Kürtaj olmayı düşünüyorum olanlar bilgilendirir mi lütfen

Warner

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2022
56
51
3
Merhaba ben evlilik olmadan hamile kaldım partnerimle kürtaja karar verdik ve ben lokal anestezi istiyorum ama acayip korku var üstümde yaşayanlar varsa bilgilendirebilir mi lütfen? (Yargılamaya girmeyin yaşım çok genç partnerimle uzun bir ilişkim var lakin okulumuzu bitirmeden evlilik gibi bir yükün altına girmeyi düşünmüyoruz.) ayrıca ertesi gün hapı kullandığım halde hamile kaldım.

Son düzenleme:
Sizi anlıyorum ama sizde lütfen bir dahakine çift korunma yöntemi yapın günahsız yavrulara kiymayin siz anne olmamissiniz diye bilmiyorsunuz ama eğer ilerde anne olursa ne kadar büyük bir hata yaptığınızı anlayacaksınız

Sorunuza gelecek olursam genel anestezi olun daha büyük travmalar kalmasın hafızanızda

Aynen insanların hayatına kararına saygı duymak gerekir

Evlilik olmadığı için bebek içinde en doğrusu bu olur . Bende üzüldüm duruma benimde altı aylık bebeğim var içim bir tuhaf oldu. Ama birde şöyle düşünün bebek için okulu bırakıp evlenecekler . Hiç hazır olmadıkları halde çocuk yaşta anne baba olacaklar hayatlarındaki olumsuz herşeyi çocuğa yükleyip sorumlusu sensin tavrı takınacaklar . Öylesi daha kötü hiç dünyaya gelmemesi en doğrusu .

Bu durumda kürtaj en mantıklısı yapmasın demiyorum zaten ben üzüldüm gerçekten üzüldüm bunu söylemek istedim

Yeni üye polimik yaratacak konu ve
Amacına ulaşmış
Niyeyse herkes te yeni uyenin kankisi gibi onu savunmaya başlamış yani anlamadığım konu sahibi gereken yerde gerektiği cevabı vermiş ama yandaşlar durmamış lafları üzerine alıp sanki kendileriyle muhattap olunuyormuş gibi bombalamaya geçiş yapmış

aklım var cinsel ilişki sonrasında önlemimi almama rağmen gebe kaldım zaten,
önlem almak: kötü ve yanlış bir durumun ortaya çıkmasına engel olmak amacıyla hazırlık yapmak ve bu amacı gerçekleştirmek için birtakım çarelere başvurmak, tedbir almak

3 yıldır aktif cinsel hayatınız varmış ama galiba korunma yöntemlerinden haberdar değilsiniz. LOTUS0 defalarca sormuş ama cevap vermemissiniz. önlem almış olmak demek, sevişme öncesinde hamile kalmamaya hazır olmak demek. bu prezervatif olabilir, doğum kontrol hapı olabilir, spiral veya iğne olabilir. daha başka yollar da mevcut sanırım. bir kullanıcı kürtaj konusunda sert çıkmış ama bence herkes tarafından kabul edilecek bir hakliligi var: ertesi gün hapı ve kürtaj bir korunma yöntemi değil. anlatiminizdan anladığım kadarıyla korunmasız birlikte olduğunuz, partneriniz içinize boşaldı ve siz ertesi gün hapı aldınız. çocuk istemiyorsanız prezervatif ile dahi içinize boşalmasa iyi olur. ertesi gün hapı her zaman işe yaramaz, senede maksimum iki kez kullanabilirsiniz. kürtaj da korunmanın son adımı/çaresi değil ne yazık ki (evet sizi şu anki talihsiz durumdan kurtarır), uzun vadede çok kez kürtaj yaptırmak rahime zarar verebilir. yani ertesi gün hapı alırım, olmadı kürtaj yaptırım korunma basamaklarında değil, o raddeye getirmemeye dikkat edin. geçmiş olsun.

Kimse neden seviştin demiyor hanımlar.
Aynen insanların hayatına kararına saygı duymak gerekir
Saygi duyuyoruz zaten biz çocuğu doğur demiyoruz ki.
Kızdığımız sevişirken olgun kadın,kürtaj olacağı zaman ben çocuğum diyor.
Düzgün korunacak efendim insanlar evlât hasretiyle neler çekiyor.
Evet kabul etmese de evladının katili olacak bu kadar basit.

