Kurdeşen (ürtiker) döken varmi :(

Perizekaaaali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
319
25
38
Adana
Kizlar yeni doğum yaptm 12 gun oldu Kurdeşen olmuşum heryerim kipkirmizi kabarciklarla dolu emziriyorum diyr sadece losyon verdi doktor kasinmaktam ölecem bebeğe bulasmaz dedi ama icim rahat değil ya oda olursa allah korusun gosgume bile attı :( kurdesen doken varmi kac gunde geciyor kızlar bilen varmi

Kizlar yeni doğum yaptm 12 gun oldu Kurdeşen olmuşum heryerim kipkirmizi kabarciklarla dolu emziriyorum diyr sadece losyon verdi doktor kasinmaktam ölecem bebeğe bulasmaz dedi ama icim rahat değil ya oda olursa allah korusun gosgume bile attı :( kurdesen doken varmi kac gunde geciyor kızlar bilen varmi

Canım bulaşıcı bi hastalık değil ki bu bebeğe geçsin. Vücudunda virüs bakteri mikrop her neyse hiçbiri yok. Sadece bağışıklık sistemin düştü, sinirlerin zayıfladı, hayatın değişti ve vücudun buna tepki gösterdi. Yediklerine dikkat et şimdi. Alerjiyi azdıracak gıdalardan uzak dur, domates limon sirke baharat acı gibi. Losyonunu sür devamlı. Kendine dikkat et. Canını sıkma hiçbi şeye. Arada bebeği birilerine bırakıp dışarı çık eşinle beraber gezin hava alın. Hatta kuaföre falan git. Tamamen psikolojik bişey. Bağışıklık sistemin zayıf olduğu anlarda gelir vurur böyle :)

Ben gecirdim malesef.Gecenin bi yarisi acile gidip igne vurulmustum.1-2 saat icinde de kösülmüştü.Boynumda bacaklarima kadar tum vucudum kabarmisti.Cok korkmustum.Muhtemelen alerjikti benimkide.Ama emziriyosun diye igne yapmadi doktor.Soguga yakin Ilik dus al devamli.Allah kolaylik versin bu sicakta cok zordur.Ben kisin gecirmistim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

annem yıllardır bu hastalıktan muzdarip birçok hastaneye gitti fakat kesin bir çözüm bulamadı yaklaşık 6-7 yıldır düzenli olarak günde 4-5 tane soda içiyor çok şükür çıkmıyor artık fakat sodayı birgün aksattıgında yine kızarıyor vucudu

Ben de gecirdim yakın zamanda, alerji ignesi oldum hap kullandım sabah aksam kremlerim vardı onları kullandım öyle gecti, ama siz emzirdiginiz icin sadece krem kullanabilirsiniz sanırım, stresten uzak durmaya calısın en büyük etken stres bence, alerjiyi tetikleyebilecek kabuklu kuru yemişler, baharatlı gıdalar, koruyucu ve gıda boyası iceren yiyecekler, asitli gazlı içecekler, domates, sakatat vs bu tarz yiyeceklerden uzak durun bir süre. La roche posay termal su kullanmıstım ben kaşıntıyı alıyordu kızarıklıgı da hafifletiyordu, ilac değil sonucta kullanilabilir ama yine de doktorunuza sorun..pamuklu kıyafetler giyin ve terlememeye çalışın terleyince daha da azıtıyor bu illet. Allah acil sifa versin cok zor bir hastalık bu.

Bende dogum yaptiktan 1 hafta sonra oldum.butun vucudun kasiniyodu agliyodum resmen soguga yakin dus aliyodum surekli losyon kullaniyodum 1 haftayi bulmustu gecmesi alerjiyi tetikleyecek yiyeceklerden uzak dur canm gecmis olsun

Urtiker bulaşıcı değil virutik bir durum.
En iyi gelen şey ağır döküntü varsa antihistaminik iğne, orta siddetliyse hap hafifse jel.
Ben bıktım bundan ne zaman strese girsem aynı bölgeden başlayarak kasiniyorum hemen müdahale etmezsem yayılıyor.
Emzirmeniz işi zorlaştırıyor ama stilex jel iyi gelir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Teşekkürler arkadaslar baya stresli gunler yasadim yasiyorm ondan galiba ben daha önce gecirdim ama igne kullanmistim gecmisti smdi kalmosan diye losyon verdi ama cokta fayda etmiyor cok kasiniyorum yediklerime dikkat ediyorm inşallah geçer ya cok kötü bisey :(

ben döktüm...
bir sabah kalktım gibi yüzüm gözüm balon giibi
aynada suratımı tanıyamadım
vücudumun heryerinde 1 tl büyüklüğünde kırmızı benekler vardı
doktora gittim hamilemisin dedi o kadar şişmişimki....
hamile de değildim
heryerim deli gibi kaşınıyordu etlerimi kopartasım geliyordu
velhasıl doktor bana ilaç verdi
üstüne o gün üstüste iki iğne birden vuruldum bir de akşamına vuruldum
o iğnelerle biraz insana benzer hale döndüm :):):)
kaşıntı ise 2-3 güne ancak geçti
çok geçmiş olsun

oofff kaşındırır ooo ..:30:
köye gidince olurduk ..:37:
alerji gibi kızarırdık ..
:52:

Back
X