kürtaj olacak arkadaşın yanında olmak

arkadaşım sakin ol önce. her kürtaj olan ölüyor mu sanıyorsun sen? ahlaki ve dini boyutunu tartışmayacağım burada. ama karar buysa sen yanında olmalısın ailesine söylemek de ne demek neden böyle bişey yapasın ki arkadaşlık bu mu ? zaten söyleyebilse kendi söylerdi. erkek arkadaşın bu konuyu hiç bilmemeliydi hata yapmışsın tabii bu benim fikrim. ortada bahsettiğin gibi köklü bir arkadaşlık varsa fedakarlık ve vefakarlık bir boyun borcudur. gerektiği gibi arkadaşının yanında ol bırak aileyi erkek arkadaşı falan ayaklarını yere sıkı bas!!sana güvenip en anlatılmazını açan bir yürek var karşında...

arkadas fikir istemiş ben fikrimi söyledim ? yargılamıyorum... banane milletten ekmeğimi onlarmı getiriyor..hayır... o zman.. ilgilendirmez beni sadece şahsi kanaatim... siz tasvif ediyor olabilirsiniz nikahsız birlikten doğan leved-i ZİNAları...

Veled-i Zina :47:
Bence kendinizde utanmalısınız
ve bu kadar yargılayıcı ve aşağılayıcı konuşmadan önce bir kenz daha düşünün
çünkü mutlaka çevrenizde,kız kardeşiniz,ablanız ,kuzenınız ,yeğeniniz ,dostunuz var
Nefret ediyorum kendini hep doğru sanıp herkesi yargılayan insanlardan

durumu erkek arkadaşıma anlattığımdan dolayı hiç pişmanlık filan duymuyorum.çünkü ne o ne de ben insanları yaşadıklarından dolayı yargılayan tiplerden değiliz burdaki bazı arkadaşların aksine. o yüzden içim son derece rahat. he arkadaşım kmseye anlatmamamı söyledi evet ama onun özellkle blmelerinden kaçındığı insanlar ztn bilmeyecekler hiçbir zaman.( grubumuzdaki diğer arkadaşları kastediyorum.)

ayrıca dost dediğin kötü günde yanında olmalıdır, sen aslında ona kendni yakın hssetmiyorsun vs dyen arkadaşlara da uzaktan gazel okumak kolay diyorm. insanlar her zaman kendi başlarına gelmeyen şeyler hakknda, başkalarının yaşadkları hakkında konuşmaya bayılırlar. her zaman kendilerinin en doğruyu bldklerini sanırlar. ben olsaydm kesn giderdm vs diyenlerin yarısından çoğunun aklından benm aklımdan gçeenlerin geçeceğini, işin diğer boyutlarını düşüneceğinden eminim. bu hiç kolay birşey deil. km ne derse desn büyük bir sorumluluk. ben kararımı çoktan verdm gerçi. içimdeki ses eğer hamleyse onun yanında olmamı söylüyor ve olacağım da. ama hçkmse kalkıp da ben ne onu ne ailesini ne de bşy olrsa en byk sorumluluğn bende olduunu dşnmeden yanında olurdum demesn. herkes düşünür. insanız. önemli olan sonucunda vicdanının sesini dnleyebilmek.

durumu erkek arkadaşıma anlattığımdan dolayı hiç pişmanlık filan duymuyorum.çünkü ne o ne de ben insanları yaşadıklarından dolayı yargılayan tiplerden değiliz burdaki bazı arkadaşların aksine. o yüzden içim son derece rahat. he arkadaşım kmseye anlatmamamı söyledi evet ama onun özellkle blmelerinden kaçındığı insanlar ztn bilmeyecekler hiçbir zaman.( grubumuzdaki diğer arkadaşları kastediyorum.)

