kültürr farkı saçmalığı....

Maalesef saçmalık değil, şimdi öyle hissedebilirsiniz ama evlilik olursa ailenizin ve bizim ne demek istediğimizi anlayacaksınız.
Allah hayırlısını nasip etsin.

Fark var fark var bi de
Aynı köyden evlenin herşey bir olsun diyemem ama
Nasıl desem yeme içme adabınız bile uymuyorsa, bu kadarı uçurum ardınıza bakmayın derim

Fark var fark var bi de
Aynı köyden evlenin herşey bir olsun diyemem ama
Nasıl desem yeme içme adabınız bile uymuyorsa, bu kadarı uçurum ardınıza bakmayın derim

Yapmayin arkadaslar bu kadar cok olumsuz yorumlar yapmayin bence.
Kendimden örnek verdim, okudunuz mu?
Yani herkeste ayni olacak diye bir sey yok ki.
Evet basaramamis hikayelerle dolu olabilir etrafimiz ama basarmis olanlara ne demeli?
Iki insan kendi aralarinda bir uyuma sahipse, farkliliklara aciksa, yeme icme adabi hic öyle abartilacak bir sey degil.
Yabanci esim ekmegi banarak da yer, ben catal bicak kullanarak da yerim yani. Önemli olan uyum saglayabilmek.

Iki insanin arasinda kendilerine has bir kültür varsa, güclü bir sevgi de varsa, geriye kalan aile konusunda da biraz sabirla belki de herseyi yoluna koyacaklar. (?)

Hayir belki aileler de cok güzel anlasacak?

Ben yakın çevremde gördüğüm kadarıyla yazıyorum
Yeme içme adabı derken lokma banmaktan bahsetmiyorum
Bi taraf on kişi birden aynı kaptan yerken, diğeri kişi başı servis açan ailede büyümüştür. İstese de dahil olamaz mesela

Ki bu en sıradan örnek, daha ne farklılıklar vardır kimbilir.

Lambruscocum bir insanın kişiliği karakteri oturmuşsa, ayakları üzerinde durabiliyorsa ailesine muhtaç değilse, aileler problem yaratmıyor. Kültür farkı ilişkiye renk veriyor.

Tam tersi örnekler daha çok olduğu için böyle yorumlar geliyor. Ki arkadaş da 19 yaşında daha. Aileler muhtemelen her şeyin içinde olacaklar..

yorumlarınız hepsini okudum hepiniz çok haklısınız benden büyüksünüz tabi ki benden daha iyi biliyorsunuz çoğunuz yaşayıp görmüş bunları. ben zaten şuan evlilik düşünmüyorum erkek arkadaşımda oyle kendisi de 19 yaşında biz şuan sınavlarımıza hazırlanıyoruz güzel bir gelecek için hayatımızı kurtarmaya çalışıyoruz. aramızda çok büyük farklar yok kendileri doğu tarafından gelme olabilirler ama o tarafta yaşamıyorlar. bizim nerden baksanız bir 9 senemiz var evlilik için ama ben ilerde de bu sorun olur diye düşündüm ve akıl almak istedim yol yakınken dönmeyi düşündüm. artık bunlarıda düşünmüyorum ve sadece sınavlarımı düşünüyorum kısmetse olur hersey.
teşekkür ediyorum ilginiz için

Bence uyumlu olmanız önemli olan kültür farkı sizin eşinize ayak uydurmanızla eşinizin de size ayak uydurmasıyla çözülebilecek bir sorun. Burada ailelerin yaklaşımı da çok önemli tabii ailelerinizde kültür farkını sorun etmez herkesi oldukları gibi kabul etmeye çalışırsa sorun kalmaz. Önemli olan sizin iyi anlaşmanız ve kafa yapılarınızın birbirine uyması. Aksi halde aynı kültürden olan insanların dahi evlilikleri bitebiliyor bunun garantisi hiçbir zaman olmaz.

Tamam zaten herkes yakin cevresinden gördüklerinden örnek veriyor ama bu kadar olumsuz yorumlar yaparsak belki de bir insanin mutluluguna sebep olacagiz?

Evet söyleyeyim, bizim evde ayni kaptan yemek yenir, yere sofra kurulur, esim ailesinin evinde kisi basi servis acilir, hayatlarinda hic yerde oturmamislar. Daha önce sadece filmlerde gördügü bir seydi yani ayni kaptan yemek yemek, yerde sofra bezinin etrafinda cömelmek. Ama cok da güzel herkes dahil oluyor. Dedim ya önemli olan acik görüslü olabilmektir, farkliliklara hosgörü ile yaklasabilmektir. Karakter meselesidir bu biraz yani. Yapabilirsen, yaparsin. Yapamazsan, yapamazsin.

