• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj olmalı mıyım?

Uzun süredir evlilikte problem varsa,sıkı sıkı korunsaydınız,çocuk niye?
Korunurken oldu demeyin lütfen ,gına geldi çünkü.
Nyse 10haftalık yasal süre dolmadan aldırabilirsinz.
Ben aldırmazdım ,günah olduğunu düşündüğümden falan değil,kıyamazdım

Konu sahibi ancak çalışırsa bir yuva kurabilecek kendisi ve çocuklarına. Ama hamile birine kimse iş vermiyor bilirsiniz. Çocuğu doğurursa çalışamayacak. Anne babası ölmüş, hayatta değil, ikiz çocukları var 1,5 yaşında ve kızkardeşimin evinde tabiri caizse sığıntı gibi şu anda. Ne zamana kadar kalabilir orada belli değil. İkizleriyle kardeşinin evine sığabilir mi? Bir de bebek olacak, kadını öldüresiye defalarca dövmüş ve onu aldatmış dengesiz koca elbette nafaka vermeyecek vb.
Konu sahibi her turlu alir nafakasini gerekirse icra yoluyla. Yasayacagi zorluklara gelince haklisiniz ama konu sahibi gercekten bu cocugu aldirmak istiyormu bunun uzerinde durmak lazim? Eger bunu gercekten isteseydi simdiden vicdan azabi cekmeye baslamazdi oyle degilmi. Ya esini bir sekilde cezalandirmak istiyordur yada bir umit esinin geri donmesini. Ama o gunahsiz yavruyu buna alet etmek ne kadar dogru? Bana 10 haftalik yasal surenin dolacak olmasinin verdigi baskininda etkisiyle anlik verilmis bir karar gibi geliyor. Konu sahibi lutfen cok cok iyi dusunun.

Konu sahibi her turlu alir nafakasini gerekirse icra yoluyla. Yasayacagi zorluklara gelince haklisiniz ama konu sahibi gercekten bu cocugu aldirmak istiyormu bunun uzerinde durmak lazim? Eger bunu gercekten isteseydi simdiden vicdan azabi cekmeye baslamazdi oyle degilmi. Ya esini bir sekilde cezalandirmak istiyordur yada bir umit esinin geri donmesini. Ama o gunahsiz yavruyu buna alet etmek ne kadar dogru? Bana 10 haftalik yasal surenin dolacak olmasinin verdigi baskininda etkisiyle anlik verilmis bir karar gibi geliyor. Konu sahibi lutfen cok cok iyi dusunun.
Adini serhat koyucam eski esim oyle isterdi eskiden demisti vs. Onceki konusunda kac defa iyi degilim, psikolojim cok bozuk dedi. Bazi seyleri bosa soylemedik malesef. Neyse artik bir karar verdi , adam aramis en son dik durdum, bosanmaya kararliyim diyor. Umarim guclu bi anne olmayi basarir cocuklari icin

Aldırmayacak zaten. Karar verdi. Okumamışsınız heralde. Hatta eşi hep erkek çocuğu olsun istermiş, çocuğunun adını onun istediği isim olan “Serhat” (yanlış hatırlamıyorsam) koyacakmış. Doğmamış çocuk üzerinden intikam planları yani, annenin psikolojisi bu. Ve bu ortama üç çocuk...

Aldırmayacak zaten. Karar verdi. Okumamışsınız heralde. Hatta eşi hep erkek çocuğu olsun istermiş, çocuğunun adını onun istediği isim olan “Serhat” (yanlış hatırlamıyorsam) koyacakmış. Doğmamış çocuk üzerinden intikam planları yani, annenin psikolojisi bu. Ve bu ortama üç çocuk...
Sayfa sayisi o kadar cokki hepsini tek tek okuyamadim valla ne yalan soyleyeyim. Pfff simdi bende arafta kaldim baya degisken bir ruh hali varmis kadinin.

