• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuran kursu hocasi

Perfect0123

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2014
867
457
323
Mrb arkadaslar! Ben 2 aydir kuran kursuna gidiyorum sifirdan ogreniyorum. iyi guzel de dun kuranin ilk sayfalarindan hoca bana ders vermisti benden yasca buyuk bayana beni calistirmasini soyledi ben onun yardimiyla okumaya calisiyorum

Sira bana geldi ben 2 ayeti sesli sekilde okudum ki benim icin buyuk birsey bu,cunku daha yeni ogreniyoruz. Hocamiz tecvidli okumamizi istiyor tam kendi okudugu gibi...

Normalde tecvidli okumaya calisirim bugun stresten tecvidsiz okudum. Biraz hizli okudugumun da farkindayim.Bittikten sonra hoca gazete okur gibi okuma dedi. Beni calistiran kisiye okuyor gazete okur gibi okumasin dedi . Oyle bir laf mi soylemesi gerekirdi?

kursa gidiyorum o hoca kurani okumami gazeteye benzetiyor benim cabalarim benim emegim tabiki hocaya bir faydam yok
Hocaya karsi da hic bir laf demedim zaten sustum. Ögrenicem insaAllah
Size demek istedigim sey gazeteye benzetmesi cok yanlis ve herkesin icinde oyle demesi

Son düzenleme:
Mrb arkadaslar uzun zaman sonra konu aciyorum ben 2 aydir kuran kursuna gidiyorum iyi guzel de dun kuranin ilk sayfalarindan hoca bana ders vermisti benden yasca buyuk bayana beni calistirmasini soyledi ben onun yardimiyla okumaya calisiyorum

Sira bana geldi ben 2 ayeti sesli sekilde okudum ki benim icin buyuk birsey bu,cunku daha yeni ogreniyoruz. Hocamiz tecvidli okumamizi istiyor tam kendi okudugu gibi...

Normalde tecvidli okumaya calisirim bugun stresten tecvidsiz okudum. Bittikten sonra hoca gazete okur gibi okuma dedi. Beni calistiran kisi okuyor ye gazete okur gibi okutma dedi .

Ben 4 aylik hamile halimle sabahlari kursa gidiyorum o hoca kurani gazeteye benzetiyor benim cabalarimi gormuyor mu?

bence biraz duygusal düşünüyorsun, 4 aylık hamile halinle kursa gitmen hoca için bir lutuf değil ki ona ne, he tabii biraz daha hoşgörülü olabilir ama olmuyor demekki. Çaban da onu ilgilendirmez, bunlar seni ilgilendiren şeyler
bence susacağına, Kuranı gazeteye benzetmesek, öğrenicem inşallah gibi şeyler söylesen, içinde kalmazdı en azından...
kırılmakta haklısın, kesinlikle daha nazik olabilirdi ama biraz yanlış pencereden bakıyormuşsun gibi geldi

bence biraz duygusal düşünüyorsun, 4 aylık hamile halinle kursa gitmen hoca için bir lutuf değil ki ona ne, he tabii biraz daha hoşgörülü olabilir ama olmuyor demekki. Çaban da onu ilgilendirmez, bunlar seni ilgilendiren şeyler
bence susacağına, Kuranı gazeteye benzetmesek, öğrenicem inşallah gibi şeyler söylesen, içinde kalmazdı en azından...
kırılmakta haklısın, kesinlikle daha nazik olabilirdi ama biraz yanlış pencereden bakıyormuşsun gibi geldi
eb
bence susacagina demissin ama zaten sustum hocaya karsi birsey demedim

Ben bi gariplik goremedim. Oralara gidenlerin cogu zaten bilmeyip gidiyor ve herkes cabaliyor ogrenmek icin. Bildigim kadariyla k.k hocalari ilk etapta hizli okunmasindan yana degil duzgun ve tecvidli okunmasindan yana. Bir de her hocanin yontemi ayri. Bence alinganlik etmeyin. Devam edin yilmayin. Basarilar

