Kurban bayramında kurban kişiye mi aileye mi kesilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kuyruğuna asıl sende :)) ay tövbe yarabbim , bilmiyorumki işte hani yapılan sevaplar orda karşımıza çıkacakya o hesap sanırım .
ne kuyrugu boynundan asılcam demekki çakala bakın hele 3 günden beridir başımı yiyooooo kurban parası diye ortak gidiyoz bizzz gene yoo ben bu bilgiyi öğrendim ya el sallama sırası bendendir bendee:)))

Bizim ailede annem babam abilerim eşleri, eşim ve ben ayrı hisseler olarak gireriz. Herkes kendi adına kestiği kurbandan mesul. Nişanlı olduğum dönemde, nişan takılarım belli bir miktarın üzerinde olduğu İçin, hem zekatını verdim hem kurban kesti ailem benim adıma. Kurban aile adına kesilmez. Yükümlü olan herkes kendi adına kesmek zorunda. Bildiğim kadarıyla, kurban kesmeye gücü yeten kimse kendi kesecek, eğer eşine annesini çocuğu İçin de kesmek isterse ayrı bir hisse girmek zorunda. Şöyle söyleyeyim dayılarım kendi ve eşlerinin adlarına ayrıca çalışan bekar oğullarının adına ve rahmetli dedemin adına ayrı hisseler girip Kurban keserler
İşte bu şekilde anlıyorum evet ama diyorum ya kendine kesmeden bana neden kessin seneye yada annesine 2. Bi hisseye gücü yeterse kessin mantıklı olan bu

Gelirimizi bırak eşim tek çalışıyor hem annesine hem bana yetişmeye çalışıyor. Niyetlendik keselim diye. Ben dedi ki bu ayki sıkıntılarımızı atlatırız inşallah kredimiz var k. Kartı borcu var elektrik su var annesinin sigortasını ödüyoruz. Bunların hepsini ödedikten sonra artan kalan paramızla kesebiliriz dedim tek 1 tane çeyreği var onuda üzerine eklerim dedim. Annesi diyoki herkesin borcu var borcla ne alakası var ben dedi ki anne taksitler den bahsediyorum. Ben şimdi elektrik su senin sigorta ve kredilerden kırpıpta kurban kesmem kesilmez zaten kabul olmaz dedim bana yanlış düşünüyorsun ne alakası var diyor.
Yalnız kurban kesmek zengine vaciptir
Zenginden kasıtta elinde tam gramını hatırlamıyorum ama ihtiyacları haricinde parası olana denir
Borcunuz var geliriniz yok size veya kaynananıza kesmek gerekmiyor ki
He kaynananızın eksta geliri varsa birikimi varsa tabi kesmeli

Ne fark eder ki? Siz bir ailesiniz, ayni cati altinda yasiyorsunuz, kurbana giden para da sizin ailenizin parasi hepinizin hakki var. Aile ciinde ayri gayri, senin param, benim kurbanim mi olur Allah askina???
Ya bunu ben anlatamıyorum işte bende hem böyle yetiştim hem böyle gördüm herzamn herkesten aile den akrabalardan

Kişiye kesilir.Geçen seneki kurbanı eşim benim adıma kestirmişti, kayınpederime de vekalet vermiştim.

Kızlar kurban keserken kişiye mi kesiliyor aile adına mı ben ilk defa duyuyorum kişiye kesildiğini o yüzden garipsedim Bi akıl verin sizede böyle birşeyler var mı? Yani bizimde akrabalarımız kesti ama kimse eşime yada kendime yada çocuğuma kestim demiyor. Herkes kurban kestik kurban kesicez gibi şeyler konuşuyor
Kişiye kesilir kesim yaparken vekalet veriyor o kişi adına ben şahit oldum

kaynanamlar yıllardır bir sene kendi adına bir sene kayınpederimin adına kesiyor.eşimde bir sene senin adına bir sene benim adıma keseriz dedi . bence çok hoş.bende çalışmıyorum benim paramla alınmıyor ama müşterek hayat

Yalnız kurban kesmek zengine vaciptir
Zenginden kasıtta elinde tam gramını hatırlamıyorum ama ihtiyacları haricinde parası olana denir
Borcunuz var geliriniz yok size veya kaynananıza kesmek gerekmiyor ki
He kaynananızın eksta geliri varsa birikimi varsa tabi kesmeli
Yok sadece 1 tane evi var başka hiçbişey yok.

Kurbanlar şahsi kesilir. Aileden birinin kurban kesmesi diye bir şey yoktur. Dinen zengin olan kaç kişi varsa hepsi kendi adına keser. Ama bizim eski ailelerde çalışan sadece baba olduğu için, baba keserdi, o ev adına kesilmiş gibi sanki.

