• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kürt diye babam istemiyor

Kurt turk alevi sunni asil mesele insan olmakta bazi pisliklerin insanlara viraktigi yanlis dusunceler sonucu boyle seyler oluyor :( kurt turk farketmez aileyi arastirmanizi oneririm

Benim eşimden önce görüştüğüm ve sözlendiğim şahsın annesi doğuluydu ama babası Türktü. Çok sevdiğim için ailem kabul etti. Neyse birgün bunlar teyzeleriyle filan bizi ziyarete geldiler ve kadınlar benim evimde kendi aralarında Kürtçe muhabbet ediyolardı. Çok rahatsız olmuştum saygısızlık olarak algıladım. Herkesin anlayabileceği dilde konuşmalarını beklerdim. Evlenseydim bu saygısızlığa tahammül edemeyecektim. Kötü bi ailemiydi hayır. Ama iyiki olmamış. Yerinde olsam ailemi dinlerim.

Merhaba kzlar benim konum şu olacak. Benim uzun süreli bir ilişkim var. Ve sevgilim kürt ben türküm babam cok Hır gür çıkarttı yok olmaz kürtlere ısınamıyorum .onların iyilikleri kötülükleri belli olmaz sana bişey olursa arkanda duramam gibi şeyler söyledi cok kırıldım rencide oldum. Sevgilim okumuş efendi birisi ama babamın tek derdi kürt olması eve tanışmaya geldiler zar zor ikna ettik. Babam anneme demişki siz çok salaksınız adamlar ellerini yıkamadılar demiş takıldığı şeylere bak. Korkudan sevgilim konuşamadı bile ailesi içlerine kapandı. Belkide yine korkudan lavaboya bile gidemediler oturdukları yerden kıpırdamadılar bile. Ben napıcam nasıl baş ederim babamla. Sizin önünüzde kürt türk evliliği yapan babası karşı çıkıp evlenen mutlu olan insanlar varmı
Şimdi şöyle, eğer sevgilinizin ailesi memlekette yaşıyorsa siz de evlenince orada yaşayacaksınız o zaman çok zor olur. Çünkü kültürel farklılık, dil vs bir sürü sorun olur.

Ama zaten şu an yaşadığınız şehirde yaşamaya devam edeceksiniz ya da tamamen karşı tarafla iç içe olmayacak şekilde yaşayacaksaniz sorun olmaz.

Babanız ırkçılık yapıyor ön yargısı var bence biraz zamanla sevgilinizi de tanımasıyla on yargısı kırılır. Bir de zaten eve gelmişler tanışma olmuş bence babanız biraz naz yapıyor. Bazi babalara kiz vermek çok zor geliyor saçma sapan şeyleri bahane ediyorlar. Biraz zaman gerekiyor.

Bizzat bu benim :KK48: biz de böyleyiz canım ben Türk’üm eşim Kürt ama bu cümleyi yazarken ben bile kırılıyorum.. ne demek Kürt Türk bilmem ne . Bizim temel sorunumuz burdan kaynaklanıyor zaten ,olaya insan cihetiyle bakabilseydik keşke Osmanlı gibi aynı yerde 600 küsür yıl değil sonsuz yaşayabilirdik belki ama neyse .. sana gelince canım eğer gerçekten güveniyorsan sevdiğine onunla ben sonsuz bir hayatı götüreebilirim diyorsan babanın karşısında kararlı ve dik durmalısın . Zira benim babam da böyleydi ve ben bu düşüncedeyim ve çok şükür iyi ki böyleyim , çünkü çok güzel giden bir evliliğim ve tatlı mı tatlı bir kızım var Hamd olsun:nazar: Demem o ki herşey sizde başlar sizde biter önce kendinizden ve sevgilinizden emin olun lütfen , sonra buralarda evlilikle ilgili kötü bir konu daha okumayalım ...

Babanı dinle ama erkek arkadaşın kürt diye değil tabi ki. Yani ırk değil sorun, sorun erkek arkadaşın ve ailesi. Eski konularını aç bir daha oku. Sen biz anlaştık desen bile bir ailenin yıllardır yaşadığı gelenek göreneği tek başına değiştiremezsin. Evlendikten sonra birlikte yaşama konusu tekrar gündeme gelecek. Gelmese bile ailesi gelip sürekli sizde kalabilir. Evde annenin sözü geçiyor, senle zıtlaşsa erkek arkadaşın onu ezip geçebilecek mi? Burada bir sürü konı açılıyor bu sorunlar nedeniyle. Neden inat ediyorsun. Şimdi şartlardan dolayı bazı şeyler düzelmiş gibi görünebilir ama ileride sorun çıkması muhtemel şeyler bunlar. Aile sorunu yüzünden zaten erkek arkadaşın dengesizlikler yapmıştı zamanında. Evlendikten sonra çoğu erkek aileye daha düşkün oluyor. Çözemeyebilirsin bu sorunları. Bitliste ailesiyle beraber yaşamak zorunda kalabilirsin. Yapma güzelim yapma. Emin olmadan annesi ile bu konuları netleştirmeden, annesi ile karşılıklı uzun uzadıya diyalog kurmadan evlenme.

