kurban etini nasıl değerlendirip hangi çeşitlerde saklıyorsunuz.

snowdrop

sağlık,huzur ,mutluluk...
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2008
952
10
318
38
İstanbul
mağlum kurban bayramı geldi,etlerinizi nasıl saklıyorsunuz,kuşbaşı,kıyma,kemikli kemiksiz,kimileri dönerlik ve bifteklik olarak saklıyormuş nasıl yapıyorsunuz,neler yapıyorsunuz burada paylaşalım..

valla kurban eti genel olarak fakirlere dağıtmak içindir evde istiflemek için değildir önce bunu söyleyeyim genel olarak sadece sizin için söylemiyorum ama tabiki kendimizede ayırıyoruz biz kasaba götürüp yaptırıyoruz onlar daha iyi yapıyor sizin ne istediğinizi söylemeniz yeterli

genelde kıyma ve kuşbaşı şeklinde saklıyorum ben...
birazda kemikli olarak saklıyorum....nohutlu yahni yapmak için...hemde kemikli eti haşlayıp suyu ile pilav ve çorba yapıyorum,..özellikle oğlum için....

Merhaba
-Ben etlerin bir kısmını kıyma çektirip tek kullanımlık poşetlere koyarak buzluğa atıyorum.Kıymanın bir kısmı yağlı bir kısmını sade et olarak çektiriyorum.
-Etin bir kısmını tek kullanımlık doğramadan tüm tüm koyuyorum daha sonra yapacağım yemeğin türüne göre doğruyorum.
-Kemikleride küçük parçalara ayırıp poşetliyorum bazı yemek ve çorbalarda kullanıyorum..
Kolay gelsin

evet haklısın çok gödüm 2 kişiye veripte kalanını diğer kurbana kadar yiyenleri fakat önce bizim evde fakirlere dağıtılır sonra misafire ayrılır dolabın alt kısmına,kalanıda poşetlenipo hopp buzluga,önerin için teşekkürler.

mağlum kurban bayramı geldi,etlerinizi nasıl saklıyorsunuz,kuşbaşı,kıyma,kemikli kemiksiz,kimileri dönerlik ve bifteklik olarak saklıyormuş nasıl yapıyorsunuz,neler yapıyorsunuz burada paylaşalım..

öncelikle dagıtacagım kısmı ayırırım
sonra biraz kıyma çektiririm
kavurmalık dograrım
kemikli kısmı poşetlerim
bifteklik ızgaralık dönerlik vs ayrı ayrı keser
buzdolabı poşetine yiyecegimiz kadar koyar kaldırırım

Bende aynen senin gibi saklıyorum canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…