yerde oturmamislar. Daha önce sadece filmlerde gördügü bir seydi yani ayni kaptan yemek yemek, yerde sofra bezinin etrafinda cömelmek. Ama cok da güzel herkes dahil oluyor. Dedim ya önemli olan acik görüslü olabilmektir, farkliliklara hosgörü ile yaklasabilmektir. Karakter meselesidir bu biraz yani. Yapabilirsen, yaparsin. Yapamazsan, yapamazsin.
Esim bizimle ayni kaptan yedigi gibi, yeri geliyor annem o rahat etsin diye kisi basi servis de aciyor.
Hosgörü yani, kültürel farkliliklarla birlikte yasayabilme, adapte olabilme istegi varsa insanin icinde, olmayacak durum degil. Bu sadece yemek konusunda degil, pek cok konuda da gecerlidir. Uyum saglamak isteyen saglar.
Eger konu sahibi de uyumlu bir insansa, sevgilisi de uyumluysa, neden olmasin? Üstelik henüz cok gencler, gencken bazi seylere adapte olmayi ögrenmek cok daha kolaydir.
yasın evlılık ıcın cok kucuk.. eger aılen vermesse kultur farklılıgından degil bence yasın ufak dıye karsı cıkıcaktır emin ol. o yuzdende kultur farkına takılma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?