KÜRTAJ,KANAMA

hayal001

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
22
2
36
32
Arkadaşlar merhaba ben yeni ve biraz tedirginim salı günü kürtaj oldum doktor başarılı geçtiğini söyledi uyandığımda az ağrım vardı bir saat içinde kayboldu ve sonra hiç ağrım oılmadı yalnızca iki gün lekelenme şeklinde kanamam oldu lekelenme bile denmez o kadar az ve iki gün sürdü bitti ama şimdi 5 gün geçmiş kürtajdan ağrım ve kanamam başladı yine lekelenme tarzında ama biraz daha fazla adet kadar da değil ama ortası bişey teleşlandım neden 5 gün sonra başlasın ki kanamam yardımcı olabilecek yaşayan eden var mı lütfen

Kürtaj sonrası kontrole çağırdı mı doktorunuz? Muhtemelen adet kanaması. 10 güne kadar da sürebilir normaldir. Ama yarın mutlaka bir doktorunuzla görüşüp teyit edin. Kanama normal ama Allah korusun parça falan kalmadığından emin olmalısınız. Çok geçmiş olsun

doktorum izine ayrıldı ama bir hafta sonra beta hcgne bir baktır dedi o kadar çok teşekkür ederim benim şüphe ettiğim ikinci gün biten lekelenme 5. gün neden başlasın birden ona korktum

bu kadar kısa sürede adet kanaması olamaz. Doktorum bana 40 güne kadar adet olabilirsin endişelenme demişti ama 5 günde de olmaz. Ben kürtaj olduktan sonra hiç kanamam olmadı. 10. Gün bi anda kanama başladı. İçeride kalan parçalarmış meğerse. Mutlaka bi kontrole gidin bence. Çok geçmiş olsun

doktorum izine ayrıldı ama bir hafta sonra beta hcgne bir baktır dedi o kadar çok teşekkür ederim benim şüphe ettiğim ikinci gün biten lekelenme 5. gün neden başlasın birden ona korktum
Rahminiz temizleniyor olabilir. Herhangi bir ilaç falan verdiyse onun etkisiyle kesilip yeniden başlamış olabilir. Siz yine de emin olmak için başka bir doktorda usg yaptırın. İşinizi şansa bırakmayın. Durum anormal değil. 2 defa kürtaj olmak zorunda kaldığım için az çok fikrimvar.

çok teşekkür ederim her birinize adet kanaması gibi değil zaten ara ara lekelenme şeklinde. bir günde bir pet dolmayacak şekilde hatta. yarın gideyim diyordum ama erken mi olur 6 gün olmuş olacak yarın kürtaj olalı. parça kalmışsa mesela yine genel anesteziyle falan mı yapıyorlar

Bence gidin. Allah korusun parça kalması söz konusu ise 1 günün bile önemi var. Parça kaldıysa muhtemelen anesteziyle yapılıyordur açıkçası o başıma gelmedi bilemiyorum. Ama kötüyü düşünmeyin. Parça kalsa kanamanız çok daha fazla olurdu bence

ben de öyle okudum hep inşallah kötü bir şey yoktur yarın bir gideyim çok teşekkür ederim.

Kurtajdan sonra vucudun yapisi degisi malesef ben 3 kere yasamis bi insan olarak her bir kurtajim birbirinden farkliydi biri cok sanciliydi 40 gun sonra kesildi biri cok kanamam vardi 3 gun sonra kesildi 50 gun sonra adet oldum 1 hic kanamam yoktu 1 hafta sonra adet oldum kurtajdan sonra icerde parca kalmis mi diye tekrar muane etmeleri gerekiyodu acaba sizde ole bisey olmadi mi eger parca kaldiysa tekrar anesteziyle aliyolar

Ve kurtajdan donra adetleriniz genelde pihti seklinde ve sancili oluyo bile siyaha yakin koyu kanamali bence bi doktorunuzla gorusun en azindan iciniz rahat etsin bi muane olurusunuz

