Kurban Bağışı

Allah katında :

Hangi mazluma yardım edilirse edinsin o yardım ve bağış zaten ibadet'dir...

Allah için geçerli yer yoktur. Allah için her bağış geçerlidir.

Üstelik hayvanlara yardım ve bağış etmek çok ama çok büyük bir ibadet'dir...

Sizin söylediğiniz bağış farklı, kurban farklı.
Yardım sadece kurbanla sınırlı değil, kurban bayramında daha çok insanlar sebeplenmeli.

Losev ihtiyaç fazlasını farklı amaç için kullansın ne olur?
Çocuklara palyaço getirsin mesela nolur?
Ya da losev evini boyatsın nolur?

Yine aynı şeyi söyleyeceğim, olmaz.
O zaman löseve başka zaman bağışta bulunalım, ama kurban ibadetini yerine getirmek istiyorsak adımıza muhakkak kurban kesilmeli, günü belli diğer şartları belli bir ibadet bu.
Ama bağış 365 gün yapılabilir, kendimizi sınırlamayalım yeter.

Yine aynı şeyi söyleyeceğim, olmaz.
O zaman löseve başka zaman bağışta bulunalım, ama kurban ibadetini yerine getirmek istiyorsak adımıza muhakkak kurban kesilmeli, günü belli diğer şartları belli bir ibadet bu.
Ama bağış 365 gün yapılabilir, kendimizi sınırlamayalım yeter.
Demeye çalıştığım su ki kurban ibadeti için loseve bağışta bulunan biri ihtiyaç giderildiği, daha fazla ete ihtiyaç olmadığı için bağışı başka bir ihtiyacı karsiladiginda neden üzülsün ki?
Bu gerçekten uzulunecek bir şey mi?
Yaptığınız yardımın bir başka ihtiyacı gidermiş olması kurban kesilmesinden, kan akmasindan daha mi değersiz?
Öyleyse bu ibadet söylendiği gibi ihtiyacı olana destek olmak için yapılmamış oluyor.

kizilayda biri adak biri de akika olmak uzere kurban kestirdim. temiz rahat istersen keserken video atiyorlar lakin benimki kizilay ankara idi. kesilip hemen ertesi gun kizilay asevinde pisirilip dagitiluyor. kizilayin genel merkezinde kestirirseniz ki kurban bayrami icin boyle oluyor. konserve halinde yil boyunca ihtiyac sahipleri dagitiliyor.
loseve ise hem bu sene hem de gecen sene ramazan fitremizi ve zekatimuzun bir kismini versik. ilgililer. hem kizilay hem losev mutlaka size geri donus yapiyor. kizilay fatura da yolluyor.
kendiniz kesip tamamini sevgi evlerine de bagislayabilirsiniz kabul ediyorlar.
LOSEV veya KIZILAY dogru tercih.

Back
X