Kumar mahvetti bizi

icim daraliyor kimseye soyleyemedigim seyleri buraya yazarak rahatlamak istedim
kocam cok kumar oynadi ve cok borca girdi
su an ekmek almaya para yok
benim ise 2 cocugum var
simdi malesef calisip kocamin borcunu odeyecegim
kocamin kazanciyla evi gecindiecegim
zamaninda dinlemedi beni kumara yatirdi pralari
simdi o kadar cok borc varki
nasil odenecek o borclar bilmem
ayyy gerçekten ne kadar yanlış düşünüyorsunuz...kumar borcu için mecbur ödiycem de ne demek...Bende benzer durumu yaşadım yani kumar değil kesinlikle deee... eşim abisiyle ortak gibi bişey oldu sonra işler yürümedi battılar borçların çoğuu bizim üzerimize kaldı abiside ödemedi zor günler yaşadık...Ben o zaman bile kıyametleri kopardımda ödemedim...Çok üzüldü oda bana bunları yaşattığı için sonra eşimi üzdüğümü ona destek olmam gerektiğini anladımm ..allaha şükür az kaldı bitiriyoruz...
Eşini dinlemeyip kumar oynayan çoluğunu çocuğu düşünmeyen bi adamın parasını ödemek zorunda değilsin kesinlikle :oklava:
hem bidaha yapmıycağı ne malummm

yakınlarımda gördüğüm kadarıyla kumarın sonu yok, yeminler etse tövbeler tövbesi dese inanmayın ........başını duvarlara vurdu bi yakınım gözümün önünde ben ettim sen etme diye yalvardı ağladı karısına ve bu bahsettiğim sahneyi izlemekten biz usandık ...........karısı yılmadı, her seferinde bi şans daha verdi iki çocuğunun hatırına ........en sonunda evine ipotek geldi ve kadıncağız onu da sineye çekti çalıştı çabaladı ödedi borcu ipoteği de kaldırdı , şimdi aynı evde iki yabancılar........çocuklar için katlandı ama şimdi o baba ( iskele babası dsek daha doğru ) aynı sıkıntıları çocuklarına da yaşatıyor , en son duyduğum damadı ile kızı kredi çekmişler anne duyup da kahrolmasın diye saklıyorlar .........

demek istediğim etraflı düşünün çocuk için sabrederek çocukların geleceklerini de karartmayın sakın ola

off çok zor bi durum Allah yardımcınız olsun

ama arkadaşlara katılıyorum siz çalışıcaksınız kocanızın kumar borcunu ödiyceksiniz
kocanızın işleri kötü gidip iflas etmemiş yüzden borçları olmamış ozaman evlilikte ii günde kötü günde dersiniz

ama bu kumar borcu keyif için yapılan bi borç kendi çalışsın ödesin

hem kumarda harca sen çocuklarının evinin parasını sonra karına ödedet yok öyle şeyyy

Canım tabi evlilik iyi günler ve kötü günler için ama senin eşin bu duruma kendi keyfi için düşmüş ne kadar bıraktım dese bile rahata erdiği ilk gün gidip oturacak masaya, sana gene borçlar kalacak ve yine en başa döneceksin bence kesinlikle taviz verme kumarın tek başına bırakılması mümkün değil.

Kumar borcu namus borcu,ama erkeğin namusunu temizlemek dişi kuşa düşmüş vah vah :olmaz:
Evlenmek kolay da,sorumluluk alıp doğru kararlar veremedikten sonra napayım ben o koca bozuntusunu,gitsin köprü altında yatsın :sinifsinif:

benimde annemle babam kumar yüzünden ayrılmış allah kimsenin basına vermesin sizinde yardımcınız olsun

Rahmetli teyzem, eniştemin kumar masasında tüm malını kaybettiğini öğrendiğinde "çocuklarımın rızkını nasıl kumar masasında yersin" diye dertlenmiş ve beyin kanaması geçirerek ölmüştü.
O yüzden kumar oynayanlardan nefret ederim. Kusura bakmayın ama kumar masasında para kaybeden adamın (ki böylelerine adam bile denmez) borcunu ödeyecek kadar enayi değilim. Hatta kumar masalarında olan erkeği yanımda koca diye taşımam bile.
Siz böyle yaparsanız kocanız daha çookkkk oturur o masalara.

bende kesinlikle kumar oynayan eşimin borçlarını ödemem.....ben çalışıp emek verip kazanıcam onun borçlarını ödeyecem oldu ya....o ne iş yapıcak kumar oynarken borçlarıda düşünmüştür herhalde.....
oynadığı kumarın acısnı borçları ödeyerek çeksin sen destek olursan ödersen o sıkıntıyı çekmediği için çok rahatlıkla tekrar rahat rahat oynar vallahiiiiiii...allah yardımcın olsun cnaım...ben o 2 cocuga üzülüyorum

bende kesinlikle kumar oynayan eşimin borçlarını ödemem.....ben çalışıp emek verip kazanıcam onun borçlarını ödeyecem oldu ya....o ne iş yapıcak kumar oynarken borçlarıda düşünmüştür herhalde.....
oynadığı kumarın acısnı borçları ödeyerek çeksin sen destek olursan ödersen o sıkıntıyı çekmediği için çok rahatlıkla tekrar rahat rahat oynar vallahiiiiiii...allah yardımcın olsun cnaım...ben o 2 cocuga üzülüyorum

Aynen katılıyorum.

madem evlilik anlayışımızı beğenmedin güzelim denemesi bedava ; git çok büyük bi borç yap kendine çok lüks bişeyler al senet imzala , akşam eve gelen eşine göster , bakalım canın sağolsun biz iyi günde kötü günde diye söz verdik öderim sen üzülme mi diyecek , ne gerek vardı şimdi onu alacak durumumuz yoktu bilmiyor musun ben neyle nasıl öderim mi diyecek ?

çok kızıyorum ben böyle erkeklere ya.biraz erkeklerin şımarıklığından kaynaklanıyor bence.tamam bağımlılık olabilir ama kadınlar niye tutulmuyo böyle bağımlılıklara?mesela ben hiç duymadım kumarda çocuklarının ekmek parasını yiyen bir kadın...veya içip içip eve gelip kocasına eziyet eden.kabullenemiyorum.bencillik bu başka bişey değil bence

arkadaşım hiç boşuna uğraşma borç ödeyecem diye öde öde bitmez
tecrübeyle sabit yıllardır ödüyorum bitiremedim
biri bitti biri başladı rahata çıktığı anda yenisi geliyor bunu böyle bil
hep bir umutla bırakır ders alır umuduyla ödedim bekledim ama boş sonu yok
ben şimdi boşanmak için uğraşıyorum

Back
X