ayrıca dost dediğin kötü günde yanında olmalıdır, sen aslında ona kendni yakın hssetmiyorsun vs dyen arkadaşlara da uzaktan gazel okumak kolay diyorm. insanlar her zaman kendi başlarına gelmeyen şeyler hakknda, başkalarının yaşadkları hakkında konuşmaya bayılırlar. her zaman kendilerinin en doğruyu bldklerini sanırlar. ben olsaydm kesn giderdm vs diyenlerin yarısından çoğunun aklından benm aklımdan gçeenlerin geçeceğini, işin diğer boyutlarını düşüneceğinden eminim. bu hiç kolay birşey deil. km ne derse desn büyük bir sorumluluk. ben kararımı çoktan verdm gerçi. içimdeki ses eğer hamleyse onun yanında olmamı söylüyor ve olacağım da. ama hçkmse kalkıp da ben ne onu ne ailesini ne de bşy olrsa en byk sorumluluğn bende olduunu dşnmeden yanında olurdum demesn. herkes düşünür. insanız. önemli olan sonucunda vicdanının sesini dnleyebilmek.

dediğim gibi kız kısmında bahane bitmez.ben nişanlıma arkadaşlarımın ya da ailemin hiçbir hatasını söyleyemem,çünkü ayıptır,yanlıştır.ne kadar güvensem de,ki nişanlım birşeyi duyduğu anda unutur.ama yazık değilmi bana sır vereyen kişiye?
ooffff offf....kızlar görün duyun okuyun işte 9-10 yıllık arkadaşım diyip kimseye hiçbişey anlatmayın...

ben en yakın arkadaşımın değil,uzaktan arkadaşımın bile yanında olurum böyle zamanlarda,beni tanıyan bütün herkes de bilir, beni biraz tanıyan herkes de sırrını bana verir.çünkü şükürler olsun bütün sırları mezara kadar taşıyabilirim,midemde o kadar şey tutabiliyosam,karnımda da bi tane sırra yer vardır heralde.

bunun sorumluluğundan da korkmam,çünkü o kişinin yardıma ihtiyacı var,herkes yanlış kararlar verebilir,asla yanlış kararlara teşvik etmem,ama sonuçta bir yanlış varsa ben sana demedimmi,sen yaptın sen çek demem...
hayatta herkesin başına herşey gelebilir....

burdaki çoğu kişi dediğinden sadece biriyim,amacım sana insanlık dersi vermek değil,biraz olsun hatanı farkedebilmişsindir umarım...ya da keşke farketsen.erkek arkadaşım değil kocam olsun yine söylemem,ayıptır,günahtır...Allah bile günahları örter,sen kimsinki,ben kimimki?

en hassas olduğum konulardan biri..bırak can dostumu kardeşim bile olsa bu kötülüğe ortak olmak istemezdim ve yanında olmazdım,OLAMAZDIM...böyle birşeyi ben kaldıramazdım çünkü.dayanamazdım o duruma.kürtaja karşı değilim şöyle ki;bebekle ilgili gelişimsel bir sorun olur,annenin hayatı tehlikeye girer ve doktorlar başka çare bulamazlarsa tamam ama bir çocuk evlilik dışı olduğu için öldürülüyorsa işte o kısımda benim payım olamaz! çocuğunun babasıyla gidebilir.sizi bu duruma neden ortak ediyor? bu konuda çok katıyım belki ama düşündüklerim bunlar.

Son düzenleme:
pea

aferin sana o zaman kocaman bir alkış. şaka mısın cidden anlam veremiyorum. amacını da çözebilmiş değilim. kendi vasıflarını yazarak egonu mu tatmn etmeye çalışıyorsun ne yapıyorsun anlamadım. sana göre hata olan bir davranış bana göre son derece normal. dikkatini çekerim erkek arkadaşıma anlatmakla acaba hata mı ettim şeklnde bir konu açmadım, dolayısıyla nasihat istemiyorum. benm fikir almak istediğim konu zaten ortada.

