Sizi anlıyorum ama sizde lütfen bir dahakine çift korunma yöntemi yapın günahsız yavrulara kiymayin siz anne olmamissiniz diye bilmiyorsunuz ama eğer ilerde anne olursa ne kadar büyük bir hata yaptığınızı anlayacaksınızBakın doğuracağım çocuğa güzel bir gelecek vaat edemiyorsam ben bu çocuğu istemem siz bu ince ayrıntıyı kaçırıyorsunuz ben iyi bir anne olamayacaksam buna hazır değilsem ve en önemlisi istemediğim bir gebelikse doğurmam o bebeğe daha büyük bir günah
Her kürtaj konusunda aynı tantana . Tamam herkes kendi önceliğine göre yorum yapıyor ama insan biraz has hudud bilir.Hayir onlar evlenmeden çocuk yapmışlar diye eleştirecek olanlar.
Aynen insanların hayatına kararına saygı duymak gerekirKimse kimsenin nerde kiminle sevisecegine elbette ki karışamaz...fakat ortada günahsız bir bebek varsa sizin ve benim gibi merhametli insanlar bu duruma karşı çıkar evet konu sahibi bize fikir danışmamis ama insanız işte haksızlık gördüğümüz yerde susamiyoruz malesef....o kadar kişi savunmuş ki inanamadim cidden bir bebeğe kıymak ne kadar da kolay olmuş çok üzgünüm..
Bende bebeğim küçükken tekrar hamile kaldım hatta şuan bile aldirabilirim daha 5 haftalik ama asla böyle biseyi düşünmek değil aklımın ucundan bile geçirmiyorum evet belki benim için zor günler olacak ama canımın parçası için değer..
Evlilik olmadığı için bebek içinde en doğrusu bu olur . Bende üzüldüm duruma benimde altı aylık bebeğim var içim bir tuhaf oldu. Ama birde şöyle düşünün bebek için okulu bırakıp evlenecekler . Hiç hazır olmadıkları halde çocuk yaşta anne baba olacaklar hayatlarındaki olumsuz herşeyi çocuğa yükleyip sorumlusu sensin tavrı takınacaklar . Öylesi daha kötü hiç dünyaya gelmemesi en doğrusu .Kimse kimsenin nerde kiminle sevisecegine elbette ki karışamaz...fakat ortada günahsız bir bebek varsa sizin ve benim gibi merhametli insanlar bu duruma karşı çıkar evet konu sahibi bize fikir danışmamis ama insanız işte haksızlık gördüğümüz yerde susamiyoruz malesef....o kadar kişi savunmuş ki inanamadim cidden bir bebeğe kıymak ne kadar da kolay olmuş çok üzgünüm..
Bende bebeğim küçükken tekrar hamile kaldım hatta şuan bile aldirabilirim daha 5 haftalik ama asla böyle biseyi düşünmek değil aklımın ucundan bile geçirmiyorum evet belki benim için zor günler olacak ama canımın parçası için değer..
Bu durumda kürtaj en mantıklısı yapmasın demiyorum zaten ben üzüldüm gerçekten üzüldüm bunu söylemek istedimEvlilik olmadığı için bebek içinde en doğrusu bu olur . Bende üzüldüm duruma benimde altı aylık bebeğim var içim bir tuhaf oldu. Ama birde şöyle düşünün bebek için okulu bırakıp evlenecekler . Hiç hazır olmadıkları halde çocuk yaşta anne baba olacaklar hayatlarındaki olumsuz herşeyi çocuğa yükleyip sorumlusu sensin tavrı takınacaklar . Öylesi daha kötü hiç dünyaya gelmemesi en doğrusu .
