- 7 Aralık 2018
- 128
- 225
- 53
- 36
- Konu Sahibi Manolyatek
-
Simdi kizlar kurban keseceksiniz kurbaniniz birakip memlekete gidiyorsunuz ...
Konu bu kizlar kayinvalidemle ayri sehirlerde otuyoruz her zaman kurbani beraber kestikleri akrabasi var .2 kurbandir kurbani o akrabasina birakip koyr gidiyor .. 2 kurbandir o akrabasida kurbani kesiyor parcaliyor kiymasi ayri kusbasi ayri paketliyor yetmezmis gibi bide gelip dolabina yerlestiriyor .. Kurban isinin ne kadar zahmetli oldugunu bilirsiniz .. bu akrabasi bu sene cok yoruluyorum yapamam dedi ... tek basima cok zor oluyor kurban ayri yerde kesiliyor eve tasi parcala helak oluyorum dedi .. kadin %100 hakli ben kendi kurbanimi annelere ortak girdigim icin onlarla ayni sehirdeyiz anneme birakiyorum o dagitiyot paketliyor sagolsun bana hazir veriyor Allah razi olsun .. Bu kurban esimin babasinin mezari koyde oldugu icin koye niyetlendik .. kayin validem beni ariyor kurbani siz halledermisiniz diye .. eee simdi zaten surda 5 gun tatilimiz var bayramin birinci gunu ben baska sehire gidip kurbani halletsem (ki asla anlamam o islerden et dograsam et tutar beni halsizlesirim ) tatil bitti .. kucuk oglu var ona kiyamiyor oda gelicek diye koye beni taaa 500 km yol yaptircak hemde tatili zehir edecek ... kendi gelemiyor dusup ayagini incitmis ... vallahi 2 arada bi derede kaldim napicam ben yaa ... bir akil verin bana
Aa olur mu hiç bunun için derin dondurucu alanlar var. Kişi başı şu kadar et düşer hesabı yapıp o hayvan bize az bize küçük hesabı yapanlar var.Kurban zaten Dolaba yatırım için kesilmiyor ki cogunu dagıtsın, kalan 5 10 kg eti de kendi işleyebilir cok zor değil. Bizim ailede ben yapıyorum mesela.
Ayıp geliyor bunlar bana ama herkesin takdiri artık.Aa olur mu hiç bunun için derin dondurucu alanlar var. Kişi başı şu kadar et düşer hesabı yapıp o hayvan bize az bize küçük hesabı yapanlar var.
Hayir kadin Allah rizasi icin yapiyor .. ben olsam hayatta kimsenin kurbanina dokunmazdimBeni et tutuyor, kendiminkini bile annem yapıyor deyin. Kurban işlerini kitlediği akrabasına para veriyor muydu emeği için?
Eşimin tarafı böyle ve çok kızıyorum kilo hesabı yapmalarına. Atıyorum 2000 liraya danaya girip bir sene yiyorlar. Ben de diyorum ki durumları yoksa 1000 liraya koyun kessinler dağıtsınlar kalan 1000 liraya sene boyu et alıp yerler. Kurbanın ne mantığı kalıyor. Neyse böyle her bayram geriliyorumAyıp geliyor bunlar bana ama herkesin takdiri artık.
Konu benim o sehire gidip kurbani beklemem zaten beni et tutuyor ben yapamam mecbur kasapyapacak madem kurbanin basinda durmucaksin niye giriyosun olmadin yerde kurbana ben buna kiziyorumKasaba verin
Simdi herseyin kolayligi var niye kendinizi yorasiniz
150 lira maliyet cikardilar
Hadi 200 olsun
Bizim tarafta boyle kac kilo et gelir bu dana ne kadar et doker derin donrucu almalar bizdede meshur bende cok kiziyorum anneme yemin verdirdimEşimin tarafı böyle ve çok kızıyorum kilo hesabı yapmalarına. Atıyorum 2000 liraya danaya girip bir sene yiyorlar. Ben de diyorum ki durumları yoksa 1000 liraya koyun kessinler dağıtsınlar kalan 1000 liraya sene boyu et alıp yerler. Kurbanın ne mantığı kalıyor. Neyse böyle her bayram geriliyorum
korkarim ki kaynananizikine dokucaksiniz, yapamam diyemediginiz icin.Hayir kadin Allah rizasi icin yapiyor .. ben olsam hayatta kimsenin kurbanina dokunmazdim
Kasaba versin milleti ne ugrastırıyorSimdi kizlar kurban keseceksiniz kurbaniniz birakip memlekete gidiyorsunuz ...
Konu bu kizlar kayinvalidemle ayri sehirlerde otuyoruz her zaman kurbani beraber kestikleri akrabasi var .2 kurbandir kurbani o akrabasina birakip koyr gidiyor .. 2 kurbandir o akrabasida kurbani kesiyor parcaliyor kiymasi ayri kusbasi ayri paketliyor yetmezmis gibi bide gelip dolabina yerlestiriyor .. Kurban isinin ne kadar zahmetli oldugunu bilirsiniz .. bu akrabasi bu sene cok yoruluyorum yapamam dedi ... tek basima cok zor oluyor kurban ayri yerde kesiliyor eve tasi parcala helak oluyorum dedi .. kadin %100 hakli ben kendi kurbanimi annelere ortak girdigim icin onlarla ayni sehirdeyiz anneme birakiyorum o dagitiyot paketliyor sagolsun bana hazir veriyor Allah razi olsun .. Bu kurban esimin babasinin mezari koyde oldugu icin koye niyetlendik .. kayin validem beni ariyor kurbani siz halledermisiniz diye .. eee simdi zaten surda 5 gun tatilimiz var bayramin birinci gunu ben baska sehire gidip kurbani halletsem (ki asla anlamam o islerden et dograsam et tutar beni halsizlesirim ) tatil bitti .. kucuk oglu var ona kiyamiyor oda gelicek diye koye beni taaa 500 km yol yaptircak hemde tatili zehir edecek ... kendi gelemiyor dusup ayagini incitmis ... vallahi 2 arada bi derede kaldim napicam ben yaa ... bir akil verin bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?