kürtaj şartmı.....lütfen yardım edin

sema.cik

___kızına aşık___
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2008
181
0
96
39
Bursa
geçen gün doğum kontrol hapı ve bazı ilaçlar kullanırken hamile olduğumu söylemiştim arkadaşlar. dr. direk kürtaj dedi. şimdi ilk kızımda hamileyken gittiğim doktoruma gidicem pazartesi günü. ama içim içimi yiyo. bu bebeği eşimde bende çok istiyoruz. ben 2 gün doğum kontrol hapımı unuttum ve hemen adet oldum. ve o gün bu gün hiç kullanmadım.çok büyük ihtimalle bıraktıktan sonra gebe kaldım. ve yine büyük bi ihtimalle gebe olduğum dönemde vertiserc ve cipralex adlı ilaçları kullandım. ama sadece 4 gün. cipralex günde 1 er tane alıyodum. diğerinden günde 3 tane. bu ilaçlar bebeğimin anomali olma ihtimaline yol açarmı acaba. bu konuda bilgisi olan yada kendinşn ya da yakınının başına böyle bi olay gelen varmı. nolur bana akıl verin ve bebeğim için dua edin. onu öldürmek istemiyorum...:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

bi yerde okumuştum arkadaşın doktoru ilk 35 gün cenine hiç bir şey etki etmiyor demişti sonuçta hamile olduğumuzu örenmemiz 1 ay gecikmeli oluyor bu arada ağrı kesici vs.bi sürü ilacı bilmeden kullanabiliyoruz sen en iyisi önce bi doktorunla görüş zaten 2 li 3 lü testler bu yüzden var herhangi bir anomali olup olmadığını anlamak için inşallah bebişinde hiç bi problem yoktur.

inş bebişinde hiç bi problem yoktur sen gönlünüferah tut. benim bi arkadasım hamile olduğunu 3 aylıkken öğrendi. doğum kontrol hapı kullanıyordu bir ara unutmuş almayı o ara kalmış ama daha sonra normal hayatına devam ederek 3 ay hapları içti. ve hapların etkisiyle 3 ay adet oldu. şok olmuştu hamile olduüunu öğrendiğinde.

başka bir arkadasımda da benzer bır durum yaşandı. oda neden benım devamlı miğdem bulanıyor diyor dbu arada adeti devam ediyor doktora gidiyor ve bir sürü ilaç kullanıyor. makinelere giriyor bir sürü tetkikler vss.. sonucunda hamile olduunu 3 aydan sora öğrendi ve cerrahpaşaya gitti orada kullandığı ilaçları incelediler hastayı takibealdılar eğer bir problem görürsek kürtaj dediler. ama şimdi 2sininde gayet sağlıklı bebekleri var maşallah. gönlünü ferah tut.

Sanmıyorum yazdığın ilaçlardan yada özellikle doğum kontrol hapıyla bebeğin zarara uğrayacağını içini ferah tut başka dr mutlaka git kürtaj öyle hemen alınacak karar değil iyi ol 20 haftalık gebe olarak hissettiğim bebeğin iyi :)

sen hamile olduğunu öğrenene kadar yani adet gecikmesini yaşayana kadar ilaçların bebeğe ya hep ya hiç etkisi varmış doktorumun dediği.yani eğer bebek etkilendiyse bu sürede düşer,etkilenmediyse devam edermiş bi anomali yapmazmış bebekte.bence içini ferah tut iyidir bebişin.

evet kızlar müjdemi isterim.
sevgili Sui kullanıcı adlı arkadaşımız sayesinde ve onun eşi sayesinde bebeğimde bi sorun olmadığını öğrendim. hepinizin huzurunda kendilerine binlerce kez teşekkür ediyorum ....fyyyy

Çok sevindim. Ne güzel tekrar anne olucaksın. Ne mutlu sana. İnşallah bebeğin hep hayata böyle sımsıkı tutunur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…