Kürtaj olanlar bakabilir mi ??

Ahbehaer

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2022
81
22
3
Merhabalar. Ben 29 ekimde kürtaj oldum 4 haftalıkken. Hcg oranım 2000 civarıydı. 10 gün sonra kontrolle gittim 8 kasımda. Alttan muayenede bir şey gözükmedi. Kan verdim hcg 501 çıktı. Düşüş olduğunu da görünce rahatladım biraz. Çünkü kürtaj olurken beze çok küçüktü. Bugün kürtajdan sonraki 20. Günüm ve kahverengi lekelenmelerim oldu. Bu adet öncesi bir lekekelenme mi acaba ? Çünkü doktor 30 40 gün sonra olursun demişti. Böyle bir tecrübe yaşayan var mı merak ediyorum. Biraz da karnımda agrı var.

Merhabalar. Ben 29 ekimde kürtaj oldum 4 haftalıkken. Hcg oranım 2000 civarıydı. 10 gün sonra kontrolle gittim 8 kasımda. Alttan muayenede bir şey gözükmedi. Kan verdim hcg 501 çıktı. Düşüş olduğunu da görünce rahatladım biraz. Çünkü kürtaj olurken beze çok küçüktü. Bugün kürtajdan sonraki 20. Günüm ve kahverengi lekelenmelerim oldu. Bu adet öncesi bir lekekelenme mi acaba ? Çünkü doktor 30 40 gün sonra olursun demişti. Böyle bir tecrübe yaşayan var mı merak ediyorum. Biraz da karnımda agrı var.
Neden kürtaj oldunuz.. bı de 4 haftalıkken nasıl bir kürtaj olunur. Küçük zaten

Eylül ayında kürtaj oldum bende çok geçmiş olsun. Ben kürtaj olduktan sonra 10 gün kanama geçirdim ve ilişki yasaktı 1 kere regl görmen gerekiyor dedi doktorum (kanama bittikten sonra) ilişki olursa yaran iyileşmez rahmin toparlanması lazım mikrop kapabilirsin dedi ve o zamandan bu zamana kadar sol yumurtalığımda bir sızı var bende anlam veremiyorum kontrolde de sıkıntı görünmedi

Eylül ayında kürtaj oldum bende çok geçmiş olsun. Ben kürtaj olduktan sonra 10 gün kanama geçirdim ve ilişki yasaktı 1 kere regl görmen gerekiyor dedi doktorum (kanama bittikten sonra) ilişki olursa yaran iyileşmez rahmin toparlanması lazım mikrop kapabilirsin dedi ve o zamandan bu zamana kadar sol yumurtalığımda bir sızı var bende anlam veremiyorum kontrolde de sıkıntı görünmedi
Kürtajdan sonra herhangi bir birliktelik yaşamadım. Kürtaj olalı 20 gün oldu lekelenme tarzı bir şey oldu. Siz kaç gün sonra regl oldunuz bide hcg ya da idrar testi yaptınız mı

Kürtajdan sonra herhangi bir birliktelik yaşamadım. Kürtaj olalı 20 gün oldu lekelenme tarzı bir şey oldu. Siz kaç gün sonra regl oldunuz bide hcg ya da idrar testi yaptınız mı
İnternette bu tür kanamalar normal diyor hatta 3 ay kanama yaşayan var böyle ufak ufak. Bana sadece utrasonla baktılar. Kesem 44mm di baya büyüktü gerek duymadılar heralde yapmaya 🤷🏼‍♀️

İstenmeyen bir gebelikti o yüzden olmak durumunda kaldım. Kese çok küçüktü zaten ben sadece kürtaj olan kadınlarda regl nasıl oluyor reglden önce lekelenme oluyor mu dur merak ettim
Geçmiş olsun.. ben kürtaj olayını merakımdan sordum büyük de küçük de olsa haftası aynı yontemmi diye. Yoksa igneylemi sonlandırılır. Benim kuzeniminki 5 aya yakindi onu kazidilar rahmi temizlediler.

Geçmiş olsun.. ben kürtaj olayını merakımdan sordum büyük de küçük de olsa haftası aynı yontemmi diye. Yoksa igneylemi sonlandırılır. Benim kuzeniminki 5 aya yakindi onu kazidilar rahmi temizlediler.
Ben vakumlu kürtaj oldum rahim temizlendi. Kese çok küçüktü. 4 5 haftalıkken oldum ben. Normalde yasal süreç 10 hafta ama hayati bir durum söz konusu ise ya da bebeğin gelişimi durduysa 8 aylıkken bile olabiliyor.

İlkinde vakumlu, ikincisinde kazıma yöntemiyle kürtaj oldum. İkisinde de onbeş gün kadar kahverengi lekelenmem oldu. İlkinde 35.gün, ikincisinde 44.gün adet gördüm.
Sizin şu an lekelenme yaşamanız normal olabilir ama sancı var diyorsunuz. Kürtajdan 20 gün sonra sancı olması biraz garip. Hastanede oldunuz değil mi? Bir de kürtaj sonrası kontrolde vajinal değil karından ultrason yapıldı hep bana. Antibiyotik kullandınız değil mi?

Benim 20 günü geçti ama bir kaç gündür acayip kasılma ve agrım var duramayacak dereceye geliyorum neden böyle oldu anlamıyorum.
Normal değil canım bir doktora görünmeni tavsiye ederim bende hiç öyle olmadı çünkü

Regl oldunuz mu bazı insanlarda regl öncesi çok agrı oluyor diye okudum. Regl öncesi agrınız oldu mu
Hiç olmadı canım regl ağrısı da hiç çekmem (ayaktan üşütmediğin sürece) belki de ağrı eşiğim yüksektir bilemiyorum ama dediğim gibi hiç ağrım sızım olması sadece sol yumurtalığımda hafif hafif ağrım oldu şimdi de geçti çok şükür. Siz bir görünün doktora bence

Back
X