kürtaj (malesef :(

canım çok üzüldüm.işin ahlaki ya da dini boyutuna girmeyeceğim sen de pek ala biliyorsun.burda zor durumda bir insan var.ve ilk annelik tecrübesi hayatı boyunca içinden çıkmayacak bir vicdan azabı olarak kalacak.lütfen ayıplamayın.kınamayın.insanız başımıza her şey gelebilir.ama şu var yanlış bir adam seçmişin kendine sevgili olarak.tek başına yapmış değilsin.yanında olmalı destek olmalı bu işi birlikte halletmeliydiniz.benim sana tek eleştirim şu olacak bebekten dolayı değil.durumuna çok üzüldüm artık yapacak bir şey yok.çok iyi bir doktor bul yoksa kötü yapılan kürtajdan dolayı ilerde anne olamayabilirsin.eleştirim şu o kişiyle zaten devam etmeyeceğini askere gideceğini söylemişin.anlaşılan ciddiyeti olmayan bir ilişkiymiş.lütfen sizleri hakketmeyen adamlarla günü birlik ilişkiler yaşamayın bedeli çok ağır olabiliyor genç kızlar.canım üzülme artık üzülmenin sana bir faydası olmayacaktır.bebeği aldırdıktan sonra hayatına çeki düzen ver.seni hakketmeyecek adamlardan uzak dur.

konunun başındada belirttiğim gibi bilgisi olanlardan yardım istedim......mesela kaçıncı hafta başlıyo kürtaj bilen varmı????????

canım yasal süre 3 aya kadar zaten 3 aydan sonra kanunen aldıramıyorsun.sen ne kadar çabuk bu işi halledersen senin yararına.gün geçtikçe bebek de büyüyor.

çok teşekkür ederim -biricik 06- söylediklerinde çok haklısın saol..

inan çok üzüldüm asla da yadırgarcasına ve ayıplarcasına bişey yazmadım.bizlerde o yaşlarda olduk sevdik üniversite de okuduk.hayatta asla kimseyi kınamamak lazım.ben hayatımda asla yapmam dediğim şeyleri zaman zaman yapmışımdır.geri dönüş yok ama ileriye yönelik eminim çok şeyler çıkarmışındır .evli olmadığın için yasal izin gerekli değil bebeğin babasından.devlette bu işi yaptırabilir misin bilmiyorum ama özelde sorun olmaz.hele özel bir klinikte hiç olmaz.ama lütfen vakit kaybetme.o içinde büyüdükçe daha da acı olur zorlaşır.çünkü annelik hormonları artacak gün geçtikçe.duygusallaşacaksın.evli değilim ama cahil insanlar değiliz.bekar olupta yorum yazmam yadırganmasın.

konunun başındada belirttiğim gibi bilgisi olanlardan yardım istedim......mesela kaçıncı hafta başlıyo kürtaj bilen varmı????????

Büyük ihtimalle 5 haftalık hamilesin genelde 7 haftadan önce almazlar. Ayrıca yasal olarak 12 yada 14 .haftadan sonrada alınmaz(tam olarak haftasını hatırlayamadım). Zaten 7. haftada keseyi görebilir doktor bazı durumlarda daha erken yada daha geç olabilir. 7. haftaya kadar bekleme nedeni kimyasal gebelik olup olmadığını anlamak. Sonuçta her hamilelik başlangıcı hamilelikle devam etmez kimyasal gebelik yada dış gebelik olma ihtimali herzaman vardır. Bu nedenle doktorlar genelde 12. haftaya kadar hastalarına hamile adayı olduklarını söylerler. Kesinlikle iyi bir doktor bul ve anestezi altında yaptır. Hastane ortamında olsun muhakkak. Toplam 15-20 dakika süren bir operasyon en fazla 2 saat içinde hastaneden çıkmış oursun. Aynı gün normal hayatına devam edebilirsin. Doktor bulantı önleyici bir ilaç ve antibiyotik verecektir. İhmal etme. 15 gün sonrada bkontrole çağıracaktır. İşin tıbbi kısmı böyle. (2 arkadaşımın yanında gitmiştim bütün bunları ordan biliyorum)

Maalesef pisikolojik kısmı biraz ağır olacaktır. Umarım en kısa sürede atlatırsın ve birdaha başına böyle şeyler gelmez. Allah bundan sonra karşına düzgün insanlar çıkarsın. Ama öncelikle sende kendine çekidüzen ver ve insanlara çok kolay güvenme.

selam kizlar....ben bu ay hamile kalmak icin cok ugrastim ama adet belirtilerim basladi...adetime bir hafta var ve goguslerim agriyor...benim herzaman adetime bir hafta kala goguslerim agrir...bu ay sizce adet olucammi yine ??

