• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kurban Bayramı Sorunsalı ve Eşimin Abisi

Sevgili konu sahibi yapılan yorumlara sinirlenmişsiniz ama konuyu açarken yazdıklarını bir kez daha objektif bir şekilde okursanız arkadaşların yanlış yorumlar yapmadığını anlarsınız. Siz konuyu ilk açtığınızda o şekilde anlatmışsınız çünkü ben dahil herkeste aynı izlenim oluşmuş.

ya kurban bayramı da bayılıyordu size zaten.
Et yetmiyor kavgası değil yaptığımız, kavga yok ortada sakin olun klavyeden bi uzaklaşın lütfen
Bana verilen yetmiyor diye ağlayan da yok. resmen saldıracak yer arıyormuş millet de benim konu açmamı beklermiş pişman ettiniz
ben yaptığımız doğru mu diye kendimi yiyorum, siz veryansın ediyorsunuz maşallah
Yaptiginiz yanlis, butun aile olarak hatali sekilde bayram kutluyorsunuz, devam edin

hayret birsey ya et yetmiyor diye ağlayan kim ?
trip atmıyorum ayrıca ne yapacım burdan trip atsam bana et mi göndereceksiniz ne kafalarda insanlarsınız ya
olayı anlatıyorum sadece ve tek istediğim bu şekilde zaten uygun olmaz sizde girmeyin yada su sekilde olabilir yada bu şekilde olabilir belki şöyle deneyin diye fikir danısmaktı pişman ettiniz afaroz edilicem sanırım az sonra

niye bu kadar gerginsiniz ..
kimse sizin sorununuzun ne olduğunu anlamadı anlamak için soruyoruz..
günlük hayatta da kendinizi bu şekilde ifade ediyorsanız işiniz zor..

ben ne sizi ne eltinizi anlamadım..
zaten parasını vermediğiniz bir kurbana ortak olmak yada olmamakta ki bu git geller neden ?
en azından sorulara cevap verirseniz belki derdiniz anlaşılabilir..

Siz kurbanı çok yanlış anlamıssınız şaka gibi ya bir yıl yetecek kadar et stoklayamadıgınız için eltiye trip atıyorsunuz hiç fakire dagıtmak aklınıza gelmiyorm mu koca büyük başı kendi aranızda dagıtıyorsunuz

Varım dese sorun olmayacak bende öyle anladım :)
Yada konu sahibi kendini ifade edemiyor
yanlış anlıyoruz, bilemiyorum.
Onlar da parasini vermeyip etini aldiklari kurbana neden 'varim ' demiyor hic anlamadim.
Her sey bir tuhaf,ya biz bilmiyoruz kurban işini ya da burdaki aile cok yanlis anlamis

Bence durum farklı
abısı bız gırmıcez kendımız kesıcez demeye baslamıslar yanı paramızın yettıgınce ya kucuk hayvan alırız ya da kızılaya bagıslarız demeye getırıyolar
yanı burada kı mesaj bu konu sahıbıne ve esıne artık anamıza babamıza yuk olmayalım kendı yagımızda kavrulalım.
ben bunu anladım

o halde bir insan kendini ancak bu kadar kötü ifade edebilirdi diyorum..

kv niye ısrar ediyor peki konu sahibi o zaman ?

et hesabı yapmıyorum işte ben, konu niye böyle anlaşıldı çok şaşkınım hala.
ben bu şekilde yapılmasından dolayı kendimi kötü hissettiğimden bahsediyorum
böyle yapmak doğru mu değil mi yoksa biz de mi hiç girmemeliyiz yoksa uygun mu diye düşüncemi paylaşmaya çalışmıştım sadece
belki benzer durumlarda olanlar vardır belki onların bir yöntemi vardır vs vs vs ama et derdinde insan konumuna düştüm resmen ya daha çok moralim bozuldu
her sene salak yerine konuyormuşuz gibi geldiği için üzülüyordum sadece bir de şimdi et manyağı ilan edildik!!!
canim zaten o sizin kurbaniniz olmuyo kpin kurbani oluyor size vermis oluyor sadece, o yüzden icim rahat degil diyorsan sen de kabul etme ya kurban kesme ya da bi sekilde birikim yap kes.. eltim giriyo girmiyo meselesine girmen icin senden kurbanin parasi cikmasi lazim, su an sen para vermedigin icin et su kadar pay olsun falan deme gibi bi durumun olmaz. kv kime istiyosa o kadar versin

