Kundak

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
Ne olur konu başka yere taşınmasın :(

Harvey karp'ın kitaplarını okuyorum da orada kundak öneriyor. yazın bebek kundak yapılır mı? Ya da kundan yapınca pervane, düşük de olsa klima vs mi çalıştırılcak? Bu arada yazları ne yapıyorsunuz bebek odasında? Klima, pencere, tavan pervanesi herhangi birini kullanıyor musunuz yoksa bebeklere bize olduğu gibi sıcak gelmez mi?

Kitaplardaki gibi olmuyor canım sen de bebiş doğunca anlayacaksın telaş yapma:) benim oğlum temmız doğumlu hiç kundak yapmadık sadece sıçrayıp ellerinden korkmasın diye hafifçe pazen bir battaniye ile sardık ve sadece çıt çıtlı badi giydirdik gündüzleri.. Bizim evimiz çok sıcak ama klimamız yok.. Pervane de çalıştırdık ama yine de bebeği koruduk ondan.. Sen sadece çok üstüste giydirme.. Pazen bir battaniye ile de kollarını sar sıkmadan.. Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallah Allah

Kitaplardaki gibi olmuyor canım sen de bebiş doğunca anlayacaksın telaş yapma:) benim oğlum temmız doğumlu hiç kundak yapmadık sadece sıçrayıp ellerinden korkmasın diye hafifçe pazen bir battaniye ile sardık ve sadece çıt çıtlı badi giydirdik gündüzleri.. Bizim evimiz çok sıcak ama klimamız yok.. Pervane de çalıştırdık ama yine de bebeği koruduk ondan.. Sen sadece çok üstüste giydirme.. Pazen bir battaniye ile de kollarını sar sıkmadan.. Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallah Allah

Çok teşekkür ederim çok heyecanlıyım :)

Elini kolunu oynatıp kendini uyandırmasın diye hafifçe kundak yapabilirsin. Tülbentle bile olur yani.

Öyle çocuğu sopa gibi sabit tutan kundaklar eskide kaldı.

Oğlumun üstünü örtemedim ben ne kundağı.
Her bebek farklıdır, kendinizi şartlamayın.
Bebeğinizin en rahat olduğu şekli deneye deneye bulacaksınız.

Çok teşekkür ederim çok heyecanlıyım :)
Çok tatlı bir heyecandır o bilirim:) odaso kıyafetleri minnak minnak.. Oğlumun kıyafetlerini yıkayıp ütülediğimde oh dedimmm bebek koktu evim mis gibii.. Ay 2 buçuk sene olmuş vay be:) canım heyecan güzeldir de bak inan kitaplara göre olmuyor tabi ki faydasını gördüm ben de okurdum ama bazı şeylerde diretemiyorsun.. Kundak her bebek istemez.. Sıkılır.. Ağlar bunalır.. Sen sadece dediğim gibi yap derim.. Bunaltma bebişi be annesi:)

Ben benimkileri kundakliyorum rahat uyuyorlar.diger turlu denedim surekli uyaniyorlar ama kundakla daha rahat uyuyorlar.

Kundak yapip SIki sIkiya sarmayi kemikleri icin saglikli bulmuyor simdiki doktorlar
Ama bi taraftan dusunuyorum kundakta buyumedik mi hepimiz :KK64:
Babaannem bacaklarımız falan düzgün olsun diye hepimizi kundak yapmış. Ama ne kundak sopa gibi hareketsiz bırakanlardan. Sonuç hareketsizlikten gaz çıkaramayıp 8 ay yeri göğü inleten ben:)

Doktor yapma diyince de kızarmış ben 10 çocuk büyüttüm diye :KK53:

Klima normal insani bile durmadan carpiyor terleme usumeyle.
Bence klima acilmamali bebeklerin yaninda.
Kundak sadece uyurken mantikli olabilir ama cocuk gelisimi aliyoruz okulda.
Eger cocugunuzu siz hep kundakta gezdirirseniz 3 aylikken ortalama gelisime gore " cocugun gozleri yeterince gelisti ve ellerini yukarda saga sola sallayip kollarinin bilinciyle oynamaya basliyor" gibi gelisim ilerlemelerine engel olursunuz.
Bunu yapmayin. Bi kitapta yazdi diye cocugunuzu put gibi hareketsiz birakmayin.
Heycanli bi anne adayi olarak kitaplar okuyosunuz cok guzel bisey. Ama fazlada sabit kurallar koymayin kendnize ve bebeginize.

