- 23 Ağustos 2020
- 4.587
- 8.564
- 108
- 35
eşim bana karşı haklısın modunu açmış durumda. yani evet haklısın, istersen annemle mesafeli ol diyor istersen iletişimi azalt diyor. buraya kadar çok güzel. ama sonra bir bakıyorum annesine instagramdan annem sen olmasan ne yapardım minvalinde içerikler göndermiş. bir de asıl sorun şu; bu ailenin yazın karadenizde bağ bahçe işleri var. bunun için yazın belli tarihlerinde tüm aile toplanır. eşimle bu yüzden büyük bir tartışma yaşadık. ben hamileyim ve çalışıyorum gelemem dedim. bunların yanı sıra yapmak içimden gelmiyor kusura bakma dedim.Eşiniz ne diyor cevap vermediniz
bu arada annesiyle iletişimi beni ilgilendirmez, bu benim haddim değil. isterse annesine her saniye yollasın instagram mesajlarını. sadece bana haklısın derken bunu yapması hem samimi gelmiyor hem de bana haklısın demeyi sanki geçiştirmek susmam için diyormuş gibime gelmeye başlıyor.eşim bana karşı haklısın modunu açmış durumda. yani evet haklısın, istersen annemle mesafeli ol diyor istersen iletişimi azalt diyor. buraya kadar çok güzel. ama sonra bir bakıyorum annesine instagramdan annem sen olmasan ne yapardım minvalinde içerikler göndermiş. bir de asıl sorun şu; bu ailenin yazın karadenizde bağ bahçe işleri var. bunun için yazın belli tarihlerinde tüm aile toplanır. eşimle bu yüzden büyük bir tartışma yaşadık. ben hamileyim ve çalışıyorum gelemem dedim. bunların yanı sıra yapmak içimden gelmiyor kusura bakma dedim.
hem bana mesafeli ol diyor hem de hafta sonu gidelim bir gece kalsan ne olur yanımda olursun diyor.
konu onun yanında olmammış, yalnız kalmak istemiyormuş. abisi ve eşi her sene gidiyormuş. eşim her türlü gidecek ama ben bu noktada çok kararsız ve son derece isteksizim.
onlar için kılımı bile kıpırdatmak istemiyorum açıkçası.
Eşiniz yanınızda gibi görünüp aileyi memnun etme derdindeeşim bana karşı haklısın modunu açmış durumda. yani evet haklısın, istersen annemle mesafeli ol diyor istersen iletişimi azalt diyor. buraya kadar çok güzel. ama sonra bir bakıyorum annesine instagramdan annem sen olmasan ne yapardım minvalinde içerikler göndermiş. bir de asıl sorun şu; bu ailenin yazın karadenizde bağ bahçe işleri var. bunun için yazın belli tarihlerinde tüm aile toplanır. eşimle bu yüzden büyük bir tartışma yaşadık. ben hamileyim ve çalışıyorum gelemem dedim. bunların yanı sıra yapmak içimden gelmiyor kusura bakma dedim.
hem bana mesafeli ol diyor hem de hafta sonu gidelim bir gece kalsan ne olur yanımda olursun diyor.
konu onun yanında olmammış, yalnız kalmak istemiyormuş. abisi ve eşi her sene gidiyormuş. eşim her türlü gidecek ama ben bu noktada çok kararsız ve son derece isteksizim.