Kur'anın ne olduğu ne için indirildiğini bilmezsek işte böyle gazeteye de benzetirler. Kur'an anlayıp hayatımıza uygulayalım diye indirildi. Tecvidli okusan ne olur düz okusan ne olur anlamını bilmedikten sonra
Aa olur mu oyle. Tecvidli okunmadiginda anlami degisiyor. Yoksa bu kadar hafiz duz bi sekilde ogrenir gecerdi. Zaten k.kursunda kuran in anlamini da okutuyorlar artik eskisi gibi degil. Anlamindan sinavlar falan yapiliyo. Arkadaslarim var k.k hocasi ordan biliyorum

4,5 aylık hamile halinle gitmen hocayı ilgilendiren bi durum değil. zorlanıyosan gitmezsin. uyarıyo seni düzgün okuman için bunda bişey yok

Ben bi gariplik goremedim. Oralara gidenlerin cogu zaten bilmeyip gidiyor ve herkes cabaliyor ogrenmek icin. Bildigim kadariyla k.k hocalari ilk etapta hizli okunmasindan yana degil duzgun ve tecvidli okunmasindan yana. Bir de her hocanin yontemi ayri. Bence alinganlik etmeyin. Devam edin yilmayin. Basarilar

Aynen canım öyle ben normalde tek tük de olsa düz okuyorum ama bazı kelime anlamları değişiyor bir Elif miktarı uzatmalarda kaldım mesela rabbena dualarını iki günde verdim çünkü eskiden kalma alışkanlığımız var hepimizin yaşlı teyzeler Daha çok zorlanıyor mesela namazımızın bitek harfini düzeltelim bu bizim için bile çok önemli dedi hocamız ben sizi yoksa geçiririm geçirmek önemli değil ama sizin için önemli olan yanlışlarımızı düzeltmek demişti

Oraya gidiyorsanız bu hocanın uzmanlığını kabul ederek gidiyorsunuz demektir. Üniversitedeki hocaniz bunu söylese hic sallamazdiniz. Madem öğrenmek istiyorsunuz ustanizin eleştirilerini de sakinlikle karşılayacaksiniz. Kuran kursu hocası veya dikiş nakış öğretmeni hic fark etmez.

Aa olur mu oyle. Tecvidli okunmadiginda anlami degisiyor. Yoksa bu kadar hafiz duz bi sekilde ogrenir gecerdi. Zaten k.kursunda kuran in anlamini da okutuyorlar artik eskisi gibi degil. Anlamindan sinavlar falan yapiliyo. Arkadaslarim var k.k hocasi ordan biliyorum

Tecvit bazı yerlerde gerekiyor Salli barikte bile uzatmaları yapmamız lazım bazı yerlerde

Mrb arkadaslar! Ben 2 aydir kuran kursuna gidiyorum sifirdan ogreniyorum. iyi guzel de dun kuranin ilk sayfalarindan hoca bana ders vermisti benden yasca buyuk bayana beni calistirmasini soyledi ben onun yardimiyla okumaya calisiyorum

Normalde tecvidli okumaya calisirim bugun stresten tecvidsiz okudum. Biraz hizli okudugumun da farkindayim.Bittikten sonra hoca gazete okur gibi okuma dedi. Beni calistiran kisiye okuyor gazete okur gibi okumasin dedi . Oyle bir laf mi soylemesi gerekirdi?

kursa gidiyorum o hoca kurani okumami gazeteye benzetiyor benim cabalarim benim emegim tabiki hocaya bir faydam yok
Hocaya karsi da hic bir laf demedim zaten sustum. Ögrenicem insaAllah
Size demek istedigim sey gazeteye benzetmesi cok yanlis ve herkesin icinde oyle demesi
Maşallah ne güzel heveslendiriyorlar yeni Kur'an okumaya başlayan birini.

Hiç unutmam çocukken gittiğimiz Kur'an kursu hocası Tahiyyat suresini bana takıntı haline getirmişti. Yanlış okudukça gözlerini bi devirirdi ki. Hâlâ da takılırım o surede

Back
X