Merhaba kzlar benim konum şu olacak. Benim uzun süreli bir ilişkim var. Ve sevgilim kürt ben türküm babam cok Hır gür çıkarttı yok olmaz kürtlere ısınamıyorum .onların iyilikleri kötülükleri belli olmaz sana bişey olursa arkanda duramam gibi şeyler söyledi cok kırıldım rencide oldum. Sevgilim okumuş efendi birisi ama babamın tek derdi kürt olması eve tanışmaya geldiler zar zor ikna ettik. Babam anneme demişki siz çok salaksınız adamlar ellerini yıkamadılar demiş takıldığı şeylere bak. Korkudan sevgilim konuşamadı bile ailesi içlerine kapandı. Belkide yine korkudan lavaboya bile gidemediler oturdukları yerden kıpırdamadılar bile. Ben napıcam nasıl baş ederim babamla. Sizin önünüzde kürt türk evliliği yapan babası karşı çıkıp evlenen mutlu olan insanlar varmı
Babanızın bu konulardaki yaklaşımını az çok biliyor olmanız lazım. Keşke ilişkiye başlamadan düşünseydiniz bunları.

He ya, biz Kurtler el yikama falan bilmeyiz, oyle pisiz. Vizyona bak!

Etnik ve dini kimlikler uzerinden ayrim yapan insandan daha cahili ve yobazi yok.

Mune Mune , konu rencide edici oldugu icin konunun kapanmasini istiyorum.

Ayrım için veya Kürt Türk çerkez veya laz için demiyorum. benim diyeceğim farklı kültürlerden insanların evlilikleri iki tarafın sabır ve ozverisi ile ilerledigidir. Eğer sevgilinizde gerekli sabır özveri ve saygıyı göremiyorsaniz üzülen siz olursunuz babanız da ben demiştim der. Yani kültür farkı zordur Herşey sevgililikteki gibi olmuyor evlenince bütün oluyorsunuz her anlamda. Şimdi gözünüze batmayan farklılıklar evlenince ben burdayım diyor. ona göre düşünün ve sağlam karar verin derim.

Kurt turk anlamam o konuya girmem anan baban veya biri dahi istemiyorsa (bu sacma bir sebepten kasi gozu degilde endise korku kaygisiysa)dinle derim Burasi dinlemeyip zorlayip veya karsina alarak evlenip eziyetin binbir turlusune maruz kaldigi halde geri donemeyen kadin dolu
Adam size acikca demiski yrn dovme sovme olsa birsey olsa seni alamam arkanda duramam demekki bir gozlemi yasanmisligi tecrubesi var ask ask diye gozunuzu kor etmeyin o ana baba hissiyatlarini yabana atmayin
Dipnot:Konu yakinda kapanir

Valla şuan bana kim ne derse desin baban haklı bence . Tayin sebebim ile Kürt’lerin aşırı olduğu bir şehirde yaşıyoruz . Olmuyor olmuyor farklı toplumlarız belli işte. Evlilikte denklik inanılmaz önemli. Evlenmeden önce aman ne olacak olur vs derdim ama öyle değilmiş sonra anladım. Eğer eşim ve ailesi ile bu kadar denk olmasak olmazdı. Ayrıca zorlada güzellik olmuyor bunuda en yakın arkadaşımdan gördüm. Babası istemiyor ve olmuyor

Ayrım olamaz, çok kötü birşey... evet haklısınız. Ama burada korkunç bir konudan sapma potansiyeli var. Dur birşey yakaladık diye alıp yürüyorlar. Baba yapmış işte ayrımı, siz burada ne yazarsanız yazın ayrım yapılmış, kızcağıza akıl versenize.

