Kürtaj sonrası gebelik tecrübesi olanlar lütfen yazsın 🤍

Teşekkür ederim cevabınız İçin🫶
10. haftada kürtaj oldum 8. haftada bebeğimin kalbi durmuş iki hafta farketmemişiz. Kürtajdan bir hafta sonraki kontrolde rahim iyi ilaçlarını bitir adet gör dedi. Önceki konuşmasında da bir ya da iki adet dönemi bekle demişti. 40 gün zaten bir adet dönemi oluyor hatta geçiyor. Benim aklımı kurcalayan acaba ilacın etkisi kanda kalır mı ama 20 gün zaten temizlenmesi için geçerli bir süre gibi. Tıbbı bilgim hiç olmadığı İçin kafamda kurup duruyorum. Bir adet dönemi demek illa kanama görmek demek mi? Kürtajdan sonra üç gün hafif kanamalar gördüm sonrası hep lekelenme. Psikolojik olarak korkularım var ama anne olmayı çok istiyorum ne kadar erken olursa o kadar iyi olur diye düşünüyorum. Zaman geçtikçe bebek benden uzaklaşıyor diye düşünüyorum.
Ben 11 Nisan'da kürtaj oldum bebeğimin kontrolüne gittim 11 haftalık sanıyorduk ama 8+5 te kalbi durmuş kuzumun doktorum kürtajdan sonra 1 adet yada 2 adet döneminden sonra korunma dedi bu ay hiç korunmadim yumurtlama tarihimi takip ettim 5 gün sonra regl günüm beklemedeyim bakalım bende senin gibi korku içindeyim ama bebekte istiyorum zaman kaybetmek istemiyorum Allahım sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah bizlere

Ben 11 Nisan'da kürtaj oldum bebeğimin kontrolüne gittim 11 haftalık sanıyorduk ama 8+5 te kalbi durmuş kuzumun doktorum kürtajdan sonra 1 adet yada 2 adet döneminden sonra korunma dedi bu ay hiç korunmadim yumurtlama tarihimi takip ettim 5 gün sonra regl günüm beklemedeyim bakalım bende senin gibi korku içindeyim ama bebekte istiyorum zaman kaybetmek istemiyorum Allahım sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah bizlere
Amin inşallah Zilhicce’nin ilk on günündeyiz çok dua edelim birbirimize ve sadaka çıkaralım.
İnsan allak bullak hissediyor bu dönemlerde öyle karmaşık oluyor ki duygularımız bunu sadece yaşayan anlar. Korku ve istek ikisi de aşırı derecede. Ama eğer hamile kalabiliyorsak Allah’ın izniyle bir gün bebeğimizi kucağımıza alacağız ben inanıyorum inşallah önümüzdeki yol kolaydır fakat zor olsa bile sabırla aşacağım siz de inanın ve vazgeçmeyin inşallah Rabbim nasipmedecektir. Bu süreç bir imtihan. Rabbim kazananlardan eylesin

Amin inşallah Zilhicce’nin ilk on günündeyiz çok dua edelim birbirimize ve sadaka çıkaralım.
İnsan allak bullak hissediyor bu dönemlerde öyle karmaşık oluyor ki duygularımız bunu sadece yaşayan anlar. Korku ve istek ikisi de aşırı derecede. Ama eğer hamile kalabiliyorsak Allah’ın izniyle bir gün bebeğimizi kucağımıza alacağız ben inanıyorum inşallah önümüzdeki yol kolaydır fakat zor olsa bile sabırla aşacağım siz de inanın ve vazgeçmeyin inşallah Rabbim nasipmedecektir. Bu süreç bir imtihan. Rabbim kazananlardan eylesin
Amin inşallah

Merhaba hanımlar, mayısın başında kürtaj olmak zorunda kaldım sonraki kontrolümde doktorum ilaçlarını bitir bir adet gör korunmayı bırak dedi. Burada çok konu okuyorum hemen o ay hamile kalanları da okudum birkaç ay korunanları da. Kürtajdan 16 gün sonra lekelenmelerim kesilmişti 20. gün tekrar başladı. Soruşturdum 40 güne kadar lohusa hükmü olduğu İçin lekelenme olabilirmiş. Sizi doktorunuz nasıl yönlendirdi şimdi ben 40 gün beklesem bu arada kanama olmasa da korunmayı bıraksam yanlış mı yapmış olurum? Arada 1,5 ay var neredeyse bir adet dönemi daha beklesem 2,5 ay olacak. Belki normal bir zaman ama hemen korunmayı bırakınca olmayabilir biraz zamana ihtiyaç olabilir biliyorsunuz hamilelikler artık çok zorlaştı. Şimdi bunu da yazacağım bir doktor yok en son teşekkür edip ayrıldım doktorumdan. Hormon ilacını bugün bitirdim 20 gün sonra birlikteliğe başlasam acaba ilacın etkisi olur mı Allah korusun çocuğa zararı olur mu diye de düşünüyorum. Arkadaşlar çok zor süreçlerden geçtim belki evhamlı davranıyorum belki saçmalıyorum bilemiyorum ama konuyla ilgili tecrübelerinizi ya da bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Ve sizler düşükten kürtajdan ne kadar zaman sonra hamile kaldınız yazarsanız memnun olurum teşekkür ederim
Merhaba ben de Şubat'ın 25nde kürtaj oldum bebeğin kalbi durdu 8 haftalikti şuan 4 haftalık hamile olduğumu öğrendim inşallah sağlıklı ilerler . Benim kanama kürtajdan sonra 1 hafta sürmüştü 26 gün sonrada adetimi olmuştum herkeste farklı olabilir

Merhaba öncelikle gözünüz aydın, sağlıkla gelsin bebeğiniz🌸Bende mart'ta kürtaj oldum. Ne kadar süre korundunuz ? Bir de 28 günde bir adet oluyorum. Düzenli günleri ama adet günlerim azaldı. Mesela ilk 2 gün yoğun sonra lekelenme oluyor. Sizin adet düzeniniz kürtajdan sonra değiştimi?