Sorun calisiyor olmaniz degil. Sorun egerki eltiniz ve kayinvalideniz ev hanimi ise siz onlarla ayni sinif icerisinde degilsiniz. Sizin bakis aciniz ile onlarinki ayni degil. Bu sebeple iliskiyi zorlamak anlamsiz ve sadece size yuk olan bir soruna sebebiyet verir. Gerek yok isinize bakin.eczacı olmam spesifik bir sorun değil, çalışıyor olmam sorun. çünkü ekonomik bağımsızlığım var. evlenirken istediğim her şeyi keyfi yaptım. evlendim evimi aldım. bunlara tahammül edilemedi diye düşünüyorum
Tipik erkek işte yalandan haklısın karıcığım der,arkandan iş çevirir anasına gelecek tabi ki diye erkekliğini konuşturuyordur.Gerekirse hamile karısını zorla götürür çünkü annesinin takdirini alması gerekir.Anne gazıyla çalışır bunlar ...eşim bana karşı haklısın modunu açmış durumda. yani evet haklısın, istersen annemle mesafeli ol diyor istersen iletişimi azalt diyor. buraya kadar çok güzel. ama sonra bir bakıyorum annesine instagramdan annem sen olmasan ne yapardım minvalinde içerikler göndermiş. bir de asıl sorun şu; bu ailenin yazın karadenizde bağ bahçe işleri var. bunun için yazın belli tarihlerinde tüm aile toplanır. eşimle bu yüzden büyük bir tartışma yaşadık. ben hamileyim ve çalışıyorum gelemem dedim. bunların yanı sıra yapmak içimden gelmiyor kusura bakma dedim.
Ne demek sen mesafeninayarla deyip kendinin iyi olması yahu. Tamam iyi olsun da eşime bunu yapamazsınız da desin yani. İnsan bir hesap sorar . Benim annem yeni evliyken bunun gibi tabiki daha ağır o nesil için şeyler yasamış ilk yıl. Sonra babam herkese bir had bildirmiş. Kırk yıldır evliler daha ben babam8n ailesinden kimsenin anneme bir laf dediğini duymadım. İş eşte bitiyor. Mesela ben kendi ailemi eşim hakkında konusturmam kimse de konuşmaz. Ama ikili oynasam vs tabiki bu olmaz.eşim bana karşı haklısın modunu açmış durumda. yani evet haklısın, istersen annemle mesafeli ol diyor istersen iletişimi azalt diyor. buraya kadar çok güzel. ama sonra bir bakıyorum annesine instagramdan annem sen olmasan ne yapardım minvalinde içerikler göndermiş. bir de asıl sorun şu; bu ailenin yazın karadenizde bağ bahçe işleri var. bunun için yazın belli tarihlerinde tüm aile toplanır. eşimle bu yüzden büyük bir tartışma yaşadık. ben hamileyim ve çalışıyorum gelemem dedim. bunların yanı sıra yapmak içimden gelmiyor kusura bakma dedim.
hepsini okumadım ama madem sevmiyorsunuz neden bu kadar bir araya geliniyor geri çekin kendinizi ve ayda yılda bir görüşünHerkese merhaba hanımlar. Benim derdim bir türlü huzur vermeyen kaynana ve elti ikilisiden kaynaklanıyor.
Kaynanam kumam gibi. Hani derler ya kuma gemisi yürür elti gemisi yürümez.
Benim eltim en başından beri çok kıskanç ve rekabet içinde bir kadındır. Hırs küpüdür.
Hadi o ailenin ilk ve uzun yıllardır tek gelini diye ben geldikten sonra tribe girdi diyelim. (yine olmaması gerekir de neyse)
Ama kaynanam da buna ön ayak oluyor. Eltim bir yapıyorsa kaynanam iki hatta üç dört yapıyor. Resmen destekliyor.
Ailecek toplu bir ortamdaysak herhangi bir kişinin bana kibar hoş bir cümle söylenmesine tahammül edemez eltim. Hep ben ben ben ister.
Ben yöneteyim, ben konuşulayım, ben sevileyim. Ben de tam tersi dışlanayım, benimle sohbet edilmesin.
İlgi veya herhangi bir gündem konusu ben olursam bunu yüz ifadesiyle surat asmasıysa hatta yeri gelir laf sokmasıyla belli eder.
Son zamanlarda dikkatimi çeken ise kayınvalidemin bu duruma inanılmaz derecede çanak tutması.
O kadar tahammülsüzlük var ki geçen çok basit yaptığım bir kek eşimin teyzesi tarafından beğenildi soruldu diye kv hemen eltimin adını vererek o da çok hamarattır diye atladı.
Yani bu ne saçmalık. Benim bir kekim de beğenilemeyecek mi her şeye elti mi katılacak. Bu kadar basit düşünceler.