ayrıca hiç kmseyle nasıl bir arkadaş olduğumun tartışmasını yapacak değilim.çok şükür bilen biliyor. kmseye birşey kanıtlama mecburiyetm de yok.

bu arada, arkadaşım bu hafta içinde ikinci bir test yaptıracak. bu kez doğru sonucu alacağımızı düşünüyoruz ve umuyoruz ki negatiftir :(

Son düzenleyen: Moderatör:

buna cevaben yazmıştım ben kendi vasıflarımı...ki haklıyım da...neyse.23 yaşına kadar öğrenemediysen bu yaştan sonra da öğretilemez sanırım...sırrımı verirken kendimi rahat hissedebileceğim tek kişi var hayatımda... Allah senin gibi dostu düşmana vermesin diyorum... arkadaşına söylesene(9 yıllık can arkadaşına) erkek arkadaşıma söyledim durumunu diye,ne diyecek acaba,arkasından bıçaklıyosun işte. sadece sen değil,kızların çoğu,ayıp yakalamak için tetikteler sanki...
erkek arkadaşına anlatma nedeninin de fikir almak olduğunu sanmıyorum,yüzde 90 kendini daha düzgün gösterme çabası...yüzde 10 da başka sebeplerdir,ama kesinlikle fikir almak değil...
neyse inşallah arkadaşın hamile değildir ve kürtaj travması yaşamak zorunda kalmaz.

o kdr lafının üstüne sana tek bir şey söyleyeceğim. dervişin fikri neyse zikri de odur :)

:)umarım rahat uyuyabiliyosundur...gerçekten anlayamıyorum bunu...ben en yakın arkadaşımın ayıbını söylicem nişanlıma sonra pişman değilim diyebilicem...bunun benim süperliğimle alakası yok,sadece vicdan diye birşey var şükürler olsun.

Son düzenleme:
Allah'a şükür her zaman :) umarım senin de gerçek hayatta tanımadığın biri hakkında atıp tutarken vicdanın rahattır. klavye arkasından konuşmak ne kadar kolay değil mi..öyle olunca piri pak oluyoruz vallahi.

her neyse.daha devam ettirmek istemiyorum.konum belli.

KÜRTAJLA İLGİLİ İBRETLİK BİR YAZI... (gerçek)

Dr. Bernard N. Natonson kürtajın uygulanış safhalarını bir filme çektirip yorumladı:

''Kürtajın yapılma safhaları hassas aletler ve ultrasonla filme çekildi.

Kürtajı yapan evli olmayan genç bir doktordu. İki ayrı kürtaj kliniğinde çalışıyordu ve 10.000 'e yakın kürtaj yapmıştı. Kendisinden filmin editörü olmasını istedik, kabul etti. Filmi seyretti, editör oldu ama odadan çıktıktan sonra bir daha kürtaj yapmadı.

Kamerayla çekim yapacak kadın da özel olarak seçilmişti. Bu kadın kürtajı şiddetle savunan bir feministti. Ancak, kendi eliyle görüntülediği filmi seyrettikten sonra kürtajla ilgili konularda hiçbir tartışmaya katılmadı.

Filmde, önce bebek ana rahminde rahatça hareket ederken görüntüleniyor. Kürtajı yapan kişi rahme müdahale ettiği zaman, çocuk bir an dona kalıyor. Müdahalenin aksi istikametine, rahmin diğer tarafına doğru kaçmaya çalışıyor.

Kalp atışları 140'tan 200'e çıkıyor. Kürtaj yapan kişi çocuğu ararken, çocuğun dehşetle ağzını açtığını görüyorsunuz.

Sonra kürtaj yapan el ona doğru uzanıyor! Çocuğun ağzı öylesine açılıyor ki, çığlık atışını filmde görebiliyorsunuz. Kürtaj yapan kişi onu başından tutuyor ve başını vücudundan ayırıyor. 12 haftalık bebekten geriye birkaç doku artığı kalıyor.