Esim bizimle ayni kaptan yedigi gibi, yeri geliyor annem o rahat etsin diye kisi basi servis de aciyor.

Hosgörü yani, kültürel farkliliklarla birlikte yasayabilme, adapte olabilme istegi varsa insanin icinde, olmayacak durum degil. Bu sadece yemek konusunda degil, pek cok konuda da gecerlidir. Uyum saglamak isteyen saglar.

Eger konu sahibi de uyumlu bir insansa, sevgilisi de uyumluysa, neden olmasin? Üstelik henüz cok gencler, gencken bazi seylere adapte olmayi ögrenmek cok daha kolaydir.

Son düzenleme:

Haklisin evet. Kiside biten bir olay. Konu sahibi zaten su an evlenmeyi düsünmüyor ve kendi, sevgilisi de ilerde kendi ayaklari üzerinde dururken evlenmeye karar verirlerse, kültür farki falan hic sorun olmayacak bir konu, ve dedigin gibi cidden renk katiyor.

Biliyorum, o tam tersi örnekleri ben de cok duymustum. Resmen vazgecireceklerdi beni. O yüzden bence bu tarz konular desteklenmeyi de hak ediyorlar.

Erkek arkadaşınla senin arandaki kafa yapısında ki farklılıkar önemli.Erkek arkadaşının yapısı önemli.Yoksa bu devirde kim takar kültür farkını gelebneği göreneği.Millet geçim derdinde.Ailesi kürt,laz,çerkes,arnavut......... hatta bir dağ köyünde yaşayan nicelerin çocukları okumuş,iyi eğitim almış bir yerlere gelmiş,çağdaş.Bir çok insan var.
Yaşın çok genç.Bence önce mesleğini eline al,yolunu çiz.

Evet kültür farki olunca isler biraz daha zorlaniyor ama illaki mutsuz olacaksiniz diye bisey yok...
Sizin karakteriniz ve onun karakteri en önemlisi vede ailelerin karakteri...
Maalesefki evlenince aileler cok önemli bunu göz ardi etmeyin, fark olabilir önemli olan her iki tarafinda hosgörüsü...
Benim kuzenimde böyle bi evlilik yapti, enistem asla vermem diyordu ama hicbi sorunsuz dügünleri oldu, simdide bi cocuklari var...
Aaa hicmi sorun yasamadi yada yasamiyor? Yasadi ve yasiyor ama hem aileler birbirini hosgörmeye caba sarf ediyor hemde esiyle kendisi...
Yani karsiki tarafin farkini kabul edip hosgörüp ona göre hareket edildimi, verdigin kadar alabiliyosan ozaman mutlu olursunuz, ama dedigim gibi ailelerde destek olursa...
Buna siz karar verebilirsiniz, herangi taraf sadece atgözlügü ile bakiyosa olaya, bizde böyle deyip cikarsa isin icinden zor o zaman yürümez... Imkansiz degil ama biraz ugrasli olur...

Ailesini tanımadan kesin fikire kapılma canım..
Sevgilin ufak sinyaller çakmıştır sana ama, aile çok önemli..

Ben Tekirdağlıyım.. Benim adam, Adıyamanlı, aşiret çocuğu..
Hoş ikimiz de İstanbul meyvesiyiz burada doğduk, ama köken çok önemli..
Ailesiyle tanışana kadar, öyle senaryolar yazdım ki..
Yok yok uzamadan ayrılayım en iyisi..
İlerde üzüleceğime şimdi üzülürüm..
Yok yahu bizim yemeklerimiz bile başka, hayatta olmaz..
Allah'ım akrabaları yemeğe gelse ne koyarım önlerine.. Onların tabak kültürü dahi farklıdır..
Ay çocuğum olsa kaynatamın yanında sevemez miyim acaba..

Neler neler..
Sonunda ne oldu?
Bam! Elimde patladı..
Fark mark yokmuş..

Kültür farkını ben Allah yukarıda, olumsuz yönde düşündüm hep..
Yani 'onlar' bize göre değil dedim.. Biz kimiz ki?
Şu an öyle düşündüğüm için utanıyorum..
Her doğulu, her trakyalı, her bizim memleketten olmayanı yargılamayın..
Şehir yaşantısı artık her tarafımızı sardı.. İnsanlar artık görüyor.. Görmese bile her şey paraya bakıyor.. İster istemez gördürüyorlar adama..

