kürtaj olalı bir ay oldu.........

melzanur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2012
486
0
46
İstanbul
selam kızlar kese düzensizliği yüzünden kürtaj olalı bir ay oldu.ve kanamam yeni bitti.kürtaj kanamam ardından hiç itmeden adet oldum.şimdi ben ne zaman tekrar adet olurum onu da bilmiyorum.yumurtlamam ne zaman olur.hemen bebeği olan arkadaşlarım var mı?.bu arada doktor korunma süresi de vermedi.

benim de kesem düzensizdi,bebek oluşmadı,18 nisanda kürtaj oldum, 10 günde falan bitti kanamam, kürtaj olduğun gün adetinin ilk günü sayılıyor. Yani benim bu hafta falan adet olmam lazım ama 10 gün gecikme normalmiş kürtajdan sonra. Ben 1 hafta önce falan yumurtladığımı hissettim, akıntılarım sayesinde. Doktor bize 3 ay korunma süresi verdi, sakın bebek falan olmasın dedi. Rahimin toparlanması gerekiyorrmuş, yoksa aynı şeyler olabilir dedi.Senin doktorun niye korunma süresi vermedi ki canım?

canım kader ortağıyız demekki bende 18 nisan da kürtaj oldum.Allah kimseye yaşatmasın çok zor ama gün geçtikçe yara kabuk bağlıyor elbet.patoloji sonucu temiz çıktıktan sonra doktor korunmana gerek yok psikolojin ne zaman düzelirse o zaman düşünebilirsin dedi.eskiden miş 3 ay 5 ay dedi.bende aslında eylül gibi düşünüyorum ama bi yandan da hemen olsun istiyorum vakit kaybetmek istemiyorum belkide daha geç olacak.boşu boşuna korunmak istemiyorum.bu arada kürtaj kanaması ayrı adet kanaması ayrıdır.o 21 günlük adet düzenleyiciyi içtikten sonra adet olursun.ama benim kürtaj kanamam çok uzun sürdü. ardından da adet oldum.doktor ilk adetin yoğun olur dedi normal dedi ve de öyle oldu.

öncelikle geçmiş olsun allahım tekrar yaşatmasın canım ben ilk bebegimi 8 haftalıkken kaybettim 2 ay sonra tekrar hamile kaldım ondada kimyasal gebelik geçirdim 4 haftalıktı doktorunun dediği gibi 3 ay bekle rahim toparlanmadn hamile kalma allahıma şükür sonrasında hamile kaldım ve oğlumu dünyaya getirdim bu bekleyiş süresinde canını sıkma bir daha hamile kalamam korkusu besleme içinde herşeye olumlu bakmanı tvsiye ederim çünkü vücudun sağlıklı olursa bebeginde sağlıklı olur ben yaşadım çok zor bebek kaybetmek yaşamayan bilemez allahım isteyen her kadına nasip etsin bu guzel duyguyu

canım çok sağol cevapların için.dediğin gibi yaşamayan bilemez.

Evet canım zaman geçtikçe insan unutuyo yaşadıklarını, umarım kimseye yaşatmaz Allah,zor bir imtihan gerçekten.Patolojiye benim de gitti sonuç, doğru düzgün bir şey yazmıyodu, zaten doktorum da patolojiden genetik bozukluk falan belli olmaz dedi ve ısrarla bana 3 ay korunmamı söyledi.benim düşüncem de eylül gibi çalışmalara başlamak, tabi herşey nasip.

çok geçmiş olsun.bunu ancak yaşayan bilir... benim 4 yaşında bir kızım var , o 2 yaşındayken bi bebek daha istedik. 8 hafta sonunda kalp atımı olmadığı için kürtaj oldum.o gün o haftalar çok kötüydü kabustu. ağlıyordum.suçlu olmadığım halde bisuçluluk bi pişmanlık durumu vardı... kendimi 3 ay zor toparladım. derken sonuç mol gebelik. dr1 sene yasakladı gebeliği.ben 1,5 sene yapmadım. iyice vucut normale dönsün istedim.birde korku vardı yine öyle olursa diye... 1,5 sene sonra eşimle bir gece de hadi bebiş yapalım dedik.korunmadan ilişki yaşadık.o sabah kasık ağrım çok oldu.3 gün devam etti. bir gece , tek ilişki.... düşünsene o günün yumurtlama gününe denk gelmesi ,hamile kalmak ,tek seferde ne kadar düşük ihtimal diye düşünürken ilişki sonrası 3 gün eşime hamileyim dedim. dalga geçti... daha 3 gün önce 1 kere yaptık falan daha bir ay lmadı derkennnnnnnn, kan testinde çıktı bir ay sonra... yani kürtaj sonrası hemen gebe kalınır derlerdi inanmazdım. ilk korunmasız gecemde kaldım. şimdi ikinciye hamileyim nasipse. moral çok önemli.çok zor ama aklına getirmemeye çalışcanım, umarım allah istediğini verir...
sadece hemen deneme. biraz ara ver. rahimin vucudun ve en önemlisimoralin kendine gelsin.... sonrası olur inş...

doğru söylüyorsun canım.ama seninde yaşadıklarından bişeyi gördüm.Rabbim biliyor demekki vakti zamanını.bu hemen de çok sonrada belki bir kerede belki bir çok kerede olabilir.ben rabbimden sadece vakti zamanında hayırlı sağlıklı bir bebek istiyorum artık ne zaman olursa.ama temmuz gibi falan düşünüyorum belki çok sonra olur bilemem.Allah herkese hayırlısını versin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…