Bu, kürtaj çeşitlerinden sadece birisidir. Kürtaj yapanlar anestezi uzmanı arasında gizli bir dil vardır. Baş bir numara olmak üzere, çocuğun vücudu numaralandırılıyor. Anestezi uzmanı kürtajı yapana soruyor:
- 1 numara çıktı mı? Bitirdik mi?

Kürtajı yapan ya da olmayı kabul eden insanlar acaba bir hayatı katlettiklerinin farkındalar mı?

Kürtajı hikayesinin satırlarını bile okurken insan ürperdiği halde nasıl olur da hissettiği, yaşadığı bir şeyden dehşete kapılmıyor ve korkmuyor?

Aslında iş bununla da kalmıyor, insanoğlu vahşetini bir kürtajdan arta kalan ceninlerin kullanımıyla sergiliyor.

Nitekim kozmetik firmalarının ürünlerine kürtajla alınmış bebeklerin ceninleri kullanılıyor. Başta Fransa'da kullanılmak üzere birçok 3. dünya ülkesinden getirilen kürtajla alınmış bebeklerin kozmetik firmalarına satıldığı bildiriliyor. Bunun delili olarak da ABD ve Avrupa'da kamyonlar dolusu ceninin ele geçirilmesi gösteriliyor.

Kozmetik sanayinin imparatoriçesi yahudi asıllı Helena Rubinstein'in ürünlerinin reklamlarında "cildin gen ve yaşayan hücrelerle" güzelleştiği belirtiliyor.

Gelin görün ki , bu ürünlerin yapımında kullanılan COLLOGEN adlı maddenin ceninden elde edildiği ya bilinmiyor ya da bilinmezlikten geliniyor ve zavallı güzellik düşkünü insanlarda ciltlerinin güzelliği için kullandıkları kozmetik ürünlerinin mayasında, katledilen bir hayatın var olduğunun farkında bile değiller. Yoksa aksi olarak ''Vahşetle güzellik olmaz'' düsturundan çok mu uzaklar?

Dünya bu vahşette yüzerken Türkiye geri kalır mı? Araştırmalar, Türkiye'nin gizli cenin cenneti olduğunu ortaya koymuştur. Nitekim Türkiye'nin en büyük doğum hastanesi olan ismi bizde saklı kadın hastanesinde çalışan üst düzey bir yetkili kürtajla alınan ceninlerin kozmetik firmalarına satıldığını söylüyor.

Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, kozmetik firmalarının kürtaj yapılan bütün hastanlere eleman gönderdiğine dikkat çekerek bu elemanların ceninleri satın alma işlemini son derece gizli yürüttüklerini ve bu ticaretten hastanelrden hayli yüklü gelir de elde ettiğini kaydediyor!"
bebeği nasıl parçalıyorlar resimleride var ama yükleyemedim bebeği nasıl parçalıyorlar resmen dehşete düştüm yapmayın yaptırmayın yapanlarada okutun nolur yaa

Allahim icim parcalandi yaaa.
Vicdansizlar diyorum ne diyeyim.
bir zevk ugruna resmen katil oluyorlar.
Allah islah etsin bu saglik sorunu olmadan kurtaj olanlari.
O bebek dogmamis olsada mahserde cikacak onlarin karsisina hesap soracak.
Kim verebilir bu hesabi offfffff offff.