Sayfa sayisi o kadar cokki hepsini tek tek okuyamadim valla ne yalan soyleyeyim. Pfff simdi bende arafta kaldim baya degisken bir ruh hali varmis kadinin.
Ben bu kadının tüm konularını en başından takip ettiğim için “aldır” diye tavsiyede bulundum. Yoksa ben de durup dururken böyle bir tavsiyede asla bulunmam. Yazık yani o çocuğun ve ikizlerinin görecekleri, yaşayacakları... İnsan hayal bile edemiyor o ortamı!

Bence kadinin üzerine gidilmesin daha fazla. Aldirsa da laf söyleyecek bir ton insan cikacakti. Ama psikolijisi iyi degil ve zor bir süreçten geciyor. Sen o kocaya geri dönersin demek ne ona ne bize bisey kazandiracak.

Sen ne Dion arkadaşım adam açtı dinletti işte.Baska kadin dogumcu yardimci olmak maksatiyla islak imza istedi bosanma kagidimla keyfi olmaz diye fakat mal kocam adresi yanlis verince 2 hafta sonraya ertelendi geriye ozel kaldı onuda şuan verme imkanım yok diosan vereyim başka.Ne sartlardasin bilemiyorum ama ben bugun ilk kez kocam olacak adama dik durabildim silik bı karakter değildim ama çocuklarım vardi bende onun gibi davransam sonuc ne olacaktı?Tabi arkanda kaç kişi vardır senin benim kimse ama elimde 2 çocuk vardı empati kurmani istemiom ama yargılama boş yere
Madem kararin belliydi neden insanları burda günlerdir ugrastiriyorsun ki? En başından deseydin ben bu cocugu aldirmiycam diye.insanlar senin yüzünden burda vicdansiz da oldu gaddar da oldu.bi onceki sayfalarda bir arkadas demişti,cocugu yaparken bize mi sordunuz da aldirmayi bize soruyorsunuz diye? Hakikaten doğru söylüyor.bu konuyu da kapattir istersen.zaten en başından aldirmayacagin da belliydi,eşine geri doneceginde belli.bos yere insanlar ifrit olmasin sinirden kapattir konunu

Bebeginizi aldirirsaniz omur boyu vicdan azabi cekersiniz. Bu yuk sizi cok ezer. O yavrunun ne gunahi var? Bu dunyada yiyecek ekmegi belkide yasayacagi cok guzel gunler vardir. Dunyaya geldigini farzet buyumus guzel bir egitimi guzel bir kariyeri mutlu bir yuvasi olmus. Bunlari elinden almaya hakkiniz varmi? Esinizden bosaniyor olmaniz sizden sadece es vasfini alir annelik vasfini degil. Allah buyuktur bir sekilde buyutursunuz cocuklarinizi. Allahin ona verdigi yasama hakkini elinden almaya hakkiniz yok. Sonradan pisman olacaginiz seyleri yapmayin. Yavrunuza dort elle sarilin. Allah yardimciniz olsun.
Bi cocugun güzel bir yerlere gelebilmesi için önce sen imkanlarını sunarsın eğitimi ve gerekli tüm donanımları heba edersin oda karşılıgında aldıgı egitim ve imkanlarla bazı yerlere gelir. Doğuştan aynştan zekasıyla doğmazsa o sizin desiklerinizin olması imkansız be canım. Çocuk doğacak belkide okuyamayacak maddi zorluklar altında ezilecek arkadasları her imkana sahipken o içini geçire geçire izleyip gıpte edecek psikolojısı bozulacak herkez onu dışlayacak. Hayat çok pahalı Allah yardım eder diyosunuzda valla görüyoruz allah akul fikir vermiş kendi kendne büyümüyo bi çocuk sürü gibi cahil bi nesil yetişcegine kaliteli egıtımlı bireyler yetişsin. O çocugun günahı ne çile çeksin diyemi doğurcak zaten ikizleri varmış yazık günah. Aldırma sende sürün çocugunla aç sefalet dolu bol yaşamlar size. Herkez hakettiğini yaşar buda senin tercihinmiş :D

