Kürtaj olmakdan vazgecirmek

Ilkbahar38

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2015
2.302
1.935
133
Hayirli geceler herkese
Benim sorunum degil aslinda ama icim hic rahat degil.
Benim bir yakinim var daha dogrusu esimin üvey annesi kendisi su anda hamileymis ve bebegi aldirmak istiyor cünkü kocasi yani kayinbabam diyormus iste torun var artik bizim bebegimiz olmasi ayip felan.
Arti üveykayinvalidenin gelini de hamile onunda bebegi olacakmis (onlar baska ülkede yasiyor görüsmüyorlar).
Biz yurtdisinda yasiyoruz ve dili bilmedigi icin sorun yapiyor ben ona diyorum ben sana yardim ederim kimse ayiplamaz torundan daha kücük bebegin oldugu.
Ama esi öyle dedigi icin gurur yapiyor bebegi aldirmak istiyor. Ama ben vaz gecirmek istiyorum onu. Hem bebegi aldirmaya gitse benimde gelmemi istiyor cünkü dili yeterince degil ama ben ona dedim bunu yapamam birkere yaptim bir daha olmaz icim rahat etmiyor.
Esimin üvey annesini nasil vaz gecirebilirim kendisinin büyük bir oglu var zaten ama simdiki esinden cocugu yok. Bu konuda karismamak elde degil cünkü ben ona bir can olarak görüyorum cok üzgünüm

Kadın ne istiyorsa onu yapmalı böyle durumlarda.
Doğurmak istiyorsa doğursun , istemiyorsa aldırsın.

Bu kadın ne kadar genç ki , kayınbabanızın torunları var ve hamile kalabiliyor ...
Kayınbabanız hakkında iyi şeyler düşünmüyorum şu anda .

Genç kadınla evlendiyse ve kadın doğurmak istiyosa , doğuracak tabiki.
Kendine göre biriyle evlenseymiş...

Kadın ne istiyorsa onu yapmalı böyle durumlarda.
Doğurmak istiyorsa doğursun , istemiyorsa aldırsın.

Bu kadın ne kadar genç ki , kayınbabanızın torunları var ve hamile kalabiliyor ...
Kayınbabanız hakkında iyi şeyler düşünmüyorum şu anda .

Genç kadınla evlendiyse ve kadın doğurmak istiyosa , doğuracak tabiki.
Kendine göre biriyle evlenseymiş...

Kayinbabam ve üvey kayinvalidem ikiside genc ilk evliliklerini genc yasta yapmislar. Esi oba fikrini söylemis sonea genede sen bilirsin demis... bit torun var oda bizden
38 yasinda tekrar dogum yapmak cok gec bir yas degil aslinda kayinbabamda en fazla 46

Bu kayinvalidenizin kararı.. ayrıca kaç yaşında bu kadın..kendisininde torunu olacak..bu yaşa kadar doğum kontrolünü öğrenmeliydi.. tövbe yaa..

Bu kisilerin kendi karari. Kurtajin yasal bir suresi var. Ve insanlar bu hakkini kullanmak isteyebilir. O cocuga siz bakmayacaksiniz sonuc olarak. Insanlar olusmamis bir pihtiyi aldirinca katil olmuyor, siz de bu suca ki suc degil ortak olmuyorsunuz.

Tabiki suc degil haklari var aldirmaya... ben o vebalin altina girmek istemiyorum sadece. Daha iki ay önce bebek istedigini söyledi bana simdi hamile oldukdan sonra birden vazgeciyor cocuk oyuncagi degilki

Bu kayinvalidenizin kararı.. ayrıca kaç yaşında bu kadın..kendisininde torunu olacak..bu yaşa kadar doğum kontrolünü öğrenmeliydi.. tövbe yaa..

Evet korunmayi ögrenmeliydi coktan ama dikkat etmemisler sanirim.. daha iki ay önce bebek istedigini söyledi bana. Simdi de vazgecti kendisi 38 kayinbabamda 46 en fazla

Tabiki suc degil haklari var aldirmaya... ben o vebalin altina girmek istemiyorum sadece. Daha iki ay önce bebek istedigini söyledi bana simdi hamile oldukdan sonra birden vazgeciyor cocuk oyuncagi degilki
Cocuk sadece kadin istiyor diye olmaz. Bu karsiliklidir ve adam istemiyor. Henuz cocuk olusmadigi icin ben ortada vebal falan goremiyorum. Oyle olsa bile bu onlarin karari ve o kadin cocugu dogursa adam onlara hayati dar etse iste o vebal sizin olur. Kafalarina koymuslarsa siz yapmazsaniz baskasi yardim eder. En azindan yakinindan biri olmasi ona kolaylik saglar.