Niyeyse herkes te yeni uyenin kankisi gibi onu savunmaya başlamışYeni üye polimik yaratacak konu ve
Amacına ulaşmış
önlem almak: kötü ve yanlış bir durumun ortaya çıkmasına engel olmak amacıyla hazırlık yapmak ve bu amacı gerçekleştirmek için birtakım çarelere başvurmak, tedbir almakaklım var cinsel ilişki sonrasında önlemimi almama rağmen gebe kaldım zaten,
Saygi duyuyoruz zaten biz çocuğu doğur demiyoruz ki.Aynen insanların hayatına kararına saygı duymak gerekir
ALLAH İÇİN İNSANI DELİ EDERSİNİZ BEN BU KONUYU ÖĞRENEBİLMEK İÇİN SORU SORUYORUM YARGILAMASINLAR DİYE ÖNCEDEN DE BELİRTİYORUM KİMSEYLE BU KONUYU KONUŞMAYACAĞIM İÇİN BURAYA BAŞVURMAYI DÜŞÜNDÜM ÇOK ACIMASIZ İNSANLARSINIZ GERÇEKTENYeni üye polimik yaratacak konu ve
Amacına ulaşmış
Niyeyse herkes te yeni uyenin kankisi gibi onu savunmaya başlamışyani anlamadığım konu sahibi gereken yerde gerektiği cevabı vermiş ama yandaşlar durmamış lafları üzerine alıp sanki kendileriyle muhattap olunuyormuş gibi bombalamaya geçiş yapmış
ben de kürtaja karşıyım, kendisini çocuğum diye müdafaa etmesi (hoş, kimseye karşı bir savunma yükümlülüğü yok) konusunda da size katılıyorum. ama insanlar evlat hasretiyle neler çekiyor demek absürt değil mi? bu şahıs bu çocuğu dogurunca, evlat hasreti çekenlerin bir tanesi bile vuslata ermiş olacak mı? sapla samanı niye karistiyoruzKimse neden seviştin demiyor hanımlar.
Saygi duyuyoruz zaten biz çocuğu doğur demiyoruz ki.
Kızdığımız sevişirken olgun kadın,kürtaj olacağı zaman ben çocuğum diyor.
Düzgün korunacak efendim insanlar evlât hasretiyle neler çekiyor.
Evet kabul etmese de evladının katili olacak bu kadar basit.
Bağırma oldu mu küçük harflerle konuş hayat senin beni ilgilendirmez kk da bu tarz şeyler çok olur hatta bazen günde bir sürü olurALLAH İÇİN İNSANI DELİ EDERSİNİZ BEN BU KONUYU ÖĞRENEBİLMEK İÇİN SORU SORUYORUM YARGILAMASINLAR DİYE ÖNCEDEN DE BELİRTİYORUM KİMSEYLE BU KONUYU KONUŞMAYACAĞIM İÇİN BURAYA BAŞVURMAYI DÜŞÜNDÜM ÇOK ACIMASIZ İNSANLARSINIZ GERÇEKTEN
Bağırmadan konuşalım lütfen.ALLAH İÇİN İNSANI DELİ EDERSİNİZ BEN BU KONUYU ÖĞRENEBİLMEK İÇİN SORU SORUYORUM YARGILAMASINLAR DİYE ÖNCEDEN DE BELİRTİYORUM KİMSEYLE BU KONUYU KONUŞMAYACAĞIM İÇİN BURAYA BAŞVURMAYI DÜŞÜNDÜM ÇOK ACIMASIZ İNSANLARSINIZ GERÇEKTEN
Teşekkür ederim görmediğim veya panik halinde olduğum için atlamış olabilirim evet koruma yöntemi olarak ertesi gün hapından başka bir şey kullanmadık böyle şeyler olacağını ön göremedik çünkü prezervatifle yaptığımızda bile içimdeyken boşalma söz konusu olmazdı riske girmeyelim diye bu sefer ön göremedik bundan memnun değilim lakin yargılamak ve saldırmak bana çok garip geliyorönlem almak: kötü ve yanlış bir durumun ortaya çıkmasına engel olmak amacıyla hazırlık yapmak ve bu amacı gerçekleştirmek için birtakım çarelere başvurmak, tedbir almak
3 yıldır aktif cinsel hayatınız varmış ama galiba korunma yöntemlerinden haberdar değilsiniz. LOTUS0 defalarca sormuş ama cevap vermemissiniz. önlem almış olmak demek, sevişme öncesinde hamile kalmamaya hazır olmak demek. bu prezervatif olabilir, doğum kontrol hapı olabilir, spiral veya iğne olabilir. daha başka yollar da mevcut sanırım. bir kullanıcı kürtaj konusunda sert çıkmış ama bence herkes tarafından kabul edilecek bir hakliligi var: ertesi gün hapı ve kürtaj bir korunma yöntemi değil. anlatiminizdan anladığım kadarıyla korunmasız birlikte olduğunuz, partneriniz içinize boşaldı ve siz ertesi gün hapı aldınız. çocuk istemiyorsanız prezervatif ile dahi içinize boşalmasa iyi olur. ertesi gün hapı her zaman işe yaramaz, senede maksimum iki kez kullanabilirsiniz. kürtaj da korunmanın son adımı/çaresi değil ne yazık ki (evet sizi şu anki talihsiz durumdan kurtarır), uzun vadede çok kez kürtaj yaptırmak rahime zarar verebilir. yani ertesi gün hapı alırım, olmadı kürtaj yaptırım korunma basamaklarında değil, o raddeye getirmemeye dikkat edin. geçmiş olsun.
