• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kürt diye babam istemiyor

Onnf

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
659
206
23
33
Merhaba kzlar benim konum şu olacak. Benim uzun süreli bir ilişkim var. Ve sevgilim kürt ben türküm babam cok Hır gür çıkarttı yok olmaz kürtlere ısınamıyorum .onların iyilikleri kötülükleri belli olmaz sana bişey olursa arkanda duramam gibi şeyler söyledi cok kırıldım rencide oldum. Sevgilim okumuş efendi birisi ama babamın tek derdi kürt olması eve tanışmaya geldiler zar zor ikna ettik. Babam anneme demişki siz çok salaksınız adamlar ellerini yıkamadılar demiş takıldığı şeylere bak. Korkudan sevgilim konuşamadı bile ailesi içlerine kapandı. Belkide yine korkudan lavaboya bile gidemediler oturdukları yerden kıpırdamadılar bile. Ben napıcam nasıl baş ederim babamla. Sizin önünüzde kürt türk evliliği yapan babası karşı çıkıp evlenen mutlu olan insanlar varmı

Saçma bir ayrım.Bu arada hazır ol cümbüş birazdan başlıcak.:KK48:
Neden saçma olsunki anne babası öyle görmüş yetişmiş gelenek görenekler farklı kızı için endişe etmesi gayette normal:KK66: babasının bu ön yargılarını değiştirmekte konu sahibi ve damada kalmış zamanla ve güzellikte yoluna girecektir..

kurtler oyleler kurtler boyleler de biz turkler cok mu iyiz sanki ? birde ne geregi var turk kurt ayriminin. ikinizde turkiye cumhuriyeti vatandasisiniz .

Aşağılıyor resmen o kadar kırıldım ki sonuçta gelecek düşündüğüm bir insan. Bencede öyle tabi ben dedim sen kötülerine denk geldin diye herkes öyle mi olmak zorunda müslüman insan ırkçılık yapmaz dedim ama nafile. Gerçi cocugun ailesinde çocukta ksur bulamadı. Ellerini yıkamamlarını bahane etti

Neden saçma olsunki anne babası öyle görmüş yetişmiş gelenek görenekler farklı kızı için endişe etmesi gayette normal:KK66: babasının bu ön yargılarını değiştirmekte konu sahibi ve damada kalmış zamanla ve güzellikte yoluna girecektir..

Kürt / Türk.... bilmem ne ayrımları oldukça saçma evet. Böyle bir ayrım olamaz.

Saçma bir ayrım.Bu arada hazır ol cümbüş birazdan başlıcak.:KK48:

Evet kesinlikle öyle gerçekten müslüman olan bir insan ayrım yapmaz. El yıkamamanın tutarsıx olmanın kürtlükle ilgili oldugunu değil mayanın bozuk olmasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum

Kendin bile başlıkta ayrımcılık yapıyorsun bana kalırsa.. etnik kökeni nedeniyle istemiyor filan diyebilirdin burada kürt arkadaşlarımız bozulabilir.. babana gelirsek açıkçası benim ailemde ırka değil memlekete göre bile damat kriterleri var :D oralı olmasın buralı olmasın.. türkiyede iki üç il var evlenecek erkek seçebileceğim :p şaka bi yana da çok acaip önyargılar gerçekten, yıkmak zor.. kolay gelsin..

Evet kesinlikle öyle gerçekten müslüman olan bir insan ayrım yapmaz. El yıkamamanın tutarsıx olmanın kürtlükle ilgili oldugunu değil mayanın bozuk olmasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum

Babanız gelen misafirler için...Huylarını beğenmedim diyebilir, görüşlerimiz farklı diyebilir, beğenmedim istemiyorum diyebilir, ne biliyim daha bir çok sebep bulabilir.Fakat otomatikman ön yargısıyla Kürt böyle, kürt şöyle diyemez.Benimde var çevremde ve arkadaşlarımda doğu bölgesinde yetişmiş tanıdıklarım.Hiçte öyle babanızın anlattığı gibi değil.İyiside var kötüsüde var.Bizde İzmirliyiz aynı şekilde burdada öyle iyi insanlarda var, kötülerde.Tamamen karakter meselesi.

Cevremde kurt turk evliligi olan bicok kisi var ve bosanan yada aileleri kanli bicakli olan kimse yok:) onemli olan irk degil insan olmasidir karsidakilerin. Musluman biri irkcilik yapmamali.babaniz cok haksiz.