Cocuk sadece kadin istiyor diye olmaz. Bu karsiliklidir ve adam istemiyor. Henuz cocuk olusmadigi icin ben ortada vebal falan goremiyorum. Oyle olsa bile bu onlarin karari ve o kadin cocugu dogursa adam onlara hayati dar etse iste o vebal sizin olur. Kafalarina koymuslarsa siz yapmazsaniz baskasi yardim eder. En azindan yakinindan biri olmasi ona kolaylik saglar.

Bu yönden düsünmedim hic...

38 yaşında doğuracağı çocuğun sağlık sorunlarıyla karşılaşma riski, genç bir annenin bebeğinkine göre çok yüksek.
O vebalin altına girmek peki?
Bırakın kendi kararlarını versinler.

38 yaşında doğuracağı çocuğun sağlık sorunlarıyla karşılaşma riski, genç bir annenin bebeğinkine göre çok yüksek.
O vebalin altına girmek peki?
Bırakın kendi kararlarını versinler.

Konuyu acmadan önce böyle düsünmüyordum ama en iyisi karismamak yorumlar geldikden sonra farketdim nekadar duygusal davrandigimi

Elalem ne der diye cocuk mu aldirilir?
O daha sperm yumurtayla buluştuğu ilk anda ruhu olusuyor.. kıymak ne mümkün. Cani var onun.. ben kesinlikle karsiyim..

Elalem ne der diye cocuk mu aldirilir?
O daha sperm yumurtayla buluştuğu ilk anda ruhu olusuyor.. kıymak ne mümkün. Cani var onun.. ben kesinlikle karsiyim..

Aslinda bende karsiyim ama onlarin hayati nekadar karisabilirimki?? Buda var ben fikrimi söyledim ona yapma pisman olursun ama elimden daha fazla ne gelir. Hem kendi hayatlari buradaki yorumlar da öyle geldi kendi hayatlari istediklerini yaparlar bende diyorum utanilacak birsey yok siz evlisiniz kac yildan beri ama

Koskoca kadin birakin da yeniden anne olmak isteyip istemedigine kendisi karar versin. Bir kadin icin hazir olmadan, istenmeyen bir bebegi dunyaya getirmek ne kadar zorsa istenmeyen bir insan olarak dunyaya gelmek de o kadar zor.

En güzeli hiç karışmamak, yani onunla gitmek zorunda değilsiniz. Böylelikle ne bir günahın ne de vebalin altına girmiş olursunuz, sizlik bir durum değil. Günahsa da, cinayetse de ya da değilse, neyse artık o kısmı bilmiyorum onların sorunu. Doğurup doğurmamak onun kendi kararı.

Koca kadın, çocuk değil. Verdiği kararı uygulamak istiyorsa siz karışamazsınız.
Vebalse onun vebali. Çocuğu doğuracak, bakacak büyütecek olan onlar.

Siz ya bunun sizin görüşlerinize uygun olmadığını söyler eşlik etmezsiniz, ya onaylamasanız bile yanında olur destek olursunuz. Bundan fazlası yapabileceğiniz bir şey değil.

Ha bence onaylamasanız bile dil bilmediği yerde tek başına böyle bir işleme gitmesine razı olmamanız, en azından hastanede eşlik etmeniz daha iyi olur ama karar sizin tabii ki.

vicdanının sesini dinle. eğer illede aldırmak isterse hiç bir şekilde bu işte senin katkın olmasın gitsin kendi halletsin

Ay bence gitsin aldırsın karışmayın. Bence de etik olarak doğru del yani torun torba sahibi adam bu yaştan sonra çocuk sahibi olacak komik geliyor kulağa. Benim fikrim bu. Ayrıca sizin için neden günah olsun. Kadına günah aldıran o siz sadece dil bilmediği için yardımcı olacaksınız. Bence saçmalık. Türk toplumunda yadırganır torunu var çocuğu oldu derler filan bana da ters yani ben hamileyken kv mim de hamile olması. Birden kendi annem geldi aklıma ben hamileyim annem de hamile doğuruyoruz filan komik yani.

Back
X