Ben evime birkaç marangoz işi yaptıracağım. Bununla alakalı birkaç yerle görüştüm. Yine geçen gün bir araya geldiğimiz toplu ortamda konusu geçerken söyledim. Kv hemen eltiye herkesin içinde açıklama yapıyor.
Normal üretim değil evi çok küçük ya ancak özel yaptırması lazım diye.
Yahu benim param benim harcamam. Afedersiniz ama köpek gibi çalışıp yaptırıyorum. İster özel yaptırırım ister giderim en ucuzunu ister en lüksünü alırım. O kim ki sen ona açıklama yapıyorsun hesap veriyorsun…
O bozulsa ne kıskansa ne. En basit dolabıma da bozulacaksa ve sen de bunu kabul edip onaylayıp üstüme böyle pışpışlamaya gireceksen biz hiç yaşamayalım yani.
Bir de elti denilen bu kadın ben evlendikten bir ay sonra tüm evini baştan aşağı değiştirdi. Pek çok dekorasyon benim evimle neredeyse aynı yapıldı. Ben kimseden ne açıklama istedim ne başka bir şey. Çünkü herkesin bütçesi ayrı beni zerre kadar alakadar etmez.
En sinirlendiğim ve bir süredir kvte mesafe koymayı düşündüğüm konu ise çocuktu.
KV yıllardır erkek torun ister her ortamda da dile getirir ama bir türlü nasip olmamış. Bana kalırsa cinsiyet ayırt etmek çok cahilce. Bu devirde sağlık olduktan sonra cinsiyete göre ayrım yapmak şükürsüzlük her şeyden önce. Ne böyle takıntılarım vardır ne de isteğim.
Rabbim bana bir oğlan nasip etti. Eltimin de iki kızı var.
Kv bunu duyduğundan beri eltiye herkesin içinde sen de üçüncüyü yap, herkesin çocuğu farklı gibi konuşmalar yapıyor.
Benim ilk çocuğun cinsiyetini öğrendi, eşim söyledi. Ne heyecanlı bir ses tonu ne mutluluk. Gayet donuk hayırlı olsun darısı (eltimin eşi) onun başına. İkinci cümle bizimle alakalı bu kadar özel bir paylaşımda bile onlar için oldu.
Hakikaten mesele kız erkek değil. Bu kadar özel bir durumda başkalarının karıştırılması. Bu anlamda en çok da eşime üzüldüm. Çok geri plana atılıyor.
Hani duyan gören sanır kaynım ve eltim yıllardır evli ama hiç çocukları olmamış. İki tane pırlanta gibi kızları var. Sağlıklılar daha ne ister insan.
Benimle çok yakınım olmayan insanlar bile hem bebek haberini hem cinsiyetini çok daha pozitif ve samimi şekilde kutladılar.
Ben de bu duruma kırıldım. Eşim de şahit oldu. Bana hak verdi. Normalde annesinin bu tarz ayrımcı yaklaşımlarını kabul etmezdi ama bu sefer kendisi de şahit oldu.
Elti bu sefer benim kızlarım canım kızlarım gibi konuşmaya başladı. Sürekli sosyal medya aile gruplarından kızlarımla bugün bunu yaptık şunu yaptık konseptli paylaşımlar(normalde bu tarz şeyler yapmazdı) kvde öven saçma sapan yorumlar yapıyor vs vs vs
Eşim de artık benden habersiz annesine söylemiş niye böyle yapıyorsun diye.
Ondan beri biraz bu konuda sustu kv ama şimdi elti belli ortamlarda ben oğlum olunca adını şöyle koyacağım annem benim gözümün içine bakıyor benden bekliyor gibi konuşmalar yapıyor.
Tamamen olmayan bir şey üzerinden boş konuşmalar yani. Benim heyecanımı baltalamak asıl mesele.
Ben bu durumdan çok sıkıldım. Yazarken bile fark ettim ki çok haksızca ve fazla 80’ler 90’lar muhabbetleri maalesef.
Çok soğudum bu aileden. Siz olsanız nasıl bir tavır takınırdınız?
