• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj olmayı düşünüyorum olanlar bilgilendirir mi lütfen

Warner

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2022
56
51
3
Merhaba ben evlilik olmadan hamile kaldım partnerimle kürtaja karar verdik ve ben lokal anestezi istiyorum ama acayip korku var üstümde yaşayanlar varsa bilgilendirebilir mi lütfen? (Yargılamaya girmeyin yaşım çok genç partnerimle uzun bir ilişkim var lakin okulumuzu bitirmeden evlilik gibi bir yükün altına girmeyi düşünmüyoruz.) ayrıca ertesi gün hapı kullandığım halde hamile kaldım.

Son düzenleme:
Ay siz inanılmaz sinirsiniz😂 Kol bacak hesabı yapan sizdiniz. Dalga geçiyordunuz sanki kolu bacağı var diye. E var dedik suçlu mu olduk? Hayret😂
Yahu buraya video atıldı görmediniz mi? Dalga geçilmeyecek gibi mi? Tiktok facebook tayfa ne görüyorsa inanıyor. Hayatında biyoloji görmemiş, hatta iki kelimeyi zor bir araya getirip yazmasını dâhi beceremeyenler, gelmiş dogmalarla burada drama yapıyor, vicdan diliyor, hidayet diliyor. Kürtaj tosun gibi kollu bacaklı bebeklere yapılmaz. Kürtajı ne sanıyorsunuz siz? Bir dramalar, bir bebek sahibi olamayanlar ajite durumları, öfff bu ne ya. Haftalık embriyodaki oluşumları, kıvrımları da abartan yine sizsiniz.

Bir bebeğin kalp atışı 6. Haftadan itibaren duyulmaya başlar.Yani artık kalbi atıyor ya o sadece bir pıhtı değil!Kürtaj konusunun altına kahkahalarla dalga geçmek kolu bacağı kesilerek alınan bir bebek videosunun dalga konusu olması nasıl vicdana sahip insanlar olduğunuz ortaya koyuyor zaten.Insanlara cahil diye hitap ederken kendi cehaletinizi ve vicdanınızi sorgulayın biraz da.Biz kimseye kürtaj yapmayın demedik.Kurtaja asla karşı biri de değilim.Ama gelip sanki çok normal bir şeymiş gibi seviştim hamile kaldım kürtaj olmak istiyorum sözü bana ağır geldi.Ve o an düşündüm ne kolaymış bunu söyleyebilmek diye.Bu konu ile dalga geçen insanların çocukları var mi merak ettim.Ilk Kalp atışını duyduğunuzda ne hissettiniz.Amann zaten bir pıhtı parçası mi dediniz?Neyse allah herkese biraz vicdan nasip etsin.

Allah'tan korkmayıp evlilik dışı ilişkiye girip hamile kalan kürtaj yapmaktan mı korkucak.. kınamak gibi olmasın ama rabbim kimseyi doğru yoldan ayırmasın.. gerçekten çok zor...🤷
Allah korkusuyla ne alakası var ya. Bende allah korkusu olan bir insanım ama evlilik dışı ilişkide yaşarım bence çok saçma konuşuyorsunuz

Allah'tan korkmayıp evlilik dışı ilişkiye girip hamile kalan kürtaj yapmaktan mı korkucak.. kınamak gibi olmasın ama rabbim kimseyi doğru yoldan ayırmasın.. gerçekten çok zor...🤷
Çok net kınadınız. Ayrica herkes Müslüman degil. Bunu dusunebilmek bu kadar mı zor?

Çok net kınadınız. Ayrica herkes Müslüman degil. Bunu dusunebilmek bu kadar mı zor?
Ben diyeceğimi dedim gerisi sizin hayatınız içimde tutmak istemedim sadece o kadar.. günahıda sizin sevabı da .. dilediğinizi yapın..
Allah korkusuyla ne alakası var ya. Bende allah korkusu olan bir insanım ama evlilik dışı ilişkide yaşarım bence çok saçma konuşuyorsunuz
Yeterince korkmamışsın demekki canım.. dilediğini yap.. ben kendi hayatımdan sorumluyum.. Rabbimden tek istediğim öyle bir evladım olacaksa eğer hiç olmasın.. ne benim ahiretimi ne de kendi ahiret hayatını karsrtmasın

Ben diyeceğimi dedim gerisi sizin hayatınız içimde tutmak istemedim sadece o kadar.. günahıda sizin sevabı da .. dilediğinizi yapın..

Yeterince korkmamışsın demekki canım.. dilediğini yap.. ben kendi hayatımdan sorumluyum.. Rabbimden tek istediğim öyle bir evladım olacaksa eğer hiç olmasın.. ne benim ahiretimi ne de kendi ahiret hayatını karsrtmasın
Kendi hayatından sorumluysan eğer ki insanların hayatlarına karışmayacaksın kınamıyorum diyorsunuz ama kınıyorsunuz çocuğunuz olursa eğer ki büyük sabır diliyorum ona

Kendi hayatından sorumluysan eğer ki insanların hayatlarına karışmayacaksın kınamıyorum diyorsunuz ama kınıyorsunuz çocuğunuz olursa eğer ki büyük sabır diliyorum ona
Kınamıyprum canım hayırlısını istiyorum.. eğer ki olsaydı asla aldırmayı aklımın ucuna getirmedim.. Allah'ın bir lütfu derdim sahip çıkardım.. zevkim öncelik olmazdı annelik duygum öncelik olurdu benim..

