Kurtaj raporunda ne yazar

golgedekikiz

Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2014
80
41
18
Hanimlar merhaba, internette aradim ancak emin olamadim, en iyi buradan bilgi alabilirim diye size sormak istedim.
Onumuzdeki hafta kurtaj olacagim ancak rapor alip isyerine vermem lazim. Su an hamileligimi kimse bilmiyor, dolayisiyla kurtajin da bilinmemesi gerekiyor. Bu sekilde rapor alip isyerine verenler bana raporda ne yazdigini, ne icin verildigini soyleyebilir mi?

Evli değilsiniz sanırım ondan çekindiniz.birgün için rapor alcaksanız eğer rapor almak çok kolay zaten.girmeden başka bi bölüme muayene olup isteyebilirsiniz.mesela cildeyeye sudan bi sebeple muayene olup rapor alın.

Evli değilsiniz sanırım ondan çekindiniz.birgün için rapor alcaksanız eğer rapor almak çok kolay zaten.girmeden başka bi bölüme muayene olup isteyebilirsiniz.mesela cildeyeye sudan bi sebeple muayene olup rapor alın.
Degilim evet. Ertesi gun de dinlenmek isterim diye dusundum, dediginiz gibi halledebilirim belki. Tesekkurler.

Doğru algıladıysam raporda kürtaj yazmasını istemiyorsunuz. Bunu doktorunuza danışın en sağlıklı bilgiyi o verir. Olmadı kendi ile konuşup rapora herhangi bir kadın hastalığı yazmasını, kürtajı belirtmemesini isteyin. Oda olmadı gidin başka bir bölümden bir hastalık uydururarak rapor isteyin, alması kolay birşey. Ayrıca kürtaj sonrası normal hayatınıza kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz, rapor ne için gerekli ki ?

Yasadisi degil ama evli degilim. Rapor da sirkette en az iki-uc farkli kisi tarafindan goruluyor, dolayisiyla kimsenin bilmesine gerek yok. Hesap soramaz tabii kimse ama durduk yere de niye bilinsin.

doğru söylüyorsun gerçi bu kadar toplum baskısı varken bilinmese daha iyi. saçma saçma karşına çıkartıp moral bozabilirler. ben gizlenebiliyor diye biliyorum tabi paraya bakıyordur muhtemelen. doktorundan rica et bence ya da raporu başka birimden alırsın yine parayla. kısacası paran varsa rahatsın

Doğru algıladıysam raporda kürtaj yazmasını istemiyorsunuz. Bunu doktorunuza danışın en sağlıklı bilgiyi o verir. Olmadı kendi ile konuşup rapora herhangi bir kadın hastalığı yazmasını, kürtajı belirtmemesini isteyin. Oda olmadı gidin başka bir bölümden bir hastalık uydururarak rapor isteyin, alması kolay birşey. Ayrıca kürtaj sonrası normal hayatınıza kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz, rapor ne için gerekli ki ?
Su anda yurtdisindayim, bu konu yeni aklima geldi o nedenle doktoruma daha soramadim. Burada illa ki kurtaj olup rapor almis kadinlar vardir diye dusundum. Dediginiz gibi baska bolumden alabilirim herhalde.

Raporda ne yazar bilemiyorum ama annemin bir devlet hastanesinden epikrizini almıştık. Başka bir şehirde bir hastaneye götürecektik. Bu yıla kadar olan bütün hastalık dallarında bütün muayneleri, raporları , operasyonları hepsi çıkmıştı meydana . Hatta bizden gizlediği yıllar önce olduğu kürtaj bile.. :mad:

doğru söylüyorsun gerçi bu kadar toplum baskısı varken bilinmese daha iyi. saçma saçma karşına çıkartıp moral bozabilirler. ben gizlenebiliyor diye biliyorum tabi paraya bakıyordur muhtemelen. doktorundan rica et bence ya da raporu başka birimden alırsın yine parayla. kısacası paran varsa rahatsın
Aslinda kime ne tabii ki, ama pratikte maalesef oyle olmuyor.

bence de kürtajı yapan doktorunuza belirtin, herhangi bir kadın hastalığı yazarlar. rahim kist, kanama vs.

kürtajın rapora gireceğini çok sanmam, kimse tercih etmez bunu.
Gecen sene zaten ufak bir kanama nedeniyle rapor almam gerekmisti, dolayisiyla kanama yazarak verirse sorun olmaz. Tesekkurler.

Raporda ne yazar bilemiyorum ama annemin bir devlet hastanesinden epikrizini almıştık. Başka bir şehirde bir hastaneye götürecektik. Bu yıla kadar olan bütün hastalık dallarında bütün muayneleri, raporları , operasyonları hepsi çıkmıştı meydana . Hatta bizden gizlediği yıllar önce olduğu kürtaj bile.. :mad:
Hadi ya. Cok sakatmis bu. Ozel saglik sigortami kullanarak oldugum tum muayene ve tedaviler zaten takip altinda onu biliyorum da, hem sgk hem ozel sigortayla yapilan her seyin dokumunun bu sekilde alinabildigini bilmiyordum. Ama sadece hastaya veriyorlardir herhalde, benim bilgim/rizam olmadan baskalari alamaz?
Gerci yapacak bir sey de yok su an, yaptirmam gerekiyor.

Hadi ya. Cok sakatmis bu. Ozel saglik sigortami kullanarak oldugum tum muayene ve tedaviler zaten takip altinda onu biliyorum da, hem sgk hem ozel sigortayla yapilan her seyin dokumunun bu sekilde alinabildigini bilmiyordum. Ama sadece hastaya veriyorlardir herhalde, benim bilgim/rizam olmadan baskalari alamaz?
Gerci yapacak bir sey de yok su an, yaptirmam gerekiyor.

Benim babam almıştı. Eş alabiliyor demek ki ? Bizim çevremizde çok sağlıkçı var bu yüzden de babam sorun olmadan almış olabilir , bilemiyorum. Bilgin olsun diye yazdım.
Özele mi gideceksin ?

Benim babam almıştı. Eş alabiliyor demek ki ? Bizim çevremizde çok sağlıkçı var bu yüzden de babam sorun olmadan almış olabilir , bilemiyorum. Bilgin olsun diye yazdım.
Özele mi gideceksin ?
Ozele evet. Gerci boyle bir seyi ileride esimden saklamam, saklanacak sey degil bu ama yine de cok sacma. Belki ben bilsin istemiyorum.

Bildiklerimi anlatayım eğer doğru ise:
Kürtaj gizli olduğu için zaten bu şekilde rapor verilmez, rapor verirlerse başka bir şey yazarlar diye düşünüyorum.
Onun dışında bunlara ulaşmak şimdilik yasak ancak ileride ne olur bilinmez.

Bildiklerimi anlatayım eğer doğru ise:
Kürtaj gizli olduğu için zaten bu şekilde rapor verilmez, rapor verirlerse başka bir şey yazarlar diye düşünüyorum.
Onun dışında bunlara ulaşmak şimdilik yasak ancak ileride ne olur bilinmez.

Hasta epikrizlerinde çıkıyor , baya baya tarihi , imzası ,başlığı açıklaması her şey.

Back
X