çok başarılı geçti dedi doktor tıp fakültesinde bir prof. bayan işinde iyi zaten özel muaynanesinden hastasıydım ameliyatları tıpta yapıyorda ne bileyim bilemedim kadında tatile çıktı mecburen asistanları falan bakacak. içerde parça kalsa kanamam çok olurmuş heryerde öyle yazıyo ben geçen hafta salı günü oldum kürtaj. iki gün lekelenme tarzında varla yok arası oldu. durdu yani durdu dediğimde ws.de peçeteye geliyordu sadece pede gelmiyordu bugün pede gelmeye başladı kürtajın 5. gününde ama işte yine lekelenme şeklinde pedi doldurmayacak kadar az.

Kurtaj olduktan sonra tekrar muane oldunuz mu ayni gun icinde kurtajdan hemen sonra

kürtaja girmeden önce sen ayılmadan operasyon bittikten sonra bakıyoruz demişti ama sonrasında bir şey olmadı. eşim doktor girdikten 7 8 dakika sonra çıktı ve çok başarılı geçtiğinini söyledi dedi o kaadar

Hmm bilemedim valla suan canm cok suphede kaldiysan tekrar bi muane ol istersen

Benim de hamileligimin 10. Haftasi maalesef kalp atisi duyulmadi...dr kürtaj dedi.
Ama genel anestezi den cook korkuyorum...
sonrasinda hemen normal hayata donulebiliyor mu ?
Bi soru daha : dr kurtajdan kac gun sonra kontrole cagiriyor ?

Benim de hamileligimin 10. Haftasi maalesef kalp atisi duyulmadi...dr kürtaj dedi.
Canm korkulcak bisey yok sakin ol. Zaten seni 5 bikemedin 10 dkika bile surmuyo zaten sen islem bitene kadar uyanmis oluyosun o sekilde veriyolar anesteziyi.ki zaten kaldiriyolar baslamadan seninle sohbet ediyo anlamiyosun bile ben sadece bayilirken duymamaktan nefret ediyorum okakadr.beni kurtajdan 1 saat sonra tekrar muane etmislerdi her 3 kurtajimda da parca varmi diye.eger bi sknti yoksa taburcu oluyosun.20 gun sonra muaneye cagriyolar.tabi bu develt hastaneleri icin..

Operasyona girmeniz bayılmanız ayılmanız toplamda yarım saat anca sürüyor. 2 saat içinde taburcusunuz. Ertesi gün normal yaşama dönüyorsunuz. 1 hafta sonra kontrol. Her iki kürtajım da bu şekilde olmuştu. Geçmiş olsun Allah tekrar yaşatmasın. 2. kürtajım da bir hap vermişlerdi operasyondan önce rahim ağzı yumuşasın diye kese 9 haftalık görünüyordu büyük olduğu için. Korkacak stres yapacak birşey Yok inanın. Ben Ağrı bile yaşamadım sonrasında. Bikaç gün kanama hepsi bu.

Cok tesekkur ederim cevaplariniz icin ....cok sukur iyi gecti...biraz kanama biraz agri var şimdi. ..gun gectikce iyi olacagim inşallah. ..

Sali gunu kurtaj oldum,az az kanamam vardi...bugun koyu renk parça lar geldi...sizde de boyle olmus muydu ?dr a gitmem gerekli mi ?bide az bisi ağrı var. ..gaz agrisi gibi...
Bilemedim ne yapacagimi,normal bi durum mu onu da bilemedim ...
Yardımcı olursaniz cook sevinirim. ..

Normal canm ben hala parcalar dusuruyorum kac ay oldu bi kac adetin sancili hatta sancisiz cok kanamali olmasi normal.duzene giriyo rahim eski haline geri donuyo benim kurtajdan sonraki ikl adetim cok cok yogundu koyu buyuk parcalar dedim tekrar dusuk yapiyorum heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…