Kumar bağımlılığı ve suçlanan taraf

secret movie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2023
40
13
3
28
Herkese merhaba önceden açtığım konuda bundan yaklaşık 5 ay önce evlilik yolunda olduğum erkek arkadaşımla kumar bağımlısı olduğunu ve yüz binlerce lira borç yaptığını öğrendiğim için ciddi ilişkimi bitirdiğimi yazmıştım aradan 5 ay geçti duygusal olarak ben çok daha iyi durumdayım iyiki bitirmişim diyorum ancak o ayrılığı kabullenememiş bir hata yaptığının ve yanlış yaptığının farkındaymış zaten artık oynamıyormuş ancak benim onu kötü gününde bırakıp ayrılarak kolay yolu seçtiğimi söyleyip beni suçluyormuş ona göre ben ona destek olmalıymışım aileme onun bu durumunu anlatmamalıymışım ve iki sene içinde borcunu bitirip evlenebilir konumuna gelebileceğini düşünüyormuş ben bunu ortak bir arkadaşımızdan öğrendim lütfen yargılamadan cevap verin geri dönme niyetim tabiki yok ancak böyle şeyleri duydukça vicdani olarak suçlu hissediyorum kendimi gerçekten hatalı olan ben miyim farklı türde mi davranmalıydım tecrübeli olanların yorumlarına çok ihtiyacım var teşekkür ederim..

Sakin sakin kardeşim engelle onu.Bak ne güzel unuttum diyorsun.Kumar bağımlılığını atamaz.Sen rezil olursun.Ailenden gizli iş yapma.

Bu tür alışkanlıklar dipsiz bir kuyu. Hiç vicdanına oynamasın,en iyisini yapmışsın, yüzbinlerce kaybeden birinin dur durağı yoktur, otursun kendi kendine destek olsun boşver.

Sanki hastalık-sağlık işleride destek beklemiş.

Neden hatalı siz olasınız ki kumar çok ciddi bir bağımlılık. Öyle ha bıraktım borçlarımı kapatıyorum denilip bırakılacak bir bağımlılık değil. Siz kendiniz için doğru olanı yapmışsınız. Hiç öyle beni zor günümde bıraktın manipülasyonlarına gelmeyin çünkü o zor gün bu beyefendinin keyfi için yaşadığı zor gün gibi birşey değil.

Sakin sakin kardeşim engelle onu.Bak ne güzel unuttum diyorsun.Kumar bağımlılığını atamaz.Sen rezil olursun.Ailenden gizli iş yapma.
Evet annemden böyle bir şeyi gizleyemezdim her yerdende engelli ama artık numaramı değiştireceğim.. geri olmayacağının farkındaymış ancak insanlarla böyle konuşarak psikolojik olarak haklı çıkmaya mı çalışıyor anlamadım

Doğru söylüyorsunuz tam bir dipsiz kuyu ve o kuyuya benimde inmemi bekliyormuş resmen diyorum

Aynen öyle Kendi hayatımıda düşünmek zorundaydım bu açıdan bakınca haklıyım diyorum ama suçlamalarını duyunca üzerimde garip bir vicdani sorumluluk hissediyorum

Boşver söylediklerini duyma, kulağını kapat. Sen doğru olanı yaptın. Sanki hastaymışta bırakıp gitmişsin.. Manipüle ediyor resmen kumar bu kumar! Gayette ayrılık sebebi. Vicdanın rahat olsun.

E bırakabiliyorduysa biraksaymis?
neden yuzbinlerce lira kaybetmiş?
Vicdaniniza oynuyor, yine kumar oynuyor yani.
Kumar illetini tamamen birakani duymadim görmedim, birakir gibi yapip sonrasinda daha büyük batiyorlar.

Sana vicdan yapan o asıl. Yolunu ayırmissin. Sakin bir daha dönme.

Adam aklinca duygu.somurusu yapiyor.
Ona hak verenlerden 1 tanesi bu çocugu kiziyla evlendirmeye razı gelsin de görelim..
"Vahh kardeşim,yazık,haklısın,sevgilinj seni yüz üstü bırakmış" diyenler ; bu adamı evlerine ayak bile bastirmazlar.
Milleteki sahte duyar kasmaca,sen haklısın ve kesinlikle ne barismani ne de gorusmeni önermiyorum.

Bunun kumar bagimlisi oldugu duyulmus kimseyi bulamiyor ,aklinca seni sucluyor.kotu gun hastalikta falan olur yada duzgun giden is bozulur anlarim ama enayi gibi kumarda oara kaybedenin ki kotu gun degil .enayilik.bide o bagimlilimlar kolay kolay gecmiyor belki 6 ay baskilar sonra hop bir gecede gene batmis .2 yilda borcu odese bile evlenmek icin 0 birikimi olacak ,sakın sakın kanma

birşey yapıyorsa sonuçlarına katlanacak bağımlılık bu bak görürsün gene başlayacak ömrün bi adamın borçlarını ödemekle mi geçsin ne vicdan yapıyorsun yapacaksan kendine vicdan yap önce sen önemlisin

Anası mısın babası mısın? Arkandan binlerce tl borç yaparken senin desteğine ihtiyaç duymuyordu. Destek olmak başka birşeydir. Millete destek olucam diye köprüden atlayamayız di mi? Saçmalamasın. Vicdan yapın diye böyle konuşuyor. Hiç taviz vermeyin. Size ondan haber getirip canınızı sıkmalarına da izin vermeyin.

Kumar yüzünden daha dün boşandım kesinlikle bırakmıyorlar.. acitasyon ve yalan söylemeleri hiç bitmiyor .. kurtulduğuna bak evlenipte pişman olma .. Kumar hastalığı ölene kadar bitmeyen bir hastalık... kesinlikle ne söylerse söylesin inanma değişmiyorlar.

Seni cok ıyı anlıyorum benım konuma da bakabılırsın 1 yıllık evlıyım ve aynı problemle savasıyoruz, sakın gercekten sakın bana da bırı dese yok derdım vıcdanım elvermez derdım (kı suan evlılıkte aynı vıcdanı cekıp bıtırme kararına yaklasamıyorum bıle ) ama gercekten zor ve hep bu var hayatında
Sımdı dusunuyorum bıraksa bıle nasıl guvenıcem nasıl

Hatta sen bana akıl ver nasıl bıraktın unuttun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…