Kuma gibi kayınvalide

gorgzmls

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2025
5
9
1
29
Herkese merhaba hanımlar. Benim derdim bir türlü huzur vermeyen kaynana ve elti ikilisiden kaynaklanıyor.

Kaynanam kumam gibi. Hani derler ya kuma gemisi yürür elti gemisi yürümez.

Benim eltim en başından beri çok kıskanç ve rekabet içinde bir kadındır. Hırs küpüdür.

Hadi o ailenin ilk ve uzun yıllardır tek gelini diye ben geldikten sonra tribe girdi diyelim. (yine olmaması gerekir de neyse)

Ama kaynanam da buna ön ayak oluyor. Eltim bir yapıyorsa kaynanam iki hatta üç dört yapıyor. Resmen destekliyor.

Ailecek toplu bir ortamdaysak herhangi bir kişinin bana kibar hoş bir cümle söylenmesine tahammül edemez eltim. Hep ben ben ben ister.

Ben yöneteyim, ben konuşulayım, ben sevileyim. Ben de tam tersi dışlanayım, benimle sohbet edilmesin.

İlgi veya herhangi bir gündem konusu ben olursam bunu yüz ifadesiyle surat asmasıysa hatta yeri gelir laf sokmasıyla belli eder.

Son zamanlarda dikkatimi çeken ise kayınvalidemin bu duruma inanılmaz derecede çanak tutması.

O kadar tahammülsüzlük var ki geçen çok basit yaptığım bir kek eşimin teyzesi tarafından beğenildi soruldu diye kv hemen eltimin adını vererek o da çok hamarattır diye atladı.

Yani bu ne saçmalık. Benim bir kekim de beğenilemeyecek mi her şeye elti mi katılacak. Bu kadar basit düşünceler.

Ben evime birkaç marangoz işi yaptıracağım. Bununla alakalı birkaç yerle görüştüm. Yine geçen gün bir araya geldiğimiz toplu ortamda konusu geçerken söyledim. Kv hemen eltiye herkesin içinde açıklama yapıyor.

Normal üretim değil evi çok küçük ya ancak özel yaptırması lazım diye.

Yahu benim param benim harcamam. Afedersiniz ama köpek gibi çalışıp yaptırıyorum. İster özel yaptırırım ister giderim en ucuzunu ister en lüksünü alırım. O kim ki sen ona açıklama yapıyorsun hesap veriyorsun…

O bozulsa ne kıskansa ne. En basit dolabıma da bozulacaksa ve sen de bunu kabul edip onaylayıp üstüme böyle pışpışlamaya gireceksen biz hiç yaşamayalım yani.

Bir de elti denilen bu kadın ben evlendikten bir ay sonra tüm evini baştan aşağı değiştirdi. Pek çok dekorasyon benim evimle neredeyse aynı yapıldı. Ben kimseden ne açıklama istedim ne başka bir şey. Çünkü herkesin bütçesi ayrı beni zerre kadar alakadar etmez.

En sinirlendiğim ve bir süredir kvte mesafe koymayı düşündüğüm konu ise çocuktu.

KV yıllardır erkek torun ister her ortamda da dile getirir ama bir türlü nasip olmamış. Bana kalırsa cinsiyet ayırt etmek çok cahilce. Bu devirde sağlık olduktan sonra cinsiyete göre ayrım yapmak şükürsüzlük her şeyden önce. Ne böyle takıntılarım vardır ne de isteğim.

Rabbim bana bir oğlan nasip etti. Eltimin de iki kızı var.

Kv bunu duyduğundan beri eltiye herkesin içinde sen de üçüncüyü yap, herkesin çocuğu farklı gibi konuşmalar yapıyor.

Benim ilk çocuğun cinsiyetini öğrendi, eşim söyledi. Ne heyecanlı bir ses tonu ne mutluluk. Gayet donuk hayırlı olsun darısı (eltimin eşi) onun başına. İkinci cümle bizimle alakalı bu kadar özel bir paylaşımda bile onlar için oldu.