Siz kurbanı çok yanlış anlamıssınız şaka gibi ya bir yıl yetecek kadar et stoklayamadıgınız için eltiye trip atıyorsunuz hiç fakire dagıtmak aklınıza gelmiyorm mu koca büyük başı kendi aranızda dagıtıyorsunuz
Anlasilan o ki konu sahibinin gecim sikintisi var ve kurban bahanesiyle et sahibi olunuyor bununla da uzun sure idare etmeye calisiyor.
Durum buysa dinen bir sakinca yok, din o kadarina musade ediyor.
Bir yerde suna benzer bir ifade kullanmış, 'hem kesmeyip hem de paylar sayesinde bizden cok etleri oluyor'
Herhalde bu zoruna gitmis arkadasin ama kimse oara vermedigine gore kafaya takacak bir sey de yok ortada.
Ya da ben hicbir sey anlamadim:işsiz:

o halde bir insan kendini ancak bu kadar kötü ifade edebilirdi diyorum..

kv niye ısrar ediyor peki konu sahibi o zaman ?
Yok bence konu sahıbıde durumun bu sekılde oldugunu ıdrak edemıyor
Abıler artık kendı yagımızda kavrulalım dıyorlar, bu arkadaslar babanın payından gırmeye nıyetlenıyorlar ve el ayak atmayınca kaynanada e bırı gırmıyor kendı kesecek oburu parasız bızden yararlanacak olmaz oyle sey dıyıp ısrar edıyor gruba katılmasına

Yanı dedıgım gıbı abı ve esı artık kendılerı kesmek ıstıyor , ya da kendılerı paralarının yettıgınce kucuk hayvan bagıslayacaklarmıs buradakı mesaj tekrarlıyorum, kendı yagımızda kavrulalım gucumuz varsa kendımız keselım mesajıdır.

böyle yapmak doğru mu değil mi yoksa biz de mi hiç girmemeliyiz yoksa uygun mu diye düşüncemi paylaşmaya çalışmıştım sadece
belki benzer durumlarda olanlar vardır belki onların bir yöntemi vardır vs vs vs ama et derdinde insan konumuna düştüm resmen ya daha çok moralim bozuldu
her sene salak yerine konuyormuşuz gibi geldiği için üzülüyordum sadece bir de şimdi et manyağı ilan edildik!!!

Bence sen baştan anlat tekrar
Siz ve abi para ödemiyorsunuz.
Onlar yokum diyor sizde varım.
Sadece yokum dedikleri için mi pay almamaları gerektiğini
düşünüyorsun.
Kızdıgın şey buysa kızma diyoruz :)
Hani sizlik birşey yok bu durum da.
Ama böyle değilse dediğim gibi
kısaca toparlayıp tekrar anlat istersen.

Bence sadece kp kurban kesmiş oluyor .

Abi bahçede çalıştığı parayı mı istiyor ben kurbana ortak olmayacağım derken?

Para almayıp sadece ben yokum diyorsa sizin kadar onun da hakkı var kurbanda çünkü eşiniz kadar o da bahçede çalışmış oluyor.

Kp den başka kimseden para çıkmadığına göre bana az vermiş ona çok vermiş muhabbeti gereksiz.

Zaten kurban dağıtılmalı buzlukta depolanmamalı.

Bence gereksiz yere dert edinip stres olmuşsunuz.

