Biz Lösev'e ya da Mehmetçik Vakfına bağışlıcaz
Ben de Lösev düşündüm ama dedim ya ya gerçekten ihtiyaç sahibine gitmiyorsa ? Gerçekten kurban kesilmiyorsa? Bunlar kafamı karıştırıyor..
canım ben Ankaradayken faal lösev gönüllüsüydüm şimdi batmana geldim haliyle askıya aldım ama ihtiyaç sahiplerine gidiyo parça parça ailelere dağıtılıyo
ben kesilmesinin daha uygun olduğunu düşünüyorum öyle yapacağız sanırsam dağıtma işini de hayır kurumuna bırakacağız çünkü burada çevremizde dağıtabileceğimiz yerler yok hayır kurumu dğıtsın diye düşündük
Hanefi mezhebinde 96 gram atın ve o altını alacak para var ise kurban vacip aynı zaman da zekat farz.
96 gram altın ortalama 8000 TL kadar.
Eğer vacip ise vekaletle kurban bağışı kabul eden güvenilir bir kuruma bağışlayabilirsiniz.
Vacip değilse sadaka bağışında bulunabilirsiniz.
Lösev eğer kurban bağışı için yatırılan parayı ilaç için kullanıyorsa yanlış yapıyor.
Böyle yaptıklarını sanmıyorum. Ama kurumu araştırmak lazım.
Hanefi mezhebinde 96 gram atın ve o altını alacak para var ise kurban vacip aynı zaman da zekat farz.
96 gram altın ortalama 8000 TL kadar.
Eğer vacip ise vekaletle kurban bağışı kabul eden güvenilir bir kuruma bağışlayabilirsiniz.
Vacip değilse sadaka bağışında bulunabilirsiniz.
Lösev eğer kurban bağışı için yatırılan parayı ilaç için kullanıyorsa yanlış yapıyor.
Böyle yaptıklarını sanmıyorum. Ama kurumu araştırmak lazım.
bağışı kurban bağışı olarak yaparsanız zaten belli sayıda hayvan alınıp kesiliyo para bağışları ilaçlarda kullanılır bu da gayet sevaptır bence, fakir ailenin çocukları çoğu, etten ziyade ilaca ihtiyaçları var
Şimdi Lösev'şn sitesinden okudum. Ailelere kupon veriyorlar 12 ay boyunca bir et firmasından gidip et alabiliyorlarmış Yani kurban kesilmiyormuş benim anladığım kadarı ile bana da pek doğru gelmedi.
Türk diyanet vakfının da videosunu izledim ne kdar doğru bilemem tabi tpluca kurban kesiliyor şu kişiye vekaleten filan diyor, poşet poşet ailelere veriyorlardı. Bu gerçekten böyleyse daha mantıklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?