Hakikaten mesele kız erkek değil. Bu kadar özel bir durumda başkalarının karıştırılması. Bu anlamda en çok da eşime üzüldüm. Çok geri plana atılıyor.

Hani duyan gören sanır kaynım ve eltim yıllardır evli ama hiç çocukları olmamış. İki tane pırlanta gibi kızları var. Sağlıklılar daha ne ister insan.

Benimle çok yakınım olmayan insanlar bile hem bebek haberini hem cinsiyetini çok daha pozitif ve samimi şekilde kutladılar.

Ben de bu duruma kırıldım. Eşim de şahit oldu. Bana hak verdi. Normalde annesinin bu tarz ayrımcı yaklaşımlarını kabul etmezdi ama bu sefer kendisi de şahit oldu.

Elti bu sefer benim kızlarım canım kızlarım gibi konuşmaya başladı. Sürekli sosyal medya aile gruplarından kızlarımla bugün bunu yaptık şunu yaptık konseptli paylaşımlar(normalde bu tarz şeyler yapmazdı) kvde öven saçma sapan yorumlar yapıyor vs vs vs

Eşim de artık benden habersiz annesine söylemiş niye böyle yapıyorsun diye.

Ondan beri biraz bu konuda sustu kv ama şimdi elti belli ortamlarda ben oğlum olunca adını şöyle koyacağım annem benim gözümün içine bakıyor benden bekliyor gibi konuşmalar yapıyor.

Tamamen olmayan bir şey üzerinden boş konuşmalar yani. Benim heyecanımı baltalamak asıl mesele.

Ben bu durumdan çok sıkıldım. Yazarken bile fark ettim ki çok haksızca ve fazla 80’ler 90’lar muhabbetleri maalesef.

Çok soğudum bu aileden. Siz olsanız nasıl bir tavır takınırdınız?

Bu arada ben eczayım kendime ait eczanem var, kv ve eltim çalışmıyor. Hiç çalışmamışlar. Bu meselede uzun süre ben aileye girince gündem oldu. Bunu da çekememezlik olarak algılatacak pek çok şey yaptılar ve hala yapıyorlar maalesef.

Sosyal hayattan kopuk, çalışmamış, gününün tamamını dedikodu ve mukayese ile geçiren insanlardan çok şey bekliyorsunuz.
Kedi uzanamadiğı ciğere mundar der. Ama siz kendinizi mundar ediyorsunuz böyle. Ne güzel mesleğiniz var, hiiiic umursamadan yolunuza bakın daha çok kudursunlar. Sizde bundan keyif alın. Seviyelerine inmeye başlarsınız bir süre sonra. Yazık olur.

Çok soğudum bu aileden. Siz olsanız nasıl bir tavır takınırdınız?
Neden hâlâ görüşüyorsunuz ?
Eşiniz tüm bunlara ne diyor ?

Kişisel algılamayın kayınvalide eşinizi sevmiyor ucuda size dokunuyor . Eli boş ağzı çene yapanlarla nie vakit harcıyorsunuz muhattap almayın

Çözüm belli siz onları sallamayacaksınız. Siz sallamadığınız için onlar daha çok kuduracak. Eşimin ailesi de benzer ben hem uzaktayım hem boş muhabbetlerine girecek kadar boş zamanım yok. O yüzden umursamıyorum kendileri çalıp kendileri oynasın. En güzel onlar kek yapsın , en güzel çocuğu onlar doğursun en temiz en güzel ev onların olsun.. yeter ki bana uzak cehenneme yakın olsunlar..
Ben şeyi merak ettim sizin eczacı olmanız niye mevzu oldu

Böyle cahil cühela takımıyla neden muhattap oluyosunuz? He he sensin canım de geç. Çalışan bağımsız bir kadınsın, biraz duruş sergile. Niye habire bir aradasınız böyle saçma sapan, sana değer vermeyen insan bunlar, evladınada değer vermiyolar.
Eşinle git 1-2 saat otur kalk.