Bence abı ve yengenın mesajını bır tek ben anladım hadı bakalım akıl akıldan ustundur, takıpteyım

Bence sen baştan anlat tekrar
Siz ve abi para ödemiyorsunuz.
Onlar yokum diyor sizde varım.
Sadece yokum dedikleri için mi pay almamaları gerektiğini
düşünüyorsun.
Kızdıgın şey buysa kızma diyoruz :)
Hani sizlik birşey yok bu durum da.
Ama böyle değilse dediğim gibi
kısaca toparlayıp tekrar anlat istersen.
Olay tam olarak senin anlattığın gibi bence daha nesini toparlayacak:super:

Yazınızı bir daha okudum ve yanilmadigima emin oldum. Derdinizi hisselerle, size düşen payın kayninuzdakinden zx olduğuyla falanlarla anlatırsınız kimse anlamaz. Uzatacaginizza "kayinpederim her sene bizim yerimize parasını vererek bizim adımıza Kurban kesiyor. bizim kurbanımız kabul olur mu?" Diye sorsaydiniz hepimiz buna gore cevap verirdik.

niye bu kadar gerginsiniz ..
kimse sizin sorununuzun ne olduğunu anlamadı anlamak için soruyoruz..
günlük hayatta da kendinizi bu şekilde ifade ediyorsanız işiniz zor..

ben ne sizi ne eltinizi anlamadım..
zaten parasını vermediğiniz bir kurbana ortak olmak yada olmamakta ki bu git geller neden ?
en azından sorulara cevap verirseniz belki derdiniz anlaşılabilir..

valla gayet sakin yazmıştım yorumları okuyunca şok oldum doğal olarak da gerildim.
ben konunun ne olduğunu anlamaya çalışan kimseyi göremedim amacım buydu oysaki
konuyu anlamaya çalışanları geçtim Herkes yarışa yargılamaya başladı aaa şuna bak aaa buna bak diye meğer ne çok islam alimi varmış forumda
çok uzun yazdım diye düşünürken herkes tek bir cümleye kilitlendi sözleşmiş gibi "ET YETMİYORMUŞ OOOO AAAA VAAVVV"
ben kimsenin hiçbirşeye mecburiyetinden bahsetmedim. Girmek zorundayım da demedim onların girmesi için ne yapmalıyım da demedim. Sadece böyle bir durum var, bu durumdan dolayı kendimi huzursuz hissediyorum, her sene bu ikilemde kalmaktan çok sıkıldım, bu sene acaba bizde mi girmesek demeye çalışmıştım.

Çooook eksik anlatmış olabilirm ama bu şekilde bir tepkiyi hakettiğimi de düşünmüyorum.
Biz her sene bu şekilde kestikten sonra arkamdan şöyle böyle diyen insanlar olduğu için üzülüyorum.Yanlış mı yapıyoruz acaba diye üzülüyorum. Et manyağı değilim çok şükür. Etsiz bir dünya da var bu gezegende, herkes et yemek zorunda değil, et yemeyi çok isteyen kasaptan da temine der kurban beklemez.

yok gelmiyor fakire et dağıtmaz hepsi bizim o etlerin, hepsini biz yicezz.
Lütfen konuyu hızlıca değilde yavaaaaş yavaş cümleleri anlayarak tekrar okur musunuz.
Zaten dağıtılması gereken pay dağıtılıyor kısmını da özellikle görürseniz sevinirim

yok gelmiyor fakire et dağıtmaz hepsi bizim o etlerin, hepsini biz yicezz.
Lütfen konuyu hızlıca değilde yavaaaaş yavaş cümleleri anlayarak tekrar okur musunuz.
Zaten dağıtılması gereken pay dağıtılıyor kısmını da özellikle görürseniz sevinirim
Benım son yorumlarımı okudun mu bence sız olayı yanlıs anlıyorsunuz

Back
X