Bak tatlım, çook üzülerek söylüyorum ki, baban bir yerden sonra kanul etse, eşinin ailesine yaptığı terbiyesizliği o insanlar kabul edemeyecekler. Burada okuyoruz insanlar ne eski defterler yüZünden kavga ediyor. Tek yapabileceğin kararlı olmak. Ben evleniyorum baba, çok muhattap olmak zorunda değilsin, ama lütfen duruma uygun davran ve bizleri utandıracak şeyler yapma diye alır karşına konuşursun. Aileleri hiiiç araya sokmadan evlenirsin, her iki tarafa da mesafeli bir ev kurarsın. Yapılamayacak bir şey değil, ama siz yapabilir misiniz? Öbür türlü gerçekten problemler yaşarsınız.

Bi Yengem Kayseri , biri Samsun , biri de Malatyali ..
Bi kötülüğü muz dokunmamistir bile, Allah var onların da bize.... keşke babanız ırkına göre muamele edeceğine , insanlığa baksaymis.

Baslikta ne ayrimcilik var ki? Kurt demek niye kufur gibi algilaniyor ben anlamiyorum. Amerikali, Rus, Laz diye babam istemiyor olsa bu baslik boyle algilanmiyorken kurt diyince kurt nasil dersine donuyor mesele. Ya hu kiz ayrimcilik yapsa kurt biriyle evleneyim diye babasini karsisina alir mi?

biz böyle değildik sonradan olduk..

konu sahibesi sen kv ile oturmayacağın konusunda anlaştınmı ki sevgilinle?

Son düzenleme:
Olaya ırkçılık gözüyle bakmıyorum ama şunu belirteyim yetisme tarzınız evlenmeyi düşündüğünüz kisinin yetisme tarziyla uyusmuyorsa ki kisaca buna geleneklerimiz goreneklerimiz farkli denir evlendikten sonra ciddi problemlere yol açabiliyor. Evlenmek demek sadece sadece kari koca olmaktan ibaret olmuyor ne yazik ki. Ailelerde bir nevi bag kuruyor hısım oluyorlar sonucta. Babanla inatlasarak degil tatli dille konusmaya calis. Tabi bu arada pat diye evlenmiceksiniz sonucta söz/ nişan evresinde ailelerde az bucuk olaya dahil olacağı icin nasil bir evlilik yaşayacağını önceden ön görebilirsin ona gore devam edersin yada etmeszin sevgilini bu donemde daha yakindan tanima sansin olur. Gerci simdi aşık oldugun icin bu soylediklerimi pek ciddiye almayabilirsin ama aileler evlilik konusunda onay vermedigi zaman %85 o evlilik sorunlu oluyor ( bunlari irkciliga dayanarak belirtmiyorum evli olanlar anlar benim ne demek istedigimi)

Senin sorunun Kürt, Türk, Fransız olmaları değil, senin sorunun erkek arkadaşının aşırı anneci, aileci ve baskıcı tipte biri olması. Çok farklısınız, ne yaşamış olursan ol, ne hissediyorsan hisset. Zararın neresinden dönsen kardır. Paspas olurum, yerlerde sürünürüm, tüm özveriyi ben gösteririm demem lazım anlaşabilmen için.
Yapamazsın, mutsuz olursun, boşanmak istersin boşanamazsın babanı dinle.

yav sanki kadınlar kulubunde okuduğumuz o odun kocaların alayı kürt da melek olanlar türk mü?

babanız saçmalıyor eğer direkt kafadan kürt diye eliyorsa. etrafına bi baksın yani.

ama sen iyice tanıdığından emin ol. burada bi üye vardı. eşinin ailesi bunun yanında kürtçe konuşuyodu, kadınlar bile kadınları ikinci sınıf sayıyodu, oturmasına vs karışıyolardı...

Irkları umursamam..nitekim her ırktan ve inançtan arkadaşlarımda oldu..babanızın demek istediği "onların yaşam tarzıyla, senin yetiştirilme tarzın aynı değil"..bunda haklı olabilir bu yüzden babanız tamamen haksız diyemem..

Onlar sadece aileci olmuyor..hergün çatkapı birbirine gitme ve hergün görüşme durumu var..bu herkesin kaldırabileceği birşey değil..mesela ben tel. edilmeden ne evime gelinsin isterim ne de hergün görüşerek içlidışlı olınsun isterim.

Bazen aşk gözümüzü kör ediyor ama anne baba gibi bizi iyi tanıyan ve insanları gözlemleyen birileri seçtiğimiz kişiyi istemiyorlarsa çoğu zaman haklı çıkabiliyorlar..babanızı karşınıza almayın derim..aile desteğine evlilikte çok ihtiyaç duyuluyor.

Bu ne ırkçılık!!!babanızın yaptığı çok yanlış.Bende esimde kürtüz aksine kürtler çok mert ve samimi insanlardır.böyle insanlar oldukça kardeş falan olamayız....

Back
X