‘Kuma’ Getiren Koca İçin 1 Yıl Hapis İstendi

springsmell

*Deneyimli Anne*
Kayıtlı Üye
22 Mart 2017
558
428
40
Yargıtay’ın kararına konu olay, 2011 yılında Kahramanmaraş’ta yaşandı. V.Ç. ile D.Ç. çiftinin ilişkileri, bir süre sonra bozuldu. Koca V.Ç., kuma olarak aldığı kadını eşi ile yaşadığı evine götürdü ve birlikte yaşayacaklarını söyledi. V.Ç., eşi D.Ç.’ye karşı sorumluluklarını yerine getirmeyerek kötü davranmaya başladı. Durumu kabullenmeyen D.Ç.’nin psikolojisi bozuldu, intihar girişiminde bulundu. D.Ç., kocası hakkında suç duyurusu yaptı.

MAHKEME ‘BERAAT’ ETTİRDİ

Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, koca V.Ç. hakkında soruşturma başlattı. Kuma olayını tespit eden savcılık, V.Ç. hakkında eşine karşı “kötü muamele” suçunu işlediği iddiasıyla dava açtı. Yargılama Kahramanmaraş 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Mahkeme, sanık V.Ç.’nin eyleminin ceza yargılaması bakımından suç teşkil etmediğini belirterek, beraatına karar verdi. Karar, savcılık tarafından temyiz edildi.




YARGITAY KARARI BOZDU

Dosya, Yargıtay 18. Ceza Dairesi’ne geldi. Daire, yerel mahkemenin beraat kararını bozdu. TCK’nın 232. maddesinin yaralama, tehdit, sövme gibi eylemler dışında kalan ve failin aynı konutta birlikte yaşadığı kişilere karşı gerçekleştirdiği mağdura bedenen veya ruhen zarar veren eylemleri kötü muamele suçu olarak düzenleyip yaptırıma bağladığı anlatıldı. Maddenin gerekçesinde “Her türlü kötü muamele suçun oluşmasını olanaklı kılmaz, kötü muamelenin merhamet, acıma ve şefkatle bağdaşmayacak nitelikte bulunması gerekmektedir” denildiği anımsatılan kararda, şu tespitlere yer verildi:

“Merhametle bağdaşmayan, mağdura bedenen ve ruhen zarar veren eylemlerin kötü muamele olarak kabulü gerekir. Sanığın eve kuma getirdikten sonra eşine kötü davrandığı, müştekinin intihara teşebbüs ettiği, sanığın davranışlarının sevgi ve merhametle bağdaşmayan, müştekiye ruhen zarar veren kötü muamele niteliğinde olduğu ve kötü muamele suçunun oluştuğu gözetilmeksizin beraat kararı verilmesi kanuna aykırıdır.”




1 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Türk Ceza Kanunu’nun (TCK), “kötü muamele” başlıklı maddesinde “Aynı konutta birlikte yaşadığı kişilerden birine karşı kötü muamelede bulunan kimse, 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” hükmüne yer veriliyor. Yargıtay’ın bozma kararı sonrası, koca V.Ç. yeniden yapılacak yargılamada hüküm uyarınca 1 yıla kadar ceza alabilecek. Karar, benzer durumlar için de emsal olacak.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1486284-kuma-getiren-koca-icin-1-yil-hapis-istendi
 
1 yıl az yaa sonuçta kadının kaç yılını çalıyor. Daha çok ceza olsun sa yeltenmesinler böyle saçmalıklara
 
1 yıl az yaa sonuçta kadının kaç yılını çalıyor. Daha çok ceza olsun sa yeltenmesinler böyle saçmalıklara
 
ohhhhhh hele ki emsal olması müthiş olmuş!!!
Emsal olabilir mi? Büyük ihtimal karar yargıtay dan geri döner. Müşteki avukatı güzel yerlerden dava gerekçesi göstermiş. Kanun boşlukları olan yerlerden ''hakimin kendi hukukunu geliştirmesi'' sağlanabilir. Onu da hakimin insiyatifi gerekir. Umarım yargıtaydan dönmeyecek güzel bir karar verilir ve her mahkemeye emsal teşkil eder. Ayrıca davacı kadının izzeti nefsine hakaret ve küçük düşürülmesi üzeine de dava açılması gerekli.

Kuma getiren adama TCK da kotu muamele yani sira,konut dokunulmazligini ihlal,kisilerin huzur ve sukununu bozma,zina suclari da giydirilmeli.
Fakat zina Türk Ceza Kanunu nda suç değil. En fazla kabahatler yasası işletilebilir. Gerçekten zor bir dava. Müşteki avukatı müvekilinin gururu ve izzeti nefsi nin sarsıldığı ile ilgili dava açarsa; başarı şansı yükselir. O da maddi tazminat gerektiriyor. Herşey de para mı acaba?
 
Atatürk olmasaydı adamlar bir kaç
kadınla dini nikahlı yaşardı , ve kadınlarıyla ,çocuklarıyla övünürdü
genel olarak yorumlar harika
 
Ülkedeki hukuk için bir cümlede benden
Lay lay lom:)
 
X