• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kurban Bayramı Sorunsalı ve Eşimin Abisi

yalnız benim anlamadığım sizin kayınbabanızın kestiği hayvandan siz pay almış oluyorsunuz. para katmıyorsunuz.
1 yıllık eti zulalıyorsunuz ki buna çok şaşırdım. bir de tutup 2 kilonun hesabını yapıyorsunuz. Allah rızası için yapılan eylemlerde bu kadar hesapçı davranılması çok çirkin.
siz kurban kesmiyorsunuz hanımefendi. kayınbabanız size payınızı verir, çekilirsiniz kenara. kime ne vermiş sizi ilgilendirmez.

Bu nasıl şey ya ?

Siz kurban olayını baştan sonra yanlış anlamışsınız.

Kurban demek canlı hayvanı kesip buzluğunu 1 yıl yeticek kadar etle doldurmak demek değil.

Bir baba çocuklarına adar kurbanıda o kesmiş sayılır mı bilemem çok saçma

Keçi koyun yemem kokuyo diyip kesmemekte saçma

Amaç durumu olan insanların bunu yiyemeyecek alamayacak insanlara kesip dağıtması hayvan ölsün dolap dolsun değil

Siz konuyu tamamen yanlış anladınız sanırım. Yazıyı tekrar okursanız ET İÇİN kurban kesiyoruz yazmadım konu bu da değil ayrıca. Sadece et kafalı insanlar olsak kurban bayramını beklemez yılın her ayında ET için hayvan kestirebiliriz değil mi? Lütfen konuyu saptıracaksanız yazmayın zaten. Konuda da yazdığım gibi dağıtılan bir etimiz var zaten çevremize. Bunun harici bir durumdan bahsediyorum ben.

Iste kurban bayramlarindan nefret etmemin bir sebebi daha
Et kavgasi
Bu ibadet degil resmen et kavgasi
Para veriyor musunuz? Hayir
Bag bahce icine yardim etmek zorunda mi esiniz? Hayir
Kendiniz para vermiyorsaniz size al hakkin bu dendiginde neden yetmiyor diye veryansin ediyorsunuz?
Daha da otesi hadi diyelim ki bunlar hep problem, esinizin ailesinin problemi , size ne? Alin veya almayin eti nedir yani? Para verdiniz de hakkinizdan mi caldilar sanki

Sız para verıyormusunuz vermıyormusunuz ?
Vermıyorsanız ananın babanın dagıttı etten sıze ne ? Bı acıklarmısınız anlamadık bız

hiç bir şey anlamadım..
zaten kurbanın parasını siz vermiyorsunuz ki ..
elti neden girmiycem diye ısrar edip duruyor zaten kurban parası vermiyor..
siz neden trip atıyorsunuz et yetmiyor diye zaten para vermiyorsunuz..
bütün parayı kp veriyor kaç kişi isterse o kadar sokar kurbana ortak..

hem o et neye yetmiyor onu hiç anlamadım..

Iste kurban bayramlarindan nefret etmemin bir sebebi daha
Et kavgasi
Bu ibadet degil resmen et kavgasi
Para veriyor musunuz? Hayir
Bag bahce icine yardim etmek zorunda mi esiniz? Hayir
Kendiniz para vermiyorsaniz size al hakkin bu dendiginde neden yetmiyor diye veryansin ediyorsunuz?
Daha da otesi hadi diyelim ki bunlar hep problem, esinizin ailesinin problemi , size ne? Alin veya almayin eti nedir yani? Para verdiniz de hakkinizdan mi caldilar sanki

ya kurban bayramı da bayılıyordu size zaten.
Et yetmiyor kavgası değil yaptığımız, kavga yok ortada sakin olun klavyeden bi uzaklaşın lütfen
Bana verilen yetmiyor diye ağlayan da yok. resmen saldıracak yer arıyormuş millet de benim konu açmamı beklermiş pişman ettiniz
ben yaptığımız doğru mu diye kendimi yiyorum, siz veryansın ediyorsunuz maşallah

Siz konuyu tamamen yanlış anladınız sanırım. Yazıyı tekrar okursanız ET İÇİN kurban kesiyoruz yazmadım konu bu da değil ayrıca. Sadece et kafalı insanlar olsak kurban bayramını beklemez yılın her ayında ET için hayvan kestirebiliriz değil mi? Lütfen konuyu saptıracaksanız yazmayın zaten. Konuda da yazdığım gibi dağıtılan bir etimiz var zaten çevremize. Bunun harici bir durumdan bahsediyorum ben.

Hayır çokta dığru anladım.
Ucu ycuna yaşıyoruz diye bir önceki sayfada yazmışsınız zaten.
Kurban kesmek durumu olana rahat yaşayana düşer yoksa herkes borçla harçla kurban keser birbirine dağıtırdı ozamanda kasaplar olmaz 1 yıl et yeterdi herkese.