İstedin mi farklı ülkelerden evlenen insanlar bile huzur ve barış içinde yaşayabilir ama bilmem erkek arkadaşın o kadar olgun mu? Benim annesi hristiyan babası müslüman bir arkadaşım vardı hem noeli hem bayramları kutlar birbirlerine saygı duyarlardı. Helal olsun diyorum. Erkek arkadaşın ailesinin görüşlerine karşı seni savunabilecek mi onu da düşün (eğer farklı düşünüyorlarsa diyorum kültür farkı demişsin ya)

kültür farkı kesinlikle çok önemli Akdenizli bi arkadaşım şu an Batmanlı biriyle evli, kız bayramda seyranda ailesine yalnız gidiyo erkek tarafının adetinde erkeğin gidipte kızın ailesinde kalması yokmuş içgüvey gibi, bu en basit örnek

Kültür farkı ille doğup büyüdüğü yerle ilgili değil bence.
Sevgilin nerde yetişmiş? Mersin'de mi ? O da önemli.
Belki Diyarbakırlı ama bir Mersinli gibi yetişmiştir.
Ölçmek tartmak senin elinde. Doğulu ile Batılının birleşimi zor .
Burada ne batılıyı ne doğuluyu küçümsüyorum. İkisinin de yaşam tarzları kendine.
Fakat belki de doğulu olan bazen batılı gibi yetiştiği için durum kurtarılabiliyor.

Evet kültürlerin benzer olması evlilikte kolaylık ama canım bence aşılamayacak bir sorunun yok. Eğer seviyorsan asla böyle birşeyden ötürü ayrılmayın. Ben de Mersin'li değilim ama Mersin'de yaşıyorum. Buranın kızları özgür, rahat büyütülüyor gördüğüm kadarıyla. Diyarbakır daha tutucu olabilir bu anlamda. Ama sen evlendiğin zaman kesinlikle eşinin ailesine ayak uydurmalısın. Yok ben uydurmam o bana uysun dersen bitir bu iş. Çünkü öyle olmaz. Sen gelinsin, kocanı da seviyorsan bunu yapacaksın. Ben İstanbul'da büyüdüm eşim Malatyalı, onlarda büyüklere saygı, hürmet çok öenmli. Tabii ki saygısız değildim zaten de evlenince daha dikkatli davranıyorum artık, kayınbabamın olduğu bi ortamda mesela gidip eşimin yanına oturmam. Ha otursam bişi mi der hayır asla çok da modernler aynı zmanda ama ben kendime yakıştırmam. Bu gibi hareketlerim yüzünden de kayınbabam tarafından 8 gelin için de en beğenilen gelinim. Sen de eşinle mutlu olmak istiyorsan evlendikten sonra çok daha dikkatli özenli hareket etmelisin.

Siz orta yolu bulabilen nadir kişilerdenmişsiniz ne güzel
Ama iki tarafın hoş görüsü hatta ailelerin hoş görüsü çok önemli
Yapamayan bir sürü örnek var

Bi de herkes senin eşin gibi de değil, çok daha farklı şeyleri adet kisvesi adı altında dayatanlar var
Nemesis önemli bi örnek vermiş
Sizi bilmem de, benim eşim benim aileme gelmezse bende onunkine gitmem.

yasın evlılık ıcın cok kucuk.. eger aılen vermesse kultur farklılıgından degil bence yasın ufak dıye karsı cıkıcaktır emin ol. o yuzdende kultur farkına takılma

Son düzenleme:

Canım benim herkes
lise aşkı ile ya da çocukluk
aşkı ile evlenecek diye bir kural yok..
Daha çok küçük yaşınız..
Siz önce geleceğinizi düşünün..
Okuyun üniversitye gidin,
mesleğinizi elinize alın..
Ondan sonra evlenmeyi düşünün.
Bu süre zarfında da karşınıza öyle kişiler çıkar ki..
Daha güzel yaşantıyı herkes hakeder..
Kendinizi bile bile yıpratmayın..
Daha en başında böyle telaşlara düşmüşsünüz baksanıza..
Yaşınız çok geç daha böyle şeylerle kendinizi harab etmeyin..
Önce kendinizi düşünün geleceğinizi mesleğinizi düşünün..

Son düzenleme:
yasın evlılık ıcın cok kucuk.. eger aılen vermesse kultur farklılıgından degil bence yasın ufak dıye karsı cıkıcaktır emin ol. o yuzdende kultur farkına takılma

zaten daha önceki yorumlarımda belirttim evlenmeyi düşünmüyorum şuan sınavlara hazırlanıyorum diye. teşekkür ediyorum yorumunuz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…