Kurabiye hakkında yardım!!!

lanena

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2008
35
0
86
45
Diğer
kızlar benim kurabiyelerim hiç güzel olmuyor:roflol:ne yaptıysam olmadı. acaba kurabiye yapmanın püf noktası var mı? lütfen yardım eder misiniz?a.s.

yagı yumuşat önce kurabiyeye malzemelirini koy ölçüyü sakın aşma iyce malzemeleri karıştır elinle sonra yugur fırında önemli tabi dereceli olması lazım unun kalitesi bide çok önemli

eğer kurabıyende margarın ve pudra şekeri varsa(genelde öyledir) margarin ymusayınca p. şekeri ıle iyice yoğur. daha sonra diğer malzemeleri koy.

ununu az koyarsan, margarin fırında iyice erir ve şekli bozlur, unu çok koyarsanda taş gibi sert olur.
Nişasta ile yapılan kurabiyeler pek tutmuyor ama sirkeyle yapılanlara unu fazla koyarsan güzel olur gevrek gevrek olur.

bütün malzemeler oda sıcaklığında olsun ve hamuru sert yapma
ben kabartma tozu ve vanilyayı unla beraber elerim en son

kızlar benim kurabiyelerim hiç güzel olmuyor:roflol:ne yaptıysam olmadı. acaba kurabiye yapmanın püf noktası var mı? lütfen yardım eder misiniz?a.s.
al bendende o kadar yok kek dışında yapamıyoru mkurs olsa gitcem valla :roflol:kocam yine yiyor garibimsırnaşık şey

Kızlar size bir kurabiye tarifi vereyim beğenmesseniz ne yaparsanız yapın banalaelaelaelaelae

250 g margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı sirke
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz,
k.tozu ve aldığı kadar un.
Mahlep varsa mahlep koyun.
Üzerine yumurta sarısı ve bolca susam.

Tüm bu malzemleri karıştırıyorsunuz. Sert bir hamur yapıyorsunuz ve kalıplarla şekil verip yağlı kağıda serip 170-180 derecede pişiriyorsunuz.

Bu kurabiye tuzlular kategorisine giriryor ve her yiyen tarifini almadan gitmiyor.
:1rolleyes:

tarifle bile olmuyo ya yani o derece

Canım bazı tarfiler fikasyo olabiliyor, tarife aldanma, hepsi tutmaz.
Sen nasıl yapıyorsun anlatsana biraz.
Nişastalı kurabiyeleri tutturmak ustalık ister.
Mutlaka bi yerde yanlış yapıyorsun.
Yaptığın tarifi yazsana.

Aşk kirintisi yaptim tarifini süper oldu, eşim çok sevdi saol canimmmmmmmm

bir çay bardağı sirke fazla bence kokar içinde.. ben evde ne varsa karıştırır kurabiye yaparım yiyende bayılır... zevkle yaparım yemeklerimi ondan belkide lezzetli oluyolar...

bende un kurabiyesi tarıfı yazayım tek kelımeyle harıka oluyor insanın ağzında dağılıyor

malzemeler:
250 gram margarın
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2.5 su bardağı nişasta
10 kaşık un
1 çimdik tuz
4 kaşık pudra şekeri
1 adet kabartma tozu
1 adey vanilya

yapılışı:kızlar hepsini karıştırın istediğiniz şekli verin harıka oluyor afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Afiyet olsun g.b.k.

Alagul bu bahsettiğin kurabiye un kurabiyesi değil ki , nişastalı kurabiye.
Un kurabiyesi, sadece yağ, şeker ve unla yapılan oluyor ve harika tadı ve kokusu oluyor.
Pastanedekiler çok güzel oluyor ama herkes güzel yapamıyor.

mrb. benimde çok güzel bi tarifim var hemde çoookk basit

bir baket margarin
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
alabildiğince un ve ceviz içi bunları komple karıştırın kulak memesi kıvamına gelsin sonraaa
fırına atın kızarmaz rengi beyaz olur sonra bunları teker teker pudra şekeri ve tarçına batırın servis tabağına bırakın ayy çok güzel vallah
bakın ben tecrübesizim hıı onu söyliyimde sonra kızmayın yavaş yavaş basitlerden başlıyorum

İşde bu un kurabiyesi, iyi yapan olursa hiç bir kurabiyeye değişmem.
cokacimcoook

canım un kurabıyesı dıyoruz bız ama tabı nişastalı olduğu için nişastalı kurabiyede denilebilir

işte geldim. birkaç gündür yazamıyordum. önerileriniz için sağolun. biraz daha özenli deneyeceğim. inşallah olur bu kez. artık kaya parçaları imal etmek istemiyorum.:asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…