• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj olmak :(

maddi sıkıntılar aşılamayacak boyutta mı peki?
anneniz elbette bakamaz, mutlaka işten ayrılmanız gerekir.

aldırın diyemem, dilim varmaz.
sadece bu koşullarda doğurup çok mutlu olan kişiler var, onları örnek göstererek sizi rahatlatabilirim.
maddi durum ama çok çok kötü ise, diyecek bir şeyim kalmıyor.

Sizin hayatinizi kimse sizden daha iyi bilemez o yuzden burdan fikir almaniz kafanizi daha cok karistirmaktan baska bir işe yaramaz. Bakici tutma imkaniniz var mi, maddi sorununuz ne boyutta, psikolojik olarak uygun musunuz, vucudunuz bu kadar yakin iki gebeligi kaldiracak durumda mi vs vs bunlari biz bilemeyiz ki.
Kendi adima kesinlikle 2. Cocuk dusunmuyorum ama korunmama ragmen hamile kalsam aldirmam, cok cok zora girerim ama aldirmam. Tabi szin kosullariniz ne kadar agirdir bilemedigim icin şunu yapin bunu yapmayin demek haddim degil.

Kimse yazmamış dikkatimi çekti, madem çalışmanız gerekiyor isi bırakamıyorsunuz yasal doğum izinlerinizi kullanıp işe geri döneceksiniz. Annenize yardımcı birini tutup 2 çocuğa birlikte baktıracaksınız, annenizin üstünde olmayacak sorumluluk ama anneniz de göz kulak olacak. Zor durumdayım veremem bakıcıya para diyorsanız da eminim dikkatli düşünürseniz fuzuli harcamalarınız çıkacaktır. Misal sigara içiyorsanız bırakın, market yerine pazardan alışveriş etmeyi deneyin, indirimlere göre alışverişinizi belirleyin. Yok bunlara rağmen yine olmaz çok borcumuz var diyorsanız, uzun vadeli bir kredi çekip borçlarınızı kapatın belki 3 yerine 5 ödersiniz ama kısa vadede rahatlarsınız. İyi tarafı diğer bebeğinizin kıyafetleri, araç gereci olduğundan yeniden bunlara büyük meblalar ödemek durumunda kalmazsınız.

böyle durumlarda kimseye onu yap bunu yapma diyemiyorum çünkü kimin ne yaşadığını bilmiyorum önyargılı davranmak istemiyorum ama YAPMA ALDIRMA evlat hasreti çeken 4 defa bebeğini kaybeden biri olarak söylüyorum vicdan azabını ömür boyu taşırsın pişman olursun sonra belkide sen istersin ama Allah vermez

sanırım bebegı aldırmamaya ıkna olursanız buradakı bayanlardan bırı annenıze yardımcı bır kacıda maddı olarak yardımda bulunacak sıze. ne diyim
Hatta ben birisinin "aldırma ben bakarım çocuğuna" demesini bekliyorum sabırla....

Ne ile korunuyor dunuz da hamile kaldınız. Bilelim de o yöntemi kullanmayalım.

Bebek dünyaya gelmediyse yada kalp atışı duyulmuyor ise bitki muamelesi yapmak çok acımasız ca geliyor bana. O artık var ve kucağına aldığın çocuğun kadar artık oda senin çocuğun

Yani bu konunun cvp burda değil bana göre, size şunu yap yada yapma diyemem ben kendi adıma, karar sizin ve eşinizin haa ben olsam asla kıyamazdım ne kadar zor durumda olursam olayım.

Ne kadar enteresan yaa

kimisi hiç korunmaz yıllarca hamile kalmaz

kimisi sözde korunur buna rağmen şıp diye hamile kalıverir

bu bebeği aldırıp korunmaya aynı şekilde devam edersen korkarım ki

daha çok bebeğin günahına girecek gibisin

neyle korunuyorsan işe korunma yöntemini değiştirmekten başlasan iyi edersin

Böyle ilginç bir durum var işte...Yakın bir arkadaşım var ikiz bebekleri daha 1 buçuk yaşına gelmeden hamile kaldı. Üstelik spiralle korunduğu, emzirdiği ve de 6 cm lik bir yumurtalık kisti olduğu halde. Doktor şok olmuş bu şekilde hamile kalmasına. Sadece bu kistle bile hamile kalabilmesinin çok zor olduğunu söylemiş. Doğurganlığının çok yüksek olmasına bağlamış. Herhalde korunmasaydı beşiz falan doğuracaktı...:KK59: Bu şekilde bile hamile kalınıyor demek ki. O yüzden yarım yamalak korunup "korunurken hamile kaldım" dememek lazım.

Maddi durumunuzu bilmem

Arkadaşım hiç regl olmadan ikinciye kaldı aralarında 15 ay var sizin de o civarda galiba

Kendisi özel üniversitede öğretim görevlisi

Ilk çocuğa Kv bakıyordu sonra doğum izninde kendi baktı ikincinin doğum izni bitince de bakıcı baktı

Ankara da Büyükşehir şartları ike bunu yaptı

Büyük 3 yaşında kreşe başladı küçük bir sene daha evde bakıldı o da kreşe gidiyor

Seneye büyük okula başlayacak ve o çok mutlu düzeni kurdu sil baştan olmadan hayatı oturdu

O da istememişti arada 3 yaş olsun vs diyordu ama şimdi mutlu

Hayırlısı olsun

Bir de 65 yaşındaki anneniz çocuk ayaklanınca tek çocuğa da bakamaz ki

Hızı refleksi sağlığı elvermez bakıcı bulursunuz anneanneleri de gerekirse başında durur hem kontrol hem de destek olur