Yeni üye polimik yaratacak konu ve
Amacına ulaşmış
ALLAH İÇİN İNSANI DELİ EDERSİNİZ BEN BU KONUYU ÖĞRENEBİLMEK İÇİN SORU SORUYORUM YARGILAMASINLAR DİYE ÖNCEDEN DE BELİRTİYORUM KİMSEYLE BU KONUYU KONUŞMAYACAĞIM İÇİN BURAYA BAŞVURMAYI DÜŞÜNDÜM ÇOK ACIMASIZ İNSANLARSINIZ GERÇEKTEN

Okudum evet söyle diyeyim bende kimse kimsenin hayatına karisamaz herkesin kendi secimi kendi hayatı kendi tercihi
21 yaşında cinsellik yasamak istemis kendi bilir hangi yaşta sevişirim size mi sorucam diyor tabiki öğrenciyim çocuk mu doğurayım diyor mesela tamam cinsellik yaşadın yasa ama bunu yasarken de korunmayı tam yap size mi sorucam bu cağda cinselliği diyirsun ama hamile olmuşun kürtajı soruyorsun madem öyle git doktora ona sor ve kimseyi karıştırma

Ama amaç polimik yaratmak

ben de kürtaja karşıyım, kendisini çocuğum diye müdafaa etmesi (hoş, kimseye karşı bir savunma yükümlülüğü yok) konusunda da size katılıyorum. ama insanlar evlat hasretiyle neler çekiyor demek absürt değil mi? bu şahıs bu çocuğu dogurunca, evlat hasreti çekenlerin bir tanesi bile vuslata ermiş olacak mı? sapla samanı niye karistiyoruz

Bağırma oldu mu küçük harflerle konuş hayat senin beni ilgilendirmez kk da bu tarz şeyler çok olur hatta bazen günde bir sürü olur

Bağırmadan konuşalım lütfen.
Evet bende size kızdım ama genel anestezi alın travma yaşamayın birdaha da sağlam korunun evlat katili olmayin.

Teşekkür ederim görmediğim veya panik halinde olduğum için atlamış olabilirim evet koruma yöntemi olarak ertesi gün hapından başka bir şey kullanmadık böyle şeyler olacağını ön göremedik çünkü prezervatifle yaptığımızda bile içimdeyken boşalma söz konusu olmazdı riske girmeyelim diye bu sefer ön göremedik bundan memnun değilim lakin yargılamak ve saldırmak bana çok garip geliyor

Evet sapla samani karıştırmış olabilirim.
Ama ilerde anne olacağının garantisi yok.
Çöplerde evlilik dışı bebek görmek istemiyorum artık.

Evet sapla samani karıştırmış olabilirim.
Ama ilerde anne olacağının garantisi yok.
Çöplerde evlilik dışı bebek görmek istemiyorum artık.
belki hiç tercih etmez anne olmayı. o da onun kendi kararlarının sonucu üstelik, kendi imtihanı olur. öyle ya da böyle bu bebek aldırilacak, konu sahibi "üniversite öğrencisiyim, hamile kaldım, sizce bakabilir miyim yoksa aldirmali miyim" diye sormamıs, açık kapı bırakmamış. burada ikna etmeye çalışmanın, eleştirmenin hiç bir anlamı yok, hiç bir sorunu çözmedigi gibi atismaya sebep oluyor.

bir de her kürtaj konusunda sanki kürtaj sonrası hamile kalmak zorlaşıyor gibi yazılması, zorunlu kürtaj yaptıran çocuk sahibi olmayı bekleyen anneleri umutsuzluğa düşürür nolur yapmayın

İki kere ameliyat geçmişim var 7 yıl önce genel anestezi ile 3 ay önce lokal anestezi ile ameliyat geçirdim. Uyanığım çok şükür
Herkes bir şeyler yaşayabilir arkadaşlar insanız doğamızda var sevişmek, dokunmak, tutku bunlar ruhumuza işlenmiş bir kere. Hamile kaldı diye apar topar evlenmek o çocuğu doğurmak zorunda değil ki herkesin kendi tercihi siz anneliğe daha yatkınsınızdır ama başkası değildir. Günahı da sevabıda kendine kim karışır.
Konu sahibi bence süreç ilerlemeden kararını ver yaptır. Genel anestezi de uyutuyorlar uyandığında biraz ağrın olabilir lokalde ise ameliyat süresince içinde birşeyler yapıldığını hissediyorsun dokunduklarını birşey bastırdıklarını falan ama acı hissetmiyorsun ameliyat bittikten sonra nerden baksan 5-6 saat uyuşukluk kalıyor ağrı hissetmezsin. Normal yaşantına dönmen daha kolay olur. Kasma kendini yapcak bir şey yok olmuş bi kere.

Evet ben size göre çocuk katiliyim bunu da kabul ediyorum ama benim sorumun cevabı bunlar değil özgür bir platform olduğunu düşündüğüm yerde endişemi yazdım, evet insanlar çocuk sahibi olmak için çok çabalıyor işte olamayanlar bilmem ne ama ben de çocuk istemiyorum? Madem isteyene duyarlısınız bana da duyarlı olun kürtaj olmadıysanız bu konu hakkında bilginiz yoksa boşuna kendinizi yormayın ben bu kadar korundum seks esnasında bir şeyler ters gitti ters gidince de araştırma yaptığımda önüme ertesi gün hapı çıktı aldım içtim lakin işe yaramadı üzücü maalesef başkalarının rüyası benim kabusum, benim kabusum da başkalarının rüyası olabilir idk

Benim de hâlâ çocuğum yok 3 tane evlat kaybettim ama sizin verdiğiniz kadar büyük tepki vermedim napalim benim çocuğumun olmamasını kürtaj olacaklardan mi çıkarayım herkesin kendi hayatı kendi kararı bu ne beni nede sizi ilgilendirmez ok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…