Sizi ilgili gordum bambaska bi noktaya deginmek istiyoum hazir konu gelmisken.
Cocugunuz 10 ayliktan sonra insallah hesaba gore yurumeye basliycak yavas yavas. Lutfen cocugunuza yurume orumcegi olmayin o vakit. Cunku hic faydali degil bu orumcekler. Hatta okulda zararlarini gorunce " neden piyasada yasak degil hala bu orumcekler ya" dedik arkadaslar olarak. Bi orumcek cocugun bel, ayak ve bacak kaslarinin gelismesini onluyor. Cunku destekli yurumeye alistirmak kaslari calistirmamak demektir. Oysaki o kaslar calismali ve gun gectikce guclenmeli. Anne babalar o orumcekleri aslinda en cokta " rahat ya, koyuyorum cocugu icine yemek yapiyorum" dedikleri icin aliyorlar. Cunku cocuga hic faydasi yok. Bu kaslarin yani sira cocuklar cok erken yasta bu orumceklere konulunca (daha ayaklari yere degmeden, misal 6 aylikken), cocuklar parmaklarinin uzerinde yuruyorlar. Buda ilerde sekilsiz yurumelere sebep oluyor. Yuksek okulda bi ogretmenim var hala parmaklarinin uzerine basar. Ciddi seyler bunlar.

Yazmak istedim size ayrintili bi sekilde.
Allah saglicakla buyutmeyi nasip etsin yavrunuzu.

Gecen sene temmuzda doğum yaptım büyukce bir tülbentim vardı ama yumuşak bir kumaştan onunla ara sıra kundak yaptım rahat uyuyordu

Bizim ev çok guneş alıyor gündüzleri kısa kollu cıtcıtlı altına ayaklı pijama akşam üstüde kollu badi yine ayaklı pijama giydirdim bulundugu odada bir cam açık olurdu klimayı acmamaya calıştım acsamda odanın bir ucuna koyuyordum kızımı ve cok soguga ayarlamıyordum

Fan calıştırdım yine ona gelmeyecek sekilde bir yere sabitleyip actim cok sicaktı

Hergün yıkadım cok rahatlatıyordu tum bunlara ragmen isilik oldu yavrum

Yazın bebek buyutmek cok zormus diger iki kızım kış dogumlu onlarda hic bukadar zorlanmamıştım :(

Herkese çok teşekkür ederim deneme yanılmayla bulunacak demek ki.
Bugün yine instagramda denk geldim, bebek odasına klima takmışlar. Ben bebek odasına takmadım ama camı açarım en azından diye düşünüyorum.

Klima normal insani bile durmadan carpiyor terleme usumeyle.
Bence klima acilmamali bebeklerin yaninda.
Kundak sadece uyurken mantikli olabilir ama cocuk gelisimi aliyoruz okulda.
Eger cocugunuzu siz hep kundakta gezdirirseniz 3 aylikken ortalama gelisime gore " cocugun gozleri yeterince gelisti ve ellerini yukarda saga sola sallayip kollarinin bilinciyle oynamaya basliyor" gibi gelisim ilerlemelerine engel olursunuz.
Bunu yapmayin. Bi kitapta yazdi diye cocugunuzu put gibi hareketsiz birakmayin.
Heycanli bi anne adayi olarak kitaplar okuyosunuz cok guzel bisey. Ama fazlada sabit kurallar koymayin kendnize ve bebeginize.