kadının bize anlattığı şartlarını önceki konularını da göz önüne alarak değerlendirdik ve aldırmasının en uygun hamle olacağını söyledik, kalan hayatı için de planlar sunduk. Ancak bazı arkadaşlar direk başlığa istinaden-kalan hiçbir şeyi okumadan- “Sakın aldırma, günah, cinayet mi işleyeceksin, aldır diyenlerde akıl yok” minvalinde konuştular. Ne dinsizliğimiz kaldı ne imansızlığımız... “E çözüm öner madem, aldırmasın diyorsan” diyoruz, “Allah rızkını verir, bir şekilde büyür” diyorlar. Açlıktan ve soğuktan ölen onca bebek var, neden rızkını vermiyor Allah o zaman??? Allah sana kocamaaaan bir rızk vermiş. Onun da adı beyin. Diyor ki beynini kullan ey kulum, aptal olma, bakamayacağın çocuğu doğurma!

Ağzınıza sağlık allah akıl fikir versin. Allah rızkını veriyomuş yicek ekmeği varmış falan bu cümleler nedense bana çok boş geliyor insan yiyecek ekmeğinide koşullarıda kendi yaratır. Üstelik şiddet olan bir ortamda mantıklı cevaplar verip yazık günah arkadasım doğurma sen bu cocugu dese bu bizim hakkaten eğitim sevıyemızı bellı ederdi. Ama malesef böyle cahil bir nesiliz. O adam kalktı kavga etti cocukları sogukta ceza olsun diye kapı dısarı etti bunun vebalini siz mi ödeyeceksibiz arkadaşlar? Bu arada doğacak çocugunuz hayırlı olsun konu sahıbı

Adam sevgili bile yapmis, simdi konu sahibi 3 bebekle ablasinin evinde siginti gibi kaldi. İs bulmasi zor, adamin nafaka verip vermeyecegi mechul... Aldirma diyenler bugun de konu sahibine 3 bebekle ne yapacagi hakkinda fikir verip yardimci olsunlar. Ben aldirma diye akil verseydim somut fikirler sunma mecburiyeti de hissederdim acikcasi

Hanimlar adam dönüş yapmaya başladı bugun ben ona bosanacam senden geliyorum uzamasın anlaşmali nasil oluyorsa olsun bitecek hemen dedim adam çocuklari bahane etti kabul etmiyor çekişmeliye ısrarlı neden hemen bosanmaya calisiosun diyor.Resmen ciglik attım artık bosanacaksin die ilk kez dimdik durdum karsisinda yemin ederim icimin yağları eridi o bahaneler sundukca gerçekten deveye dikenmiş!

Iyi erisin simdi cunku adam seni senden iyi taniyor.. sana minik zaferler yasattirip eve dondugun an beterini yasatacak, butun bu donusler seni eve dondurmek icin.. mantikli dusun konu sahibi, adamin evde butun ihtiyaclari gorulurken bir de uzerine sevgili yapmis, sence seni sevdigi icin mi bosanmak istemiyor? Aldir-aldirma farketmez, bu dunyada hak ettigi gibi yasayamayan milyonlarca cocugun icine bir tane daha gelecek ne farkeder.. ama sen bir an once onunu gor, calismiyorsan ise mi giriyorsun, para mi biriktiriyorsun ne yaparsan yap ama bu adamdan bosan..

Günaha girmeyeyim de varsın çocuğum sefalet içinde yaşasın kafası nasıl bir kafadır? Gerçi konu sahibi günahından çok intikamcı bir tavırla dünyaya getirmeye karar verdi sanırım. Dayakçı eşinin "erkek evlat" isteği varmış. Ya nasip artık...