Degil 9 yillik isterse 19 yillik arkadasim olsun, asla boyle bir gunaha ortak olmazdim yada sahit.
Bunu arkadasim benden istersede onun arkadasligindan suphe ederim.
Kim ne derse desin

Veled-i Zina :47:
Bence kendinizde utanmalısınız
ve bu kadar yargılayıcı ve aşağılayıcı konuşmadan önce bir kenz daha düşünün
çünkü mutlaka çevrenizde,kız kardeşiniz,ablanız ,kuzenınız ,yeğeniniz ,dostunuz var
Nefret ediyorum kendini hep doğru sanıp herkesi yargılayan insanlardan

hahahah yani :))))) ne yargılıyorum ne aşşığılıyorum bananne gitsin 10 kere hamile kalsın bana ne yarar ne zarar... , muhakkak vardır cevremde keşke olmasa... ama fikrim bu.. bence ters... dinende VELED-İ ZİNA.. ben ilk yazımda "cahillik etmiş keşke yapmasaydı manasında ama herkezin yaşam tarzı "diye belirtmiştim .. dikkatini çekerim.......

durumu anlattığın yer forum farkında değilsin sanırım. yoruma açık değilsen anlatmayacaksın burda bazı şeyleri illaa da kendin gibi düşünenleri toplamak istiyorsan seni gazlasınlar diye onlara özleden yazacaksın. bu kadar basit!!!

arkadas fikir istemiş ben fikrimi söyledim ? yargılamıyorum... banane milletten ekmeğimi onlarmı getiriyor..hayır... o zman.. ilgilendirmez beni sadece şahsi kanaatim... siz tasvif ediyor olabilirsiniz nikahsız birlikten doğan leved-i ZİNAları...

ben orda tasvip edip etmeme gibi bir cümle kurduğumu hatırlamıyorum :ssz::ssz:
siz etmiyo olabilirsiniz ama düşüncelerinizi söyleme şekli çok kaba ve aşağılayıcı
sizi ilgilendirmiyorsa neden saçma sapan yorumlar yapıyorsunuz madem anlamıyorum :ssz::ssz:

Tabi ki arkadaşınızın yanında olacaksınız, aksini düşünmek bile manasız. Can dost demek lafta değil yürekte olur. Ne yaparsa yapsın koşulsuz, sorgulamadan, yargılamadan yanında olmakla olur.

Kaldı ki siz aldır yada aldırma demiyorsunuz. Siz sadece tıbbi bir operasyonda onun yanında olacaksınız.

Terbiyesizliğin lüzumu yok. Minik masum meleklere yakıştırabildiğiniz kelimeye bakın. Yuhh sizin insanlığınıza. Bende size başka kelime yakıştırdım ama buraya yazılmaz !!!

İnsan olan masum bebeklere nasıl böyle birşey söyleyebilir, vallahi billahi delirdim klavye başında.

Son düzenleme:
Terbiyesizliğin lüzumu yok. Minik masum meleklere yakıştırabildiğiniz kelimeye bakın. Yuhh sizin insanlığınıza. Bende size başka kelime yakıştırdım ama buraya yazılmaz !!!

İnsan olan masum bebeklere nasıl böyle birşey söyleyebilir, vallahi billahi delirdim klavye başında.

O masum bebeklere bir ad takilmasina cildiriyorsunuz ama "tabi yaninda olurum diye nasiltavsiye verebiliyorsunuz.
Nasil izlenir bu vahset evet vahset.

O masum bebeklere bir ad takilmasina cildiriyorsunuz ama "tabi yaninda olurum diye nasiltavsiye verebiliyorsunuz.

Sapla saman , elma ile armut hangi ürünü seçerseniz seçin ama karıştırmayın.

Arkadaşım kürtaj olacaksa (evlilik içi veya dışı) yanında olurum çünkü bu onun kararıdır. Prensiplerim içerisinde hiçbir şekilde hayata karışmak yoktur. Ne karışırım ne karıştırtırım. Ama bu benim kürtajı desteklediğim anlamına gelmez, Allah herkese bir akıl vermiş kişiye de o aklı nasıl kullanacağı kalmıştır.

Hamile olan evli olmayan diğer bir arkadaşım doğurma kararıda alabilir gene onun yanında olurum. Bebeğe bir ad takılması da beni çıldırtır.

Umarım anlatabildiklerim, anlayabildiğiniz kadar olmaz.

Son düzenleme:
Back
X