Sizi ilgili gordum bambaska bi noktaya deginmek istiyoum hazir konu gelmisken.
Cocugunuz 10 ayliktan sonra insallah hesaba gore yurumeye basliycak yavas yavas. Lutfen cocugunuza yurume orumcegi olmayin o vakit. Cunku hic faydali degil bu orumcekler. Hatta okulda zararlarini gorunce " neden piyasada yasak degil hala bu orumcekler ya" dedik arkadaslar olarak. Bi orumcek cocugun bel, ayak ve bacak kaslarinin gelismesini onluyor. Cunku destekli yurumeye alistirmak kaslari calistirmamak demektir. Oysaki o kaslar calismali ve gun gectikce guclenmeli. Anne babalar o orumcekleri aslinda en cokta " rahat ya, koyuyorum cocugu icine yemek yapiyorum" dedikleri icin aliyorlar. Cunku cocuga hic faydasi yok. Bu kaslarin yani sira cocuklar cok erken yasta bu orumceklere konulunca (daha ayaklari yere degmeden, misal 6 aylikken), cocuklar parmaklarinin uzerinde yuruyorlar. Buda ilerde sekilsiz yurumelere sebep oluyor. Yuksek okulda bi ogretmenim var hala parmaklarinin uzerine basar. Ciddi seyler bunlar.

Yazmak istedim size ayrintili bi sekilde.
Allah saglicakla buyutmeyi nasip etsin yavrunuzu.

Yok okuduğum kitapta da uyurken kendini uyandırmasın diye kundak yapabilirsiniz yazıyor. Diğer türlü yazık işkence gibi :(
Örümcek ile ilgili hiç bilgim yoktu, teşekkür ederim bilgi için. Herkes alıyor şu an çevremde. İnsanların da pek bilgisi olduğunu sanmıyorum.

Yürüteç konusu benimde kafami hep kurcalayan konudur koydummu koydum üçünüde 4 aylıkken ;) cok matah bisey yapmış gibi soylemiyorum mecbur kaldım ne hikmetse hepsi ayni aya denk geldi inanin yürümede hicbir sorun yasamadik

Ilk kizimda doktora danistim bu cocuk anakucagindan kendini atiyor kucagimda devamli durmasi imkansiz eger kendini tutabiliyorsa koy demisti tabi oyle tum hun degil bir koyduk cocuk uctu gitti dumduz basiyordu 10 aylikken yurudu adım atma falan degil normal kendini kaldirip dolasiyordu ikincide ayni oldu simdi ucuncude ayni ;)

Bunlara dayanarak kimseye aman yurutec cok saglikli koy demem asla doktora danismakta fayda var

Yürüteç konusu benimde kafami hep kurcalayan konudur koydummu koydum üçünüde 4 aylıkken :KK66: cok matah bisey yapmış gibi soylemiyorum mecbur kaldım ne hikmetse hepsi ayni aya denk geldi inanin yürümede hicbir sorun yasamadik

Ilk kizimda doktora danistim bu cocuk anakucagindan kendini atiyor kucagimda devamli durmasi imkansiz eger kendini tutabiliyorsa koy demisti tabi oyle tum hun degil bir koyduk cocuk uctu gitti dumduz basiyordu 10 aylikken yurudu adım atma falan degil normal kendini kaldirip dolasiyordu ikincide ayni oldu simdi ucuncude ayni :KK66:

Bunlara dayanarak kimseye aman yurutec cok saglikli koy demem asla doktora danismakta fayda var
Yok okuduğum kitapta da uyurken kendini uyandırmasın diye kundak yapabilirsiniz yazıyor. Diğer türlü yazık işkence gibi :KK43:
Örümcek ile ilgili hiç bilgim yoktu, teşekkür ederim bilgi için. Herkes alıyor şu an çevremde. İnsanların da pek bilgisi olduğunu sanmıyorum.

Gunluk en fazla 2 kere 15 dklik bi sureyle oturtabilir veliler bebekleri orumcege diye belirtiyorlar. Okulda cocuk hastaliklari doktorlarindan, cocuk gelisim uzmanlarindan ve hele hele cocuk fisyoterapistlerinden ders goruyoruz. En tanindik hastanelerden uzmanlar ve dunyaca bilindik arastirmacilar bi kisiler. Bu arada Hollandada yasiyorum.
Hollanda fisyoterapi konusunda en gelismis ulkeler arasinda.

Benim yigenlerimde cok bindi orumcege. Su an yuruyorlar sorunsuz. Ama yukardada belirttigim gibi cilkini cikarmamali orumcekte oturmanin. Sinirlandirma var.