Kınamıyprum canım hayırlısını istiyorum.. eğer ki olsaydı asla aldırmayı aklımın ucuna getirmedim.. Allah'ın bir lütfu derdim sahip çıkardım.. zevkim öncelik olmazdı annelik duygum öncelik olurdu benim..
İyi olursa öyle yaparsınız o zaman

Bakamayacağımı düşündüğüm sağlıksız ortamda büyüyecek bir çocuğu doğurmak istememem zevkimin önceliği mi sizce? ben çok açık bir şekilde anne olamam belki 10 yıl sonra olabilirim ama şu yaşımda annelik yapamam demiştim size de tekrar söyliyim

Oda kendi fikrini dedi beğenmeye bilirsin ama çocuğundan vurmak hoş olmadı

Şimdi biraz sakinleşin lütfen, sakinleşmeniz için bir süreliğine konuyu kapadım.
Sitede dini yorum yasaktır, içinizde kürtaja karşı olanda olur olmayan da, hepiniz fikrinizi diğerini incitmeyecek şekilde yazdığınız sürece sorun yok lakin hiçbirinizin diğerinin fikrine veya kararına rencide ederek, aşağılayarak veya hakaret ederek karşılık veremezsiniz.

Kürtaj 10 haftaya kadar yasaldır, kadınlar yasal hakkını kullanabilir, ayrıca burada birbirinize laf yetiştireceğim derken, birbirinize cahil, katil vs derken bebeğinin kalbi durduğu vb sebeplerle kürtaj olmak zorunda kalan ve zaten çok üzgün olan kadınların duygularını hiçe sayarak yazdığınızın farkında değilsiniz sanırım.

Hepiniz kendi duygularınızı dikkate alıyor ama başkalarının duygularını psikolojisini görmezden geliyorsunuz.

Lütfen rica ediyorum, fikrinizi yazacaksanız üslubunuzu bozmadan, dine atıfta bulunmadan ve birbirinize cahil, katil, vicdansız vs kelimeler kullanmadan yazın.

Son düzenleme:
Eminim milyon polemik var, o yüzden okumadım konuyu. Direk kendiminkini anlatayım. 12 haftalık bebeğimin kalbi durunca kürtaj oldum. Hastanede kürtaj odasına aldılar beni. Jinekolojik muayene masasına oturdum. Damar yolu açıktı zaten, beyaz anestezi dedikleri bir tür genel anestezi verdiler. 5 saniyede uyudum. Uyandığımda odada yataktaydım. Bu kadar. 15 dakika kadar sürmüş o kadar. Bir hafta regli gibi kanamam oldu. Bir hafta sonra doktora göründüm. Benim durum acil olduğu için eş rızası falanda istemediler. Doktorumda iyiydi. Sonrasında ağrı sancı da olmadı. 6 hafta sonra regli oldum. 4 ay sonra da hamile kaldım tekrardan. Ben kesinlikle bu anesteziyi tavsiye ediyorum. İmkan varsa özel hastanede ol zaten. Anestezinin yan etkisi de acıktırması sadece. Kanama, kramp, risk, psikolojik travma falan yok. Şimdiden geçmiş olsun
Bilgilendirme amaçlı yaptığınız yorumunuz bile eksilenmiş ben pes diyorum. Herkesin düşüncesini anlıyorum duygusal, manevi anlamda bakanlarıda anlıyorum ama bu o kişinin hayatı? onun tercihi. Bu hayat bir takım oyunu değil? herkes kendinden sorumlu ne güzel bilgilendirmiş kız bunu eksilemekte ki amaç neydi? İnanın sizin düşündüğünüz şeyi o kızcağızda düşünüyor o da biliyor. Kimse aptal değil burda onun hayatı dediğim gibi uyardığınız zaman kahraman olmuyorsunuz? ya da biz uyarmadık diye katil olmuyoruz. Herkesin kendi düşüncesi lütfen kadınlarımızın kendi sahip oldukları haklarını kullanmalarına karışmayın. Erkekler yeterince namus bekçiliği yapıyor birde kadınlarımız yapınca iyice deli oluyoruz.

Bilgilendirme amaçlı yaptığınız yorumunuz bile eksilenmiş ben pes diyorum. Herkesin düşüncesini anlıyorum duygusal, manevi anlamda bakanlarıda anlıyorum ama bu o kişinin hayatı? onun tercihi. Bu hayat bir takım oyunu değil? herkes kendinden sorumlu ne güzel bilgilendirmiş kız bunu eksilemekte ki amaç neydi? İnanın sizin düşündüğünüz şeyi o kızcağızda düşünüyor o da biliyor. Kimse aptal değil burda onun hayatı dediğim gibi uyardığınız zaman kahraman olmuyorsunuz? ya da biz uyarmadık diye katil olmuyoruz. Herkesin kendi düşüncesi lütfen kadınlarımızın kendi sahip oldukları haklarını kullanmalarına karışmayın. Erkekler yeterince namus bekçiliği yapıyor birde kadınlarımız yapınca iyice deli oluyoruz.
Ben hiç umursamadım bile 🤭 Burada çok vicdanlı takılan, çok dini bütün, mükemmel gibi davranan çok insan var. Gerçek hayatlarında ego eksikliğini burada tatmin ediyorlar. Mesela bana eksi veren hanfendi, kalbi duran bebeğimle beraber ölmemin dinen daha uygun olduğunu düşündü herhalde 🤣

Back
X