Tehlikeli sular, bu konu kapanir. Tabiki mutlu olan vardir. Babaniz onay verene kadar sabredin bence, zamanla yumusar, bakarsiniz en sevdigi damadi olur. :))

Kendin bile başlıkta ayrımcılık yapıyorsun bana kalırsa.. etnik kökeni nedeniyle istemiyor filan diyebilirdin burada kürt arkadaşlarımız bozulabilir.. babana gelirsek açıkçası benim ailemde ırka değil memlekete göre bile damat kriterleri var :KK70: oralı olmasın buralı olmasın.. türkiyede iki üç il var evlenecek erkek seçebileceğim :p şaka bi yana da çok acaip önyargılar gerçekten, yıkmak zor.. kolay gelsin..
Baslikta ne ayrimcilik var ki? Kurt demek niye kufur gibi algilaniyor ben anlamiyorum. Amerikali, Rus, Laz diye babam istemiyor olsa bu baslik boyle algilanmiyorken kurt diyince kurt nasil dersine donuyor mesele. Ya hu kiz ayrimcilik yapsa kurt biriyle evleneyim diye babasini karsisina alir mi?

Annem Türk babam Kürt. Ben de bi Zaza ile evlendim. Herkes mutlu. Ayrım olmadığı sürece...yıl 2017 ve hala bunlar sorun yapılıyor. Böyle olduğu sürece ülkece bir adım ilerleyemeyiz. Ne zaman birbirimizi insan olduğumuz için sevmeye başlayacağız acaba? Valla bu devirde kimse ailesinden gördüğü gibi de yaşanıyor. Kimse demesin ailesi böyle yetişmiş normaldir. Kimse kendinden önceki kuşağın aynısı değil. İşine gelmeyince biz ailemizden böyle gördük bizde böyle olmaz derler ama neyse... hakkınızda hayırlısı olsun. Laz bir arkadaşımın babası da " benim evime asla bi Kürt giremez" dedi. Kızı istemeye Kürt bi aile geldi ve adam apartman girişinde karşıladı misafirlerini. Büyük konuşmamak lazım ;)

Kendin bile başlıkta ayrımcılık yapıyorsun bana kalırsa.. etnik kökeni nedeniyle istemiyor filan diyebilirdin burada kürt arkadaşlarımız bozulabilir.. babana gelirsek açıkçası benim ailemde ırka değil memlekete göre bile damat kriterleri var :KK70: oralı olmasın buralı olmasın.. türkiyede iki üç il var evlenecek erkek seçebileceğim :p şaka bi yana da çok acaip önyargılar gerçekten, yıkmak zor.. kolay gelsin..
cok dogru yazmissin

Illaki var. Ama baban şimdiden tavrını koyduysa ilerisi olmaz bence. Olsada onlarda size geldikleri ilk günü unutmazlar. Arada olan sana olur. İyi düşün.

Nekadar ayip.baban bi bes parmagina baksin eger bes parmagida ayniysa vermesin seni kurtlere.bnde kurdum o dedigin aile belki akrabam belki yedi yabancidir ama bn bile cok kirildim bu lafa.

Keske ırk belirtmeseymissin. Millet olarak farkli diyebilirdin. Burdan bakinca tartisma icin acilan bir konu gibi gorunuyor. Konun kapanir bence.

Annem Türk babam Kürt. Ben de bi Zaza ile evlendim. Herkes mutlu. Ayrım olmadığı sürece...yıl 2017 ve hala bunlar sorun yapılıyor. Böyle olduğu sürece ülkece bir adım ilerleyemeyiz. Ne zaman birbirimizi insan olduğumuz için sevmeye başlayacağız acaba? Valla bu devirde kimse ailesinden gördüğü gibi de yaşanıyor. Kimse demesin ailesi böyle yetişmiş normaldir. Kimse kendinden önceki kuşağın aynısı değil. İşine gelmeyince biz ailemizden böyle gördük bizde böyle olmaz derler ama neyse... hakkınızda hayırlısı olsun. Laz bir arkadaşımın babası da " benim evime asla bi Kürt giremez" dedi. Kızı istemeye Kürt bi aile geldi ve adam apartman girişinde karşıladı misafirlerini. Büyük konuşmamak lazım :KK66:
Bi örneģi de benim annem. Zamaninda buyuk konustu kürt e vermem vs diye. Ablamin esi kürt:KK48:

Benim babamda zamanında eşimi kütükler doğuda olduğu için istemedi. Eşim ben Kürt değilim demesine rağmen üstelik. Ha bir de eşimin ailesi ve babamın ailesi de İran göçmeni, muhtemelen aynı bölgeden. Bizse inatla bekledik, sonradan babam tamam dedi evlendik. Çok şükür iyi ki de evlenmişiz. Eşim çok iyi bir insan, babamsa değil ne yazık ki. Irkçı düşünceleri oldukça da iyi bir insan olması mümkün değil ne yazık ki.

Back
X