canım başına gelenler için üzüldüm... burada sana kızsamda artık faydası olmyacak biliyorum. keşke'lerle birdaha yaşamamanı diliyorum. gelelim sorunun cevabına kese görünmeden kürtaj başlamaz. o yüzden 6-7. haftaya kadar bekliyorsun. US kese görünmesi lazım diye biliyorum. bende ilk gebeliğimde missed yani kalp atışı olmadı kürtaj olmak zorunda kaldım. psikolojik olarak kendini hazırlamalısın. ve iyi bir doktora gitmelisin. ehil kişiler yapmasa rahim yapışıkğı falan olabiliyormuş. yani doğurganlığını tehlikeye atabilirsin. ve özellikle doktorunun verdiği antibiyotiği düzenli kullan. enfeksiyon kapmasıda doğurganlığa zararlı olabilir. ve son olarak bende eşimle üniversitede tanıştım. önemli olan olmayacak ilişkiye devam etmemen... artık daha seçici olursun umarım... geçmiş olsun...

benimde bugün 23 yaşında bekar tanıdığım 7 haftalık hamile olduğunu ve aldırması gerektiğini söyledi.
üstelik sevgilisi evli ve karısıda 9 aylık hamileymiş.. her koyun kendi bacağından asılıyor ne diyebilirki insan? üzüldüm karnındaki için..
konu sahibi arkadaşım senin içinde çok üzgünüm bildiğim kadarıyla 10 haftaya kadar alınıyor ondan sonra büyüyor ve alınmıyor yada alan yer oluyorda yasal olmuyor sanırım tam bilemiyorum..
psikolojinde inşallah kötü olmaz. can taşıyor ve ondan istemeyerekte vaz geçiyorsun kolay olmamalı..
sağlık açısındanda bir kürtaj kadının 10 yılını alıyormuş..
Allah hakkında hayırlısı neyse onu versin. dilerim bundan sonra daha tedbirli olursun.

birde annemin arkadaşı yasal olmadan büyük bebeğini aldırdı kaç haftalıktı bilmiyorum ama 10 haftadan büyük olduğunu hatırlıyorum.. derken yanlış kürtaj olunca 3 gün yoğun bakıma yatırıldı (kanı pıhtılaşmamış aşırı kanama geçirmiş)
Sana seçeceğin doktoru iyi seçmeni öneririm. birde zamanında olmanı.. hakkında hayırlısı..

hatanı anlayabilirim cahilliğine bilgisizliğine veririm ama sana bu dünyada üzüntüsü telafi edilemeyecek bir yük yükleyen dayak atmasıda cabası olan biriyle hala devam ederim demen ne kadar tuhaff ne kadar üzücü ne kadar basittt anlatmakla bitmez......................................

çok teşekkür ederim hepinize şuanda 1haftalık hamileyim pazarteside doktora gidicem devlet hastanesinde muayene olucam ama bu işi özelde halletmeliyim sanırım hem bunların sigortamda görünmesinden korkuyorum sonuçta öğrenciyim özelde masraflı olack ama erkek arkadaşımda özelden yana en azından bu konuda yardımcı olacak..:S gerçekten çok teşekkürler

1 haftalık hamile olmana imkan yok hamilelik bir önceki adedetinin 1. gününden hesaplanır. Yani en az 5 haftalık hamilesin. Gittiğin doktor sana bunları anlatmadı mı????

ya bugün hafta sonu ya ben acilde test yaptırdım sadece internette kaçhaftalık hamileyim die bişey var onu yaptım orda 1hafta yazıyo önceki adetimin 1.günü 17kasım ama ilişkiye girdiğim gün 4aralık?? normal adet olmam gereken tarih ise 20 aralık!!

tamam 5 hafta 5 günlük hamilesin. ınternetteki bilgiye son adet tarihini yazman gerekiyordu. google gebelik hesaplayıcısı yaz ordan çıkar nasıl hesaplandığı.

hanımefendi sizin bebeğinizi kızcağız öldürmedi onun başına çok ayrı bi olay gelmiş.herkesin kaderi aynı mı ki bu konuda aynı olsun.düşene bir tekme de siz atın bir hata yapmış ve kabul ediyor.

arkadaslar ya dunden beri goguslerim agriyor ben adet belirtisi diyorum...hamilelikte gogus agrisi cok daha acili oluyormus dogrumu??

zynpmrt ben tek bi yerden hesaplamışım oda yanlış sanırım ama en fazla 5haftada olsa geç kalmadım değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…