Kurban Bağışı

Semipermeable

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2012
1.873
1.956
158
Arkadaşlar Merhaba,

Tabi herkesin inandığı, tuttuğu kendine ama belki bana fikir verirsiniz diye açmak istedim konuyu. Sizce kurbanı kime bağış yapmalıyım ?

Lösev mi Mehmetçik vakfı mı ? Diyanet ve Kızılayda var. Kızılay galiba hemen taze taze dağıtmıyor, ihtiyaç hallerinde depoladıklarını veriyor. Kafam karıştı. Siz ne düşünüyorsunuz ?

Ben bir lösev evine gitmiştim. O günden sonra lösev hayranıyım...... konuyla ilgili değil lakin, belirtmek istedim

Nedenini bilmiyorum ama ben de LÖSEV diyorum. Çocuklarla ilgili bir durum olunca dayanamıyorum. Ama hepsinin amacı çok güzel ve kutsal. Şimdiden Allah kabul etsin.

Amin arkadaşlar, ben de mehmetçik diyanet e vermiştim. sonra mercedes olayından sonra vazgectim :):) Şehit ailelerine de üzülüyorum cocuklara da off. paranın gözü çıksın. insan ikisine de vermek istiyor :(

PrWdL7.jpg

Konunuzu okuyunca bu karikatur geldi aklima :)
Mehmeycik vakfi da losev de kizilayda birbirinden guzel amaclara hizmet eden kurumlar. Birini birinden once tutmak zor. Bence sira ile her sene birine bagis yapabilirsiniz.
Allah kabul etsin ^^

Arkadaşlar lösevde bildiğim kadarı ile kurban sistemi biraz farklı.geçen sene web sitesinde okuduğum kadarıyla kesilecek kurban adedi eğer ihtiyaçtan fazla ise kurban kesilmesi için bağışlanan paralarla başka diğer ihtiyaçlar giderilir yazıyordu.bu durum bana biraz ters geldi kurban ibadetinin dışına çıkılmış oluyor.

Kimse de çıkıp demiyor...

Hayvan Barınakları, Greenpeace veya Haytap gibi Hayvanlara yardımcı olan kurumlara bağış yapayım...

Artık şu gerçeği görün :

Bu Dünya sadece insanlara ait değil, Hayvanlar da var ve onların doğal yaşam alanlarını mahf ediyoruz zaten hiç değilse yiyecek bulmaları için yardımcı olalım veya para bağışında bulunalım da hayvan barınakları düzelsin biraz...

Arkadaşlar lösevde bildiğim kadarı ile kurban sistemi biraz farklı.geçen sene web sitesinde okuduğum kadarıyla kesilecek kurban adedi eğer ihtiyaçtan fazla ise kurban kesilmesi için bağışlanan paralarla başka diğer ihtiyaçlar giderilir yazıyordu.bu durum bana biraz ters geldi kurban ibadetinin dışına çıkılmış oluyor.
aynen

Kimse de çıkıp demiyor...

Hayvan Barınakları, Greenpeace veya Haytap gibi Hayvanlara yardımcı olan kurumlara bağış yapayım...

Artık şu gerçeği görün :

Bu Dünya sadece insanlara ait değil, Hayvanlar da var ve onların doğal yaşam alanlarını mahf ediyoruz zaten hiç değilse yiyecek bulmaları için yardımcı olalım veya para bağışında bulunalım da hayvan barınakları düzelsin biraz...
canım çünkü kurban ibadetinin geçerli olabilmesi için bazı geçerli yerlere verilmesi gerekiyor bu yüzden kimse bahsetmemiş. Ama tabi bundan harici olarak barınaklar vs her zaman ilgi göstermeliyiz. Yani en azından ben gösteriyorum

canım çünkü kurban ibadetinin geçerli olabilmesi için bazı geçerli yerlere verilmesi gerekiyor bu yüzden kimse bahsetmemiş. Ama tabi bundan harici olarak barınaklar vs her zaman ilgi göstermeliyiz. Yani en azından ben gösteriyorum

Allah katında :

Hangi mazluma yardım edilirse edinsin o yardım ve bağış zaten ibadet'dir...

Allah için geçerli yer yoktur. Allah için her bağış geçerlidir.

Üstelik hayvanlara yardım ve bağış etmek çok ama çok büyük bir ibadet'dir...

Back
X