kürtaj olacak arkadaşın yanında olmak

Sapla saman , elma ile armut hangi ürünü seçerseniz seçin ama karıştırmayın.

Arkadaşım kürtaj olacaksa (evlilik içi veya dışı) yanında olurum çünkü bu onun kararıdır. Prensiplerim içerisinde hiçbir şekilde hayata karışmak yoktur. Ne karışırım ne karıştırtırım. Ama bu benim kürtajı desteklediğim anlamına gelmez, Allah herkese bir akıl vermiş kişiye de o aklı nasıl kullanacağı kalmıştır.

Hamile olan evli olmayan diğer bir arkadaşım doğurma kararıda alabilir gene onun yanında olurum. Bebeğe bir ad takılması da beni çıldırtır.

Umarım anlatabildiklerim, anlayabildiğiniz kadar olmaz.

Allaha sukur ki anlayisim kıt degil.
Kim ne derse desin kim ne dusunurse dusunsun bebeklere ad takilmasi
onlarin canina kiyilmasindan daha hafiftir.
Bu arada o ad takilmasi benimde hic hosuma gitmiyor yalnis anlasilmasin.
Herkes Arkadasinin yaninda olabilir. Tabi ki onu teselli edebilir ama boyle bir gunaha kimsenin kimseyi ortak etmeye hakki yok.
Siz bunu yapabilirsiniz ama baskasina tavsiye etmenizde yalnis bence.
Bu benim fikrim.

durumu anlattığın yer forum farkında değilsin sanırım. yoruma açık değilsen anlatmayacaksın burda bazı şeyleri illaa da kendin gibi düşünenleri toplamak istiyorsan seni gazlasınlar diye onlara özleden yazacaksın. bu kadar basit!!!

ben orda tasvip edip etmeme gibi bir cümle kurduğumu hatırlamıyorum :ssz::ssz:
siz etmiyo olabilirsiniz ama düşüncelerinizi söyleme şekli çok kaba ve aşağılayıcı
sizi ilgilendirmiyorsa neden saçma sapan yorumlar yapıyorsunuz madem anlamıyorum :ssz::ssz:

Terbiyesizliğin lüzumu yok. Minik masum meleklere yakıştırabildiğiniz kelimeye bakın. Yuhh sizin insanlığınıza. Bende size başka kelime yakıştırdım ama buraya yazılmaz !!!

İnsan olan masum bebeklere nasıl böyle birşey söyleyebilir, vallahi billahi delirdim klavye başında.

pardon siz MODERNDİNİZ Değil mi...... problem yok o zaman. . . Aynen devam...

pardon siz MODERNDİNİZ Değil mi...... problem yok o zaman. . . Aynen devam...

modernlikle ne alakası var, yazanların hiçbiri ne güzel gitsin kürtaj yaptırsın demiyo, anlamıyor musunuz acaba?
offfff vallahi billahi :ssz::ssz:
size kızanlar üslubunuza, çirkin kelimelerinize kızıyo, hala anlayamadınız mı?
daha da bişi yazmıyorum, banlanmaya değmez çünkü :ssz::ssz:

modernlikle ne alakası var, yazanların hiçbiri ne güzel gitsin kürtaj yaptırsın demiyo, anlamıyor musunuz acaba?
offfff vallahi billahi :ssz::ssz:
size kızanlar üslubunuza, çirkin kelimelerinize kızıyo, hala anlayamadınız mı?
daha da bişi yazmıyorum, banlanmaya değmez çünkü :ssz::ssz:

Ben o mantıkta davranan insanlar oldukça, gidip kürtaj yaptırsınlar güzel güzel, babasız çocuk büyüteceklerine diyorum valla. Sen git daha var olup olmadığı bile olmayan bir insan yavrusuna, veled-i zina de, daha dünyaya bile gelmeden ayrımcılık yap, sonra siz modernler kürtajı destekliyorsunuz kötü laf söylenmesine mi bozuluyorsunuz.

Sanki hep oyuncak bebek boyutunda kalıcaklar doğunca, hiç aklı ermeyecek o zihniyetteki insanlarla karşılaşıp incinmeyecekler. Dünyaya bir insan getirmek istiyorsan, bebekliğinden yetişkinliğine kadar sağlayabileceğin en düzgün şartları sağlamak senin sorumluluğunda, o sorumlulukları yerine getirip, belli başlı zihniyetteki insanlardan koruyamayacak olduktan sonra doğurup mutsuz etmeye hakkı yok kimsenin bir insanı.

töbe ya rabbim yaaaa nasıl bi zamandayız vallahi....... bence bırak ne hali varsa görsün ne o öyle ya elin yabancısıyla düşüp kalkıyorsa caresinide bulsun...iman eksikliği işte nolcak..... cok tersss bence......... ama nabcan cahillik etmiş ... neyse herkezin kendi yaşam tarzıııı.......... ortağı olucaksın bu işin sende....... Allah kolaylık versin size umarım hamile değildir............ :):):):49: <<<<<<===== :50:

ben modern dediklerinizden oluyorum heralde sizin gibi düşünmeyerek...karacahil örümcek bağlamış olmaktansa modernliği tercih ederim...
burdaki kimse önüne gelenle düşüp kalksın demedi,sadece ne hali varsa görsün demek insanlığa sığmaz...Allahtan daha mı iyi bileceksin ne hale düşeceğini,inşallah kimse kınadığını yapmadan ölmesin...