Yürüteç konusu benimde kafami hep kurcalayan konudur koydummu koydum üçünüde 4 aylıkken ;) cok matah bisey yapmış gibi soylemiyorum mecbur kaldım ne hikmetse hepsi ayni aya denk geldi inanin yürümede hicbir sorun yasamadik

Ilk kizimda doktora danistim bu cocuk anakucagindan kendini atiyor kucagimda devamli durmasi imkansiz eger kendini tutabiliyorsa koy demisti tabi oyle tum hun degil bir koyduk cocuk uctu gitti dumduz basiyordu 10 aylikken yurudu adım atma falan degil normal kendini kaldirip dolasiyordu ikincide ayni oldu simdi ucuncude ayni ;)

Canim kundakta yurutecte sakincali. Ben koydum birsey olmadi demek yanlis cunku benim bir kizim var. 2 aylikken kalca ultrasyomu cektirdim. Kalcada gelisim geriligi cikti. Bende kizima kundakliyordum cok siki degil ama yapiyordum. Doktor kundak yapmasaydin bumu toparlama sansi vardi cocugun dedi ve saglikli kalca ile dogan cocugunda bacaklarina kundakla baski yapilinca kalca gelisiminde gerilik olusturabiliyorsunuz. Bunu da anca rontgenle vs anlayabilirsiniz. Yok benim cocugumun herseyi normal demissiniz. Bu uygulamanin sonucu maalesef coxuklarimiz buyudugunde ortaya cikiyor. Suan cogu orta yasli kiside kalca agrisi var. Bunun en buyuk nedeni iste bu kundakmis. Insanin basina gelince ogreniyor. Yurutecte hazir olmayan bir kalcaya asiri baski demek. Buda ilerde sorunlara neden oluyormus. Ayni zamanda da sen cocuklar icin tehlikeye davet cikartiyorsun o bebekler sallanan ne varsa cekip dokmek istiyor. Allahh korusun basina vs bir dusebilir. Yaramazlik konusunda bizim aklimiza gelmeyen onlarin aklina geliyor.

Ben sadece bel desteği şeklinde hafif sardım asla kundak yapmadım.. Ve karşıyım kemik gelişimi için iyi değil çünkü.. Eli kolu hareket etsin zaten. Bacaklarını bile sarmadım hafif beli o da bebeği tutarken. Uyurken hiç sarmadım.

Yarım kundak yapabilirsin yani sadece kollar sıkı bacaklar serbest. Hani bu muslin bezler diyorlar ya onlardan varsa çok kullanıslı kundak için. Kındak benim hayatımı kurtarıyor bebek dönene kadar devam ama nasıl vazgeceğiz bilmiyorum.bende havalar iyice ısınınca çıtçıt badilerden üstüne muslin bezle kundak yaparım diye düşünüyorum gerci biz yaza dönmeye baslarız artık ama size kundağı tavsiye ederim gercekten.

Yarım kundak yapabilirsin yani sadece kollar sıkı bacaklar serbest. Hani bu muslin bezler diyorlar ya onlardan varsa çok kullanıslı kundak için. Kındak benim hayatımı kurtarıyor bebek dönene kadar devam ama nasıl vazgeceğiz bilmiyorum.bende havalar iyice ısınınca çıtçıt badilerden üstüne muslin bezle kundak yaparım diye düşünüyorum gerci biz yaza dönmeye baslarız artık ama size kundağı tavsiye ederim gercekten.
Canim doktor bunu bile onermiyor. Bende siki kundak yapmadim ama yinede cocugun bacaklarini engelliyor diyor. Bebeklerin bacagi tamamen serbet kalmali diyorlar.

Herkese çok teşekkür ederim deneme yanılmayla bulunacak demek ki.
Bugün yine instagramda denk geldim, bebek odasına klima takmışlar. Ben bebek odasına takmadım ama camı açarım en azından diye düşünüyorum.

Bizim çocuk odasında klima zaten var.. Bakımını yaptırıp kullanabilirim. Adanadayım asla dayanamaz bebek o sıcaklığa klima mecbur bizim için.. Buz gibi yapmam tabii ki ama yaz için lazım maalesef.. Şimdiden hava sıcaklığı 32 dereceyi buldu yaza o 40ı geçer hissedileni 50yi bulur hatta bazen geçiyor bile.. Kış ayında kullanmam ama klima.

Back
X