tepsinizin boyutuna göre sebze adetlerini arttırabilirsiniz ben küçük bi fırın kabında yaptım
soğanları küçük küçük doğrayıp az sağda pembeleşinceye dek kavurup üzerine salçayı ilave edip karıştırın biraz su ilave edip salçanın erimesini sağlayın.. (soğanın fazla olmasında hiç sakınca yok isterseniz 4soğanda kullanabilirsiniz)bi fiske şeker,tuz ve istediğiniz baharatları atıp altını kapatın. (isterseniz salçaya ilave olarakta domates rendeside kullanabilirsiniz.)
patatas ve patlıcanları halka halka kesip hafifçe kızartın önce patatesleri tepsiye dizin sonra hepsinin ortasına kürdan saplayın(kürdanları çeşmenin altında tutarsanız biraz ıslansınlarki fırında yanmasınlar) sonra soğanlı karışımı üzerine dökün. kürdanlara patlıcanları takın. üzerlerine domates dilimlerini ve biberleri takın(domates ve biber çiğden) üzerine biraz sıcak su gezdirip tepsiyi alimünyum folya ile örtüp fırına verin. pişmesine yakın üzerindeki folyoyu alınki domates ve biberler kızarsın..
afiyet olsun
3 patates
3 patlıcan
biber
domates
3soğan
1 kaşık salça
isterseniz bu yemeğe köftede ilave edebilirsiniz.. veya soğanlı harcı kıymalı yapabilirsiniz..
eşim veyeterjan olduğundan ben sadece sebzelerle yapıyorum..