Bu arada ben eczayım kendime ait eczanem var, kv ve eltim çalışmıyor. Hiç çalışmamışlar. Bu meselede uzun süre ben aileye girince gündem oldu. Bunu da çekememezlik olarak algılatacak pek çok şey yaptılar ve hala yapıyorlar maalesef.
Acaba gitsem mi diye düşünmen bile hata. Gerçekten eşinin yanında olmanın sana ve eşine ne katkısı olacak? Ailesine yaranmak için götürmeye çalışıyor seni, aklını başına al manipüle etmesine müsaade etme.eşim bana karşı haklısın modunu açmış durumda. yani evet haklısın, istersen annemle mesafeli ol diyor istersen iletişimi azalt diyor. buraya kadar çok güzel. ama sonra bir bakıyorum annesine instagramdan annem sen olmasan ne yapardım minvalinde içerikler göndermiş. bir de asıl sorun şu; bu ailenin yazın karadenizde bağ bahçe işleri var. bunun için yazın belli tarihlerinde tüm aile toplanır. eşimle bu yüzden büyük bir tartışma yaşadık. ben hamileyim ve çalışıyorum gelemem dedim. bunların yanı sıra yapmak içimden gelmiyor kusura bakma dedim.
fındık işi.bitmez bir kere gidersen elini vermiş olursun kolunu alamazsın bir daha...Gel hiç olmazsa yemeğimizi çayımızı verirsin derler kanma ve asla gitme derim ...bu arada annesiyle iletişimi beni ilgilendirmez, bu benim haddim değil. isterse annesine her saniye yollasın instagram mesajlarını. sadece bana haklısın derken bunu yapması hem samimi gelmiyor hem de bana haklısın demeyi sanki geçiştirmek susmam için diyormuş gibime gelmeye başlıyor.
Siz de haksızsınız bu konuda. Madem bu kadar rahatsızsınız ne diye diplerinden ayrılmıyorsunuz ? Sen yoluna ben yoluma hadi yallah deyip bayramdan bayrama görüşün.Herkese merhaba hanımlar. Benim derdim bir türlü huzur vermeyen kaynana ve elti ikilisiden kaynaklanıyor.
Kaynanam kumam gibi. Hani derler ya kuma gemisi yürür elti gemisi yürümez.
Benim eltim en başından beri çok kıskanç ve rekabet içinde bir kadındır. Hırs küpüdür.
Hadi o ailenin ilk ve uzun yıllardır tek gelini diye ben geldikten sonra tribe girdi diyelim. (yine olmaması gerekir de neyse)
Ama kaynanam da buna ön ayak oluyor. Eltim bir yapıyorsa kaynanam iki hatta üç dört yapıyor. Resmen destekliyor.
Ailecek toplu bir ortamdaysak herhangi bir kişinin bana kibar hoş bir cümle söylenmesine tahammül edemez eltim. Hep ben ben ben ister.
Ben yöneteyim, ben konuşulayım, ben sevileyim. Ben de tam tersi dışlanayım, benimle sohbet edilmesin.
İlgi veya herhangi bir gündem konusu ben olursam bunu yüz ifadesiyle surat asmasıysa hatta yeri gelir laf sokmasıyla belli eder.
Son zamanlarda dikkatimi çeken ise kayınvalidemin bu duruma inanılmaz derecede çanak tutması.
O kadar tahammülsüzlük var ki geçen çok basit yaptığım bir kek eşimin teyzesi tarafından beğenildi soruldu diye kv hemen eltimin adını vererek o da çok hamarattır diye atladı.
Yani bu ne saçmalık. Benim bir kekim de beğenilemeyecek mi her şeye elti mi katılacak. Bu kadar basit düşünceler.
Ben evime birkaç marangoz işi yaptıracağım. Bununla alakalı birkaç yerle görüştüm. Yine geçen gün bir araya geldiğimiz toplu ortamda konusu geçerken söyledim. Kv hemen eltiye herkesin içinde açıklama yapıyor.