cnm ben olsaydım arkadaşımın yanında olurdum. onu zor gününde yalnız bırakmazdım.

ailesine söyle diyenler olmuş ama ben buna katılmıyorum. sonuçta tr.'de bu durumlara nasıl bakıldığı belli. ne namus cinayetleri işlendi bu yüzden. ha belki ailesi cinayet işlemez ama fiziki ya da psikolojik şiddet uygulayabilir, kızın canı yanar.

bence erkek arkadaşı bu işin sorumluluğunu almalı. yok öyle hamile bırakıp da sonra yalnız bırakmak! tamam yabancı olabilir ama eğer arkadaşın kürtaj olacaksa o da hastaneye gelmeli ve bunun sorumluluğunu paylaşmalı. dediğin gibi ihtimal az da olsa sonuçta cerrahi bir müdahale, hastaneye gelmeli ve destek sağlamalı.

tabi eğer arkadaşına sahip çıkarsa daha iyi olur, kızla evlenir ve böylece masum bir cana kıyılmamış olunur.

canım baştan sona yazılanları okudum ve arkadasının kararına saygı duyulması gerektıgını anlayamamıs kısılerın varlıgına sasıyorum.kımseyı yargılamak , ahlakı degerlerını sorgulamak bıze düşmez.Ki bende kürtaja karşı bırıyım ama napsın yanı tek çaresı buysa yapması gerekıyorsa yapacak.Hanı kürtaj yaptırmasa ne olacak düşündünüz mü hiç bebegı doguracak cevresınde sızın gıbı ınsanlar yüzünden ne günahkarlıgı kalıcak, ne namussuzlugu .Çocugun ılerıkı yıllarda yaşayacaklarını saymıyorum bile ..

hahahah yani :))))) ne yargılıyorum ne aşşığılıyorum bananne gitsin 10 kere hamile kalsın bana ne yarar ne zarar... , muhakkak vardır cevremde keşke olmasa... ama fikrim bu.. bence ters... dinende VELED-İ ZİNA.. ben ilk yazımda "cahillik etmiş keşke yapmasaydı manasında ama herkezin yaşam tarzı "diye belirtmiştim .. dikkatini çekerim.......

unutma ki kimse kınadığını yaşamadan ölmez
umarım da öyle olur

Bende durumu merak ettim açıkçası, bu kadar tartışıldı, bu kadar insanlar gerekli - gereksiz yorumlar yaptı...

Ama şu muhakkak ki "insanın fikri neyse, zikri de o olur"...

Allah herkesin kalbine merhamet versin ve kibirini yenme gücü versin inşallah...
:19:

Hayy Allah'ım ya ne kadar büyük konuşup, kınayanlar var yaa... Sen yapmazsın, arkadaşın yapmaz, kardeşin yapmaz ama belki kızının başına gelecek, torununun başına gelecek.. Eeee o zaman nolacak..? İnsanoğlu büyük konuşmalara, başkalarını ezmeye ve kınamaya ne kadar meraklı ya... :20:

dostum diyorsun kimseye söylemiycem diye söz veriyorsunuz sizde gidip sevgilinize soruyorsunuz aferim size
soruna gelince evet yanında olmalısınız

arkadas fikir istemiş ben fikrimi söyledim ? yargılamıyorum... banane milletten ekmeğimi onlarmı getiriyor..hayır... o zman.. ilgilendirmez beni sadece şahsi kanaatim... siz tasvif ediyor olabilirsiniz nikahsız birlikten doğan leved-i ZİNAları...

'kimse kimsenin günahını yüklenmez' bu söz bir yerden tanıdık geldi mi acaba?

annenin günahı çocuğa, çocuğun günahı anneye yüklenmez... günahsız bir çocuğa, bebeğe bu gözle mi bakacaksınız?

yapılan şeyi 'tasvip' etmeyebilirsiniz, ama bu durum asla şu sözlerinizi haklı göstermez...

bu kadar duygusal olmanın manası yok .arkadaşlar siz olmayacaksınız o bebekle annesinin yanında .tek başına nasıl çocuk büyütecek o genç kadın ?yapmış bir hata asla desteklemiyorum ama olan olmuş .bakamayacağına göre adamda oralı değilmiş aldırması en doğrusu .babasız bir çocuk büyütmek kolay mı?herkes kendine göre konuşuyor ama ortada gerçekler var ve gerçekler çok acı .
konu sahibi arkadaşım sen arkadaşının yanında ol bu zor zamanlarda .

nolur kürtaj yaptırmayın nolur, o bebeği alırken her yanını parçalamalarına izin vermeyin günah yazık

Tabi aldirmasin sonra yukarida arkadas gibi densizler cocuga... veledizina gibi ayip yakistirmalar yapsin. Cocugun alacagi ismi bile dogmadan belirlemisler.... Ayni Turk filmlerini hatirlatti bana hani... Sezercik 'in etrafinda cocuklar toplanir... P.C p.c baban kim diye sarki soyler alay ederler, sonra sezercik P.c degilim babam var deyip elinde bir foto ile gelir.... Dogacak olsa bu cocuk kimbilir boyle kalpsizler neler yapacak.Allah herkese vicdan versin, bazen veledizina cocuk yapmamais olmak degil mesele,yapmis olanlarida incitmemek vicdan tasimak asil sorun.

Back
X