Evet sapla samani karıştırmış olabilirim.ben de kürtaja karşıyım, kendisini çocuğum diye müdafaa etmesi (hoş, kimseye karşı bir savunma yükümlülüğü yok) konusunda da size katılıyorum. ama insanlar evlat hasretiyle neler çekiyor demek absürt değil mi? bu şahıs bu çocuğu dogurunca, evlat hasreti çekenlerin bir tanesi bile vuslata ermiş olacak mı? sapla samanı niye karistiyoruz
belki hiç tercih etmez anne olmayı. o da onun kendi kararlarının sonucu üstelik, kendi imtihanı olur. öyle ya da böyle bu bebek aldırilacak, konu sahibi "üniversite öğrencisiyim, hamile kaldım, sizce bakabilir miyim yoksa aldirmali miyim" diye sormamıs, açık kapı bırakmamış. burada ikna etmeye çalışmanın, eleştirmenin hiç bir anlamı yok, hiç bir sorunu çözmedigi gibi atismaya sebep oluyor.Evet sapla samani karıştırmış olabilirim.
Ama ilerde anne olacağının garantisi yok.
Çöplerde evlilik dışı bebek görmek istemiyorum artık.
Evet ben size göre çocuk katiliyim bunu da kabul ediyorum ama benim sorumun cevabı bunlar değil özgür bir platform olduğunu düşündüğüm yerde endişemi yazdım, evet insanlar çocuk sahibi olmak için çok çabalıyor işte olamayanlar bilmem ne ama ben de çocuk istemiyorum? Madem isteyene duyarlısınız bana da duyarlı olun kürtaj olmadıysanız bu konu hakkında bilginiz yoksa boşuna kendinizi yormayın ben bu kadar korundum seks esnasında bir şeyler ters gitti ters gidince de araştırma yaptığımda önüme ertesi gün hapı çıktı aldım içtim lakin işe yaramadı üzücü maalesef başkalarının rüyası benim kabusum, benim kabusum da başkalarının rüyası olabilir idkMerhaba ben evlilik olmadan hamile kaldım partnerimle kürtaja karar verdik ve ben lokal anestezi istiyorum ama acayip korku var üstümde yaşayanlar varsa bilgilendirebilir mi lütfen? (Yargılamaya girmeyin yaşım çok genç partnerimle uzun bir ilişkim var lakin okulumuzu bitirmeden evlilik gibi bir yükün altına girmeyi düşünmüyoruz.) ayrıca ertesi gün hapı kullandığım halde hamile kaldım.
Benim de hâlâ çocuğum yok 3 tane evlat kaybettim ama sizin verdiğiniz kadar büyük tepki vermedim napalim benim çocuğumun olmamasını kürtaj olacaklardan mi çıkarayım herkesin kendi hayatı kendi kararı bu ne beni nede sizi ilgilendirmez okKimse neden seviştin demiyor hanımlar.
Saygi duyuyoruz zaten biz çocuğu doğur demiyoruz ki.
Kızdığımız sevişirken olgun kadın,kürtaj olacağı zaman ben çocuğum diyor.
Düzgün korunacak efendim insanlar evlât hasretiyle neler çekiyor.
Evet kabul etmese de evladının katili olacak bu kadar basit.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?