Kpiniz eşinizin yaptığı yardımlara karşılık onun adına kesiyomuş bu ancak onun adına adak olabilir eşinizin kestiği kurban olmaz.
Eti dağıtıyosunuzda kurbandan 1 ay öncesine kadar nasıl yetiyo ?
Bu iş zaten alamayanlar yiyemeyenler yesin diye var dolap dolsun adı da kurban olsun diye değil

Konuyu biraz karışık anlatmışsın.
Şimdi hem siz hem abisi zaten kurban için
para ödemiyormuşsunuz.
Onların katılıyorum yada katılmıyorum demesi
bir anlam ifade etmiyor.
Siz katılıyorum diyorsunuz para ödemiyorsunuz.
Onlar katılmıyorum diyor para ödemiyor.
Aynı şey.
Bu sebeple abi tamam bende varım dese
et alacak.
Yokum diyor yine et alıyor.
Hani sizlik bir şey inan ki yok :)

hiç bir şey anlamadım..

hayret birsey ya et yetmiyor diye ağlayan kim ?
trip atmıyorum ayrıca ne yapacım burdan trip atsam bana et mi göndereceksiniz ne kafalarda insanlarsınız ya
olayı anlatıyorum sadece ve tek istediğim bu şekilde zaten uygun olmaz sizde girmeyin yada su sekilde olabilir yada bu şekilde olabilir belki şöyle deneyin diye fikir danısmaktı pişman ettiniz afaroz edilicem sanırım az sonra

Biz ucu ucuna yaşıyoruz nerdeyse. Borcumuz yok Allaha şükür ama ekstra bir harcama yapmadan yaşıyoruz nerdeyse. Tatilimiz vs miz yok malesef :KK43: Elimiz ekmek tutuyor çok şükür ama bu kadar işte. Bahsettiğim bahçe işlerine oğulları olmasa dışardan işçi çağırmak zorundalar. Onlarada ek iş gibi oluyor işte bahçe işi. Bizde onun niyetine kabul ediyoruz diyoruz ama hersene böyle bir olay çıktığı için ikileme düşüyoruz, yanlış mı oluyor bizde girmesek mi diyoruz.

et yetmiyor derdi değil aslında bu cümleyi yazarken kastım. Ama bu da yaptıkları huzursuzluğun bir sonucu olduğu için yazdım sadece. Bayramdan 4 ay önce kayınvalidemin eti tükendi mesela asıl pay sahibi olarak benimki gene geçen aya kadar yetti görümceminki 2 ay once tükenmiş. Kayınvalidem asla kasaptan et alıp yiyen biri olmadığı için etsiz de kalamadığı için bir küçükbaş daha kesitrdi arada.Bu şekilde işi zorlaştırmasalar hayvandan alınacak pay ona göre bölünecek kimseye sıkıntı yaratmayacaklar.
Asıl pay sahıbı benım derken valla ben anlamıyorum sız bu kurbana fıılen katılıyoruz dıyıpte ne yapıyorsunuz yanı soylemı para vermedınız net
Abısı katılmıyorsa bahce ıslerıdemı yapmıyor, sız katılıyorsunuz dıye bahcemı çapalıyorsuunz?

Konuyu biraz karışık anlatmışsın.
Şimdi hem siz hem abisi zaten kurban için
para ödemiyormuşsunuz.
Onların katılıyorum yada katılmıyorum demesi
bir anlam ifade etmiyor.
Siz katılıyorum diyorsunuz para ödemiyorsunuz.
Onlar katılmıyorum diyor para ödemiyor.
Aynı şey.
Bu sebeple abi tamam bende varım dese
et alacak.
Yokum diyor yine et alıyor.
Hani sizlik bir şey inan ki yok :)
Iste yokum deyip et almasi problem galiba:KK53:

hiç bir şey anlamadım..

Bence durum farklı
abısı bız gırmıcez kendımız kesıcez demeye baslamıslar yanı paramızın yettıgınce ya kucuk hayvan alırız ya da kızılaya bagıslarız demeye getırıyolar
yanı burada kı mesaj bu konu sahıbıne ve esıne artık anamıza babamıza yuk olmayalım kendı yagımızda kavrulalım.
ben bunu anladım

Para vermiyormussunuz, neden kurbana katılıyorlar ayrıca sizde par vermiyormussunuz neden etin hesabını yapıyorsunuz?

et hesabı yapmıyorum işte ben, konu niye böyle anlaşıldı çok şaşkınım hala.
ben bu şekilde yapılmasından dolayı kendimi kötü hissettiğimden bahsediyorum
böyle yapmak doğru mu değil mi yoksa biz de mi hiç girmemeliyiz yoksa uygun mu diye düşüncemi paylaşmaya çalışmıştım sadece
belki benzer durumlarda olanlar vardır belki onların bir yöntemi vardır vs vs vs ama et derdinde insan konumuna düştüm resmen ya daha çok moralim bozuldu
her sene salak yerine konuyormuşuz gibi geldiği için üzülüyordum sadece bir de şimdi et manyağı ilan edildik!!!

Back
X