Görüşmeyi minimuma indirmeye çalışın bence de saçma sapan tiplermiş hepsi al birinden vur ötekine, hayatsızlıktan size sarmışlar resmen.

Bunlar ne kadar bos muhabbetler. Anladigim kadariyla calisiyorsunuz. Neden isiniz-gucunuzle ilgilenmek yerine bunlarla ilgileniyorsunuz? Bu ne kadar ucuz muhabbet. Siz de takilmis gibisiniz biraz bu bos islere. Gerek yok yolunuza bakin

Ben olsam hiç gitmem evine de davet etmem. Küsmem de. Sonrası Allah kerim

Mesafe mesafe durumları zorlayın senede 3 kere görüşün,bırakın kb minnoş geliniyle kalsın,birbirini gazlayıp dursunlar ileride de eltiniz baksın ona.Sınırınızı çocuk olmadan iyice çizin herkes duracağı yeri bilsin....

Eczacı hanım lütfen medeni seviyenize uygun olmayan bu insanlarla görüşmeyin, muhattap olmayın. Aydın kesimin elti kaynana davası beni çok üzüyor. Davet mi edildiniz "sayım var, nöbet var "diyip gitmeyin, yazık.

Bugün eczacı olmak kolay değil. Belli ki eğitimli, çalışkan bir kadınsınız. Yanlış anlaşılmak istemem fakat bütün gün evde vakit geçiren insanlar için kendinizi gereksiz yere üzmüyor musunuz? Büyük ihtimalle arada bir kıskançlık var ve belki de kayınvalide arayı bulmaya çalıştığını sanıyor. Aile içinde çalışan kadının kıskanılması olası bir durum bizim kültürümüzde. Hele bir de iyi bir mesleği varsa ve kendi ayakları üzerinde durabiliyorsa farklı gözle bakılıyor. Biraz daha az görüşürsünüz olur biter. Eltiyle sizin ne gibi bir bağınız olacak sanki?

Sizin kendi aileniz, kendi çevreniz yok mu bunlarla uğraşıyorsunuz?

O gruptan çık kendini geri çek konuşma muhattap olma ben eltimle muhattap değilim çok mu lazımlar ya kocan
İstediği gibi konuşsun dursun hatta ara ara bilerek sinir et bilerek kötü hissettir

Off ne sıkıcı muhabbetler ama sizi de anlıyorum aileye yeni girdiniz muhtemelen nasıl tepki vereceğinizi bilmiyorsunuz tam olarak, mümkün olduğunca az görüşün, görüştüğünüz durumlarda laf söylediklerinde çekinmeden cevabı yapıştırın, ne çekeceksiniz böyle şeyleri, ben de evlendigim zaman eltim yillardr bu ailede olduğu için ve ailede gelinlere değer verildiği için alışmış sanirm tek kendisinde ilginin olmasına, sanki ben gelince değişik triplere girdi çok tuhaf gelmisti çocuk gibi ne gerek var, herkes şey derdi sen evlenmeden önce böyle değildi birşeyler oldu vs ama çözümü net az iletişim bol huzur....KV benden bekliyor erkek torun deyince diyemedin mi sen doğur ver ona biz kendi cocugumuzu buyutecegz kimsenn beklentisi umrumzda değil diye

Bunlar ne kadar bos muhabbetler. Anladigim kadariyla calisiyorsunuz. Neden isiniz-gucunuzle ilgilenmek yerine bunlarla ilgileniyorsunuz? Bu ne kadar ucuz muhabbet. Siz de takilmis gibisiniz biraz bu bos islere. Gerek yok yolunuza bakin
işimle gücümle de ilgileniyorum ama sürekli bu tarz şeylere maruz kalmak bir süre sonra yıpratıcı oluyor. ben de bu noktada fikir almak istedim. bunda yanlış bir şey göremiyorum

eczacı olmam spesifik bir sorun değil, çalışıyor olmam sorun. çünkü ekonomik bağımsızlığım var. evlenirken istediğim her şeyi keyfi yaptım. evlendim evimi aldım. bunlara tahammül edilemedi diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…