Ayrıca burda mangalda kül bırakmayanlar gidin sorun bakalım annelerinize her hamileliği doğumla mı sonuçlanmış?
Daha masal gibi anlatılıyor böyle hekim masasında falanda değil
Bizim köyde babannem zamanlarinda anlatirlardi
Yok elime sisi aldım köy yerinde hamile olduğumu anlayınca bilmem kaç kiloluk balyalari taşıdım düşsün diye
Ve bu sadece bizim o tarafa ait bor durumda değil herkes rahat yatağında sicak evinde yaşamadığı hayatlar hakkında çok rahat ahkam kesiyor

O konuda konu sahibi üniversite öğrencisiydi, sevgilisinden hamileydi ve yasal kürtaj süresini geçtiği için düşürmek için ilaç kullanacağını ya da intihar edeceğini söylüyordu. Bir üye kürtajda süre sınırı olmayan ülkeleri yazmıştı. 20 haftalık gebeliği sonlandırmak bence de doğru değil ama intiharın eşiğindeki birine "yemişsin bir halt, otur çek. sana hiç acımadım beter ol" diyenlerden daha faydalı olmaya çalışmıştı en azından o üye.

Burada konu sahibi doğurmaya karar vermiş en son. Hakkında hayırlısı olur umarım ama oğlu olursa eşinin istediği ismi koyacakmış. Bu psikolojideki birine "aldır" dedik diye vicdansız, akılsız olduk. Olan hep çocuklara oluyor.
+100000000
Bunu söyleyen kadını cani seri katil ilan edenler
Ailem beni öldürecek gidip intihar edeceğim diyen hamile kıza beter ol sürün kesin tuvalette doğurursun diyorlardı

Okudum ve dusuncem degismedi. Hic bir zorluk omur boyu cekecegi vicdan azabi kadar agir gelmeyecektir ona.

Bir anne evlatları için her türlü fedakarlığı yapar değil mi?
O zaman doğmamış çocuğunu sefalet içinde bir hayata mahkum etmektense, o çocuğa acı dolu bir hayat yüklemektense kendisi çocuğu yerine vicdan azabı çekmeyi göze almalı bence. Dünya, anneleri vicdan azabı çekmeyi göze almadığı için acı içinde yaşayan çocuklarla dolu. Bir annenin yapmaması gereken bir bencillik bu.

Bunu konu sahibi için söylemiyorum, o zaten doğurmaya karar vermiş, hakkında hayırlısı olsun. Umarım bebek yüzünden geri dönmez.

+100000000
Bunu söyleyen kadını cani seri katil ilan edenler
Ailem beni öldürecek gidip intihar edeceğim diyen hamile kıza beter ol sürün kesin tuvalette doğurursun diyorlardı

Sonra bilgisayarı kapatıp mutlu mesut hayatlarına devam etmişlerdir. Kız ne yaptı belli değil.

Lütfen kızmayın ama çocuğu aldırmadığınız iyi olmuş. Siz zayıf bir karaktersiniz ve kocanız istediği müddetçe en ufak bir ısrarda ona inanıp barışabilirsiniz. Kaldı ki bundan kısa bir süre önce kulak zarınızı patlattığı için onu teselli ediyordunuz.
Bu denklemde olan bebeğinize olabilirdi. Siz barışıp kör topal devam ederken bir candan olabilirdiniz.
Umarım kararınızın arkasında durabilirsiniz. Allah yardımcınız olsun.
Kesinlikle hak veriyorum ama dogmazsa olanın bebege olacağı konusunda katılmıyorum

Olan her şekilde bebege oldu dogsa da dogmasa da

Hala anne doğacak çocuğu eşine geri dönmek için bilet olarak görüyor yok kocasi erkek çocuk istiyormus yok eşinin istediği ismi koyacakmis
Sen o çocuğu doğurursun o kocayada geri dönersin diyen arkadaşları ileri görüşluluklerinden dolayı kutluyorum

Herkes hakettiği hayatı yaşar diye boşuna dememişler. Dünden beri ben dahil buradaki arkadaşlar kadının hayatı ve doğacak çocuğu için dert sahibi olduk resmen anne ortalıkta yok. İşte bu yüzden bu olaylar buradaki insanların başına gelmiyor. Buradaki insanlar öyle bir adamla ne hayat paylaşır ne de ondan 3 çocuk yapar. Çünkü akıllı ve mantıklı davranıyorlar. Konu sahibi ve onun gibiler ise yaşadıklarına kader deyip mağdur oluveriyorlar.
Ben artık sadece yavrulara üzülüyorum. Allah bahtlarını açık eylesin inşallah.

Back
X