Normal üretim değil evi çok küçük ya ancak özel yaptırması lazım diye.
Yahu benim param benim harcamam. Afedersiniz ama köpek gibi çalışıp yaptırıyorum. İster özel yaptırırım ister giderim en ucuzunu ister en lüksünü alırım. O kim ki sen ona açıklama yapıyorsun hesap veriyorsun…
O bozulsa ne kıskansa ne. En basit dolabıma da bozulacaksa ve sen de bunu kabul edip onaylayıp üstüme böyle pışpışlamaya gireceksen biz hiç yaşamayalım yani.
Bir de elti denilen bu kadın ben evlendikten bir ay sonra tüm evini baştan aşağı değiştirdi. Pek çok dekorasyon benim evimle neredeyse aynı yapıldı. Ben kimseden ne açıklama istedim ne başka bir şey. Çünkü herkesin bütçesi ayrı beni zerre kadar alakadar etmez.
En sinirlendiğim ve bir süredir kvte mesafe koymayı düşündüğüm konu ise çocuktu.
KV yıllardır erkek torun ister her ortamda da dile getirir ama bir türlü nasip olmamış. Bana kalırsa cinsiyet ayırt etmek çok cahilce. Bu devirde sağlık olduktan sonra cinsiyete göre ayrım yapmak şükürsüzlük her şeyden önce. Ne böyle takıntılarım vardır ne de isteğim.
Rabbim bana bir oğlan nasip etti. Eltimin de iki kızı var.
Kv bunu duyduğundan beri eltiye herkesin içinde sen de üçüncüyü yap, herkesin çocuğu farklı gibi konuşmalar yapıyor.
Benim ilk çocuğun cinsiyetini öğrendi, eşim söyledi. Ne heyecanlı bir ses tonu ne mutluluk. Gayet donuk hayırlı olsun darısı (eltimin eşi) onun başına. İkinci cümle bizimle alakalı bu kadar özel bir paylaşımda bile onlar için oldu.
Hakikaten mesele kız erkek değil. Bu kadar özel bir durumda başkalarının karıştırılması. Bu anlamda en çok da eşime üzüldüm. Çok geri plana atılıyor.
Hani duyan gören sanır kaynım ve eltim yıllardır evli ama hiç çocukları olmamış. İki tane pırlanta gibi kızları var. Sağlıklılar daha ne ister insan.
Benimle çok yakınım olmayan insanlar bile hem bebek haberini hem cinsiyetini çok daha pozitif ve samimi şekilde kutladılar.
Ben de bu duruma kırıldım. Eşim de şahit oldu. Bana hak verdi. Normalde annesinin bu tarz ayrımcı yaklaşımlarını kabul etmezdi ama bu sefer kendisi de şahit oldu.
Elti bu sefer benim kızlarım canım kızlarım gibi konuşmaya başladı. Sürekli sosyal medya aile gruplarından kızlarımla bugün bunu yaptık şunu yaptık konseptli paylaşımlar(normalde bu tarz şeyler yapmazdı) kvde öven saçma sapan yorumlar yapıyor vs vs vs
Eşim de artık benden habersiz annesine söylemiş niye böyle yapıyorsun diye.
Ondan beri biraz bu konuda sustu kv ama şimdi elti belli ortamlarda ben oğlum olunca adını şöyle koyacağım annem benim gözümün içine bakıyor benden bekliyor gibi konuşmalar yapıyor.
Tamamen olmayan bir şey üzerinden boş konuşmalar yani. Benim heyecanımı baltalamak asıl mesele.
Ben bu durumdan çok sıkıldım. Yazarken bile fark ettim ki çok haksızca ve fazla 80’ler 90’lar muhabbetleri maalesef.
Çok soğudum bu aileden. Siz olsanız nasıl bir tavır takınırdınız?
Bu arada ben eczayım kendime ait eczanem var, kv ve eltim çalışmıyor. Hiç çalışmamışlar. Bu meselede uzun süre ben aileye girince gündem oldu. Bunu da çekememezlik olarak algılatacak pek çok şey yaptılar ve hala yapıyorlar maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?