Merhaba ben de Şubat'ın 25nde kürtaj oldum bebeğin kalbi durdu 8 haftalikti şuan 4 haftalık hamile olduğumu öğrendim inşallah sağlıklı ilerler . Benim kanama kürtajdan sonra 1 hafta sürmüştü 26 gün sonrada adetimi olmuştum herkeste farklı olabilir
Merhaba öncelikle gözünüz aydın, sağlıkla gelsin bebeğiniz🌸Bende mart'ta kürtaj oldum. Ne kadar süre korundunuz ? Bir de 28 günde bir adet oluyorum. Düzenli günleri ama adet günlerim azaldı. Mesela ilk 2 gün yoğun sonra lekelenme oluyor. Sizin adet düzeniniz kürtajdan sonra değiştimi?

Merhaba hanımlar, mayısın başında kürtaj olmak zorunda kaldım sonraki kontrolümde doktorum ilaçlarını bitir bir adet gör korunmayı bırak dedi. Burada çok konu okuyorum hemen o ay hamile kalanları da okudum birkaç ay korunanları da. Kürtajdan 16 gün sonra lekelenmelerim kesilmişti 20. gün tekrar başladı. Soruşturdum 40 güne kadar lohusa hükmü olduğu İçin lekelenme olabilirmiş. Sizi doktorunuz nasıl yönlendirdi şimdi ben 40 gün beklesem bu arada kanama olmasa da korunmayı bıraksam yanlış mı yapmış olurum? Arada 1,5 ay var neredeyse bir adet dönemi daha beklesem 2,5 ay olacak. Belki normal bir zaman ama hemen korunmayı bırakınca olmayabilir biraz zamana ihtiyaç olabilir biliyorsunuz hamilelikler artık çok zorlaştı. Şimdi bunu da yazacağım bir doktor yok en son teşekkür edip ayrıldım doktorumdan. Hormon ilacını bugün bitirdim 20 gün sonra birlikteliğe başlasam acaba ilacın etkisi olur mı Allah korusun çocuğa zararı olur mu diye de düşünüyorum. Arkadaşlar çok zor süreçlerden geçtim belki evhamlı davranıyorum belki saçmalıyorum bilemiyorum ama konuyla ilgili tecrübelerinizi ya da bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Ve sizler düşükten kürtajdan ne kadar zaman sonra hamile kaldınız yazarsanız memnun olurum teşekkür ederim
En az 2 regl veya 3 ay korunmayı öneriyor doktorlar böylece rahim kendini toparlıyor ben de şubatta kürtaj olmuştum 2 regl sonra korunmayı bırakıp hamile kaldım 2 regl beklenmesi nin nedeni yumurtalıkların çalışması ve düzene girmesi için zaman tanımak böylece daha sağlıklı yumurtlama gerçekleşmiş olur ben iyiki de beklemişim 1. Regl sonrası kist oluştu çünkü yumurtlama alışmaya ve çatlamaya çalışırken zorlanınca olabiliyor 2. De o da geçince doktorum artık daha hazırsın demişti

Çok teşekkür ederim amin inşallah bu sağlıkla ilerler maalesef tedirginim sürekli... Ben bir adet dönemi yaşadım ondan sonra korunmadim 3. Ay sonra hamileydim zaten. Yoğundu benimde kanamam ama değişiklik olabilir 1 yıl içinde adet düzensizlikleri vs normal diye biliyorum

Merhaba canım bende kürtaj oldum 15 Mart'ta 2. Adetim i olduktan sonra korunmayı bıraktık bu ayın 20 sinde adet olmam lazım dı benim 4 günüm geçiyor senin adetin kaç gün geçmişti ve bebişin nasıl sağlıklıdır inşallah

Merhaba canım öncelikle çok gezmiş olsun
Bende 14 marta kürtaj oldum 2. Adetim den sonra korunmayı bıraktım senin son durumun nedir hamilelik oldu mu

Merhabalar, ben kürtaj olmadım 6 haftalıkken normal kanama ile düşük yaptım. bana doktorum korunmana gerek yok dedi. 1 regl yaşadım sonra şükür hamile kaldım.
bazı doktorlar düşükten sonra 3 ay korun diyor ama bununla ilgili bilimsel bir çalışma yok. bence burada kendi durumunuza göre karar vermelisiniz.
benim haftam çok yeniydi. siz kaçınca haftada kürtaj oldunuz ? psikolojik durumunuz yeni hamileliğe hazır mı ? vitamin durumunuz nasıl baktırdınız hiç sağlık ocağında ?
40 gün dediğiniz gibi ara ara lekelenmeler olabiliyor. bana en sağlıklısı 1 regl sonrası korunmadan devam etmek geliyor ama kişiye göre değişir. hiç regl olmadan kürtajdan sonra hamile kalanlarda olabiliyor , yakın çevremde gördüm
Düşükten sonraki ay korundunuz mu acaba

Merhabalar 9 haftalık bebeğimin kalbi durduğu için aralık ayında kürtaj olmuştum doktorum en azından 1 regl geçirene kadar korunmamı söylemişti ben korunmadım ama direkt hamile de kalmadım 3 regl geçirdikten sonra tekrar hamile kaldım. Ama mutlaka 1 regl geçene kadar korunun rahminizin kendini toparlaması lazım. Çok geçmiş olsun sabırlar diliyorum Allah en kısa zamanda sağlıklı bir gebelik nasip etsin inşallah 🌸

Back
X