Merhaba
Benim 6.5 aylik bir oglum var 1 ay once işime dondum. Ogluma annem bakıyor. Dun 5 haftalik hamile oldugumu ogrendim. Dusunmeden dogurmak istedim. Ama oglum cok zor bir bebek annem tek bakiyor 65 yasinda cok hastalıkları var. Buna bile zor bakiyor. Aman kizim ben ikisine nasil bakarim. Mumkun degil dedi. Esimin kendi annesi degil. Zaten asla bakmaz. Esimle dun aglaya aglaya aldiralim dedi. Cok caresisiz. Bir cana kiymak beni mahvediyor. Calismamak gibi bir olasiligim yok. Maddi anlamda zaten cok iyi degiliz. Cok caresiziz.
Dun doktor 5 haftalik sadece kese var bebek yok daha olusmamis dedi ama Rabbim vermis onu. Cok gunah.cok uzuluyorum cok korkuyorum. Yarin Rabbin huzuruna nasil cikarim. Insanlar kapilarda evlat icin caresiz beklerken ben kiyicam. Kafayi yicem bir akil verin. Yardim edin.

aldırmaa çocuk rıskıylakısmetiyle gelir bukadar kişi çocuk diye ağlaken sen geleni istemiyosun tabi önce zorlanırın sonra iyki doğurmuşum diyceksin

herkesın hayata, olaylara bakışı ve içinde bulunduğu koşullar farklıdır..

herkes yok günah yok katil olursun yok vicdanın sızlar vs deyip duruyor ama doğduktan sonra bir gelecek veremeyecekseniz ve borç harç içinde çocuklara -evin giderlerine yetmeye çalışırken hayatınız ellerinizden akıp gidecekse bence hiç doğurmayın...

çocuk sahibi olmak tabıkıde cok güzel bir duygu, kimi ister olmaz, kimi korunur *istemez ama bir şekilde olur işte engelleyemezsin...

ama o çocugun doğup doğmayacagının kararı önce anneye sonrada babayla alınacak ortak karara aittir bence..

bende istenmeyen gebelik sonucu kürtaj oldum bundan 3 yıl kadar önce, hiçte pişman değilim , vicdanımda çok rahat açıkcası , günahı sevabı da beni bağlar sadece ve şu an hamileyim ama şu an tüm şartlarım çocuk sahibi olmak için uygun, babamızda bende ebeveyn olmaya her anlamda hazırız...

ben isterim ki bir tane olsun, tam olsun, ona herseyı sunabıleyım ama tabıkı karar sizin..
şartlarınızı gözden geçirin ve kararınızı verin..

Psikolojik ve maddi olarak çok yıpranacaksınız belki ama aldırdığınızda duyacağınız vicdan azabı kadar etkilemeyecek hiçbiri sizi. Hem kimseyi kınamamak lazım. İnsan başına gelmeden anlamaz. İyi korunamamışsın dememek lazım.

Ne kadar enteresan yaa

kimisi hiç korunmaz yıllarca hamile kalmaz

kimisi sözde korunur buna rağmen şıp diye hamile kalıverir

bu bebeği aldırıp korunmaya aynı şekilde devam edersen korkarım ki

daha çok bebeğin günahına girecek gibisin

neyle korunuyorsan işe korunma yöntemini değiştirmekten başlasan iyi edersin

Aylardır korunmuyoruz olmuyor kaç ay oldu ben bile hatırlamıyorum.

Belki annene cüZi bir miktar karşılığında komşusu ihtiyaç sahibi biri yardım eder.

Bence aldırmayın, aynı anda iki bebeği büyütmek büyük bir şans zorluklaır olsa da. İnanın birine yaptığınız öasraflarla diğer bebeği de aradan çıkartacaksınız. Hem zaten bebeğin kalp atılının bile oluşacağı meçhul.

Olmadı 1.5 yaşında birini kreşe verir diğerne anneniz bakar..

En son kuzenim korunurken hamile kaldım dediğinde aslında doğum kontrol hapını 2 gün içmeyi unuttuğu ortaya çıkmıştı, ben de kondomu hakkıyla kullanmıyorum mesela, ama benim 2.çocuk korkum yok olursa doğururum, demem o ki kullanılan yöntemi yarım yamalak uygulayıp ya da geri çekilmeyi korunma sayıp korunarak hamile kaldım demeyin lütfen, ha hakkıyla korundum ama binde bir ihtimal gene de oldu diyene lafım yok, ama kk da herkes bunu söylüyo, kişi bir tek kendine yalan söyleyemezmis orası ayrı tabi

Kendimden örnek verdim, kondomda ne yazar ereksiyon halinde ilişki başlamadan takın,ben buna uymuyorum,şu halde hamile kalsam nasıl aldırırım kendi hatam yani, neyse yaa herkesin kendi vicdan muhasebesi, kimisi ilk andan bebek diyip sahipleniyor kimisi fetus diyor canı yok diyor aldırıyor

Teyzem çevrenin baskısıyla bakamazsın nasıl bakcaksınız diyerek bi çocuk aldırdı. Aradan 15 seneden fazla geçmiştir. Hala aklına geldikçe ağlar. Rüyalarjna giriyomuş kızım olacaktı der hep.
belki iki üç lokma az yerdim oda büyüdrü der hep. Yapmayın etmeyin... Doğurup evlatlık verin daha iyi öldürmeyin ufacık yavruyu :(

Back
X