Özellikle altını olan kadınlar kurban kesip kesmemeleri noktasında araştırmalı, ona göre kesmeli.

Ne fark eder ki? Siz bir ailesiniz, ayni cati altinda yasiyorsunuz, kurbana giden para da sizin ailenizin parasi hepinizin hakki var. Aile ciinde ayri gayri, senin param, benim kurbanim mi olur Allah askina???
Tabi ki öyle. Kesen kişi tek yemiyor sonuçta eti. :)
Ama öbür tarafta ailece hesaba cekilmeyecegiz. Şahıs olarak sorumluyuz. Burda önemli olan niyet yani.
Durumu iyi olan keser. Tek hisse kesebilen tek keser çok kesen eşine hediye eder bu da aile oldugu ve eşini de sevaba ortak etmek istediği içindir.

Kişiye kesiliyor bende başlarda evlenmeden öyle sanıyordum sizin gibi. Ama şuanda biz iki hisse giriyoruz yani eşim ve kendim adına kesiyoruz.

Kızlar kurban keserken kişiye mi kesiliyor aile adına mı ben ilk defa duyuyorum kişiye kesildiğini o yüzden garipsedim Bi akıl verin sizede böyle birşeyler var mı? Yani bizimde akrabalarımız kesti ama kimse eşime yada kendime yada çocuğuma kestim demiyor. Herkes kurban kestik kurban kesicez gibi şeyler konuşuyor
Hisse karşılığı oluyor.Mesela hayır yapmak isterseniz bu seneki bedel 600 tl.Yani bir dana kesen aile ailesi adına kesmiş olabilir

Aslına bakarsanız öyle. Kesebilecek durumda olan içindir bu ibadet. Sonuçta vacip hükmünde. Sebebi de bu. Allah böyle koymuş dengeyi. Herkes kesebilecek deseydi bu büyük zorluk olurdu. Allah kulunu zora sokmaz.
Yine de sizi çok çok zorlamayacaksa kesmek iyidir ama dediğim gibi şart değil.
Ben şöyle birşey yapıyorum. Kumbaraya kurban bayramı ndan sonra para biriktirmeye başlıyorum. Elimize ne geçerse. Bir yılda damlaya damlaya göl olur misali. Baya da birikiyor. Böyle birşey yapabilirsiniz. Genel olarak tavsiyem tabi.
1 tane küçük kesebiliriz ödemeleri yapınca mesele kesip kesmemek değil. Bu kadar kargaşadan sonra Allah kabul eder mi bilmiyorum artık ama. Benimde bildiğim Bu yönde şuan eşimle de annesiylede bu konu yüzünden birbirimize darıldık. Benim bu yaşıma kadar öğrendiğim. Eş çalışmıyorsa evde kurban kesilir. Kese birdir çünkü çocuklara da eşe de kesme diye bişey yok. Ailede kesilir parayıda zaten evin reisi babası verirdi. Para verenin oluyorsa o kurban evet o zaman parayı kazanan verir. Otomatik olarak o kesmiş olur a ma ben hiç bizde kimsede bu karım için bu çocuğum için bu annem için diye kurban kesen kimse görmedi de duymadımda Bilmiyorum da. Evet durumu iyi olup 2 hisse 3 hisse kesenlerde 2 hisse kestik 3 hisse kestik diyordu ama eşime anneme kendime çocuğuma kestim diye bişey duymadım da bana öğretilmedi de. Ben de bizde öyle değil dedim diye küstü benimle annesi kırıcı konuşuyorsun dedi kırıcı olucak bişey demedim. Eşimde sen başka bişey demişsindir ondan öyle demez dedi onlarda tartıştım.

Kadın kesmez nerden çıktı? Genelde kadınların ziynet eşyası olduğu için kurban kesmek kadınlara düşüyor eğer kocalarının durumu kurban kesmek için gerekli şartları taşımıyorsa. Ama ikisine de vaciptir kesmek o zaman ikisi de ayrı ayrı keserler.

Yani aslında en başta şunu sormak lazım laon6688 laon6688 ihtiyacınız dışında birikim olarak ( ev, araba sahibi olmanız önemli degil) bir kenarda 81 gram altın yahut ederi kadar paranız var mı? Yoksa zaten kesmeniz gerekmiyor.
Kazancı olmayana zaten kesmesi vacip değil.
Önceki sayfalarda karışık gibi oldu. Şöyle netlestireyim.

Kurban bir tane kesecekseniz kazanan kimse onun için kesilir. Diyelim eşinizin birikimi yok ama sizin 81 gram altininiz var o zaman sizin adınıza kesilir. Para meselesini ortak da halledebilirsiniz ancak tek kurban hissesi çok kisi adına niyet edilerek kesilemez. Anlatabildim inşallah.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X